Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Faraoanca are sa-mi dea 50 lei

Miercuri, 21 martie 2018 16:26 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Exact cum auziti! Faraoanca, Nefertiti, Slujirea, Luluta sau dupa numele din buletin - Laura Codruta Kovesi are sa imi dea 50 lei, conform deciziei din 20 martie 2018 a Curtii de Apel Ploiesti – (vezi facsimil). Ii vreau inapoi! Pentru ca am castigat procesul!


Patru ani m-a hartuit aiurea prin tribunale sefa DNA, prin toata tara, pentru ca am spus un adevar: acela ca trebuie sa il cerceteze pe Basescu care nu avea nicio imunitate pentru dosarul Flota (unde faptele erau comise inaintea mandatului prezindential, deci imunitatea nu se putea aplica retroactiv), dar si pentru o emisiune la care nu am participat, unde a depus un act fals emis de Inspectia Judiciara. Iar dupa ce ne-a dat in judecata, m-a mai si acuzat printr-un comunicat DNA din 25 iunie 2014 ca as fi proferat la adresa ei, citam: “afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitati umane”. Comunicat DNA difuzat in toata presa, care a asigurat terfelirea noastra prin folosirea unei institutii de forta intr-un proces personal al sefei DNA. Curat deontologic!

Daca as fi fost mai slab de inger, m-as fi speriat si as fi renuntat. Ghinionul Faraoancei ca sunt un luptator si nu ma sperii! Si am luptat alaturi de colegii de la Antena 3 sa dovedim ca nu am facut nimic altceva decat sa ne exprimam niste opinii personale si sa punem cateva intrebari. Sa aparam dreptul publicului de a fi informat pe chestiunile de interes si a ne face profesia de jurnalist fara sa ne fie frica si rudine sa spunem ce gandim.

Libertatea de exprimare ne-a costat scump:

- 1 termen la Judecatoria Sector 1, care a declinat cauza la TMB, pentru ca sefa DNA nu a stiut competenta materiala a instantei pentru suma de 1.000.000 lei si a introdus actiunea ei la o instanta necompetenta;

- 5 termene la Tribunalul Bucuresti, unde o judecatoare pe nume Crina Buricea (careia i-am facut plangere penala la PICCJ, dirijata ilegal la DNA, care e parte in proces, ca sa o “solutioneze”) ne-a executat prin condamnarea la daune morale de 250.000 lei, fara sa isi motiveze sentinta, inclusiv pe mine, care nu am participat la emisiune, dar si pe Radu Tudor, care saracu' a stat pe scaun si n-a zis nimic;

- 4 termene la Curtea de Apel Bucuresti de unde am stramutat cauza pentru ca am prins-o pe una dintre judecatoare ca era fost procuror DNA si nu s-a abtinut decat dupa ce am deconspirat-o, dar nu inainte de a ne respinge toate probele in aparare;

- 12 termene la Curtea de Apel Pitesti, unde din nou ni s-au respins toate probele, iar judecatorii se pensionau si abtineau pe capete, unul mai speriat ca altul. Si de aici am reusit sa stramutam cauza;

- 14 termene la Curtea de Apel Ploiesti, unde iar s-au respins absolut toate probele, pentru ca in final, dupa ce DNA a trimis o adresa de intimidare la ultimul termen, jurnalistii Antena 3 sa fie executati printr-un verdict despre care am ferma convingere ca reprezinta un atentat la libertatea de exprimare;

36 de termene, la care mai adaugam alte 4 prezentari la ICCJ pentru stramutari si suspendari. Un total de 40 de termene, in aproape patru ani, intr-un proces in care actiunea civila a fost introdusa la instanta la 25 iunie 2014. Benzina, bani, resurse, timp pierdut in care in loc sa scriu articole de interes pentru public, am stat sa fac aparari, verificari si strategii nu atat fata de ce se vedea in proces, ci mai ales de ceea ce nu se vedea in spatele usilor inchise, precum si fata de ostilitatea permanenta a tuturor judecatorilor, care au actionat constant in a ne defavoriza, de frica, prostie sau servilism.

Iata cat te poate costa participarea la o emisiune si exprimarea unei opinii personale despre un procuror numit politic, platit din bani publici, pe probleme care tin de activitatea profesionala care ne intereseaza pe toti. Pentru ca in final, indiferent de ce probe si argumente s-au adus, toate au fost respinse apriori si soarta noastra de jurnalisti a ajuns la cheremul unor judecatori care nu mai cantaresc adevarul, ci resping toate probele si dau solutia functie de raul cel mai mic: sa risti sa te alegi cu un dosar penal la DNA ori sa risti sa fi acuzat ca incalci libertatea de exprimare.

Merita sa mai faci jurnalism de tinuta in Romania? - aceasta este esenta procesului Kovesi – jurnalistii Antena 3. Merita sa iti asumi riscul sa dezvalui fata nevazuta a celor care decid soarta natiunii? Merita sa ajungi sa ramai fara casa, masina, bani pentru ca ti-ai facut cu simt de raspundere profesia de jurnalist?

Laura Kovesi nu a castigat cinstit procesul. Nu a venit cu nicio proba. Afara de un singur document – un Raport al Inspectiei Judiciare din 2014 in care, la cererea ei, i s-a aparat reputatia profesionala. Un raport identic cu cel pe care l-a obtinut in toamna lui 2016 cand s-a dus la CSM sa apere “independenta justitiei” pentru nenorocitul ei subaltern de la unitatea de elita Mircea Negulescu, acuzand ca tot ce se spune despre el sunt “minciuni si afirmatii tenedentioase”.

Pe acest singur document al unei institutii care s-a prostituat profesional de atatea ori, i s-a dat sefei DNA castig de cauza. Document care mentiona in mod fals ca si eu am participat la emisiunea pentru care i s-a aparat reputatia.

Practic, Kovesi s-a dus la CSM (unde a fost 6 ani membru de drept in Consiliu cat a fost Procuror General) si acolo si-a reperat onoarea de la colegii ei, procurorii, dupa care a folosit documentul in instanta ca sa isi dovedeasca astfel leziunile si prejudiciul. De cand un raport al Inspectiei Judiciare reprezinta o autoritate de lucru judecat? De cand suferintele psihice ale unei persoane se dovedesc cu un raport al Inspectiei? Aici este esenta intregii mascarade judiciare!

Acest verdict nu va ramane asa! Chiar daca va mai dura ceva, chiar daca intre timp colegii de la Antena 3 vor fi obligati sa plateasca pentru ca sefa DNA se va napusti asupra lor cu portareii, conform CEDO si practicii Curtii de la Strasbourg, verdictul de la Ploiesti reprezinta o violare a dreptului la libertatea de exprimare.

Pericolul pentru democratie este urias. Daca de maine toti politicienii criticati de presa s-ar apuca sa dea jurnalistii in judecata si sa primeasca pentru cateva intrebari si opinii 300.000 lei fiecare (contravaloarea unui apartament in centrul Capitalei) jurnalismul autentic ar disparea intr-un an, doi. N-am mai avea presa!

Cum sa dai 70.000 euro daune pentru nimic? Care in fapt vor fi peste 80.000 euro, cu cheltuielile de judecata si de executare care vor fi adaugate? Plus scuze, plus publicarea sentintei? O tripla pedeapsa! Adica si umilit si falimentat. Cand CEDO de la Strasbourg nu da mai mult de 2000 – 3000 euro daune morale pentru incalcarea unui drept fundamental, cum sa dai asemenea sume intr-o Romanie in care un salariu mediu pe economie e de circa 400 euro?

In articolul 3 al Codului de procedura civila – pe care majoritatea instantelor din Romania il ignora – se vorbeste de obligativitatea aplicarii prioritare a tratatelor internationale privitoare la Drepturile Omului. Se stipuleaza expres: “Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si prezentul Cod, au prioritate reglementarile internationale...” Pai daca CEDO de la Strasbourg da maxim 3000 euro pentru incalcarea dreptului la libera exprimare, cum sa dai tu instanta in Romania peste 70.000 euro daune morale?

Dar Laura Kovesi, care a aprobat an de an sute de comunicate de presa in care a acuzat demnitari si cetateni de toate culorile ca au comis infractiuni, afectandu-le grav imaginea, onoarea si demnitatea, ba i-a mai si defilat pe unii in catuse cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie, a platit vreodata vreun leu daune celor care ulterior au fost achitati definitiv? A platit ea daune celor 46 de oameni pe care i-a trimis in judecata in 2013, in Dosarul Referendumul, pe semnatura ei, iar acestia au fost achitati pentru ca fapta nu exista? Cat ar trebui sa plateasca Kovesi celor peste 100 de persoane achitate definitiv anual in dosarele DNA pentru care ea aproba comunicatele de presa?

Deci jurnalistii sa plateasca de sa ajunga sa nu mai aiba sa bea apa pentru cateva opinii si intrebari, dar procurorii DNA, in frunte cu Kovesi, sa nu plateasca niciodata cand cu adevarat defaimeaza si nenorocesc oameni nevinovati!

Iata de ce, procesul Kovesi - jurnalistii Antena 3 nu este o victorie a sefei DNA, ci un atentat la libertatea de exprimare, un atentat la libertatea presei. Care risca daca va fi batut in cuie in recurs la Inalta Curte sa creez un precedent deosebit de periculos pentru democratie, pentru dreptul publicului de a fi informat si mai ales pentru existenta jurnalismului autentic, calificat de CEDO drept “cainele de paza al democratiei”.

Procesul Kovesi – Antena 3 trebuie sa reprezinte punctul de plecare al refacerii asociatiilor profesionale de breasla ale jurnalistilor, distruse premeditat sub guvernarea basista, care cu arma catuselor a distrus presa libera, a inchis nenumarate publicatii, a bagat la inchisoare patronii trusturilor de presa si a impanzit presa cu propangandisti platiti de servicii, de ambasade sau agenturi straine. Deja mii de cetateni si-au anuntat dorinta de a plati 1 leu sau mai mult pentru a contribui la satisfacerea poftei de imbogatire a sefei DNA, care la 44 ani poate vrea sa-si cumpere o noua casa cu banii de la jurnalisti.

Procesul Kovesi – Antena 3 trebuie sa reuneasca toti jurnalistii consacrati din aceasta tara impotriva pericolului punerii pumnului in gura presei prin falimentarea premeditata, sanctiune la fel de distrugatoare ca cea a aruncarii jurnalistilor in inchisoare practicata de regimul comunist.

PS – Astept cei 50 de lei de la Faraoanca!

 

Accesari:12155

Comentarii

# Pif date 21 martie 2018 17:12 +17

Draga parat Savaliuc Razvan -Ovidiu, eu indraznesc sa am incredere in judecata judecatoarelor din sectiile civle ale ICCJ. Am fost suprinsa in mod placut cand ICCJ, prin profesioanlismul unor judecatoare ICCJ au intors totul la 180 de grade pe baza unor argumente deloc inventate de mine, ci pur si simplu pt. ca le-am dat de gandit extrem de serios . Ca fapt divers, de 2 ori a ajuns speta in solutionare la ICCJ ... doar ca sa i se demonstreze advesarurlui ca e mult mai prost decat admite legea . :lol:

# hattric date 21 martie 2018 17:29 +3

Domnule Savaliuc, Si eu am aceeasi rezerva, fata de pesimismul dumneavostra si nu numai, ca aceasta monstruozitate de decizie, in apel, va ramane nereformata de ICCJ, la recurs. Sincer, ganditi-va ca e vorba de sectia civila si nu de sectia penala a Inaltei Curti. Eu zic ca e de asteptat solutia finala, definitiva si numai dupa aceea, aveti toata legitimitatea sa va exibati neincrederea si mai ales lipsa de speranta, intr-o justitie dreapta, in Romania.

# horea date 21 martie 2018 17:39 +4

Nu inteleg aceasta aberatie,cum 50 de lei? Pai doar atat te costa onorariul avocatilor pe care ii angajezi,sa nu mai zic de cele 20-30 de zile in care iti iei libere de la munca ca sa te prezinti in instanta? Din start treci de cateva mii daca nu de zeci de mii de lei si astia iti evalueaza faptul ca tu trebuie sa-ti demonstrezi nevinovatia,stresul si pierderile la 50 de lei!Tarat in instanta ca parat nevinovat,raportul sa fie de 1:15 000? Nu prea e corect.

# OUTSIDER date 22 martie 2018 23:48 0

Cereți 100.000 EUR daune MORALE, pierdeți și ... la CEDO! De-o tocmiți ca avocat pe tov-a 2MAK, cîștigați!! Euroflașneta l-a apărat pe Belmondo Cobzaru și s ușurat țara de 40.000 EUR. Interlopul și-a dovedit pe deplin nevinovăția înjunghiid altă femeie!!!

# Sorin date 21 martie 2018 17:43 +5

Domnule Razvan, va inteleg f. mult privind durerea ce o purtati. Nu inteleg cum s-a ajuns la situatia sa va dea Kovesi 50 lei. Sa va dea 50 lei (animale), as fi de acord, dar sa va dea 50 lei (bani), nu as fi de acord, pt ca cheltuielile de deplssare la instante de la fiecare proces au fost mai mult decat 50 lei (bani).... Totusi, va sfatuiesc sa faceti demersurile impreuna cu toti jurnalistii din Romania, cu toate presele din Romania, ca timp de...(nr. de zile sau saptamani), sa faceti miting, sa opriti toate canalele de stiri televizate, toate stirile din ziare, absolut tot sa nu mai fie difuzat nimic la TV si scris prin ziare in semn de PROTEST ! Ramane sa convingeti patronii de presa si jurnalistii de acest PROTEST. Succes.

# obiectiva date 21 martie 2018 20:47 +5

@ Sorine, excelenta idee, DOLIU NATIONAL PENTRU MOARTEA PRESEI DIN ROMANIA...am ajuns vremurile sa o traim si pe asta in Romania ... :cry: nici nu au trecut 30 de ani de cand s/a murit pentru asta in Romania.... :cry: 7 ZILE DIN SOLIDARITATE pt JURNALISTI SA FIE INTRERUPTE EMISIUNILE TUTUROR TELEVIZIUNILOR DIN ROMANIA...capiaza dracului toata natiunea romana, abia atunci vor iesi oamenii in strada cu milioanele, atunci sa vezi revolutie si sa o vezi pe KIOREVSI fugarita :P de popor pe strazi pentru ca NU mai au TV.... :D :P

# Sorin date 21 martie 2018 22:11 0

Pe vremea comunistilor, se difuza la televizor ce vroiau comunistii, in ziare se scrisa ce disctau comunistii. Acum in democratie, orice om are dreptul la propria exprimare, dar iata ca Antena 3 cu Savaliuc, s-au exprimat democratic, iar pt aceasta exprimare, au fost tarati prin procese. Ce s-a urmarit in acest scop? Reducerea la tacere a jurnalistilor, cu mentiunea sa aiba grija sa nu mai difuzeze erorile din justitie, astfel vor avea parte de procese. :cry: Intrebarea mea este: Au curaj jurnalistii sa PROTESTEZE prin oprirea tuturor emisiunilor de la tv? Jurnalistii din presa (ziare) vor protesta prin stoparea de informatii necesare la zi?

# Miki Popescu date 21 martie 2018 19:30 +5

Domnule Savaliuc, va sustin si respect daruirea si curajul manifestate in demersurile dvs. si echipa Antena3! Merita sa continuati lupta ptr. ca nu este numai a dvs. ci si a multora dintre noi, cei nevazuti si neauziti, care vrem sa mai traim in aceasta tara. Apropo de Antena3, tot asa o mai tin cu americanii? Cat despre proces, cred ca trebuie intrebat si CSM-ul despre acest caz ptr. a vedea in ce ape se scalda!

# obiectiva date 22 martie 2018 05:58 0

@Miki Popescu, Antena3 nu tine DOAR cu americanii, ci si cu ABDICATU`...de aseara, de cand l/am vazut pe Dan Purec am promis ca nu mai urmaresc nici cat urmaresc antena3, adicalea cam o data pe luna, ...Dan Purec spunea ca noi, REPUBLICANII, eu sunt republicana inraita, din mosi stramosi, FIBRA PURA DE TARAN, origine de care sunt exceptional de mandra, care a trait CUMPLIT sub atatea MONARHII, inclusiv in 1907... :cry: deci spunea ca noi REPUBLICANII suntem gunoaiele ROMANIEI...ei bine, bre Dan Purec, degeaba esti atata de destept, daca esti si monarhist pe deasupra...ROMANIA mai exista astazi datorita FIBREI TARANESTI, NU DATORITA REGILOR STRAINI care au venit cu valijoara, si ROMANIA DODOLOATA a luat fiinta pentru ca NOI, TARANII, NU REGII SI/AU VARSAT SANGELE PENTRU ACEASTA TARA.....

# boet roman saracu date 26 martie 2018 07:09 0

dan Purec e o "personalitate accentuata"; dar vad ca nu ii da probleme de schizofr...sa fie si pro roman , pro "detinuti politici" pro crestin , dar si pro... cohenzollern

# obiectiva date 21 martie 2018 20:35 +6

UITATI CUM ESTE PROBLEMA, toti cei chemati in judecata de catre KIORVESI aveti voie sa o faceti pe reclamanta albie de porci, macar asta ati castigat, cine da banul ala este seful ! :P si intr/un proces este permis sa spui ORICE DESPRE PARTEA ADVERSA PENTRU CA AI IMUNITATE absoluta, de azi inainte chiar aveti voie sa o balacariti pe kiorvesi cum vreti voi... :P intrebati orice avocat care va poate confirma ACEST DREPT !

# Calugar Mihai date 21 martie 2018 21:52 -3

Domnule Savaliuc, In semn de protest va propun sa nu mai scrieti nimic despre LCK. Asa o veti invata minte, sa vada ca e rau sa nu mai fie bagata in seama.

# visu date 22 martie 2018 08:16 +1

La cota voastra, trebuia sa fi luat un avocat bun care sa fi atacat din timp rapoartele inspectiei si, sa fi reconventionalizat, nu, para malaiata...

# Klaus-Klaus date 22 martie 2018 18:22 +1

@visu... <img src=ops:' /> ORICE au adus in apărarea lor, ORICE! - NU le-a fost luat in seama. Adica kestia asta poate fi in sine o ACUZAȚIE de POLITIE POLITICA si INFLUENTARE A INSTANTELOR - practic coordonata îndeaproape de " strategii polinomuli lck & general & AMBASADE (cel putin 3-4 ..) PS poa' sa ma acuze cine vrea ca tot bag faza cu POLINOMUL dar... poa' sa ma CONTRAZICA? Iaca intreb si eu... PPS pe pariu ca lck o sa mai umfle ceva tinichele, panglci, zdranganele, insigne de la..... AMBASADE? :-)

# imun/teanu date 22 martie 2018 09:46 +4

Poate doar ministrul mai poate explicita daca se poate, chir si unei DNA, cere dintr-un dosar in curs actele, de a constitui dosar penal / n-ar crede judecatorii si ca chiar lor?!!! Articol din CPC spune: "Judecatorii au indatorirea sa staruie prin orice mijloace in aflarea adevarului, etc..." /sa "staruie" chiar si prin refuzul probelor? /nu cumva chestia asta e si de penal? * ce-ar fi, ca si cu taraf, cu si boxe, in cor sa cantam la DNA "La Chilia..."? /doar s-a "legalizat" cu boxele chiar si-n Parlament!, si, pe cale de precedent judiciar n-ar mai fi nicio crima cantand civilizat.

# mitocanu date 22 martie 2018 11:13 0

cine-i faraoanca????

# VASILE date 23 martie 2018 10:11 +5

Ar fi tare sa-i deschizi dosar de executare silita. Sa-i blocheze conturile si sa-i puna poprire pa salariu :lol:

# Gilu date 23 martie 2018 14:02 0

Ori care mai era moneda egipteana de pe vremea mumiei lui CTP ? Mi se pare ca_ i va plati in sekeli sau talanti ...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER