15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM SI DNA, OBLIGATE SA CERCETEZE CUM S-A INCERCAT ELIBERAREA LUI BERCEA – Rechizitoriul lui Mircea Basescu constata ca in 2011, in mod repetat, s-a incercat eliberarea lui Bercea Mondial in mod nejustificat. Judecatoarele Carmen Marinescu, Liliana Oprea si Diana Cotoi de la Tribunalul Olt au admis sase cereri de eliberare, infirmate de Curtea de Apel Craiova. Eliberarea lui Bercea a fost dispusa in perioada cand rudele interlopului ar fi dat banii pentru Mircea Basescu (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 July 2014 13:01
Vizualizari: 7409

Un detaliu extrem de interesant mentionat in rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata Mircea Basescu si Marian Capatina arata ca in 2011, la Tribunalul Olt, s-a incercat eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Este vorba despre mai multe cereri de inlocuire a masurii arestului preventiv formulate de Bercea, care au fost brusc admise de Tribunalul Olt, dupa ce anterior ale solicitari similare fusesera respinse de aceeasi instanta. Ceea ce s-a intamplat ridica mari semne de intrebare, iar Consiliul Superior al Magistraturii si Directia Nationala Anticoruptie au obligatia sa se sesizeze in acest caz si sa declanseze verificari, pentru a stabili cum sase cereri de eliberare din arest depuse de Bercea au fost admise, pentru ca ulterior ele sa fie infirmate de instanta superioara.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, inlocuirea masurii arestului preventiv a fost dispusa, pe rand, de trei judecatoare de la Tribunalul Olt. O cerere a fost admisa de judecatoarea Liliana Oprea (foto), una de judecatoarea Carmen Marinescu, iar alte patru de judecatoarea Diana Cotoi.


Astfel, procurorii DNA mentioneaza in rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata Mircea Basescu si Marian Capatina ca, in perioada 26 aprilie 2011 – 23.08.2011, Bercea Mondial a formulat sapte cereri succesive de revocare sau inlocuire a masurii arestului preventiv, care insa au fost respinse de catre Tribunalul Olt. Lucrurile s-au schimbat insa brusc la sfarsitul lunii august 2011. Cererile depuse de Bercea Mondial prin care incerca sa scape de arestul preventiv au inceput sa fie brusc admise de aceeasi instanta. Mai exact, in 31 august 2011, 22 septembrie 2011, 5 decembrie 2011, 20 decembrie 2011, 17 ianuarie 2011 si 31 ianuarie 2012, Tribunalul Olt a admis solicitarile lui Bercea de inlocuire a arestului preventiv.

Iata ce se mentioneaza in rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata Mircea Basescu si Marian Capatina:

Prin rechizitoriul nr. (…) P/2011 al Parchetului de pe Curtea de Apel Craiova, in temeiul art. 264 din Cpp din 1968, a fost sesizat Tribunalul Olt cu judecarea cauzei referitoare la infractiunile retinute in sarcina lui Sandu Anghel. Dosarul a fost inregistrat sub numarul (...)/104/2011 la TRIBUNALUL OLT. In perioada 26.04.2011-23.08.2011, toate cele sapte cereri succesive, de revocare sau inlocuire a masurii arestarii preventive, formulate de Sandu Anghel, au fost respinse. La 31.08.2011, 22.09.2011, 05.12.2011, 20.12.2011, 17.01.2012, 31.01.2012, sase cereri de inlocuire a masurii arestarii preventive, formulate de Sandu Anghel au fost admise de Tribunalul Olt. Toate recursurile formulate de Parchetul de pe langă Tribunalul Olt impotriva incheierilor pronuntate de Tribunalul Olt au fost admise de CURTEA DE APEL CRAIOVA, astfel incat masura arestarii preventive luata fata de Sandu Anghel a fost mentinuta”.

Banii au fost dati in perioada in care s-a dispus eliberarea lui Bercea Mondial

Cele sase decizii privind eliberarea lui Bercea Mondial au fost dispuse in perioada in care se purtau tratative intre rudele interlopului, Marian Capatina si Mircea Basescu. Acest lucru reiese chiar din rechizitoriul prin care DNA l-a trimis in judecata pe fratele lui Traian Basescu. Mai mult, potrivit aceluiasi rechizitoriu, deciziile luate de judecatoarele Liliana Oprea, Carmen Marinescu si Diana Cotoi se suprapun cu perioada in care familia lui Bercea ar fi dat banii pentru eliberarea lui Sandu Anghel:

Data exacta a celor doua momente in care (….) i-a remis sume de bani lui Capatina Marian Adrian nu poate fi stabilita, dar, din probele administrate, rezulta ca intervalul in care aceste evenimente au avut loc este cuprins intre 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de (….) ) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond)”.

*Cititi aici rechizitoriul lui Mircea Basescu in care se face referire la cele sase decizii de eliberare a lui Bercea Mondial

Comentarii

# livia date 17 July 2014 13:13 +14

Izaura spune ca de la dna nu au mai plecat la judecatorie, "pierzandu-se pe drum" niste integistrari ale zicerilor lui mirciulica, compromitatoare pentru traian si kovesi. Sper din tot sufletul ca exista copii. Nu se poate ca sa nu fi facut mondialii copii; pana acum au lucrat ca la carte.

# Catalin Racaceanu date 17 July 2014 13:21 +13

:-) fii linistita, are nenea Abraham si originalele si o gramada de copii. Si se mira procurorii ca nu le-a dat suportul original al inregistrarilor - uite de asta , sa nu se ''piarda pe drum...''

# Andreea date 17 July 2014 14:32 +7

Vreau sa cred ca nu marea doamna a justitiei,de fapt justitia intruchipata in chipul ei angelic si sufletul curat,livia kapo stanciu,ar avea vreo implicare,eu nu cred,dar........

# ADEVARUL date 18 July 2014 03:41 +3

STANCIUUU,NUUUUUU ESTE O SFÂNTĂ,AȘA CUM STĂ ÎN POZĂ ESTE ȘI ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI :sigh:CE-I DACĂ TOATE MANIFESTĂRILE MAGISTRAȚIILOR AR CONTRAZICE SPUSELE MELE?EXISTĂ CCR-UL CARE SĂ REPEREZE ONOAREA ACESTEI CARICATURI DE JUSTIȚII,ÎN FAPT ȘI DREPT ABUZATĂ DE O MÂNĂ DE ESCROCI ASEMĂNĂTOARE DAR DIFERITĂ DE COMUNIȘTI. :cry:TOATE INSTITUȚIILE CARE AU PROTEJAT DERAPAJUL JUSTIȚIEI SUNT VINOVATE ȘI IMPLICATE,CHIAR NU ȘTIU CE-I CU PROCURORUL ĂSTA...CU OBSERVAȚIILE LUI...DE CE NU A TĂCUT...ĂSTA VISEAZĂ CĂ EXISTĂ JUSTIȚIE SI ESTE SOMNAMBUL??? :-)SĂ VB. ĂNCET ATUNCI SĂ NU SE TREZEASCĂ :-) :-) :-)

# ADEVARUL date 18 July 2014 08:46 +2

UNUL DINTRE FARMECELE JUSTIȚIEI CONSTĂ ÎN LIPSA ORICĂREI ALTE DETERMINĂRI EXTERIOARE EI,RESPECTIVUL TREBUIE SE SUBÎNȚELEGE DIN STRUCTURA INTERNĂ A ACTULUI DE JUSTITIE,IAR ACEASTĂ STRUCTURĂ INTERNĂ SIGUR NU ARE LEGATURĂ CU CAPACITATEA NOASTRĂ DE A MANI****** LEGISLAȚIA SAU DE A IGNORA LEGILE IMUABILE-LOGICA SI CELELALTE ATRIBUTE ALE ADEVARULUI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva