VERDICT BOMBA - Inainte cu o saptamana de disparitie, Inalta Curte a ridicat deputatului Sebastian Ghita interdictia de a parasi tara. Incheierea din 16.12.2016: “In temeiul art. 2081 raportat la art. 215 alin. 9 Cod procedura penala, admite cererea inculpatului Ghita Sebastian de modificare a obligatiilor din continutul masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune, in sensul inlaturarii interdictiei de parasire a teritoriului Romaniei, fara incuviintarea organului competent" (Minuta)

Joi, 22 decembrie 2016 14:06 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Verdict bomba in dosarul ex-deputatului Sebastian Ghita (foto), care nu mai este de gasit in Romania de cateva zile si care explica pe deplin de ce procurorii DNA nu stiu unde se afla liderul Partidului Romania Unita. Aceasta intrucat in data de 16 decembrie 2016, Inalta Curte a decis sa i se ridice deputatului Ghita interdictia de parasire a Romaniei, si asta fara incuviintarea organelor judiciare. Potrivit acestei decizii, Sebastian Ghita nu mai avea obligatia sa raporteze procurorilor DNA sau politistilor insarcinati cu supravegherea sub control judiciar, unde anume doreste sa plece. Potrivit minutei din dosarul 2457/1/2016 al ICCJ (in care Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de DNA alaturi de fostul procuror general al PCA Ploiesti Liviu Tudose si altii) a fost ridicata interdictia de parasire a teritoriului Romaniei, fara incuviintarea organului competent.


Iata minuta din 16.12.2016: “In temeiul art. 2081 raportat la art. 215 alin.9 Cod procedura penala, admite cererea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian de modificare a obligatiilor din continutul masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune, in sensul inlaturarii interdictiei de parasire a teritoriului Romaniei, fara incuviintarea organului competent. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare.” - (vezi facsimil)

Potrivit datelor din sistemul ECRIS al instantei supreme, Incheierea a fost atacata cu contestatie la data de 19.12.2016, dar aceasta nu s-a solutionat inca. Vom reveni cu amanunte.

Amintim ca potrivit unor martori oculari, luni seara Sebastian Ghita a fost vazut pentru ultima data la un eveniment festiv de sfarsit de an, la care au participat o serie de sefii SRI.

 

 

Accesari:9988