VEVERITA SARE PENTRU TAICA LAZAR – Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, infiintata de vestita procuroare Alexandra Carmen Lancranjan de la DNA, a facut interventie ca sa il salveze pe Augustin Lazar. Curtea de Apel Alba Iulia a amanat cu o saptamana dosarul in care Lazarica cere suspendarea procedurii de revocare din functia de Procuror General. Se spera la daramarea Guvernului si numirea unui nou ministru de Justitie care sa retraga revocarea lui Lazar (Minuta)

Marţi, 20 noiembrie 2018 16:37 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

S-a pus in miscare un intreg mecanism pentru salvarea lui Augustin Lazar si pentru impiedicarea sau cel putin pentru intarzierea revocarii acestuia din functia de Procuror General. La Curtea de Apel Alba Iulia ar fi trebuit sa se judece marti, 20 noiembrie 2018, aberanta actiune prin care Lazarica solicita suspendarea procedurii de revocare, atacand in contencios administrativ un act administrativ care practic nu exista. Nu s-a judecat insa nimic, intrucat instanta a dispus o amanare de o saptamana.


Au existat doua motive pentru care judecatorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia a decis amanarea dosarului pana in 27 noiembrie 2018. In primul rand, a existat o cerere formulata de avocatul lui Augustin Lazar de a studia intampinarea Ministerului Justitiei. In al doilea rand, instanta a amanat cauza pentru citarea intervenientei accesorii Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor. O asociatie infiintata de curand de vestita procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa si “Veverita” (foto), care iata practic sare in apararea lui taica Lazar si pune umarul din plin la blocarea sau macar la intarzierea demiterii Procurorului General. Foarte important, cererea de interventie accesorie facuta de asociatia lui Lancranjan a sosit prin fax la Curtea de Apel Alba Iulia fix marti, 20 noiembrie 2018, ziua in care era stabilit primul termen in dosar.

Prezentam minuta Curtii de Apel Alba Iulia:

Amana solutionarea cauzei la data de 27.11.2018 la solicitarea aparatorului ales al reclamantului, in vederea studierii intampinarii si pentru citarea intervenientei accesorii Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”.


Sistemul lucreaza cu motoarele turate

Dupa cum mentionam la inceputul articolului, un intreg mecanism s-a pus in miscare pentru salvarea lui Augustin Lazar. Iar planul este cat se poate de simplu. Se incearca intarzierea cat mai mult a revocarii lui Lazar in speranta ca Guvernul PSD-ALDE va pierde puterea, iar un nou ministru de Justitie, unul pe placul Sistemului odios care a condus tara cu arma catuselor, va retrage actiunea impotriva Procurorului General. Ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani si declaratiile venite chiar din partea presedintelui Klaus Iohannis confirma din plin aceasta varianta de lucru. Anuntata de ministrul Justitiei inca din 24 octombrie 2018, revocarea lui Lazar trebuia discutata de Sectia pentru procurori a CSM in 13 noiembrie 2018. S-a dispus insa amanarea pentru data de 19 noiembrie 2018, deci pentru ziua dinainte de procesul de la Curtea de Apel Alba Iulia, ocazie cu care procurorii din CSM au facut ceea ce o tara intreaga stia ca vor face. Si anume, au dat aviz negativ propunerii de revocare.

A urmat apoi, asa cum am vazut, termenul de la Curtea de Apel Alba Iulia, care s-a amanat pentru 27 noiembrie 2018, data la care in cel mai bun caz se va ramane in pronuntare.

In tot acest timp, presedintele Klaus Iohannis a avut o singura iesire publica pe acest subiect, dar care a confirmat planul prin care se incearca salvarea lui Lazar. Concret, Iohannis a explicat ca nu va semna cererea de revocare a lui Augustin Lazar pana cand actiunea Procurorului General nu va fi solutionata in instanta.

Iata asadar cum se poate ajunge cu cererea de revocare la inceputul anului 2019, poate chiar in luna aprilie atunci cand Augustin Lazar isi incheie mandatul. Pe de alta parte, in conditiile in care Iohannis va refuza sa semneze revocarea lui Lazar, invocand actiunea din instanta, este foarte posibil ca o solutie sa fie data tot de Curtea Constitutionala, daca va fi sesizata cu un nou conflict juridic.

Accesari:5312