MINORE PENTRU STRAINI – Traian Basescu: "Vor fi tot mai multi si mai implicati cei care vor vorbi... Procurorii si politistii vor ajunge in zone extrem de sensibile... Marea problema este daca procurorii DIICOT vor avea forta sa treaca peste complexul de tip DNA si sa execute fara ezitare si strainii, beneficiari ai serviciilor minorelor rapite... Categoric, Dinca nu a fost singur... Caracal este testul care ne va arata daca justitia din Romania este capabila sa aplice legea"

Marţi, 13 august 2019 15:18 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Mesaj categoric dat de fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu (foto dreapta alaturi de Kovesi) pentru procurorii DIICOTcare instrumenteaza dosarul Caracal, in care este anchetata rapirea, violarea si chiar uciderea Alexandrei Macesanu de catre Gheorghe Dinca in privinta carora se intreaba daca "vor avea forta sa treaca peste complexul de tip DNA si sa execute fara ezitare si strainii, beneficiari ai serviciilor minorelor rapite, santajate, umilite de criminalul proxenet si oamenii lui".

Mesajul lui Basescu vine in contextul in care in ultimele zile au iesit la iveala informatii care arata ca Gheorghe Dinca ar fi facut parte dintr-o retea de proxenetism si trafic de persoane, fiind "carausul" care se ocupa si de procurarea tinerelor, majoritatea minore. Aceleasi informatii, multe dintre ele pe surse, arata totodata ca beneficiarii majoritari ai serviciilor sexuale pe care fetele erau obligate, sub santaj si batai, sa le execute, erau strainii.


Indemnul fostului presedinte Basescu adresat procurorilor DIICOT, de a-i demasca pe cei care au fost beneficiarii minorelor este pus, atentie, in comparatie cu modul de lucru al procurorilor DNA, acesta evidentiind "complexul de tip DNA" de a executa strainii. Cu alte cuvinte, Traian Basescu le transmite procurorilor DIICOT sa nu lucreze ca procurorii DNA, si sa nu faca sluj in fata strainilor pe care parchetul anticoruptie i-a ocolit cu nesimtire atatia ani de zile.

Interesanta abordarea fostului presedinte Traian Basescu, dar sa ne amintim totusi ca procurorii anticoruptie al caror "complex" de a executa strainii il taxeaza acum sunt cam aceiasi care au fost condusi pana recent de Laura Codruta Kovesi, cea pe care acelasi fostul presedinte a tinut-o in brate ani de zile. Si nu doar ca a tinut-o in brate, dar a laudat-o necontenit si a incurajat-o sa continue lupta impotriva coruptilor, "corupti" care intamplator erau doar romani si dintre adeversarii sai politici.

Iata postarea lui Traian Basescu de pe pagina sa de Facebook:

"Dosarul Caracal

Dupa ce mai bine de o saptamana anchetatorii au “sapat” la calea de urmat spre epicentrul afacerilor ilegale ale criminalului Dinca, pe masura ce oamenii se conving ca Dinca si cei care l-au protejat sunt pe un drum fara intoarcere, parte din cei din jurul criminalului si din victime au inceput sa vorbeasca in fata anchetatorilor. Este doar un inceput timid. Cu certitudine, vor fi tot mai multi si mai implicati cei care vor vorbi in perioada urmatoare.

Sunt convins ca procurorii si politistii vor ajunge in zone extrem de sensibile cu demnitari locali si de la nivel central din judetul Calarasi, Olt si din alte zone pe care Felix Banila si procurorii lui ii vor executa, pe buna dreptate, fara niciun fel de retinere. Marea problema este daca procurorii DIICOT vor avea forta sa treaca peste complexul de tip DNA si sa execute fara ezitare si strainii, beneficiari ai serviciilor minorelor rapite, santajate, umilite de criminalul proxenet si oamenii lui. Categoric, Dinca nu a fost singur.

Dar pana la capatul anchetei mai este mult, iar doritori de a compromite aceasta ancheta sunt destui. De aceea, este esential ca, pana la indepartatul final al anchetei, procurorii sa comunice zilnic, chiar si atunci cand nu pot spune nimic despre evolutiile anchetei.

Am mai spus-o, Dosarul Caracal este testul care ne va arata daca justitia din Romania este capabila sa aplice legea".

Accesari:3791