Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

S-A TERMINAT VACANTA, INCEPE IAR PRAPADUL PENTRU DNA – Parchetul anticoruptie a suferit un nou esec rusinos in instanta. Omul de afaceri Calin Stoia a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj pe motiv ca nu exista probe. Decizia se adauga unui lung sir de achitari care sufoca DNA. Numai in primele cinci luni ale acestui an judecatorii au dispus 95 de achitari in dosarele procurorilor Laurei Kovesi (Minuta)

Marţi, 12 septembrie 2017 15:25 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Inca un dosar al DNA s-a facut praf in instanta. Omul de afaceri Calin Stoia (foto) a fost achitat definitiv de catre Curtea de Apel Cluj, luni 11 septembrie 2017, iar judecatorii au stabilit ca procurorii anticoruptie au lucrat de mantuiala si ca nu exista probe ca Stoia ar fi comis traficul de influenta de care era acuzat. Iar cu aceasta achitare se mareste zestrea DNA, care este deja semnificativa. In 2016 au fost inregistrate 143 de achitari definitive in dosarele trimise de procurorii lui Kovesi in instanta, iar in acest an, numai in primele cinci luni, judecatorii au dispus 95 de achitari.


Practic, magistratii de la Curtea de Apel Cluj au mentinut decizia de achitare de la fond, dar s-a schimbat sensul achitarii, in temeiul art 16 alin 1 lit c din Codul de procedura penala, care prevede ca “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. In data de 23.12.2016, Tribunalul Cluj a decis achitarea lui Calin Stoia in baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr.pen, care prevede ca “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Iata minuta Curtii de Apel Cluj (dosar 4846/117/2015):

Solutia pe scurt. In baza art 421 pct 2 lit a C pr pen admite apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA- Serviciul Teritorial Cluj impotriva sentintei penale nr 452 din 23 decembrie 2016 pronuntata in dosar nr 4846/117/2015 al Tribunalului Cluj, pe care o desfiinteaza doar sub aspectul temeiului de achitare Pronuntand o noua hotarare, in aceste limite: Achita pe inculpatul SCM de sub acuzatia savarsirii infractiunii de trafic de influenta, prev de art 291 alin 1 C pen rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art 5 alin 1 Cpen - in temeiul art 396 alin 5 rap la art 16 alin 1 lit c C pr pen. In baza art 272, 273 C pr pen admite, in parte, cererea martorului BIB si acorda acestuia suma de 318,6 lei, cheltuieli de transport - suma ce se va plati din FMJ (fondul cheltuielilor judiciare special alocat). In baza art 275 alin 3 C pr pen, cheltuielile judiciare avansate de stat in apel, raman in sarcina acestuia Definitiva”.

Iata minuta Tribunalului Cluj:

Solutia pe scurt: Constata ca legea penala mai favorabila aplicabila situatiei juridice a inculpatului S.C.M. conform criteriului aprecierii globale in conditiile stabilite prin decizia nr. 265/2014 a Curtii Constitutionale este legea penala noua. In baza art. 396 alin. 5, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul S.C.M., domiciliat in jud. Cluj, de sub acuzatia savarsirii infractiunii de trafic de influenta, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen., rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. In baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramane in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de la data de 23.12.2016”.

Iata comunicatul DNA din 21 decembrie 2011 privind trimiterea in judecata a lui Calin Stoia:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata a inculpatului STOIA CALIN MIHAI, in stare de arest preventiv in alta cauza, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 28 august 2011, inculpatul Stoia Calin Mihai a lasat sa se creada fata de un denuntator ca are influenta, prin intermediul unor persoane, asupra unor functionari publici cu atributii de decizie in cadrul Guvernului Romaniei pe care ii poate determina sa aprobe alocarea prin hotarare de Guvern a unei sume de bani pentru Primaria comunei Ioneşti, judetul Valcea, provenite din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2011. Demersul denuntatorului s-a realizat in numele reprezentantilor unei societati comerciale care erau interesati in decontarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate in perioada 2008 – 2009. Inculpatul Stoia Calin Mihai i-a comunicat denuntatorului ca va interveni doar daca persoanele care urmau sa faca demersuri pe langa functionarii publici in cauza vor primi 100.000 de euro, adica 10% din valoarea totala a sumei solicitate.
Cu toate acestea, Primaria comunei Ionesti, judetul Valcea nu a primit in anii 2010 si 2011 sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului”.

Accesari:2427

Comentarii

# Paula date 12 septembrie 2017 15:42 +5

O țară IMPOSIBILĂ: Miliarde de euro cheltuiți pe INTERCEPTĂRI,protocoale ILEGALE dintre servicii și procurori/ ofițeri ACOPERIȚI în justiție/  judecatori ŞANTAJABILI/ legi anti-contituționale/ condamnări NEDREPTE și abuzive. De nedescris..  LEGEA RĂSPUNDERII magistraților, LEGI ŞI CODURI NOI, REVIZUIREA ŞI REJUDECAREA dosarelor pe ultimii 10 ani IAR UNDE NU SE MAI POATE FACE DREPTATE altfel: grațierea şi amnistia  . URGENT RESETAREA justiției DL. TOADER nu vă mai plimbați inutil*** FACEȚI DREPTATE poporului( nu doar politicienilor!) și pt. Trecut și pt Viitor! 

# DODI date 12 septembrie 2017 15:55 +3

Curios cum va arăta noua dare de seamă a succeselor DNA, care cifre alambicate, scoase din context și din logica matematicii va ma folosi luluța pentru impresionarea oligofrenului de la Cotroceni. Îi va trebui luluței un preș cât Casa Poporului pentru a ascunde eșecurile din ultimul an. În fapt, dacă nu ar fi fost ajutată din plin de către SRI, cam așa ar fi arătat toate analizele anuale ale DNA. Prilej de chefuri și distracție în vie, în păpușoi sau, mă rog, pe unde o trece pe luluța.

# MIRCEA date 12 septembrie 2017 16:51 +2

A trecut aproape un an de cand noua guvernare a promis masuri in justitie. In afara de vorbe, comentarii,......,,unde este lege raspunderii magistratilor "? Unde este legea raspunderii guvernantilor ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 18.06.2018 - Presiuni pe Livia Stanciu sa-i cedeze locul lui Kovesi

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER