Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SI-A FACUT-O CU MANA EI – Sefa ICCJ Cristina Tarcea nu mai conduce Completele de 5. Nici judecatorul Iulian Dragomir, nici judecatoarea Elena Bogasiu. Ghinion, a fost tras din bol pacostea de Ionut Matei. Horia Selaru ii va tine isonul. Au inceput deja contestatiile impotriva alegerilor completelor de 5 inaintea publicarii motivarii CCR. Aflati lista privind componenta noilor Complete de 5 judecatori ale Inaltei Curti (Galerie Foto)

Vineri, 9 noiembrie 2018 12:25 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Mana proasta a avut sefa ICCJ judecatoarea Cristina Tarcea (foto stanga) la tragerea la sorti a viitoarei componente a Completelor de 5 judecatori. Niciun sef al instantei supreme nu va mai conduce Completele de 5 si nici nu va mai face parte din componenta acestora. Cu exceptia judecatorului Iulian Dragomir (foto centru), care a iesit doar "supleant" de mana a treia, adica va putea intra in complet numai daca trei dintre membrii titulari nu vor putea intra in complet: "Imi pare rau domnul vicepresedinte, sunteti doar supleant!", i-a spus Cristina Tarcea judecatorului Iulian Dragomir dupa ce i-a scos biletul cu numele din bol.


Intreagul eveniment desfasurat vineri, 9 noiembrie 2018, la Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost, per total, un fiasco, de la organizare si pana la modul de desfasurare al acestuia, din punctul nostru de vedere lipsind cu desavarsire caracterul solemn al unui astfel de moment. Putin dupa orele 10.00 s-au prezentat la Sectiile Unite ale instantei supreme presedinta ICCJ judecatoarea Cristina Tarcea, insotita de cei doi vicepresedinti, judecatorii Iulian Dragomir si Elena Gabriela Bogasiu (foto dreapta). Inainte de inceperea evenimentului, dar si in timpul acestuia Cristina Tarcea, probabil incercand sa destinda atmosfera si sa arate ce om de treaba este, a facut mai multe glume, atat la adresa componentei Completelor de 5 judecatori, cat si la modul de desfasurare al extragerilor.

Pe de alta parte, Tarcea a confirmat ca se numara printre cititorii fideli ai publicatiei Lumea Justitiei. Dovada a fost  comentariul pe care l-a facut in timpul extragerilor, cand  probabil afectata de vorba de fumoar de joi, 8 noiembrie 2018, a publicatiei noastre, in care am relatat modul in care se efectuau pana nu demult la Inalta Curte extragerile din urne ale numelor judecatorilor, a tinut sa precizeze ca biletele cu numele judecatorilor nu continu nicio agrafa prinsa la cotor.

Nu au lipsit grimasele si reactiile de surprindere din timpul extragerilor, cel mai expresiv judecator al Inaltei Curti, Iulian Dragomir, demonstrandu-ne inca o data ca nu se teme sa isi manifeste trairile prin mimica fetei. Foarte bine!

Astfel, in urma extragerilor efectuate de judecatoarea Cristina Tarcea, asistata de judecatorii Iulian Dragomir si Elena Gabriela Bogasiu, Completele de 5 ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor avea in continuare urmatoarea componenta:

Precizam ca fiecare complet va fi prezidat de catre cel mai in varsta judecator.

Completul penal 1

Titulari:

-Rodica Cosma

-Horia Valentin Selaru

-Simona Claudia Nenita

-Francisca Vasile

-Alina Ioana Ilie

Supleanti:

-Tatiana Rog

-Florentina Dragomir

-Andrei Claudiu Rus

-Luciana Mera

-Sandel Macavei

Completul penal 2

Titulari:

-Lavinia Lefterache

-Ionut Matei

-Gheorghe Aurel Ilie

-Ioana Bogdan

-Stefan Pistol

Supleanti:

-Oana Burnel

-Rodica Aida Popa

-Iulian Dragomir

-Maricela Cobzariu

-Leontina Serban

Completul de 5 judecatori nr. 1 – Civil

Titulari:

-Nicolae Adina Georgeta

-Popoiag Elena Carmen

-Condoiu Minodora

-Maiereanu Iuliana

-Farmathy Gheza Attila

Supleanti:

-Cristescu Simona Lala

-Tabarca Mihaela

-Tau Carmen

-Birsan Gabriela Victoria

-Nastasie Veronica

Completul de 5 judecători nr. 2 - Civil

Titulari:

-Macavei Sorinela Irina

-Dumineca Virginia Florentina

-Dolache Bogdan

-Hincu Cezar

-Visoiu Emilia Claudia

Supleanti:

-Grigoras Nina Ecaterina

-Florescu George Bogdan

-Zaharia Rodica

-Ivanovici Laura Mihaela

-Stanisor Denisa Angelica

Au inceput contestatiile impotriva alegerile completelor de 5 inaintea publicarii motivarii CCR

Totusi, desi Inalta Curte s-a executat de indata dupa Decizia CCR din 7 noiembrie 2018, care o obliga sa modifice componenta Completelor de 5, astfel cum prevede noua Lege nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, au aparut voci care sustin ca aceste complete nu sunt valabile pentru dosarele care se afla in curs de judecare, ci doar pentru dosarele care urmeaza sa se inregistreze la Inalta Curte incepand cu data de 9 noiembrie 2018. In cercurile juridice se discuta, potrivit informatiilor noastre, despre faptul ca Decizia Curtii Constitutionale din 7 noiembrie 2018 reglementeaza doar situatia formarii Completelor de 5 judecatori, dupa pronuntarea deciziei, fiind astfel incerta situatia completelor de 5 investite cu solutionarea unor cauze dupa data de 23 iulie 2018, raportat la faptul ca procedura de desemnare prin tragere la sorti a fost respectata pentru patru din cei cinci membri ai Completelor de 5.

Prezentam in continuare galerie foto de la extragerea numelor judecatorilor care fac parte din Completele de 5 judecatori ai ICCJ:


Accesari:12846

Comentarii

# Ion date 9 noiembrie 2018 12:41 +12

Dl Chris Terhes are dreptate. Si aceste completuri sunt ilegale. Cititi postarea dumnealui de pe Facebook

# DODI date 9 noiembrie 2018 15:08 -7

Ce ți-e și cu pozele astea: doamnei garcea îi lipsește o măsea (posibil cea de minte), lui dragomir totul îi pute (altfel nu ne putea explica grimasele lipsite de manieră și afișate cu nonșalanță) iar bogasiu ținea mâinile împăturate de parcă era la poarta casei așteptând vaca de la păscut. CURAT solemnitate la o casă așa de mare și cu atâtea pretenții!

# Igor date 9 noiembrie 2018 18:39 +4

Dodonule,se vede cam rosu de la Moscova. Ce să zic ,s-au cam enervat postacii sa te tot vada ca paduchele in frunte la comentat(fix al doilea dupa un prim comentariu).Asteapta si tu frumusel la rand !

# Nick date 9 noiembrie 2018 13:08 +1

Bineînţeles cp sunt ilegale. Patru membri au fost îndepărtaţi ilegal deoarece ei chiar fuseseră traşi la sorţi. Doar al cincilea trebuia tras nu tot completul, patru dintre ei fiind traşi pentru tot anul. Cei patru au fost îndepărtaţi ilegal, absolut ilegal

# steluta date 9 noiembrie 2018 13:27 +4

Dragnea sa intre la puscarie deoarece a mimat doar lupta cu statul paralel de cand a casigat alegerile mintindu-ne ca va modifica legile marsavilor : makovei, predoiu, pruna. Astazi e evident ca nu l-a interesat decat cazul sau personal tergiversand adoptarea unor legi clare, democratice, juste.

# tariceanu date 9 noiembrie 2018 15:06 +1

cataniciu, ti-am zis sa nu mai semnezi in clar, ce dracu` nu inteegi?

# indignata date 9 noiembrie 2018 14:05 +1

Aceasta Tarcea este complet ridicola. Clar ca doreste sa fie "sefa" , sa decida ea, cine, ce , cand si cum. dar D-l Terhes are dreptate in ceea ce spune: aceasta doamna nu e obisnuita sa respecte legea si si-o face pe a ei si, chiar si de data asta a facut-o. Dar, cu toate astea , nu i se intampla nimic.

# fost judecator date 9 noiembrie 2018 14:27 +5

Nici completele acestea extrase de doamna Tarcea nu sunt legal constituite. ICCJ si-a introdus in propriul regulament un articol care spune ca la selectarea judecatorilor pentru completele de 5 nu intra judecatorii de anul anterior. O asemenea prevedere nu exista in lege. Compunerea completelor se stabileste prin lege, Colegiul de conducere, care e organ administrativ, neputand adauga sau elimina articole dintr-o lege. Daca legea nu spune ca judecatorii din anul anterior nu pot fi trasi la sorti anul urmator, atunci nici Colegiul de conducere nu poate include o asemenea conditie la alegerea judecatorilor din aceste complete.( Chris Terhes)

# Unguenți drepți :) date 9 noiembrie 2018 14:51 +5

Nu se face bine justiția pana nu se dețigănizeaza instituțiile de forță, prin pensionare. Omul din imaginile de mai sus a fost la ultima sărbătoare SIE? Scuze, operativii nu se afișează...... doar sclavetii. Asta ca să nu certam doar răngile lui Dumnezeu (srl), sa mai vorbim și despre brațul din capătul răngii. Ușor dar sigur se ajunge la creier........

# Neanae date 9 noiembrie 2018 15:12 +1

Am un prieten care face “trucuri și magii” cu cărți de joc, cu lingurițe care se îndoaie de unele singure, pe la nunți, pe la aniversari... Am băgat de seama ca pune niște ochelari când face anumite numere cu cărțile de joc. Prieteni fiind mi-a raspuns la întrebarea discret adresată dacă sunt însemnate cărțile cu ceva care nu se vede decât cu ochelarii aceia, nu și cu ochiul liber ori cu ochelari normali. DA - a fost răspunsul, ma uitai și eu pe șestache cu ochelarii aia - el mi-a permis - și ... nu mai zic nimic, nu insinuez nimic. Dar cu toți șmecherii și smecheroaicele cu ochelari in circulație, eu i-as controla și in ciorapi!!!

# fost judecator date 9 noiembrie 2018 15:16 +4

ICCJ si-a introdus in propriul regulament un articol care spune ca la selectarea judecatorilor pentru completele de 5 nu intra judecatorii de anul anterior. O asemenea prevedere nu exista in lege.Practic din 2011 ICCJ prin Regulamentul de organizare incalca Legea 304 / 2004 privind organizarea judiciara...

# cristi date 9 noiembrie 2018 15:43 -2

eu zic sa traga la sorti pana ies doar prietenii lui dragnea. sau sa ii numeasca dragnea direct

# un mizantrop date 9 noiembrie 2018 16:03 +2

Ce neamuri proaste! Parca asistam la o agapa a fostilor demnitari comunisti, prima generatie incaltata si grijulie sa-si faca "glantz" de domnie..."imi pare rau domnule vicepresedinte..." gavarea urmasa coanei Leana, ca intre ei, presii si vicepresii...las' ca va repereaza onoarea "reformatorul" Helvig, in numele superdulapaului de dud, pres artizanal de Marginime!

# nuibai date 9 noiembrie 2018 16:49 0

Da de cînd şi de ce deschiderea asta deşănţată către presă/TV? Ce i-a apucat?

# Botomei Vasile, doctor in drept date 9 noiembrie 2018 17:17 +3

Dr.Botomei Vasile a inregistrat prima plangere penala pentru abuz in serviciu in forma continuata impotriva doamnelor Cristina Tarcea si Livia Stanciu, pentru incalcarea atributiunilor de serviciu prin netragerea la sorti a tuturor judecatorilor din completele de 5 judecatori.vatamarea este data prin trei dosare solutionate in astfel de complete de 5, in care toate cererile au fost respinse. Pe site-ul administrat de luju.ro este comunicata plangerea, ca model.

# Edelweiss - miserupist youtube viewer date 9 noiembrie 2018 17:58 +2

„Când era ca să-mi petrec / Da' mi-o venit ordin să plec. / Când era ca să-mi petrec / Da' mi-o venit ordin să plec. / Ordin de la-mpărăție șa lai lai la / Să ma duc în cătănie șa lai lai la” :-*

# Viorel date 9 noiembrie 2018 19:51 +1

Nu am reușit să fiu suficient de atent... S-au făcut extrageri din 4 (patru) boluri ? De ce 4 când sunt doar două categorii - penal și civil. Au fost, cumva, selectați judecătorii pe anumite criterii pentru ”tombola” asta ? Întreb așa... (pentru un prieten).

# ET date 10 noiembrie 2018 07:36 +2

A controlat cineva daca numele judecatorilor tiparite pe biletele dintr-un singur bol erau unice (1 nume/ 1 bilet/1 bol)? Pot sa ai 10 bilete cu acelasi nume si un singur bilet cu un alt nume. Pe baza teoriei probabilitatilor, care nume credeti ca o sa iasa? Numerotare, bile si Mersenne-Twister, altfel extragerea randomizata la TV e apa de ploaie.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER