Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

As vrea sa aud omul politic ce isi asuma public indemnul ”Jos mainile de pe Inspectia judiciara”, asa cum, in urma cu ceva timp, era protejata o alta institutie

Luni, 3 septembrie 2018 14:10 | Scris de Adriana STOICESCU, judecatoare, presedinta Tribunalului Timis | pdf | print | email

Cei carora le lipseste curajul vor gasi intotdeauna o filozofie care sa explice totul in favoarea lor”.

Asistam neputinciosi la spectacolul grotesc al scrisorilor pierdute si degraba regasite, menite sa ne trezeasca, pasamite, dintr-o adormire nationala, in care ne afundam, de fapt, de buna voie.

De ani buni ne incapatanam sa nu vedem realitatea si sa ne inventam propriul nostru adevar.


Nu acceptam sub nicio forma ca nu suntem detinatorii adevarului absolut si ca, poate, si ceilalti au dreptate.

Ne incapatanam sa ne inchinam la idoli de mucava, doar pentru ca simtim nevoia unui ”tatuc”, chemat sa faca si sa spuna ceva, orice, in locul nostru.

Nu conteaza ca regele e gol…

Asteptam schimbari de la altii, in timp ce noi stam comod la tv, urmarind schimonoseli si vaicareli, opinii de frizeri experti in drept penal…

Ridicam si aruncam degraba piatra spre altul, dar devenim brusc buni crestini cand e vorba de cei din barca noastra care, nu-i asa, sunt fara de pacat.
Ani de zile nimeni nu s-a intrebat cum pot fi selectati oameni intr-o structura vitala pentru societatea romaneasca imbacsita si pervertita, pe baza unui interviu lipsit de orice urma de transparenta, in care sunt evaluate ”calitati specifice” si atat.

Dar ne miram acum de consecinte…

Ani de zile ne-am prefacut ca totul e in regula; convinsi fiind ca buna credinta guverneaza, am infierat cu manie proletara pe toti cei care au indraznit sa incerce sa ne coboare de pe piedestal idolii, fara sa stim ca sunt gaunosi.
Azi, adevarul ne supara si preferam in continuare sa nu il vedem…

Am permis demonizarea colegilor procurori onesti, care si acum isi fac treaba cu profesionalism si decenta, prin simplul fapt ca ne-am astupat urechile.
Am permis unora cu apucaturi de interlopi sa distruga din interior o institutie ce parea, la un moment dat, una din solutiile pentru un nou inceput al unei societati in deriva.

Prin lasitate si compromis, prin minciuna si slugarnicie, noi toti am permis transformarea luptei anticoruptie intr-un leac universal, adevarat bitter suedez, cu indicatii in toate bolile, dar fara rezultate pe termen lung.

Astazi, in loc sa luptam sa aflam Adevarul, nu al lor, nu al nostru, am schimbat tintele.

Cu aceeasi inversunare ne ridicam impotriva celor care vor sa faca lumina.

Incapabili sa acceptam ca am gresit, ca s-a gresit, ne-am ales noua victima, vinovata ca nu sustine neconditionat meschinul nostru adevar.
As vrea sa aud omul politic ce isi asuma public indemnul ”Jos mainile de pe Inspectia judiciara”, asa cum, in urma cu ceva timp, era protejata o alta institutie.

Daca tot sunt altii, din randul nostru, decisi sa distruga, macar acum, in ceasul al doisprezecelea, trebuie protejata si sustinuta independenta inspectiei judiciare, ca aceasta sa isi indeplineasca menirea.

Altfel, la anul pe vremea asta, in timp ce noi vom sta in continuare cu capul in nisip, ceilalti vor vorbi tot despre pictoriale si protocoale, despre scrisori si revolutii de sufragerie si nimic despre Adevar.

Sursa: Facebook

Accesari:4246

Comentarii

# Iulian date 3 septembrie 2018 14:48 +4

D-na Presedinte, aveti dreptate când spuneti ca, fiecare ar trebui sa faca, cu buna credinta, ce tine de el pentru a schimba ceva incepand cu el. Da-ti un exemplu, Dvs. sau/si colegi ai Dvs. si spuneti de cate ori, in ce circumstante si cine (de la sri, de exemplu) v-a ...inoportunat si v-a cerut, asa, pe langa lege sau constiinta, sa faceti apel la o procedura mai putin fireasca sau sa dati o anumita solutie.....in ,,numele interesului national si al bunului mers” spre eradicarea coruptiei si nu numai. Nu, nu o sa spuneti pentru ca, inainte de a apela la principii si morala, repet si va sustin in retorica, fiecare ar trebui sa inceapa din interiorul lui si de langa el! Si nu ma refer doar la cauzele penale.....

# SORIN P. date 3 septembrie 2018 14:54 +6

Articol bine venit, Stimata Doamna, din partea unui om in pozitia Dvs. Dar daca tot aveti curajul de a lupta pt dreptate atunci poate ne raspundeti si la cateva intrebari la care nimeni nu vrea sa raspunda: 1. De ce vocile Dvs, a Danei Garbovan, Dna Baltag, Ciurea si multi altii nu s-au auzit ani la rand cand colegii Dvs primeau si judecau pe baza notelor informative de la SRI? Se intampla si azi si....nimic! 2. De ce vocile Dvs si a colegilor de buna credinta nu se aud impotriva unui adevarat grup infractional organizat asa cum este sectia de procurori din CSM? 3. De ce vocile judecatorilor si a asociatiilor nu se aud clar si raspicat impotriva unui Pacala cu mustati care face politica, critica ministrii si guverne si participa la actiuni finantate de Soros? E legal? Ma refer la rusinea Danilet, daca nu e clar. Ar mai fi zeci de raspunsuri de primit. Incepem macar cu aceste trei? Va multumesc !

# Heiliger Geist von Edelweiss date 3 septembrie 2018 14:55 +7

Cât de mare este abisul dintre dezideratele semizeilor cu robe și zbaterile sterile ale justițiabililor cu capul spart, dreptatea în mână și mandatul de executare a pedepsei închisorii efectuat: Pe golanii ăștia cu robe îi f**e grija cum să-și protejeze Spălătoria chimică denumită „Cooperativa Nufărul”. Pe cei care au intrat în pârnaie de-a-m-p*lea îi încearcă un sentiment de scârbă apoteotică. Iaca povestea!

# Adevărul ? date 3 septembrie 2018 14:55 +3

Marturisiti-l. Cine va opreste ?

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 14:57 +2

Tot natul știe că prin modificările aduse la Legea 304/2004 privind paradeala judiciară, s-a înființat mult așteptata Secție pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. (art.88^1 – 88^9) Art. 88^1 al L.304/2004, introdus prin Legea207/2018, la alin 1 prevede clar: „(1) În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se înființează și funcționează Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție care ARE COMPETENȚA EXCLUSIVĂ DE A EFECTUA URMĂRIREA PENALĂ PENTRU INFRACȚIUNILE SĂVÂRȘITE DE JUDECĂTORI ȘI PROCURORI, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.” Competența MATERIALĂ a SIIJ este reconfirmată la art. 88^1 care reglementează atribuțiile noii secții”: „(1) Atribuțiile Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție sunt următoarele: a) efectuarea urmăririi penale, în condițiile prevăzute în Legea nr. 135/2010, cu modificările și completările ulterioare,...

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 14:59 +2

... pentru infracțiunile aflate în competența sa; b) sesizarea instanțelor judecătorești pentru luarea măsurilor prevăzute de lege și pentru judecarea cauzelor privind infracțiunile prevăzute la lit. a)” :sigh: Însă, aceste prevederi intră în conflict (dublă legiferare) cu prevederile deja existente ale Codului de procedură penală, care, la art. 38 precizează: „ART. 38 - Competenta curții de apel (1) Curtea de apel judeca in prima instanță: […] c) infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale și de procurorii de la parchetele care funcționează pe lângă aceste instanțe; f) infracțiunile săvârșite de magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație si Justiție, de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militara de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe”, respectiv art. 39, alin. (1), lit. c), art. 40, alin. (1), respectiv prevederile referitoare la competența materială a organului de urmărire penală de la parchete.

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 15:00 +1

În atare condiții, stau și mă întreb, CUM SE SOLUȚIONEAZĂ ÎN MOD EFECTIV UN ASEMENE ACONFLICT DE COMPETENȚĂ? Studiu de caz: în 3 august a.c., am formulat la PÎCCJ, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, plângere penală înpotriva celor 2 bulangii de la Vespasiana de Apel Suceava – grigorean maria-loredana și hetriuc laurențiu-marius plângere penală sub aspectul comiterii de către aceștia a infracțiunilor de „Abuz în serviciu” și ”Represiune nedreaptă”. Plângerea cuprinde în cuprinsul ei mențiuea specială referitoare la adresabilitatea către SIIJ, iar în finalul plângerii mențiunea expresă: „solicit ca prezenta plângere penală să fie repartizată spre soluționare noii Secții de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, secție creată prin recentele modificări aduse la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Perioada maximală de un an, în care poate fi efectuată activitatea de urmărire penală, poate permite ca această plângere să fie repartizată spre soluționare...

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 15:02 +2

... respectivei Secții, indiferent când aceasta va începe să funcționeze în mod concret. În situația în care nu veți proceda astfel și veți repartiza plângerea spre soluționare Parchetului Personal al COTOROANȚEI NKVD-iste Lămășanu Daniela-Iuliana, recte Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în baza art. 69 raportat la art. 64. lit. f) C.p.p. formulez anticipat CERERE DE RECUZARE A ÎNTREGULUI PARCHET DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL SUCEAVA.” :roll: Boon! Ce primesc azi – 3 septembrie 2018, de la PÎCCJ? :eek: „Vă facem cunoscut cî plângerea dvs (datată 03.08.2018) a fost trimisă împreună cu documentele anexate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, competent cu soluționarea acesteia, conform dispozițiilor art.289, alin. (9) raportat la art. 38 din C.p.p.)” NA! BĂGA-ȚI-AI … beepa în ea Rroemenikă tembelistană!

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 15:03 +3

Trecând peste greața produsă de o nouă mostră de imbecilitate și nesimțire judiciară, întrebarea firească ce se pune este: „LEGEA 207/2018 care modifică L. 304/2004 ESTE ÎN VIGOARE SAU NU? Oare ce spune Monitorul Oficial nr. 636 din 20 iul.2018 ce cuprinde decretul de promulgare a legii și legea în sine? CE SE MAI POATE FACE ÎN MOD REAL, CONCRET, ÎMPOTRIVA ACESTOR GUNOAIE ȘI JEGURI DIN SYSTEMUL JUDICIAR? Mă refer la ce se poate face în mod legal, prin forța dreptului? Căci, de dat în cap la aceste urdori judiciare nu se poate vorbi, atâta timp cât ESTE CLAR că țara asta este ținută și jucată în ștolurile potcoavelor de un grup oligarhic alcătuit din vreo 7.000 de impertinenți cu robe? A doua întrebare firească ar fi: cine este responsabil pentru dubla legiferare produsă și cine are îndatorirea de a limpezi, o dată pentru totdeauna, procedurile prin care pot fi luați acești golani impertinenți de turul pantalonilor și azvârliți dracului din impunitatea jilțurilor lor împuțite.

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 15:05 +2

AZI, în luna răpciune văleat 7526 de la Facerea Lumii, CARE ESTE ORGANUL DE CERCETARE PENALĂ COMPETENT SĂ URMĂREASCĂ PENAL POTLOGARII ȘI DERBEDEII ÎN ROBE? SIIJ – conform art. 88^1-88^9 din Legea 304/2004 sau PCA – conform art. 38 din Codul de procedură penală? Întreb și Io* la modul retoric, ca să nu mi se mai argumenteze cu alin. (9) al art. 289 precum că am adresat GREȘIT plângerea. Post-script personal: Lua-v-ar DRAAQU cu ȚARA VOASTRĂ DE TOT CĂCATUL, SPARGE-VI-S-AR ȘANDRAMAUA NEO-SECURISTĂ ÎN FĂRÂMIȚE ȘI DUCE-S-AR PE APA PIERZANIEI!

# Dublă legiferare sau ticăloșie premeditată? date 3 septembrie 2018 17:18 +2

pentru conformitate: https://2.bp.blogspot.com/-CqbWPOZ-iOY/W40yZL8emfI/AAAAAAAADjw/eYSuqhwEZOgN-TyPkfYRZwL_y1fz5t08wCLcBGAs/s1600/Redirectionare%2Bplangere.jpg :-? post-script: cine este Procurorul șef de secție a Secției de Resurse umane și documentare din PÎCCJ? Cumva SIMONA BRĂDICEANU? De unde îmi rezonează cunoscut acest nume? NU cumva face parte dintr-o oripilantă listă a unor porcușori systemic-paraditori? Acuma e clar de ce în Tembelistanul Rromânesc ursul n-are coadă iar reforma juridico-instituțională se realizează după metoda caragialească: „... se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale”.

# Observator 001! date 3 septembrie 2018 15:12 +1

M. Eminescu ~ Învățătorul Neamului Românesc, despre deep state: „Când vedem deci că partizile devin un stat în stat, că totul atârnă de la ele iar statul adevărat, acel al claselor pozitive, nu e decât o masă impozabilă și exploatabilă, atunci întrebăm dacă nu e o superinfluență de cutezare, de cinism chiar, de a tăgădui lucruri care izbesc vederile oricui, lucruri despre cari sunt convinși și guvernamentalii în același grad în care suntem convinși noi, cu singura deosebire că noi le spunem pe față, nefiind nici în interesul nici în maniera noastră de-a ascunde, pe când, din contra, interesul de căpetenie al adversarilor a fost pururea și trebuie să fie de-a ascunde aceste adevăruri și de-a ameți lumea cu fraze sforăitoare despre o libertate în alegeri cari nu există decât atunci cel mult când Coroana o asigură prin propria ei voință.” (Timpul, 24 februarie 1880)

# Doctor „X” date 3 septembrie 2018 15:18 +3

Doamnă, vă sunt alături, dar, din păcate, România e o țară cu venele tăiate, în timp ce bietul Popor Român este degringolat cu vădită intenție, spre a-și uita punctele cardinale, obârșia și viitorul. În aceste condiții, ne mai poate ajuta ieșirea vulcanică din inerție. Doamne ajută!

# KANT date 3 septembrie 2018 17:58 +3

" După război . . . " , protocoalele și-au produs efectul și la Timișoara fără ca cineva din interior să se opună public (anterior) acestor practici; adevărul juridic se raportează la codul penal ( sau așa trebuie să fie ), nu este vina justițiabililor că factorul uman al CSM - ului are " calitatea " pe care o are, este manipulat ș/sau manipulează în funcție de interesul individual sau de grup , motiv pentru care plenul CSM infirmă munca Inspecției ! Nefericită fornularea frazei : " Nu acceptam sub nicio forma ca nu suntem detinatorii adevarului absolut . . . " , iar prin folosirea adverbului " poate " ( în sensul : cumva, eventual ) ați întărit opnia contrară !

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 septembrie 2018 18:55 +4

„Dacă vom rata şi acest moment, vom vorbi despre abuzuri şi vieţi distruse până când vom fi scuipaţi pe stradă şi nimeni, dar absolut nimeni nu va sări în apărarea noastră. Dacă vom rămâne tăcuţi, ascunşi în birouri, dacă vom întoarce capul în altă parte, la fel ca până acum, vom asista neputincioşi la parada dosarelor penale pe numele magistraţilor cu adevărat independenţi şi incomozi, întocmite pe genunchi, la plângerea vreunui deţinut, SUPĂRAT CĂ A FOST TRIMIS DUPĂ GRATII.” Citat din puțul gândirii cele negre, adânci și goale, aidoma unui furnal abandonat, aparținând președintelui tribunalului Timiș. (o altă postare pe Feisbuca proprie) Acesta este palierul cognitiv și acesta este nivelul empatic al acestor „Androizi și Cyborgi Judiciari” * ce ne poluează de atâția și atâția ani, traiul, viața, soarta sau, de ce nu, ne potențează însăși moartea. :sad:

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 septembrie 2018 18:56 +3

„SUPĂRAREA UNUI DEȚINUT TRIMIS DUPĂ GRATII” ≡ Onoare și demnitate terfelite în glodul uliței; defilare în cătușe în văzul rudelor, prietenilor, cunoștințelor sau al publicului anonim; repetate articole de presă insinuante și tendențioase, scrise la comandă dată prin Ordonanță, în presa locală obedientă systemului ticăloșit; degradanta și umilitoarea experiență a încarcerării într-un mediu funest inspirat din Konzentrationslagerele naziste; murdărirea definitivă a cazierului judiciar, urmată de inerentele consecințe: distrugerea oricărei șanse reale la reintegrare socială și mai ales profesională; ostracizarea inevitabilă a deținutului eliberat, cu consecințe dintre cele mai aspre, ce duc până la cele mai aspre fațete ale singurătății postcondamnatorii și postexecutorii; … și lista poate continua până la forma supremă de paradeală judiciară – moartea în închisoare sau imediat după executarea pedepsei nemeritate. :sad:

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 3 septembrie 2018 19:00 +4

Iar toate acestea, o ilustră „luptătoare cu gura” pe meterezele promovării unor concepte etic intangibile, în fapt „colegă de suferință” instituțională cu torționarii criminali ce au produs ororile anterior enunțate, le conferă superfluă etichetă, nivelându-le într-o halucinantă și oripilantă formulă: „UN DEȚINUT SUPĂRAT CĂ A FOST TRIMIS DUPĂ GRATII.” E clar! Iar claritatea rezidă în frântura de adevăr ce tocmai a trecut prin mintea furnal-abandonat a Stoiceascăi, licărire de lumină efemeră, tranzitând golul adânc și negru al furnalului cu rapiditatea Bosonului Higgs: „Cei cărora le lipsește curajul vor găsi întotdeauna o filozofie care să explice totul in favoarea lor” ! ADÂNC SCRIS! :-? La fel de Adânc precum abisul cel negru, adânc și gol, aidoma unui furnal abandonat, din al cărui puț „scumpii” și „neprețuiții” noștri magistrați extrag sofisme existențiale, al căror conținut pur-etic este mânjit de seul autosuficienței lumești, scurgându-li-se dezgustător pe bărbia obeză.

# Marin TULUS, Olt date 3 septembrie 2018 22:56 -2

Nu va este dna rusine sa faceti parte din acest sistem?Cunoasteti că sistemul politic trecut si prezent- PSD in majoritate- au creat acest sistem criminal in care nu poti intra decat cu carnet de şmecher si a anulat diploma data de invatamant pt multi absolventi ai Dreptului(ST:J),dar mai mult, i+au făcut infractori si i-au condamnat pe acestia atunci cand au exercitat profesia de avocat la Bota(Baroul Constitutional)iar pe baza protocoalelor UNBR cu Institutiile fundamentale si+au asigurat pe mai departe Sistemul de protectie si profit al clanului?!Sau si mai rau:au facut magistrati dependenti de sistem la Academia ST.Gheorghiu redenumit INM pt. ca politicienii sa fie feriti de bratul lung al Legii.Am creat astfel Republica Primitivă a HOTILOR, SRL care este deasupra poporului român!!!!Si astazi dacă suntem protestatari, suntem gazati/omorâti de comandourilor statului hoţílor!Asta in conditiile în care Institutiile europene sunt f.slabe iar americanii nu se impun cu forta

# ?????? date 10 septembrie 2018 20:39 0

@Aveți vreun comentariu nepublicat ?

# ?????? date 10 septembrie 2018 21:07 +1

Astfel de afirmații de la o judecătoare care se supune numai legii ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER