GOLANIE IOHANNISTA – Exclusiv: procuroarea Adina Florea a fost verificata de CNSAS inca din 2009. Atunci, CNSAS a stabilit: “Nu exista date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau de colaborator al Securitatii”. Presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA tocmai pentru posibile legaturi cu Securitatea, pe motiv ca nu ar exista adeverinta de la CNSAS. In cazul Kovesi, Iohannis a uitat de adeverinta CNSAS (Documente)

Miercuri, 21 noiembrie 2018 15:11 | Scris de Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print | email

Lumea Justitiei demonteaza lucratura prin care presedintele Romaniei Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a procuroarei Adina Florea (foto) la sefia Directiei Nationale Anticoruptie. Iohannis a refuzat sa o numeasca pe Florea la conducerea DNA pe motiv de posibile legaturi cu Securitatea dinainte de 1989, in conditiile in care nu ar exista o adeverita de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Lumea Justitiei publica in exclusivitate documentul care demasca inreaga constructie prezidentiala menita sa blocheze venirea Adinei Florea la DNA.


Concret, Adina Florea a fost verificata de CNSAS inca din 2009. S-a intamplat in urma cererii facute in acest sens de Florea, pe atunci procuroare la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.

In urma verificarilor, CNSAS a emis Adeverinta nr. 5430/04.06.2009, prin care a stabilit urmatoarele:

Adeverim, prin prezenta, ca:

Nu exista date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau de colaborator al Securitatii, in sensul legii, cu privire la doamna Florea Adina, fiica lui Dumitru si Viorica, nascuta la data de 28.07.1967 in Targu Ocna, judetul Bacau”.

Asadar, in opinia noastra, este evident ca prin actiunea lui Iohannis nu avem de-a face decat cu o operatiune de discreditare a procuroarei Adina Florea, incercandu-se sa se induca ideea ca aceasta ar fi fost colaboratoare a vechii Securitati.


Werner cel duplicitar

Pe de alta parte, nu este deloc de neglijat faptul ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea la sefia DNA, motivand o pretinsa neclaritate in privinta colaborarii sale cu CNSAS, desi exista un document al Consiliului pe numele lui Florea datat din 2009, dar nu a avut nicio problema in cazul Laurei Codruta Kovesi, in cazul careia CNSAS, in 2006 (facsimil 1), a stabilit ca nu a colaborat cu Securitatea.

Iar duplicitatea lui Klaus Iohannis, care printr-o strategie, spunem noi, extrem de proasta, a deschis o cutie a Pandorei, din care chiar presedintele va fi cel "pagubit", se vede din spatiu.

Sustinem aceasta intrucat informatiile publice comunicate de institutiile Statului arata ca reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in 2016 la sefia DNA s-a facut in baza unui aviz al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor din 2006. Situatia din 2016 in cazul lui Kovesi nu este cu nimic mai diferita fata de cea a Adinei Florea, in cazul careia, la o simpla cautare pe site-ul oficial site-ul CNSAS, se poate stabili neapartenenta acesteia la vechea Securitate.

De altfel, nu este deloc de neglijat nici faptul ca Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii in cazurile Florea si Kovesi sunt identice in ceea ce priveste mentiunile referitoare la adeverintele CNSAS si la neapartenenta la serviciile de informatii inainte de anul 1990 (facsimil 2).


Accesari:6770