TARCEA N-A FACUT POLITIE POLITICA – Lumea Justitiei a primit raspuns oficial de la CNSAS privind-o pe sefa ICCJ Cristina Tarcea pe colaborarea cu Securitatea: “Verificarile pentru doamna judecator Iulia Cristina Tarcea (Boroi) au fost incheiate... A fost emisa de decizia nr. 27/30.10.2001... Doamna judecator nu a colaborat cu securitatea ca politie politica. Acesta este rezultatul verificarilor, sub aspectul calitatii de colaborator sau de lucrator al Securitatii” (Documente)

Luni, 4 februarie 2019 16:47 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Este oficial: presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea (foto) nu a colaborat cu Securitatea si nici nu a fost lucratoare a Securitatii. Verdictul a fost oferit de Consiliul National pentru Studierera Arhivelor Securitatii (CNSAS) in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, ca urmare a unei solicitari formulata de publicatia noastra.


Astfel, in 3 decembrie 2018, Lumea Justitiei a dezvaluit ca Tarcea a fost numita la sefia ICCJ fara a exista adeverinta de la CNSAS privind colaborarea sau necolaborarea acesteia cu Securitatea, Consiliul transmitandu-ne ca verificarile fata de presedinta instantei supreme se afla in curs (click aici pentru a citi). Iata ca la doua luni de la acel moment, CNSAS a informat Lumea Justitiei ca verificarile au fost finalizate. Concluzia a fost ca Tarcea nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica, si nici nu a fost lucratoare a Securitatii.

Iata raspunsul CNSAS (vezi facsimil 1):

“Verificarile pentru doamna judecator Iulia Cristina Tarcea (Boroi), nascuta la data de 16.05.1962, au fost incheiate.

Astfel, pe numele domniei sale a fost emisa de Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii decizia nr. 27/30.10.2001, potrivit careia doamna judecator nu a colaborat cu securitatea ca politie politica. Precizam ca acesta este rezultatul verificarilor, sub aspectul calitatii de colaborator sau de lucrator al Securitatii, pentru persoana solicitata.

De asemenea, in sedinta Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii din data de 17.01.2019, avand in vedere faptul ca nu s-au identificat documente noi sau neprocesate fata de cele retinute in decizia nr. 27/2001, s-a hotarat ca aceasta ramane valabila”.

Iata Decizia 27/30.10.2001 prin care s-a stabilit ca sefa ICCJ nu a colaborat cu Securitatea:


Accesari:2900