27 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cazul Caracal impinge Romania la un pas de anarhie. Atentie mare!

Scris de: Adina Anghelescu-STANCU

26 august 2019 12:22
Vizualizari: 9496

Cazul Caracal este unul complicat. Si complex. Complicat, pentru ca acum, anchetatorii DIICOT central sunt toti bagati la gramada cu incapabili de la debutul anchetei care au dat dovada de cea mai crasa lipsa de profesionalism, nu au facut nimic in conditiile in care puteau, inca de cand aveau sesizarea disparitiei Luizei Melencu si a celor care s-au invartit dupa nuci la poarta lui Dinca, fara sa intre in forta. Mijloace si metode existau destule, suport legislativ, constitutional, exista. Ca acestia din urma, politisti si procurori, nu au facut nimic pana la orele 6 ale zilei de 25 august 2019, este clar ca lumina soarelui. Ca cei care trebuiau sa localizeze rapid telefonul de pe care a sunat Alexandra la 112 au fost la randul lor niste incompetent, iar este clar. Ca s-a bajbait cand a inceput CFL-ul (cercetarea la fata locului) si s-au facut greselile de care presa a vorbit deja, si asta e clar.


Nu cred, insa, ca este bine, si nici normal sa cadem intr-o extrema foarte periculoasa. Aceea de a generaliza, de a crede ca toti procurorii, toti specialistii si mai nou, si legistii, sunt niste tampiti identici celor la care m-am referit. Este ca si cum, in cazul in care un jurnalist da fake-uri sau cine stie ce bazaconii vorbeste la televizor, lumea ar generaliza si ar spune ca toti jurnalistii sunt niste dobitoci. Este ca si cum, daca un medic a gresit si a savarsit un malpraxis intr-o maternitate, toate femeile ar refuza sa mai nasca civilizat, asistat, intr-un spital.

Scriu asta pentru ca imi doresc ca societatea si asa despicata in “paispe”, sa nu o ia razna complet si sa ajungem la anarhie pentru ca mesajul subliminal din toate discutiile televizate, de o luna de zile incoace pare a fi acela ca toate institutiile statului sunt praf si ca atare, solutia ar fi care??? Sa le desfiintam??? Atentie, asadar, cum cerneti si discerneti in toata avalansa aceasta de declaratii, opinii, comentarii si dezvaluiri legata de cazul Caracal. Unele dintre ele sunt profesioniste, bine documentate, unele sunt nereale sau lansate de tot felul de neavizati. Am vazut avocati care au calcat pe lege iesind si dand amanunte din declaratiile facute de unul sau altul in cazul Caracal, ba au mai si flambat opinia publica cu propriile lor pareri si, in mod firesc, familile atat de indurate ale Alexandrei si Luizei sunt din ce in ce mai debusolate, nu mai stiu ce sa creada, nu mai stiu ce sa faca, unde sa se duca si ce demers sa mai intreprinda. Familiile sunt singurele pe care le inteleg si sunt alaturi de toata crunta lor suferinta. Daca as avea vreo putere, as da timpul inapoi, pana la momentul la care Gheorghe Dinca era in Italia si acolo l-as ruga pe Dumnezeu sa-l opreasca pe acest psihopat cu discernamant care a premeditat ororile din Casa Groazei sa se mai intoarca in Romania. Dar nu pot. Sunt si eu, ca noi toti, simplu muritor.

Cazul e complex, pentru ca avem de-a face cu disparitia a doua fete tinere, cu un suspect arestat care in declaratiile date, melanjeaza parti de adevar cu minciuna, cu o casa chiar de soc si groaza, mai de groaza decat in filmele lui Hitchcock, cu un maldar imens de probe ridicate de la fata locului si duse la expertizat, cu variante de lucru care trebuie urmarite pana la excluderea lor pe rand si ramanerea uneia singure care sa fie indubitabil probate, deci…nu e asa usor cum cred cei care se uita la televizor a la un serial.

Eu astept sa vad toate rezultatele anchetei ca sa pot sa am o concluzie asupra acestui caz. Astept sa vad toate rezultatele de la INML, toate rezultatele legate de listingurile telefonului lui Gheorghe Dinca, toate rezultatele Institutului National de Criminalistica, toate coroborarile care se vor face cu declaratiile lui Dinca si ale rudelor lui etc. Unii par sa nu inteleaga nici acum ca DIICOT, atunci cand a cerut INML-ului suplimentarea analizelor, asta inseamna ca a cerut sa se faca analize si pe restul fragmentelor osoase din butoi care nu au fost expertizate cu toate ca AND-UL Alexandrei a fost stabilit clar din dinti (nu unul!) si fragmente de schelet. Si ca urmeaza sa se analizeze si alte fragmente de os ridicate din liziera neexpertizate inca, unde poate ca exista sansa gasirii unei celule care sa duca la stabilirea unui ADN. Ma bazez pe raspunsurile pe care mi le-a dat prof. dr. George Curca, seful INML. Mai mult, sunt sigura ca anchetatorii au date pe care noi, jurnalistii, nu avem de unde sa le cunoastem, dar rolul nostru este de a face si propriile investigatii. In fond, conform legii, faza de urmarire penala e secreta. Iar procurori au mijloace mult mai multe si metode investigative mult mai extinse decat cele pe care le avem noi. Adevarul judiciar va fi cel stabilit, in cele din urma, in instanta, dupa ce cazul va ajunge in fata judecatorului. Ca, deh, nu putem noi sa inversam rolurile si sa fim si medici legisti, si procuror si judecator la un loc. Intr-un stat de drept, rolul, locul si responsabilitatile fiecarei profesii sunt bine determinate.

Ce cred eu, la acest moment, este ca varianta criminalului in serie este cea mai plauzibila. Iar criminalii in serie, se stie din istoria criminalisticii si din psihologia juridicara, actioneaza singuri. Obsesia lor sexuala si uciderea victimelor abuzului nu implica complici. Au fost atatea cazuri care au determinat clar un astfel de profil.

Cat priveste o posibila retea in care Dinca sa fi fost implicat de-a lungul timpului, ca posibil proxenet, deocamdata nu exista vreun element. Poate apare dupa ce Italia va raspunde la o eventual comisie rogatorie a DIICOT. Sau poate or avea ceva anchetatorii si nu stiu eu. Si nici altii. De ce atata isterie, nu inteleg.

PS- Toata lumea cere celeritate. Sigur, toata lumea isi doreste asta, dar celeritate in detrimentul aflarii adevarului, cu asta, personal, nu sunt de acord. Apoi, ce celeritate se vrea daca pana si medicii de la INML si asa putini, vor trebui sa ia calea Parchetului, ca sa dea cu subsemnatul in plangeri penale depuse impotriva lor?? Pana la urma, incotro ne indreptam? Suntem la un pas de anarhie? Atentie mare!

Comentarii

# Ioana M. date 26 august 2019 13:16 -30

In sfarsit o opinie, obiectiva, pertinenta in presa. Reprezentantii familiei vin cu tot felul de opinii sau chiar intoxicari, fara voie.. In laborator( pt ca am lucrat intr unul medical) nu se lucreaza contra timp.Iei proba cu proba.O analizezi morfologic, microscopic,genetic, serologic, antropologic( se vede ca sunt oase calcinate si zdrobite),,.nu gasesti urme biologice intr un os...reiei procedura cu celelalt os..sunt multe piese... Nu e posibil ca un client al unui avocat sa se vaite la tv ca nu sunt informati de catre procurori.E treaba avocatului sa i tina la curent cu stadiul dosarului, cu stadiul perchezitiei..cu probele ridicate ...care nu trebuie sa ajunga in presa...cine stie poate sunt si alte pers.implicate care sunt libere...

# Denisa date 26 august 2019 14:37 +21

"Bine gândit" :-* Pe pricipiul decât 6 luni de "anarhie sau restart" adică decăderea statului mafiot mai bine încă 3 generații de dictatură securistă că 30 de ani nu ne-a ajuns :o "Bravo"domnilor! Aşa gândesc mai toți super"specialiştii"țarii indiferent în ce tabere joacă teatru. Un singur lucru e 100% sigur -că NU EXISTĂ alte căi spre dezvoltare, bunăstare si împlinire a unui popor decât PRIN ADEVĂR nu prin acoperirea adevărului care duce indubitabil la distrugerea noastră. Şi încă ceva! -Poate Dumnezeu(cu care mulții se laudă) are alte planuri mai grandoase cu țara asta decât o mascaradă nesfârsită si poate nici poporul nu mai vrea dictatura deghizată în democrație si stat de drept, ci chiar a venit timpul adevărului ÎNTREG şi dreptății în țară ...şi la muncă cu toții gata cu paraziții şi liclelele care stau nemeritat în lux, iar cei merituoşi emigrează sau sunt împinşi în săracie sau puşcarie fără o justiție dreaptă.

# nu conteaza date 27 august 2019 20:15 +6

Ma tem ca poporul vrea dictatura in continuare! Astazi, s-a dat OUG prin care de la 01.01.2020, cartelele prepay, se vor lua numai cu cartea de identitate. Asta, e victoria nr 1 a celor care vor de ani de zile, "legile Big Brother". Zilele trecute, joiannis si-a primit o basca de la trump, pentru ca i-a promis "stapanului" ca-i da si Romania, si pe romani, pe de-a moaca si-i mai da si bani pe chestia asta! Semnatul promisiunii, a fost facut de joiannis in numele poporului roman (pe care nu l-a intrebat nimeni!) si, in numele guvernului roman, de maior, cel mai abject tartor al societatii securiste actuale! tot azi, dancila a dat OUG PE JUSTITIE, pentru majorarea unor pedepse, etc. Parca nu mai avea voie sa dea IUG pe justitie!!!

# nu conteaza date 27 august 2019 20:23 +5

In loc de preventie, se inmultesc si se perfectioneaza mijloacele de urmarire a cetateanului, se majoreaza pedepsele si se inmultesc restrictiile impuse sclavilor romani (fara ghilimele, pentru ca sclavi suntem, real!).Nu vezi ca "statul militano-securist", deja, profitand de cazul Caracal, icastiga teren si mai mult? Mai sunt multe de spus! pe tema... O mica atentionare doamnei Anghelescu-Stancu: nu doamna, faza de urmarire penala, NU este secreta! E doar NEPUBLICA. Diferenta, e imensa!! Iar vis-a vis de generalizarea in evaluarea militienilor, procurorilor, etc: da, daca din 4000, 3500 sunt gunoaie, cu iertare, mizeria este generalizata si am dreptul sa afirm ca TOTI sunt niste jigodii! Cei 500 corecti si profesionisti, nu schimba cu nimic situatia...

# nu conteaza date 27 august 2019 20:30 +7

Inca ceva pentru doamna Anghelescu: afirmati ca adevarul judiciar va fi cel stabilit in final, de instanta. Daca aveti asa de mare incredre in instante, cum explicati zecile de mii de nevinovati care au fost si sunt tinuti in masuri preventive AIUREA, de judecatori, zecile de mii de condamnati PE NEDREPT de catre instante (multe cazuri aratate chiar de dumneavoastra!!!). Am inteles cum vedeti dumneavostra situatia din tara dar de la mine, se vede altfel: este IMPERIOS necesara o perioada de anarhie pirnita DE LA POPOR, ca sa se poata remedia ceva! Nu poti construi nimic solid pe o fundatie putreda si de aceea, tot fundamentul actual, trebuie ras din radacini!

# ion mineru date 26 august 2019 14:00 -36

Pai daca ne luam dupa Cumpanasu toti cei implicati in aflarea adevarului in acest caz -politisti criminalisti,procurori DIICOT,specialisti INML sunt prosti,habarnisti ,mincinosi.Ca el le stie pe toate.SI televiziunile ii fac pe plac la orice ora din zi.Nu se poate o ora de stiri fara Cumpanasu care a aflat el din ,,anchetele lui" ceva proaspat si drept consecinta a fact plangere.Nu se gaseste oare cineva sa-i puna lacat la gura?Inteleg durerea dar mi se pare ca cresterea fondului emotional in detrimentul adevarului e pierzatoare.

# Mihail date 26 august 2019 18:29 +9

Este un lucru periculos ce spuneti - sa pui lacat la gura cuiva care isi cauta cu disperare o ruda rapita si disparuta ! Cumpanasu a gresit ca a asteptat la "mila" organililor si nu a facut plangere la Interpol/Europol in 26 iulie cand a vazut cu cata batjocura a fost tratat cazul Alexandrei. Adevarul este ca exista retele de traffic de carne vie in Romania si Dinca are legatura cu ele. Este singurul adevar adevarat Restul este umplutura si tras de timp ca sa-l dovedeasca pe Dinca criminal. Fara cadavru asta nu se va intampla niciodata. Si Dinca nu pare sa isi aduca aminte ceva de vreun cadavru pentru ca el nu a omorat pe nimeni. Tara asta va dispare de pe harta daca nu recunoastem ca traim intr-o mocirla criminala si nu vom face nimic sa o eradicam.

# Pe fi ei aia in serie pe cont propriu,da' in 65 de ani,cinev date 26 august 2019 14:20 0

Tot sesiza anomaliile și devianțele comportamentale, emoționale și psihice.La munca,la testele de carnet auto,ce la vârsta lui se fac din an, in an ... Undeva,in 65 ani,ceda.Cum multe lucruri nu au fost demonstrate,iar Dincă nu a fost dovedit,eu cred că asta este tatăl criminalilor in serie,imposibil de dovedit.Si e în Ro,acum,printre noi

# Ioana M. date 26 august 2019 14:50 -33

Ar mai fi ceva de remarcat: se vb. la tv.despre cum arata cadavrele dupa un incendiu.Incediul e ,teoretic , un fapt necontrolat, combustia fiind diferita in functie de materialele din jur. Cred ca arderea cu intentie a unui cadavru este o ardere controlata, dirijata, stimulata... Cred ca India are o experienta in asta.Ma intreb cum ard cadavrele in India pana la cenusa...in aer liber?

# Mihail date 26 august 2019 17:57 +5

Cadavrele nu ard in India. Sunt documentare in acest sens. Nici nu au cum. Cantitatea de combustibil necesara este atat de mare incat indienii, pentru ca sunt saraci, parlesc cadavrele atat cat ii tine buzunarul si le ingroapa. La un an se dezgropa osemintele si se reingroapa aceste resturi din nou in matase. Vizionare placuta!

# ... intr-o parte a Indiei, date 26 august 2019 20:05 +1

in alta parte se scoarte carnea de pe oase, se sfarma oasele cu ciocanul si se da totul la vulturi .. Deh, in aceeasi casa, mai multe bordeie (vezi si musulmanii) ...

# Valeriu dumitru date 26 august 2019 15:07 +5

Dinca va muri si indiferent daca moartea lui va fi naturala sau nu marea masa a oamenilor o va considera dubioasa crezand ca a fost omorat pentru a nu vorbi si demasca nume importante. Aceasta va declansa o mare revolta populara care va degenera si nu va mai putea fi controlata si va fi manipulata in interesul unor forte interne si externe. Va fi inceputul dezastrului care va afecta grav Romania si nivelul de trai.Este posibil ca in noul contest multe firme straine din vest sa se retraga pentru ca nu va mai exista stabilitate si predictibilitate.

# revolta populara? ei as! date 26 august 2019 20:07 0

Dinca poate sa moara dupa intocmirea rechizit (nici nu mai conteaza daca a ajuns dosarul in instanta, ori e pe drum ...).

# obiectiva din IRan date 26 august 2019 15:11 +15

NU SUNT DE ACORD decat cu un singur aspect.......ANARHIA ....dar, anarhia statului CARE NU RASPUNDE NICIODATA CATRE INDIVID.....desi ii ia TOTI BANII, drepturile sunt un lux, obligatiile sunt mai covarsitoare decat pe timpul perioadei sclavagiste.... , transformand individul intr-un sclav ....provoaca anarhia sociala....in rest, DINCA sigur nu este un criminal in serie ...singuratic....si...toate se bat cap in cap....

# visu date 26 august 2019 16:26 +6

Cand au vrut publictate au luat-o si pe mama lui Ponta, cand e un terorist sadea, au descoperit drepturile familiei nevinovate. Trebuia arestat tot neamul Dinca si decpat tot prin perchezitii complete!

# mel date 26 august 2019 18:09 +7

Voi ati inteles al cui e cadavrul DIN PADURE??? Cadavru INDICAT de Dinca, nu gasit intamplator... Vad ca toti s-au multumit (sau nu s-au multumit) cu raspunsul INML ca nu e nici al Alexandrei, nici al Luizei. Atunci, AL CUI E???

# Ioana M. date 26 august 2019 19:01 -28

#Mihail: nu vorbesc de indienii care nu au bani pentru combustie... Vorbesc de combustiile practicate de sute si sute de ani...au o experienta in asta.

# Kiki date 27 august 2019 09:51 +1

Eu zic ca autorul a fost cat se poate de lucid si obiectiv si delicat ....apoi, unii vorbesc pe aici u ura in rarunchi si prea putina documentare...apoi, rasounsul inml nu a fost ca oasele din padure nu apartin luizei sau alexandrei, ci ca NU se poate face ADN ca sunt calcinate adica imposibil de stabilit. Apoi, isteria tv nu face bine deloc...ati vazut cum au ajuns o gramada sa faca mistouri apeland la 112 ca sa se cheltuiasca bani cu nemiluita pe fanteziile lor. Daca s- ar mari amenda i- ar potoli!

# de 81 de ani ni se tine un discurs gaunos de acest tip date 27 august 2019 12:33 +14

ce anarhie mai vreti decat ignorantii ajunsi sefi de stat , sef de guvern, ministri, sefi de servicii secrete, etc. ?  adica ce-i acum nu-i anarhie... ba e, si unii fura in draci ca n-avem presa ci vaicarici si minciunosi inculti. informati publicul corect sub a cata dictatura suntem. si mai invatati sa numarati si invers ca in sodoma ca nu toata prostolanimea romana trebuie salvata.

# BeBEE D'aia se pleaca in draci si sporul natural e sub zero date 30 august 2019 12:16 +11

Unde nu e cap, e vai de picioare! Stat mai mafiot care refuza sa prezinte public rapoarte corecte privind retrocedarile si despagubirile dupa 30 de ani.., nu exista! Aci se prefac doar a umbla dupa dreptate cand de fapt insfaca cat pot... Statul e doar un mare cersetor care a inventat canalizarea doar pentru a umfla banii la buget (statu' nu se mai implica in economie da' aburicii viseaza bani si pensii babane) fara statii de epurare sufiuciente iar multe din alea care sunt au fost dimensionate necorespunzator tocmai pentru a compensa lipsa economiei distruse de paraditori... Probabil vine o inflatie accelerata mare, precedata de epuizarea resurselor de gaze si petrol si , cum clima s-a schimbat, o iarna sau doua ca-n anii '50 - cu zapezi de 5 metri si vijelii de peste 150 km pe ora... sa vedeti atunci cine pe cine asculta... credeti ca romanii pleaca de fraieri !?

# Mimi date 27 august 2019 14:46 -7

Nene, parca esti in furii...ia un calmant...e o opinie pertinenta, pe care eu o respect de multa vreme. Un ziatist care nu a gresit cam niciodata. Unii comenteaza ca sa faca spume. Urat.

# UN_OM date 27 august 2019 16:32 0

' ... sa se faca analize si pe restul fragmentelor osoase din butoi care nu au fost expertizate ', nu de aceea au fost trimse toate la INML (?!), daca iei in considerare informatia ca INML ar fi emis 'un certficat' de deces' (atributia administratiei locale) si coroborezi cu o declaratie a sefului DIICOT '... Nu pot face o speculație la acest moment.'(sic), te poti duce cu gandul la 'calendele grecesti '. Off-topic : ce s-a intamplat cu celeritatea actiunii PG in cazul Sorina, 'ghinion' a aparut cazul Alexandra !

# Eu nu inteleg de ce nu-l utilizeaza pe Dinca pentru date 27 august 2019 16:39 +5

reconstituire : il ia pe******si-l lovesc pana cade inconstient , apoi cu masina il duc la cocina lui ; acolo iii mai dau cativa pumni si picioare sa-l trezeasca , apoi un cap in gura sa cada jos pe ciment dupa care in semiamortire il baga in butoi si-l ard vreo 6 ore , apoi il intreaba daca corespunde cu realitatea ... Dinca trebuie chinuit pana la sfarsitul vietii sale ! Sa i se scoata ochii mai intai apoi safie stropit cu acid si tras pe roata ! :o

# lucy date 28 august 2019 23:24 -2

Cazuri de-astea sunt in toata lumea.Nu s-a inventat la noi apa calda.Toti sunt vinovati,procurori,judecatori,politai,numai mama-sa si tac-sau nu sunt deloc vinovati.Trebuia sa aiba grija de fie-sa ca n-au facut-o sa aiba 112 grija de ea.Ca sunt incompetenti acolo,asa e,dar ai copil asigura-i transportul in oras,plateste pe cineva sanatos la cap,sa ti-o duca,si sa ti-o aduca acasa,buna zdravana.Asa ar face un parinte responsabil,nu ti-ai lasa fata de 15 ani sa iasa la sosea si sa faca cu mana,daca avem noroc,nimeresti un sofer fain,daca nu avem ghinion si dai peste o ****** batrana.Asa se faca?Ce fel de parinte esti ma?Eu nu as da nici cateaua din batatura sa o duca unu dintr-o localitate in alta,daca nu l-as cunoaste.M-as gandi ca ar vinde-o sau ca ar da-o la lupte de caini,smad si etc.O sa treaca,o sa se astearna uitarea si peste asta.Parintii care au in intretinere,copii minor,si din cauza lor,sufera copiii,sau sunt rapiti,sau se ineaca,sau pleaca de acasa,la puscarie cu ei.

# manu date 30 august 2019 12:43 +4

Mai, mai, cum incerci tu sa ne convingi ca nu e vorba de o retea ci doar de un amarat de obsedat sexual care a actionat singurel. La fel ca Val Valcu si ala sare in foc decat de sigur e ca Dinca a actionat singur. "Ziaristi" de doi lei

# Gherasim date 31 august 2019 13:49 +3

Stau si va intreb - ati vizionat filmul RECONSTITUIREA lui Pintilie ??? In perioada comunista a fost interzis dupa doar 3 zile de vizionare la Scala , apoi a fost vizionat dupa revolutie . Un lucru e simplu = o fata de 15 - 17 ani are o inaltime de aprox. 1,55 - 1,65 metri. Cum se face ca a intrat intr-un butoi de 90 cm cu diametrul de 60 de cm ??? - unde ar mai fi pus Dinca bustenii pt foc, sau benzina, sau orice alt inflmabil ??? pana si lui Hitler se spune ca i-au trebuit vreo 4 canistre pline de benzina si tot nu a putut fi ars complet!!! Pentru 2 fete i-ar fitrebuit cantitati enorme de mat. inflamabil dispuse in jurul lor pt a fi arse tptal asa cum se prezinta ! De ce NU SE FACE RECONSTITUIREA EFECTIVA A PRESUPUSELOR ARDERI ??? Sa explice Dinca la fata locului

# BeBEE Foc fara FUM nu se poate... N-a vazut nimeni FUMU'? date 14 septembrie 2019 10:12 +2

Vrajeala cu butoiu'... nu e posibil ... daca parlea un******cu paie toti care se invarteau pe-acolo stiau ca parleste... mirosul, fumul... SAU LA CAZAN AVEA HOTA CU POMPA DE'NGHESUIT FUMU'-N CONTAINER SUB PRESIUNE... !? Pare ca era de fapt doar un caraus... le plimba pana la baza si nu numai... verificati si in interiorul 'bazei sportive' dupa sapaturi noi cu 'aparate de sondat subsolul... ca 'baza' n-avea 'otel sau motel (...cranguri exista?) unde sa practice intalniri amoroase... normale cum spune Radu de la Antena... ca deh... aveau si 'strategicii' nevoi... 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2010 – Scutea poate fi fericita: are doi fani in PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva