Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Forul de groaza al magistraturii. Mateescu, un nou Danilet!

Marţi, 17 octombrie 2017 16:18 | Scris de Adina Anghelescu-STANCU | pdf | print | email

Uratenia sistemului juridic din Romania, a Justitiei romane in general, se vede de la o posta in forul tutelar numit CSM. Acest Consiliu Superior al Magistraturii, unde procurorii fac regula jocului de cele mai multe ori peste lege sau calcand-o in picioare cu nonsalanta. Constanta cu care procurorii cesemisti dau in cap judecatorilor veritabili (vreo sase la numar din cei noua) care fac opozitie dictaturii procurorilor, atat cat mai pot, ma obliga la o singura concluzie: cata vreme nu va exista separarea carierelor, astfel incat procurorii sa-si vada de-ale lor fara a mai avea statut de magistrati, iar judecatorii de problemele instantelor si ale colegilor lor, sistemul nu se va insanatosi. Dimpotriva, aceasta boala va aduce Romania la stadiul de balamuc national. Si pana acolo nu mai este mult, credeti-ma!


Dupa ce am vazut cum prezumtia de nevinovatie - principiu sacru in orice stat de drept, este desfiintata chiar prin gura atoategraitorului Klaus lohannis, uite cum se vrea a fi anulata si libertatea de exprimare si opinie chiar de catre un judecator vremelnic ajuns in CSM. E vorba de tristul Mateescu Bogdan, pe numele sau, care a ajuns sa ceara Plenului Consiliului apararea independentei sistemul judiciar fata de declaratiile facute de presedintele CCR, Valer Dorneanu.

V-am zis, simptomele de boala sunt vizibile, dar nimeni nu se duce la doctor! Alta trista judecatoare, din grupul minoritar care ne-a obisnuit cu cantatul in tonul dat de procurori in Consiliu, pe numele sau Chis Andrea (fosta sotie de procuror vestit), s-a aliat cu Mateescu si a cerut ca reactiile plenului sa fie "prompte, pentru ca altfel nu isi ating scopul propus". Mai intai, doamna judecatoare ar trebui sa vada cum face cu norma intreaga pe care o are la universitatea clujeana, caci nu stiu daca nu cumva nu ai cum sa fii cu norma intreaga la facultate si sa participi si la sedintele de lucru din CSM, iar colegii din Consiliu tac si nu par deloc interesati sa faca lumina in acest caz. Dar acesta e un alt subiect, de investigat mai in detaliu pe viitor...

Ma intrebam deunazi cat tupeu trebuie sa ai ca sa te ratoiesti la un membru de drept al CSM, ditamai ministru al Justitiei. Cred ca Toader Tudorel, care a dat si el piept cu tupeul si perversitatea unor procurori din CSM, si-a dat seama ca pana si CSM-ul, in modul de organizare si coabitare contra naturii intre procurori si judecatori, are nevoie de o noua constructie. Institutia numita CSM s-a malformat atata de mult incat magistratii veritabili simt ca se sufoca. Daca in CSM s-a ajuns ca procurorii sa ascunda sub pres grava problema a detasarilor unora care de 10-12 ani nu au mai ajuns inapoi la instantele sau parchetele de unde provin, este cat se poate de clar ca CSM trebuie desfiintat si reinfiintat pe o alta ecuatie organizatorica.

Si cum fiecare zi are evenimente care ne fac viata mai gri...

Azi, veninul de la Bruxelles improscat de catre fosta procuroare Monica Macovei impotriva clasei politice din Romania si a celor care vor sa modifice legile ei macoviste ce dateaza din 2005 incoace - si care au constituit baza crearii premiselor pentru ca DNA sa devina acest Stat in Stat pe care il vedem azi, e o dovada ca DNA se clatina, ca si statuia Laurei Codruta Kovesi. Si ca aveau nevoie de un moment international in care sprijinul sa vina rapid,prin repozitionare. Dar, ce sa mai repozitionezi, cand toata lumea a aflat de vizita in sufrageria generalului Oprea a doamnei procuror sef a DNA, la data aceea procuror general al Romaniei? Si ce sa mai repozitionezi dupa ce oamenilor le-au tiuit urechile ascultand inregistrarea de la sedinta din interiorul DNA in care doamna cerea "decapari" de ministri? Sau au citit stenograme cu manifestarile marca "Portocala" si au aflat ce-a facut alde Eva Emilian, cel folosit pentru a "decapa" in dosarul ICA?

O reala reformare a Justitiei, o curatare de slugile Sistemului pervertit de "binom", trebuie sa inceapa cu varful. Adica, cu CSM. Franta, atunci cand a constatat ca CSM-ul lor are probleme majore, a revizuit Constitutia astfel incat in CSM-ul francez sa existe clar separate carierele procurorilor si judecatorilor, dar in acelasi timp, atat la sectia de procurori, cat si la cea de judecatori sa existe un numar egal de reprezentanti ai societatii civile. Adica 5. Cinci la Sectia pentru judecatori si cinci la Sectia pentru procurori. Asa s-a echilibrat. La noi, dupa ce ca nu avem acest echilibru, judecatorii au ajuns sa fie calcati in picioare de "minoritatea" procurorilor in plen. Si stiti de ce? Motivul e simplu. Procurorii au facut, in ultimii zece ani, zeci de demonstratii de forta, aruncand in aer cariere de magistrati, pe cand judecatorii nu au cum sa deschida dosare procurorilor. Pe asta functioneaza puterea discretionara a DNA! Si asa va functiona pana cand nu ne vom trezi cu totii si nu vom spune "Gata! Asa nu se mai poate". Abia de la acel moment incolo am mai putea avea o sansa. Cu conditia sa nu murim dormind si sa fi trait degeaba, fara a lasa vreo amprenta in istorie sau in societate!

PS - Magistratul Mateescu Bogdan, reprezentant al judecatorilor in CSM, crede ca a incalecat pe calul alb al Justitiei de cand s-a folosit, pentru a-si face propria campanie, de campania declansata de el impotriva fostului CSM-ist Cristinica Daniet. Sa nu uite, insa, ca atitudinea pe care azi o adopta chiar el in CSM va face ca, in viitor, sa devina noul Danilet pe care altii sa-l vrea inapoi la Valcea! Tine-o tot asa, domnule Mateescu, iti face cinste. Chiar asa, cine te cinsteste pentru pozitia pe care o ai, domnule magistrat?Accesari:6743

Comentarii

# K date 17 octombrie 2017 16:33 +17

de acord. CSM resetat!! Curatenia dinaintea Craciunului!

# Nino date 17 octombrie 2017 17:36 +6

CSM-ul ne oferă zilnic imaginea a ceea ce se petrece în instanță, unde Procurorul, deși este parte în proces, tronează pe podiumul Judecătorului.

# Marinela date 17 octombrie 2017 18:34 +7

La CSM atmosfera e plina de isterie, i-a lovit strechea pe mai toti, pe Mateescu asta rău de tot. Daca madama Stanciu ar fi spus fix acelasi lucru, ar fi fost pupata de jur împrejur! Ce sar astia asa de fund in sus pentru o fraza ca cea a lui Dorneanu? O fi o noutate doar pentru sariti astia ca politicul influentează deseori magistrații șantajabili. Au nervii deasupra pielii! Uite cum un neica nimeni poate sa ajungă pe buzele multora, Mateescule, înapoi la naftalina, cariera nu se construiește pe tâmpenii. Cum dracu ai ajuns la CSM? Cine ti-o fi dat un șut in spate ca sa faci un pas inainte? Problema nu e ca ai ajuns acolo in halul asta, ci ca sunteți mulți! Mai răsfirați-va, mai cărați-va, vedeți ca sunt salarii mai mari altundeva pentru lavativi lascivi. Haidadeh

# Michelle date 17 octombrie 2017 19:20 +4

Povestea de azi, cu Dorneanu, ar putea avea legatura si cu o stire bizara vehiculata de o parte a presei, ca printr-o sentinta a CAB s-ar fi constatat ca CCR a incalcat Constitutia si alte bazaconii. Informatia este in mod intentionat denaturata de publicatiile respective, dupa cum se poate constata si de pe Portal http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000351852&id_inst=2

# Melany date 18 octombrie 2017 13:01 +1

Foatte bine pusa problema, lucid. Dar aude cineva??? Asistam doar la batalii pe putere.hiene!

# Benedict v. Nagy date 18 octombrie 2017 19:10 +3

Ca un fost deținut politic(1956-61), și ca un fost membru în Legislativul Țării (1990-96), pentru însănătoșirea justiției cer: . 1.Separarea procurorilor de judecători, pt. că procurorii nu sunt magistrați. 2. Reorganizarea CSM-ului, în care să nu fie numiri politice, iar controlul activității lui să asigure ministrul dintotdeauna al justiției. . 3. Toți magistrații, care au aprobat cu zecile de mii ascultări ale cetățenilor, în temeiul "câmpului tactic", sau alte motive politice, să fie sancționați și/sau înterziși de la această activitate. . 4. Instituirea răspunderii personale, morală, materială și/sau penală pentru hotărârile infirmate de CEDO.

# Benedict v. Nagy date 18 octombrie 2017 19:11 +2

Ca un fost deținut politic(1956-61), și ca un fost membru în Legislativul Țării (1990-96), pentru însănătoșirea justiției cer: . 1.Separarea procurorilor de judecători, pt. că procurorii nu sunt magistrați. 2. Reorganizarea CSM-ului, în care să nu fie numiri politice, iar controlul activității lui să asigure ministrul dintotdeauna al justiției. . 3. Toți magistrații, care au aprobat cu zecile de mii ascultări ale cetățenilor, în temeiul "câmpului tactic", sau alte motive politice, să fie sancționați și/sau înterziși de la această activitate. . 4. Instituirea răspunderii personale, morală, materială și/sau penală pentru hotărârile infirmate de CEDO.

# Benedikt v. Nagy date 18 octombrie 2017 19:17 +2

Ca un fost deținut politic, dar și ca un fost membru în Legislativul Țării (1990-96), sunt de acord, în totalitate cu articolul de mai sus, semnat de Adina Anghelescu-Stancu.

# Melek date 19 octombrie 2017 20:13 +2

Ca de obicei, inteligent scris. Ce ne facem cu factorii de decizie?

# Constantin date 20 octombrie 2017 05:21 +1

:lol: Foarte inteligent si bine punctat.Achiesez la asta.

# sigur date 20 octombrie 2017 16:08 0

de fapt, doamna are dreptate, si in toata justitia avem de urmarit numai filme de groaza. paca de tarisoara si de oameni, care tot mesteca mamaliga de dupa 1989 si degeaba! faceti fratilor ceva,curatati justitia de slugi si pe urma repuneti pe roate Romania!

# santinela date 21 octombrie 2017 08:38 +4

Diferenta de "carte si de meserie" intre Dorneanu si acest Mateescu este atit de evidenta,in favoarea primului, incit stai si te intrebi cum dracu a ajuns asta in CSM. De aceea trebuie sa se modifice legea si mebrii CSM-ului ,ca si asta ,sa poata fi revocati de cei care l-au ales.Un lucru absolut normal si legal numai ca pitifelnicii racnesc din rarunchi si-si apara scaunul cu dintii !Parlamentul trebuie sa mearga inainte si sa le dea la cap unora ca Mateescu !

# Margareta date 28 octombrie 2017 02:24 0

C e se mai aude de facebookul traditionalilor,nea Floreo,buhuhu ,ajungem sa umflam roti de cauciuc in benzinarii?

# XXX date 25 octombrie 2017 09:06 +1

Uite-asa o hahalera Face iarasi cariera. Cum le-ntoarce asta micu, Mai securist ca taticu. Fiind fiu de turnator El se da reformator Ca tati i-a dat povata El sa ia mereu din fata

# schelariu date 25 octombrie 2017 15:01 +1

:sad: foarte bun articolul Felicitari!

# ADEVARUL date 27 octombrie 2017 11:05 +3

PROCURORUL NU ESTE IN NICI O ALTA TARA MAGISTRAT-JUDECATOR, CUM ESTE IN ROMANIA.INTELEGETI CA IN 2009 A FOST DATA O LOVITURA DE STAT SI SRI-UL A PUS MANA PE JUSTITIE, POLITICA SI ECONOMIE...BINE, NU PRICEPETI IARA-I BINE...PENTRU EI.

# ultimul din clasa mea date 29 octombrie 2017 01:10 +1

Nu cred ca este ceva mai penibil decat niste sclavi care striga din toti rarunchii: - Suntem niste sclavi, nu ne lasati fara paine.

# ?????? date 31 octombrie 2017 08:30 0

Ce opinie aveți despre insistența doamnei Monica Macovei pentru implementarea la nivele european a "directivei confiscării extinse", și dacă știți cazuri care s-ar "înscrie" în regulile stabilite de directiva anterior menționată ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER