SCRANTEALA LUI TAICA LAZAR – Curtea de Apel Alba Iulia a declinat la Curtea de Apel Bucuresti cererea Procurorului General Augustin Lazar de suspendare a revocarii sale dispuse de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Este limpede ca Augustin Lazar nu avea de ce sa introduca cererea la Alba Iulia, intrucat nu e procuror general pe persoana fizica ca sa se ia in consideratie localitatea de domiciliu. CA Alba a admis exceptia necompetentei teritoriale ridicate de Tudorel Toader (Minuta)

Marţi, 27 noiembrie 2018 14:27 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Nu mai tine cu smecheria! Curtea de Apel Alba Iulia s-a descotorosit de aberanta cerere a lui Augustin Lazar care, auziti la el, a cerut sa se suspende actul de revocare a sa din functia de procuror general, emis de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Judecatorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia a decis marti, 27 noiembrie 2018, declinarea cauzei la Curtea de Apel Bucuresti, declarand ca nu are competenta teritoriala sa solutioneze o asemenea cererea, intrucat debarcarea procurorului general din functie nu este facuta pe persoana fizica, ci pe functia de demnitate, astfel incat nu se poate lua in consideratie localitatea de domiciliu a numitului Augustin Lazar.


Practic, judecatorul Lucian Ioan Gherman a admis cererea formulata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a ridicat la termenul din 27 noiembrie 2018 o exceptie de necompetenta teritoriala, aratand ca atat sediul Ministerului Justitiei, cat si al Parchetului General se afla in Capitala, astfel ca doar Curtea de Apel Bucuresti este competenta sa solutioneze o astfel de pricina.

Sistemul ii da o mana de ajutor lui taica Lazar ca sa mai traga de timp

Smecheria cu introducerea cererii de suspendare la o instanta necompententa material era limpede ca nu va tine dar, ca sa fie mai sigur, Sistemul care il apara pe Augustin Lazar a venit si cu o manevra de rezerva.

Mai precis, a scos la inaintare nou infiintata asociatie Miscarea pentru apararea statutului procurorilor a procuroarei activiste Alexandra Carmen Lancranjan, zisa "Veverita", care a introdus o cerere de intereventie accesorie in favoarea lui Augustin Lazar. In mod evident, cererea de interventie accesorie formulata de Lancranjan, nu are alt scop decat sa mai traga de timp pentru cateva termene necesare comunicarii actelor si eventualelor cai de atac in caz de respingere, termene care ii pot asigura lui taica Lazar sederea cat mai mult in functia de procuror general al Romaniei.

Este de altfel fara indoiala ca decizia lui Augustin Lazar de a ataca actul de revocare a sa din functia la Curtea de Apel Alba Iulia avea rolul de taragana solutionarea procesului, astfel incat pronuntarea instantei sa fie cat mai mult amanata, doar-doar prinde finalul mandatului de procurorul general si poate sa iasa linistit la pensie, fara sa fie revocat din functie.

Caci, daca cineva se gandeste ca dupa zecile de ani in functia de procuror, Augustin Lazar nu a invatat carei instante ii revine compententa de solutionare a unei astfel de spete si nu stie ce reprezinta aceasta "eroare", si a depus dosarul la CA Alba Iulia din nestiintata, ar trebui sa urmareasca parcursul acestuia de la venirea in functia de sef al PICCJ, pentru a se convinge ca singura tina a lui Lazar este de a ramane procuror general al Romaniei pana la finalul mandatului.

Deh, mandrie mare pentru un procuror de provincie care si-a asumat ca dosarul vietii sale este "Aurul dacic".

In aceeasi nota a tratat si ministrul Justitiei Tudorel Toader tentativa lui Augustin Lazar de a se judeca la Alba Iulia.

Intr-o postare pe Facebook, publicata la scurt timp de la pronuntarea instantei, ministrul Justitiei s-a intrebat retoric daca nu cumva procurorul general nu stia care va fi parcursul cererii sale depuse la Alba.

Iata postarea:

 

Prezentam in continuare precizarile Biroului se Informare si Relatii Publice al Curtii de Apel Alba Iulia, insotite de minuta pronuntata de judecatorul Lucian Ioan Gherman in dosarul nr. 580/57/2018:

"Marti, 27.11.2018, in dosarul nr.580/57/2018, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus declinarea competentei de solutionare a cererii de suspendare a executarii actului administrativ formulata de reclamantul Augustin Lazar - procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in contradictoriu cu paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei in favoarea Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal. Exceptia necompetentei teritoriale a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a fost invocata de paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei.

Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia nu are cale de atac.

Continutul dispozitivului hotararii nr.252/27.11.2018 a Curtii de Apel Alba Iulia publicat si pe portalul instantei la dosar nr.580/57/2018 (http://portal.just.ro/):

Admite exceptia necompetentei teritoriale a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal invocata de paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei si in consecinta,

Declina competenta de solutionare a cererii de suspendare a executarii actului administrativ formulata de reclamantul Augustin Lazar - procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in contradictoriu cu paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei in favoarea Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.

Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, azi 27.11.2018.”

Accesari:4261