Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Cine apara un “Zdreanta” n-o fi tot “Zdreanta”?

Marţi, 15 ianuarie 2019 16:21 | Scris de Adina Anghelescu-STANCU | pdf | print | email

Dupa figura facuta aseara de procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, cand pentru prima data s-au respins cereri de avizare a unor arestari de procurori, asa cum avem acum cazurile Onea Lucica si Negulescu Mircica - paraditori din DNA Ploiesti, mie imi este clar: institutia CSM se clatina din temelii si risca sa se prabuseasca.


Prin felul in care au inteles sa protejeze doi procurori de teapa lui Onea si Negulescu si sa se substituie instantei de judecata care ar fi trebuit sa dea verdictul pe cele doua cereri de arestare preventiva, procurorii din CSM au lovit in temelia imaginii intregului Consiliu. Toata tara a stat cu ochii, ieri seara, pe Sectia pentru procurori, in conditiile in care procuroarea Adina Florea pusese pe masa toate cele 60 de volume cu documente (acte) ce probau, rand pe rand, toate gravele acuzatii pentru care a fost inceputa actiunea penala. Inclusiv rapoarte de expertiza!

Nu stiu cum au putut procurorii – membri CSM sa se perverteasca asa. Unul singur a dovedit ca inca ii functioneaza constiinta si ca nu se poate trece cu vederea peste consistenta dovezilor aduse de Florea la Sectie. Codrut Olaru. Dar ce folos, cand alti patru, majoritari, au decis, dupa o cacaiala de doua ore in care au cautat formula magica a spalarii de tortionari judiciari, sa respinga solicitarile colegei lor de la Sectia pentru investigarea magistratilor!

Majoritatea a hotarat: scut pentru Onea si Negulescu. Ce mai conteaza ca personajele astea sinistre lucrau in directa colaborare cu SRI Prahova si ca tot ce faceau avea girul conducerii de la Bucuresti? Ce conteaza cate cariere au demolat si cate destine au nenorocit? Pentru procurorii din CSM conteaza doar sa acopere mizeria, pentru ca mizeria asta, odata descoperita in intregime, ar scoate la iveala si alte abuzuri, iar carambolul ar putea lovi personaje care le-au sustinut chiar lor ascensiunea de-a lungul timpului.

Ce s-a intamplat in Sectia pentru procurori a CSM mi-a intarit convingerea ca intreg Consiliul trebuie reformat. Pentru asta e nevoie de modificari legislative si de modificari ale Constitutiei, astfel ca Romania sa aiba un Consiliu al Magistratilor format numai din judecatori (caci doar ei sunt magistrati!) si membri ai societatii civile. Iar corpul procurorilor sa fie unul separat.

In alta ordine de idei, celor doi paraditori de la DNA Ploiesti le expira in curand controlul judiciar. Neputand fi arestati, e clar ca Sectia de Investigare a magistratilor va cere prelungirea acestui control. Macar atata. Cat sa existe un minimum de masura restrictiva pentru cuplul executantilor neosecuristi de la Prahova.

Pe de alta parte, zic ca bucuria celor doi, de a scapa de arestare, este doar de moment. Pentru ca, avand in vedere alte cauze care ii privesc, cu alte zeci de plangeri la Sectia de investigare a magistratilor, probabil ca in curand va fi facuta o noua cerere de avizare a arestarii lor.

Accesari:5993

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 15 ianuarie 2019 19:15 +11

Singurii MAGISTRAȚI SUNT JUDECĂTORII. AM ZIS! Post-script: oare acestor 4.500 – 4.600 de șoșoi poltroni, cunoscuți sub numele de „judecători”, nu le este rușine obrazului de faptele colegilor lor? Sau nu cumva au tendințe sado-maso și le place să fie ocărâți, insultați, să fie stuchiți de lume, să li se arunce în cap cu roții, ouă împuțite și bolohani? Juzii ar trebui să se constituie, prin acțiune, ca vârf de lance în vederea eliminării procurorilor din categoria profesională a „Magistratului”.

# DODI date 15 ianuarie 2019 20:01 +10

Luăm 3 personaje: portocală - preda (UE) - ciolanis. Asemănări?Răspuns corect: multe. Toți trei sunt bărbați, ratați profesionali, caractere nesimnificative, bun simț la nivelul broaștei, nesimțire la cele mai înalte cote, satisfacție supremă de a face rău (chiar și gratis) împotriva României și al românilor. Singurele diferențe: portocala s-a alterat puțin; preda e pe făraș (va mai vedea UE doar la TV), ciolanis e pe dric (SRI și-a luat mâinile de pe el, dar el nu știe. A se vedea în acest sens luarea de poziție a sereistului acoperit gușă). Cel puțin acești 3 viruși dacă ar fi extirpați din corpul României ar apărea semne evidente de însănătoșire morală a societății. Românul speră până disperă.

# esential date 15 ianuarie 2019 19:20 +3

F bine scris. Si la obiect!

# Gilu date 15 ianuarie 2019 19:42 +1

Niste gunoaie ! Nici macar zdrente ...

# acadeaua date 15 ianuarie 2019 20:25 +9

Ce fel de magistrat poate fi si judecatorul, daca de atatia ani, este sluga procurorului? nu ar fi existat aceste abuzuri comise de " zdrentele de procurori" daca nu existau su " zdrente de judecatori", care au calcat in picioare prezumtia de nevinovatie si care. facand parte din aceiasi securitate ,au condamnat oameni nevinovati pe banda rulanta. Judecatorii sunt mult mai vinovati decat procurori pentru ca au permis, au fost complici, la practicile lui Negulescu si gasca lor de derbedei! ce se poate face? pe vremuri, cand exista ciuma si holera, Murifunzii erau inchisi si arsi, cam asa ceva,.. ce dosare ..., ce puscarie pentru zdrente.

# jorj date 18 ianuarie 2019 15:03 +2

Tara e plina de zdrente si de complici ai lor. Din pacate, Romania nu s-a transfoirmat, romanii da! :-x

# Buna intrebare ! Bravo ! date 21 ianuarie 2019 18:39 +1

Ma intreb daca procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, n-ar putea sau nu e timpul sa fie evaluati de Toader ....? :eek:

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER