Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

S-O CREDEM? – Sefa ICCJ Cristina Tarcea sesizeaza CSAT si Inspectia Judiciara dupa ce a fost acuzata ca a participat frecvent la intalnirile din casele conspirative ale SRI: "Nu traim intr-o societate normala... Asistam la o manipulare groasolana si o minciuna ingrozitoare". Lia Savonea: "Cred ca e locul cel mai potrivit ca doamna presedinta sa ne spuna explicit ca nu a fost". Tarcea: "Pentru a elimina orice fel de dubiu va spun ca nu am fost in casele de protocol"

Joi, 14 iunie 2018 10:40 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Iulia Cristina Tarcea (foto), reactioneaza dupa solicitarea exploziva pe care Coalitia Romanilor din SUA, condusa de preotul Chris Terhes a adresat-o CSM, in care cere explicatii in legatura cu vizitele pe care sefa instantei supreme le-ar fi facuta in vilele Serviciului Roman de Informatii. La inceputul sedintei Plenului CSM de joi, 14 iunie 2018, judecatoarea Cristina Tarcea a anuntat ca va sesiza CSAT, dar si Inspectia Judiciara cu privire la afirmatiile Coalitiei Romanilor din SUA, afirmand ca "asistam la o manipulare grosolana si o minciuna ingrozitoare" care are ca scop afectarea independentei Justitiei.


Imediat dupa anuntul ca va sesiza CSM, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au reactionat, unii dintre acestia sustinand ca este intemeiata solicitarea sefei Inaltei Curti, precum judecatoarea Gabriela Baltag, in timp ce altii, precum judecatoarea Andrea Chis, au apreciat ca sesizarea Inspectiei Judiciare nu ar trebui sa se faca fara a avea o baza factuala, ci doar niste afirmatii defaimatoare sustinute de niciun fel de probe

Extrem de binevenita a fost reactia judecatoarei Lia Savonea, care in iuresul de reactii ale membrilor CSM a considerat oportun sa o intrebe pe sefa Inaltei Curti daca a fost sau nu in casele conspirative ale SRI.

Reactia Cristinei Tarcea a venit prompt: "Pentru a elimina orice fel de dubiu va spun ca nu am fost in casele de protocol".

Iata dialogul din CSM in care sefa ICCJ Cristina Tarcea a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara si CSAT cu privire afirmatiile Coalitiei Romanilor din SUA:

Tarcea: Voiam sa aduc in atentia Plenului un aspect, in care dvs. sunteti solicitati sa ma intrebati daca am incalcat art. 5 si 7 din 303/2004, in care ati fost informati ca as fi o vizitatoare a unor case de conspiratie. Tocmai pentru ca nu traim intr-o societate normala, tocmai pentru ca asistam la o manipulare groasolana si o minciuna ingrozitoare care nu au ca scop decat afectare independentei justitiei, va anunt ca voi sesiza CSAT si voi sesiza Inspectia Judiciara. Cred ca este momentul sa terminam cu aceste afirmatii defaimatoare lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac sa suporte consecinte.

Andrea Chis: Aceste afirmatii defaimatoare nu sunt sustinute de niciun fel de probe. Ca sa sesizezi Inspectia trebui sa ai o baza factuala.

Cristina Tarcea: Eu am sesizat ca intr-o societate normala asa ar trebui sa se intample. Cine face o afirmatie trebuie sa o probeze. Dar nu suntem intr-o societate normala. Suntem intr-o societate in care orice orice slabiciune reala sau nereala se speculeaza. Putin imi pasa de imaginea mea, dar imi pasa cand aceasta imagine se rasfrange asupra Inaltei Curti, care trebui sa pronunte in aceasta perioada niste solutii delicate si grele. Eu imi asum riscul de a sesiza direct CSAT si Inspectia Judicaira, indiferent de ce ati face.

Andrea Chis: Cred ca trebui sa facem o educatie juridica a societatii. (...) Publicul sa discearna cand citeste informatii in presa.

Gabriela Baltag: Salut demersul doamnei Tarcea de a sesiza Inspectia Judiciara.

Lia Savonea: Cred ca e locul cel mai potrivit ca doamna presedinta sa ne spuna explicit ca nu a fost (n.red. - vilele conspirative).

Cristina Tarcea: Pentru a elimina orice fel de dubiu va spun ca nu am fost in casele de protocol si toate relatiile ICCJ cu orice alte institutii au fost pur institutionale.

Tudorel Toader: Sa nu excludem ca astfel de atacuri afirmatii sa fie formulate la adresa mea si la adresa oricui. Apreciez raspunsul dnei presedinte si sublinez ceea ce domnia sa a afirmat ca intrevederile pe care fiecare dintre noi s-au desfasurat in baza legii, si nu in baza protocoalelor.

Bogdan Mateescu: Dna presedinta, va inteleg supararea...

Cristina Tarcea: Nu sunt suparata, sunt revoltata.

Accesari:7447

Comentarii

# VOX POPULI date 14 iunie 2018 10:59 +7

Vai, s-a demodat zicala popularră cu NU IESE FUM FĂRĂ FOC! Avînd ca exemple pe duduia Ciordy&profu Ghinion, șefa se ține tare!

# jude date 14 iunie 2018 11:25 +8

Nu ceva este putred in Danemarca ci totul este putred in justitia din Romania. Din moment ce nu s-a curatat de portocalele stricate din ultimii doi ani aparuti in presa inseamna ca, acesta este sistemul de lucru la magistratii romani, adicatelea fabricarea de dosare false la comanda. Huuo ati distrus complet increderea in justitie. Ciocul mic pana bagati la inchisoare pe PORTOCALA, ONEA, SMOCHINA, BUCURICA, EVA, EBA, PAPAICI cu seful lor direct...persoana importanta, nu spun cine!

# Cum adica s-o credem pe cuvant? date 14 iunie 2018 12:26 +1

Cum adica s-o credem pe cuvant? Pai atunci sa credem pe cuvant pe toti cei anchetati de catre aceasta mafie de justitie si nu vom mai avea nevoie de atatia paraziti. Orice om acuzat de catre "justitie" sa-l credem pe cuvant si nu mai avem nevoie de anchete si judecati. Bineinteles ca nu o credem . Plus ca PROTOCOALELE SECRETE? VREM SA FIE URGENT DESECRETIZATE INTERZISE PRIN LEGE SI TOATE DOSARELE JUDECATE PE PERIOADA ACESTOR PROTOCOALE SA FIE ANULATE CACI S-AU JUDECAT ILEGAL. DATI-O AFARA PE TARCEA. VREM REFORMA. NU de asta ati scos sute de mii in strada? Cred ca nu vreti sa ziceti ca ati pacalit sute de mii de oameni care au iesit impotriva statului paralel si a justitiei ilegale. Reforma!!!!!!! Unde e reforma ?????????????????

# DODI date 14 iunie 2018 12:07 +5

Trebuie să o credem pe cuvânt! Ea a fost numai în casele conspirative și nu a fost interesată de statutul locativ al acestor imobile. Pe ea o interesa doar respectarea întocmai a ordinelor primite. De ar ști bunicul ei, înschis de securitate, ce nepoată a ținut în brațe, s-ar răsuci în mormânt.

# DOREL date 14 iunie 2018 19:49 +2

Sa ne amintim: a fost numita vicepresedinte la ICCJ de Tr. Basescu & Livia Stanciu in echipa cu Ionut Matei. Deci, a fost unul dintre "ai mei" (ca n-au fost doar 3) ! Si, b): bine-bine da', totusi, de ce ? Pai, ia luati de verificati internetul si vedeti ce servicii a facut distinsul fratior si cui, desi nu era nici el specialist in penal. Parerea mea ...

# dezastrul retrocedarilor din romania nu v-a deranjat ? date 14 iunie 2018 11:19 +9

elena undrea, ministru, coreea de sud, vizita, samsung corporation, agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara in coordonare, "in romania s-a retrocedat mai mult teren in acte decat are tara" ??? NUMENI DIN JUSTITIE NU S-A AUTOSESIZAT SI N-A SESIZAT CA MAGISTRATII IN PRIMUL RAND ADICA CEI CARE CUNOSC CEL MAI BINE LEGEA TREBUIAU SA SESIZEZE CA ESTE NECESARA DESCHIDEREA UNEI ANCHETE ??!? Logic, orice judet si orice localitate au o suprafata bine determinata in documentele utilizate la nivel administrativ (planuri cadastrale). Suprafata totala de teren retrocedata inscrisa in toate titlurilor de proprietate cu suprafete retrocedate nu trebuia sa depaseasca suprafata totala disponibila in planul cadastral au unitatii administrative. Alte noi titluri ar fi trebuit emise eventual numai pentru suprafete echivalente cu cele anulate de catre instanta de judecata... DE CE NIMENI NU VEDE CA STATUL SI MAGISTRATII TAC DE 28 DE ANI ?

# nu conteaza date 14 iunie 2018 12:00 +1

1. Chestia cu retrocedarile, n-are nici o legatura cu vizitele (sau nu), ale Cristinei Tarcea la vilele SRI. 2. Nu era nici treaba statului, nici a magistratilor sa se sesizeze de ceva in legatura cu retrocedarile ci EXCLUSIV a procurorilor! OK, si ei si judecatorii sunt magistrati dar judecatorii n-aveau cum sa se sesizeze de ceva in privinta asta. Restul din ce zici, este desigur, corect!

# adica doar procurorii si noi restul suntem cetateni romani ? date 14 iunie 2018 13:00 +2

judecatorii nu au nici un fel de raspundere in calitate de simpli cetateni care cunosc legile mult mai bine decat noi, ceilalti, in mare parte ignoranti ?!? ce bine ca le platim salarii si pensii grase... necontributive !  ca doar sunt cetateni pe planeta unde tot cei furati trebuie sa contribuie vartos, nu ?

# etica invatata de la coldea e deficitara date 14 iunie 2018 13:21 +1

fara numar... statul nu are de ce sa se autosesizeze... aveti dreptate... are bani cat cuprinde... poate sa plateasca despagubiri si pentru suprafete echivalente cu 1000 de aoi suprafata existenta in Romania... evident ca nici serviciile atat de pline de etica nu au treaba cu retrocedarile... iar judecatorii sesizeaza doar cand se face vre-o afirmatie publica care le lezeaza interesele... faptul ca statul plateste bani fara numar pentru titluri de proprietate fictive... nu le lezeaa interesele ?banii platiti de stat necuvenit... nu sunt si bani care includ si taxele si impozitele judecatorilor ?!? adica judecatorii nu platesc taxe... sau sunt in castig per total... ce daca statul pierde... lor le merge bine ??

# alta persoana ? date 14 iunie 2018 13:30 +2

nu puteti face o separatie intre persoana fizica Cristina Tarcea si Sefa ICCJ Cristina Tarcea... e la fel de responsabila ca orice cetatean roman. Poate spune ca i-a fost lezata demnitatea atunci cand nu s-a sesizat si nu a sesizat Parchetul la afirmatiile publice ale Ministrului Elena Udrea privind retrocedarile din Romania ? Nu-i asa ca situatia este harcea-parcea ?

# Retrocedarile, SRI, Parchetele, PROTOCOALELE, Arhivele SIPA date 14 iunie 2018 14:34 +2

Nu lezati va rog JUSTITIA sau Partile Semnatare ale Protocoalelor ... Ele nu au nicio legatura cu retrocedarile in exces de care vorbea in 2011 Ministrul Elena UDREA... Cetateanul obisnuit este cel vinovat de jaf. Cetateanul obisnuit a semnat protocoalele, el este cel care a stat la cafea si a cultiuvat relatii cu "celelalte institutii" in calitate de contemplativ... Pe el il apara NATO, MCV, ICCJ, CSAT, SRI, PARCHETUL GENERAL, ANCPI, GUVERNUL... Pentru ca sa poata plati linistit tot portofelul,,, catre furnizorii de utilitati, taxe si impozite... pentru ca, nu-i asa, cetateanul obisnuit se intreaba permanent ce poate sa faca el pentru CEI PLATITI DIN BANI PUBLICI.... NU?!? DAR CAND CETATEANUL SIMPLU SE SIMTE LEZAT DE DECLARATIILE MINISTRULUI UDREA SI DE LIPSA SE REACTIE A JUSTITIEI SI A STATULUI CU PRIVIRE LA ACESTE DECLARATII... PE CETATEANUL OBISNUIT IL APARA.... CRISTINA TARCEA ?

# cand completati sesizarea catre csat-ul sesizati si DNA-ul date 14 iunie 2018 11:39 +2

poate ca incepe o investigatie la DNA privind retrocedarile din Romania din ultimii 28 de ani. Nu asa ar fi normal ? Ca de la vizita Ministrului Udrea in Coreea de Sud au trecut vre-o 6-7 ani si inca nu s-a sesizat nimeni.... Comisiile Judetene de fond funciar care au emis titluri de proprietate nu sunt decat 41+Minucipiul Bucuresti... la cati bani publici incaseaza magistratii, nu este o rusine ca nimeni nu stie daca au fost sau vor fi convocati la parchet ?

# ipocrizie date 14 iunie 2018 11:39 +8

Pai, din analiza mesajului nevrotic al stimabilei, se poate intelege : 1. Este un atac la adresa justitiei sa pretinzi ca un jude de suprem se plimba prin case conspirative; 2. Interpretand logic, rezulta ca prezenta unui magistrat judecator prin case conspirative este un fapt grav, de natura sa afecteze independenta si credibilitatea actului de justitie; 3. Probabil ca sesizarea stimabilei catre CSAT va viza si comunicarea, catre CSM, a numelor juzilor care chiar au savarsit pacatul grav si marsava fapta de a ticlui solutii prin case conspirative, la chermeze SRI , si precizarea daca acesti "magistrati" au participat "institutional" la spritzuri prin astfel de locatii. 4. Sa intelegem ca si stimabila se identifica, la fel cu o alta slujire, cu justitia, cine spune de dansa ceva afecteaza justitia in ansamblul sau (dai in mine, dai in fabrici si uzine ...)

# Geo date 14 iunie 2018 11:50 +6

Cum au decredibilizat judecatorii si procurorii sistemul judiciar nu a facut-o nimeni. Cine mai are incredere in ce spune Tarcea cand ea nici acum nu s-a deranjat sa desecretizeze protocolul ilegal dintre SRI si ICCJ? Cand procurorii nu respecta deciziile CCR, cand judecatorii au mai multi epoleti ca securistii, ce incredere sa ai in justitie cand ea condmana oameni nu pe probe ci ca sa dea un exemplu, cand motiveaza hotararea dupa un an, cand se dau mandate de interceptari mai multe ca in SUA. Unde e manipularea, unde e minciuna? Sunteti principalii vinovati de caderea libera a increderii in justitie si inca mai are de cazut in continuare, pe zi ce trece vedem mizeriile din sistemul judiciar si practicile de politie politica tipice nazismului, pai nu voi astia le-ati creat si aplicat? Parca o vedem si pe asta ca si pe cucuvea cand zicea ca nu a fost cu politicienii iar ei cantau la chilia'n port prin vie.

# nu conteaza date 14 iunie 2018 11:53 0

In lipsa oricaror probe, ca o credem sau nu pe Tarcea, tine de cat ne duce mintea pe fiecare dintre noi. Am citit solicitarea lui Terhes si tot ce pot spune, e ca mai ales la un asemenea nivel, sa faca o solicitare, sesizare sau orice demers de genul asta, numai pe baza afirmatiei "e de notorietate printre magistrati ca...", fara nici un fel de proba, e cel putin neserios... Ca Tarcea a fost sau nu in vilele de protocol apartinand SRi, e ceva serios ce trebuie DOVEDIT, nu enuntat public, la nivel de zvon... Si acum, n-aveti decat sa ma injurati!

# Pintea date 14 iunie 2018 14:14 +2

Andreea Chis vrea sa faca o educatie juridica a societatii, ca sa discernem. De ce crede ca nu putem sa discernem? Pt ca nu inghitim minciunile lor, ale CSM-ului, ale FJR-ului, ale DNA-ului, ale lui Kovesi, etc? De-asta? Dar ea cand actioneaza impotriva adevarului, a legilor, cat discernamant si cata educatie juridica are? Si cu caracterul cum sta?

# Mihail date 14 iunie 2018 19:42 0

Cu caracterul sta foooooooarte bine , minte de ingheata apele in privinta protocoalelor. Ca nu stie nimic si a doua zi aparea protocolul cu princina si o prindeau toti cu minciuna in sac !

# Ilie date 14 iunie 2018 14:18 0

Cea mai bună apărare este atacul, cum procedează d-na Tracea , în cazul acesta. Ea trebuie să ceară dovezi nu să reclame.

# Mihail date 14 iunie 2018 19:45 +1

Cea mai buna aparare este atacul - educatie securista 100%.

# sursele convergente un pas in fata date 14 iunie 2018 15:19 0

mintirati ?

# 1 date 14 iunie 2018 16:07 -3

OK, dar in ce fel de case a fost? ;-) ;-) :lol: Prietenii stiu de ce. :P

# cum se numesc casele conspirative date 14 iunie 2018 19:21 0

pentru cei ce conspira in ele ? bordele ?

# un mizantrop date 14 iunie 2018 21:53 +1

Mai, eu o as crede-o. E atat de intima cu serviciile (nici Codrutza n-a reusit atat), ca si daca a fost, stie sigur ca dovezile raman la SRI. Sau, casele in care a fost ea sunt de circuit inchis. Sau, n-are nevoie de vizitele astea, vin casele la ea...Dar cum, naiba, sa crezi aceasta infaptuire a justitiei, care nici carte nu stie, nici caracter nu dovedeste si se face si de ras de cate ori "sesizeaza" si ea cate ceva, gen CCR, Curtea de la Venetia...O alta rusine ICCJ, de parca e musai sa adunam toti paduchii in frunte...Inainte de "dezbaterea publica" pe linie de decizii CCR, ar trebui analizate prestatiile judecatorilor ICCJ, ca e vorba de vietile oamenilor lasate la mana oportunistilor politici sau ai serviciilor...

# Sorin date 15 iunie 2018 02:08 0

Sa înțelegem ca Tarcea se lupta cu DIASPORA.

# justinianus date 15 iunie 2018 09:11 +1

A retinut cineva declaratia dnei Tarcea la iesirea din CSM? Printre altele, adica Klaunul sa respecte decizia CCR, distinsa presedinta a Inaltei Curtii a spus: " sa terminam odata cu amestecul justiei in politica"!O fi scapat-o gura?

# comisaru ciordel date 16 iunie 2018 09:15 0

Urgent.... comisie, toti plangaciosii la detectorul de.... palavre!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER