20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANARAMA LA INALTA CURTE – Procurorul Mircea Negulescu a comparut livid in fata judecatorilor ICCJ: "Eu vreau sa spun lucruri ca sa par credibil, ca nu vreau sa spuna lumea ca a venit Negulescu la Inalta Curte sa minta judecatorii... Doamna presedinta, eu am avut o perceptie evidenta!... Nu imi gasesc termenii acuma, am avut o confirmare... Nu prea ma pricep... Nu am avut functii de conducere mult timp... Ma puneti pe mine sa imi imaginez, eu va spun ce am perceput eu cu simturile mele"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 September 2017 17:19
Vizualizari: 28613

Marti, 12 septembrie 2017, a fost o zi importanta pentru procurorul Mircea Negulescu (foto), zis "Portocala", care s-a prezentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul nr. 2457/1/2016, in care Sebastian Ghita a fost trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie alaturi de Constantin Ispas, Viorel Dosarul si Aurelian Mihaila. Ajuns la instanta suprema in jurul orelor 8.45, procurorul "Portocala" a pasit in holul Inaltei Curti destul de timid, usor pierdut si vizibil slabit, asteptand ora 9.00 pentru inceperea sedintei de judecata.


Fara intarziere, completul format din judecatorii supremi Maricela Cobzariu, Daniel Gradinaru si Stefan Pistol a inceput sedinta prin audierea procurorului Mircea Negulescu care, initial, a aparut destul de nerabdator sa dea declaratii, pana cand, probabil de la orele petrecute in picioare pentru a fi audiat, a ajuns sa se repete, sa intrerupta instanta si sa vorbeasca neintrebat, iritand completul de judecata pana la punctul in care presedinta Maricela Cobzariu a exclamat: "Cele mai grele audieri le fac tocmai cu cei din domeniu. Rugamintea noastra este sa nu mai dati curs intrebarilor, pana nu formuleaza instanta intrebarea."

Pentru "a fi bine, ca sa nu fie rau", asa cum insusi a afirmat in sala de vreo doua-trei ori, Negulescu s-a scuzat spunand ca "a lucrat in atatea cauze si a trait atatea evenimente", incat ii e greu sa isi aduca aminte anumite aspecte.

Cele aproape trei ore in care a fost audiat Negulescu, au reprezentat totodata un prilej bun atat pentru instanta, cat si pentru cei prezenti in sala, sa constate ca procurorul "Portocala" nu era familiar cu multe din procedurile penale, scuzandu-se "ca nu a fost sef" si nu stie, dar si ca toate acuzatiile care s-au adunat in jurul fostului procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Aurelian Mihaila, pornesc de la, atentie, "perceptia evidenta" a lui Negulescu cu privire la afirmatiile si reactiile lui Mihaila fata de dorinta lui "Portocala" de a deschide un dosar penal dupa ce a vazut la televizor o ancheta care ii afecta copiii.

Constient totusi de notorietatea sa si de impactul declaratiilor sale, Negulescu a avut grija sa precizeze in fata instantei ca declara si el tot ce isi aminteste si ca spune "lucruri ca sa para credibil", pentru ca nu doreste "sa spuna lumea ca a venit Negulescu la Inalta Curte sa minta judecatorii".

Intreaga audiere a lui Negulescu a fost un spectacol presarat cu multe elemente comice generate de declaratiile procurorulu, care in trecut se lauda ca "e periculos rau de tot" si ca "il ia capul" cand "se baga" cineva cu el...

Despre "elementele de concretețe pe urmarire penala" dezvoltate in cuprinsul declaratiei date de Mircea Negulescu in fata ICCJ cititi in continuare in redarea sedintei realizate de Lumeajustitiei.ro:

Judecator Maricela Cobzariu: Domnul Negulescu, spuneti-ne in ce context a inceput dosarul 465/p/2013?

Mircea Negulescu: Va rog sa ma scuzati, nu imi mai aduc aminte foarte bine. Stiu ca am vizionat o emisiune unde cred ca realizator era Oana Stancu, fara a putea preciza data la care s-a difuzat acea emisiune, se prezenta decontaminarea unui vas numit Flaminia, decontaminare care urma sa aiba loc in judetul Prahova. Eram contrariat pentru copiii nostri, nu pentru noi. Una dintre societatile care urma sa se ocupe de aceasta decontare se numea Ecomaster si era administrata de un domn Razvan Alexe, nume care la acea data nu imi spunea nimic. Dupa ce am vazut acest reportaj, am mers la serviciu si, intrucat procurorul general Tudose era in delegatie, m-am dus la procurorul general adjunct Mihaila Aurelian. I-am adus in vedere emisiune respectiva si intentia mea de a initia un dosar penal in legatura cu acest aspect. M-a intrebat daca nu stiu cine este Razvan Alexe, ca el sta pe un munte de bani si este omul de casa al familiei Cosma, al lui Mircea Cosma, un om cu foarte mare influenta politica. Am inteles din atitudinea pe care o avea ca nu doreste sa pornesc o ancheta. Glumind, l-am intrebat 'ce scrie pe usa ta?', mi-a spus ca scrie procuror general adjunct... Nu mi a solicitat in mod expres sa nu demarez o ancheta pe tema precizata, insa eu am dedus din atitudinea acestuia, care era evidenta, ca nu doreste demararea unei anchete.

Judecator Maricela Cobzariu: Ca si procedura, va trebuie acordul scris al procurorului general pentru deschiderea unui dosar de urmarire penala sau era doar de principiu?

Mircea Negulescu: Ca si procedura de demarare a unei anchete, se face un proces-verbal cu o sesizare din oficiu, care se inregistreaza la secretariat, merge pe masa procurorului general, care pune o viza, in functie de competenta. Cu referire la acest dosar, urmare a discutiei pe care am avut-o cu domnul Mihaila, a doua zi m am prezentat la domnul Tudose, unde i-am prezentat toata discutia avuta cu domnul Mihaila, inclusiv discutia cu ce scrie pe usa domnului procuror Mihaila. De comun acord cu domnul Tudose, am demarat procedurile pentru inregistrarea unei cauze. Acolo ar fi fost vorba de infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, care reveneau in competenta parchetului de pe langa tribunal, dar era o cauza complexa care avea potential, situatie in care eu mi-am dorit sa fac dosarul si am convenit sa ramana la parchetul curtii de apel. In urma discutiei avute cu domnul general Tudose am convenit ca aceasta cauza sa fie lucrata foarte confidential. Nu stiam de acest dosar si de toate operatiunile decat eu, domul procuror general Tudose si trei ofiteri de politie judiciara, respectiv Eugen Ciorobea, care ulterior a fost schimbat, Georgescu Leonard, Mihai Iordache si Mitrea Ionut.

Judecator Maricela Cobzariu: Care a fost reactia procurorului general Tudose fata de ceea ce i-ati povestit legat de procurorul general adjunct Mihaila?

Mircea Negulescu: Urmare a relatarii mele vis-a-vis de relatarea acestei cauze, cred, sau cel putin aceasta a fost convingerea mea, ca si procurorul general Tudose a avut aceeasi reprezentare ca si mine, in sensul ca ar fi bine ca Mihaila sa nu mai stie nimic din ce urmeaza sa se intample in acest dosar. Si asa s-a si intamplat, in sensul ca Mihaila nu a avut cunostinta, desi raspundea de activitatea desfasurata de urmarire penala, de niciun act, masura sau vreo lucrare ce viza acest dosar. Cred am ajuns sa anchetam 143 de societati comerciale.

Judecator Maricela Cobzariu: Ce inseamna echipa de lucru?

Mircea Negulescu: Grefierul sef, doamna Mihaela Ciuca, era cea care inregistra actele in dosar, era un om de care nu te puteai indoi. Am incercat sa lucram cat mai inchis si am si reusit, zic eu. Inclusiv pe actiunile pe care urma sa le desfasuram, ma consultam cu procurorul general. Increderea era atat de mare, incat domnul procuror general Tudose mi-a dat acordul verbal sa semnez in locul dansului. Ca sa intelegeti ce inseamna echipa. Ne au fost imbunatatite si conditiile, ne au fost aduse si calculatoare in birou. Eu aveam un singur calculator.

Judecator Maricela Cobzariu: Altceva?..

Mircea Negulescu: Desi initial aveam doar o banuiala, o impresie fata de atitudinea lui Mihaila, mi s-a cofirmat cand am mers la el in birou. Acolo era domul comisar sef Ispas, care era seful unei structuri operative, nu mai stiu daca era DGA sau DGIPI. Acolo in birou domnul Ispas m-a felicitat pentru actiunile pe care urma sa le desfasor. Mi-a spus ca atunci cand ajung la familia Cosma sa le spun si dansilor si i-a bufnit rasul. Asta inseamna ca era o diseminare de informatii.

Judecator Maricela Cobzariu: Aceasta era perceptia dvs sau era un lucru evident?

Mircea Negulescu: Doamna presedinta, eu am avut o perceptie evidenta!

Judecator Maricela Cobzariu: Domnul Negulescu eu am consemnat, ori avem proprietatea termenilor...

Mircea Negulescu: Doamna presedinta, nu imi gasesc termenii acuma, am avut o confirmare...

Judecator Maricela Cobzariu: Ce este domnul Negulescu? V-ati uitat la procuror si apoi v-ati uitat la mine!

Mircea Negulescu: Dar nici nu il cunosc pe procuror!

Judecator Maricela Cobzariu: Nici nu trebuie sa il cunoasteti! Sa continuam. Si ati facut niste cercetari, daca l-ati banuit pe domnul Mihaila?

Mircea Negulescu: Nu aveam cum sa verific eu. I-am spus domnului Tudose si am hotarat sa lucram cu maxima confidentialitate, fara sa permitem altor persoane sa aiba acces la alte informatii. Eu mi am continuat activitate, am stat si pana la 3 dimineata. Erau 142 de societati comerciale.

Judecator Maricela Cobzariu: Ati restructurat echipa de lucru?

Mircea Negulescu: Da, am restructurat echipa, intrucat domnul Ciorobea Eugen il informase pe seful sau din structura MAI, cred ca domnul Zecheru, despre activitati desfasurate in acest dosar. Am hotarat inlaturarea din echipa intr-un mod elegant, in sensul ca l-am trimis la sediu si nu l-am mai chemat niciodata si despre lucrul acesta a fost informat inclusiv domnul Tudose. De fapt cu el am luat hotararea..

Judecator Maricela Cobzariu: Daca era cercul atat de strans pe confidentialitate maxima cum a luat Mihaila datele din dosar? Cum a putut Mihaila sa afle date din acest dosar?

Mircea Negulescu: Nu aveam un control foarte strict. In general astfel de acte, nu prea ma pricep... Nu am avut functii de conducere mult timp... In momentul inregistrarii unor lucrari, putea sa ceara de la grefier, cu un alt scop. Ma puneti pe mine sa imi imaginez, eu va spun ce am perceput eu cu simturile mele.

Judecator Maricela Cobzariu: Asupra domnului Mihaila a mai planat odata suspiciunea de divulgare de informatii si are deja o solutie pe "fapta nu exista" (n.red. - Ordonanta Papici -ordonata procurorului Lucian Papici de clasare a unui alt dosar pe motiv ca fapta nu exista). Deci, pana la urma, ordonanta Papici a generat suspiciunea dumneavoastra?

Mircea Negulescu: Da, imi aduc aminte ca da! Am sesizat organul de cercetare penala pe aceste aspecte, ce fac astazi obiectul dosarului penal cu privire si la alte persoane... multe!

Judecatoarea Maricela Cobzariu: Da da da... Si in ceea ce il priveste pe domnul Mihaila s a dat clasare intrucat fapta nu exista.

Mircea Negulescu: Am aflat si eu de la televizor.

Judecator Maricela Cobzariu: La intrebarea cand putea sa ia act Mihaila?

Mircea Negulescu: Eu cred ca Mihaila putea sa ceara registrele, discutand cu politistii. Orasul este atat de mic incat oamenii de afaceri sunt extrem de cunoscuti si se stiu fiecare cu fiecare. Eu aveam perceptia ca lucrez confidential. Era doar o perceptie, vad acum.

Judecator Maricela Cobzariu: Ce s-a intamplat ulterior pe acest dosar? Au mai fost incidente vis-a-vis de Mihaila, pana la momentul emiterii referatului cu propunere de arestare preventiva a primului lot de inculpati?

Mircea Negulescu: Nu imi aduc aminte.

Judecator Maricela Cobzariu: Cand s-a facut prima propunere de arestare? Cati au fost? Cariera acestui domn depinde de declaratiile dumneavoastra. Nu va mai aduceti aminte selectiv!

Mircea Negulescu: Trebuie sa fie trecut in referatul de arestare... primul lot pot sa va spun...

Judecator Maricela Cobzariu: Spuneti ca nu e nivel mare de lucru la parchetul curtii de apel si nu va mai aduceti aminte ce ati facut intr-un dosar?Sunteti anchetator...

Mircea Negulescu: Imi amintesc ca au fost doua solicitari de arestare preventiva. Un prim lot a fost format cred din 6-7 inculpati, nici nu mai stiu, oricum rezulta din referatul cu propunerea de arestare, iar al doilea lot cred ca in martie.

Judecator Maricela Cobzariu: Sa ne intoarcem la momentul primei arestari...

Mircea Negulescu: Din cate imi aduc aminte, in momentul in care mi-a solicitat referatul cu propunere de arestare, dosarul ajunsese la judecatorul de drepturi si libertati, doar fusese inregistrat in arhiva. Asa imi amintesc la momentul asta, ca fusese sesizata instanta. Stiu ca prima discutie avuta cu Mihaila, si in baza careia acesta mi-a solicitat referatul cu propunere de arestare a fost chiar in ziua sesizarii instantei.

Judecator Maricela Cobzariu: Dar ati spus ca Mihaila desi avea acces la informatiile din dosar, date fiind competentele functiei de procuror general adjunct, ati convenit cu Tudose, sa nu ii permiteti accesul.

Mircea Negulescu: Adica in mod legal, dar doar legal avea dreptul sa vada dosarul. Nu din curiozitate. Doar sa fi fost investit cu solutionarea unei sesizari in dosarul 465/p/2013. Motivarea acestuia la acel moment a fost justificata ca are nevoie de dosar sa stie si el ca daca il intreaba cineva, daca apare vreo lucrare sau daca intreaba presa. L-am informat pe procurorul general Tudose si am hotarat sa ii dam referatul in format pdf.

Judecator Maricela Cobzariu: I-ati dat documentul in format pdf ca sa nu poata lucra pe el?

Mircea Negulescu: Nu, i l-am dat in pdf pentru ca ne-ar fi permis noua ulterior sa verificam ce face domnul mihaila cu acel referat. Formatul pdf iti da posibilitate sa expertizezi criminalistic documentul, sunt pete, puncte. Noi voiam sa vedem ce face el cu el. Deci asta a fost, nu era vorba de modificare.

Judecator Maricela Cobzariu: Atunci l-ati inregistrat telefonic?

Mircea Negulescu: Nu mai stiu daca atunci sau a doua oara.

Judecator Maricela Cobzariu: Deci l-ati inregistrat de mai multe ori?

Mircea Negulescu: Nu mai stiu. Stiu ca l-am inregistrat o singura data.
In ziua in care am inregistrat la instanta dosarul, l-am trims pe Leonard sa ii duca lui Mihaila stickul cu documentul pdf. Era clar ca solicitarea domniei sale era o solicitare nelegala. (...) Este o solicitare unde am facut verificari cu Teodor Berna, unde am aflat ca erau sifonati 1,1 milioane euro. E o societate care asfalta pe la dumneavoastra prin Bucuresti (adresandu-se judecatoarei Cobzariu). Stiu ca toti inculpatii pe care i-am prezentat la propunerea de arestare au fost arestati. (...) Oricum eu nu participam la sedintele de lucru, dar stiu ca nu se discutau acolo elemente de concretețe pe urmarire penala.

Judecator Maricela Cobzariu: Aveti alte chestiuni de precizat?

Mircea Negulescu: La momentul asta nu.

Procurorul de sedinta a fost luat la rost de Maricela Cobzariu, care i-a evidentiat ca intrebarile pe care i le adreseaza lui Negulescu au fost deja puse de instanta: "Domnul procuror, puneti domne intrebarile la obiect, nu la modul general. Nu puneti intrebari la care deja s-a raspuns."

Procuror DNA: Aveti cunostinta daca Mihaila, prin Ispas, Ispas Viorel, l-ar fi putut informa pe Alexe pentru ca acesta sa se sustraga urmaririi penale?

Judecator Maricela Cobzariu: Ia uitati ce intrebare buna ati pus, si o si consemnam.
Mircea Negulescu: Da, intr-adevar unele persoane din dosar ar fi putut informa prin anumite structuri. Teoretic daca Mihaila era investit in 465/p/2013 putea cere intreg dosarul sau doar referatul. In momentul in care Mihaila mi-a solicitat referatul cu propunere de arestare preventiva, a facut referire si la functia pe care o detine. I am explicat ca pana si domnul Tudose a spus ca nu trebuie sa primeasca referatul si i-am explicat sa ia legatura cu domnul Tudose.

Procuror DNA: Discutiile din sedinte sunt consemnate?

Mircea Negulescu: Eu stiu ca sunt consemnate de un coleg, in general cel mai nou venit, intr-un proces-verbal, dar eu stiu daca se consemna tot? Arestarile nu prea erau consemnate.

Avocat Florin Surghie: Domnul Ciorobea care a facut procesul-verbal de sesizare din oficiu vazuse emisiunea difuzata la Antena3?

Mircea Negulescu: Nu stiu si nu am discutat cu domnul Ciorobea daca a vazut emisiune privind subiectul dosarului 465/P/2013. El a intocmit procesul-verbal la sesizarea mea si a domnului Tudose.

Avocat Florin Surghie: La data la care a inregistrat discutia cu Mihaila, cand acesta ceruse referatul, avea cunostinta ca fusesera diseminate informatii in public?

Mircea Negulescu: Nu inteleg termenul in public. Cum adica diseminate? Nu pot sa fac aceasta precizare. Nu stiu.

Avocat Florin Surghie: In discutia din 25 octombri 2013 purtata cu Mihaila ati spus ca urma sa dea la presa?

Micea Negulescu: Dadeam un comunicat, dar nicidecum referatul pentru ca in referatul respectiv erau date confidentiale, societati comerciale. Cred ca si domnul Mihaila stia ce urma sa dau la presa. (...)
Mircea Negulescu: Doamna presedinta, nu as vrea sa diseminez informatii din dosare. Eu vreau sa spun lucruri ca sa par credibil, ca nu vreau sa spuna lumea ca a venit negulescu la Inalta Curte sa minta judecatorii.

Judecator Maricela Cobzariu: Vi se pare ca ati diseminat vreo informatie?

Mircea Negulescu: Nu. Eu am simtit anumite presiuni si imixtiuni pe activitatea ce o desfasuram motivat de faptul ca si unele acte si activitati ce le dispusesem in cauza au fost ingreunate. Cert este ca in dosarul 465/P/2013 au fost cercetate 143 de societati comerciale ale unor oameni importanti din Prahova, care aveau contracte cu Consiliul Judetean Prahova. Eu stiu ca e politic. Dar eu stiu.. Daca sunt intrebat, servesc patria.. (...)
Judecator Maricela Cobzariu: Deci, eu cele mai grele audieri le fac tocmai cu cei din domeniu.

Mircea Negulescu: Doamna presedinta, am lucrat in atatea cauze si am trait atatea evenimente, in aceasta situatie imi este greu sa imi aduc aminte.
Judecator Maricela Cobzariu: Rugamintea noastra este sa nu mai dati curs intrebarilor, pana nu formuleaza instanta intrebarea.
(...)

Mircea Negulescu:E o speculatie ce spun eu acum, daca imi permiteti ca martor sa fac speculatii... (...)

Partea a doua

Judecator Maricela Cobzariu: Cand v-ati intalnit cu Dragos Patraru?

Mircea Negulescu: Daca va spun iar ca Ploiestiul este foarte mic, o sa spuneti iar ca... Ne cunosteam de o viata, din Ploiesti. El era jurnalist in Ploiesti si apoi a ajuns in Bucuresti. Dragos Patraru m-a contactat si mi-a solicitat o intrevedere pe care i-am si relatat-o domnului Tudose. Aceasta intrevedere a avut loc in momentul in care Badescu fusese retinut de DNA. Cred ca era martie. Mi-a spus ca la dansul a ajuns un domn ofiter Saghel Emanuel care lucra la BCCO, si acesta i-a aratat mai multe documente pe care i le-a dat procurorul general adjunct (n.red. - Mihaila) in ideea de a fi eu discreditat. Era un inscris sub semnatura privata, un contract de vanzare-cumparare a unei masini, incheiat de fiul meu cu o persoana, si un proces-verbal de sechestru care ar fi fost pus pe autoturismul respectiv. Patraru a spus ca nu intra in astfel de jocuri drept pentru care nu au fost publicate. Am venit la parchet, l-am informat pe domnul Tudose despre ceea ce imi spusese domnul Patraru. Dupa ce mi-a spus despre ce acte este vorba, mi-am dat seama ca documentele in copie au fost luate de la parchetul curtii de apel de un procuror.

Judecator Maricela Cobzariu: Alte demersuri ati facut?

Mircea Negulescu: Chiar nu imi mai aduc aminte. S-au intamplat atatea evenimente intr-o perioada relativ lunga de timp, chiar nu imi mai aduc aminte.

Judecator Maricela Cobzariu: De unde stiati ca Mihaila a fost cel care a dat acele documente?

Mircea Negulescu: Am avut certitudinea, ca doar Mihaila era procurorul general adjunct.

Judecator Maricela Cobzariu: Stiati ca dosarul a fost instrumentat de Mihaila?

Mircea Negulescu: Stiu ca in dosarul ce viza autoturismul cumparat de fiul meu, domnul Mihaila a infirmat solutia initiala de clasare. Si la momentul ala imi aduc aminte si chiar vreau sa spun asta: domnul Mihaila ma chemase in birou si spunea ca daca ar fi fost in locul lui Tudose, m-ar fi chemat pe mine si pe procuroul de caz sa solutioneze dosarul mai repede, nu stiu ce, sa fie bine sa nu fie rau, era foarte mamos. Ma banuia pe mine de vreo coniventa cu domnul Tudose, dar eu nu am intervenit nicodata. Dosarul era de trei luni acolo si nu am intervenit. Chiar e important lucrul asta. Banuiesc ca m-a si inregistrat la momentul respectiv.

Avocat Florin Surghie: Stie domnul Negulescu cine a infirmat solutia in dosarul fiului sau?

Mircea Negulescu: Deci domnul Mihaila lucra pe semnatura domnului Tudose, ca la instanta, cand partile invoca un viciu de pocedura sa fie bine, sa nu fie rau... na...

Procuror DNA: Stia Mircea Negulescu ca Tudose vrea sa plece la Antifrauda?

Mircea Negulescu: Domnul Tudose si-a exprimat temerea, ca urmeaza sa vina Mihaila procuror general prin concurs. Si atunci mi-a zis ca vrea sa plece la Antifrauda. Domnul Tudose este un tip de inchis. Eu i am zis atunci : tu pleci si eu cui raman?

Avocat: Isi mai aduce Mircea Negulescu cand a avut loc discutia cu privire la plecarea lui Tudose de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti?

Mircea Negulescu: Aceasta discutie era cu putin inainte de expirarea mandatului.
Avocat: In ce moment s-a abtinut Mircea Negulescu cu privire la cauza care o priveste pe Andreea Cosma?

Mircea Negulescu: Imi amitesc ca am facut un referat si am spus ca urmeaza sa ma abtin de solutionarea acestei cauze, in sensul ca depasisem o limita a confesionalului.

Judecator Maricela Cobzariu: Adica?

Mircea Negulescu: Discutii pe Whatsapp.

Judecatorul Maricela Cobzariu: Ce fel de discutii, erau discutii mai apropiate?

Mircea Negulescu: Nu stiu daca erau discutii mai apropiate sau departe. Eu voiam sa aflu de la Andreea Cosma unde isi tine Razvan Alexe banii.

Avocat: V-a solicitat procurorul general Tudose sa va abtineti de la solutionarea acestei cauze?

Mircea Negulescu: Nici nu mai stiu, stiu ca abtinerea este scrisa de mine. Acum nu mai stiu. Stiu ca am scris-o cu mana mea. Am scris de mana eu.

 

De precizat ca la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa solicitanta audiere la care a fost supus, procurorul Mircea Negulescu a fost intampinat de cativa jurnalisti care au inceput sa ii puna intrebari in cascada. Procurorul "Portocala" nu a putut decat sa bolboroseasca ceva legat de "respectare", "viata privata", "intimitate"... va dati seama..

Comentarii

# Urgent Reset total justitie date 12 September 2017 17:49 +19

Dacă nici acum cu atâtea dovezi și dezvăluiri nu se anchetează și cerceteaza pt o schimbare totala a sistemului de justiție rezulta ca multora le convine sa stea la masa cu mafiotii iar o parte din cei care spun ca lupta împotriva sistemului chiar fac parte din sistemul mafiot.astia chiar nu se gândesc ca poate izbucni o revolta națională întrucât po******ția este sclavagita de servicii și justiție pe de o parte iar economic pe de alta parte.

# DODI date 12 September 2017 19:16 +2

Atunci când trebuie să vorbească normal, când trebuie să renunțe la vocabularul drag luluței, de argou interlop, portocală uită să ia cuvintele cu el și obosește dând din mâini, încercând să pară un om normal. Odată ce ai lucrat la DNA, cu luluța șefă, numai normal nu poți fi numit. Dacă ai fi avut o dâră de normalitate părăseai de mult corabia plină de găuri a luluței. Doar luluța își închipuie că șobolanii (pardon, subalternii) nu o va părăsi chiar dacă i se scufundă corabia DNA. Culmea este că luluța, comandantul navei, este cea care a dat cele mai mari găuri propriei corăbii. Numai ciolanis speră să facă o croazieră cu această corabie având pe luluța cârmaci. Îi dorim lângă Titanic!

# sam date 12 September 2017 19:00 +5

sarmana Romanie ,pe mana cui ai incaput!...

# CI date 12 September 2017 21:48 +1

Unde a facut asta faculta de drept?

# nae girimea date 13 September 2017 05:42 +4

@sam Dom'le e o politica : indivizi precum asta sint promovati. Pt a fi obedient trebuie sa aiba cel putin una dintre hibele : prost , nepregatit profesional , lipsit de caracter . Administratia toata , SRI , DNA , justitia etc , toate contin nr necesar de specimene de acest tip pt a " functiona " cum i se cere . Selectarea unor astfel de oameni , care de fapt e o contraselectie , e o politica.

# Gabi date 13 September 2017 07:46 0

Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Ma intreb cum o fi trecut ăsta prin facultate. Este doar un golan de cartier care s-a unvartit sa ajunga procuror. Prostocratia va ingropa Romania. Din pacate, nu e singurul tampit in sistem

# Pif date 13 September 2017 08:29 +3

A depasit "limita confesionalului" ? :lol:O fi avut pe Whatsapp "perceptii evidente", la fel ca in church ? In mod clar nu are proprietatea unor termeni. Mi-e greu sa cred ca doar a facut pe nebunul, la caterinca. E varza. Cati ca el or mai fi prin DNA ? :o

# ioan date 13 September 2017 14:31 +1

Ne meritam soarta daca santem condusi de catre repetenti si analfabeti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva