Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Iohannis si Kovesi renasc practicile Securitatii si ura de clasa

Vineri, 16 februarie 2018 17:29 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Securitatea comunista din vremurile lui Ceausescu avea o “metoda stas” cand voia sa te anuleze ca individ, daca te revoltai si deschideai gura impotriva oranduirii socialiste. Te baga la ospiciu si te declara “nebun”. Ori te declara “dusman al poporului”.


Noua Securitate care s-a nascut dupa plecarea lui Basescu, cand Binomul SRI-DNA a ramas fara stapan si a trecut la cele mai mari atrocitati impotriva Drepturilor Omului, a ajuns sa-ti faca imediat dosar daca o demasti, dupa care iti lipeste eticheta de “penal”.

De ceva vreme, la vedere, in piata publica, indivizi precum Klaus Iohannis si Laura Kovesi, care se poarta din inaltele lor functii de parca ei ar fi stapanii Romaniei si ne-ar decide soarta, arunca anatema pe cine nu le convine. Acesti doi indivizi instiga la discriminare, desfid cetatenii si batjocoresc Drepturile Omului folosind etichete: “penali”, “festivalul inculpatilor”, “nu raspund unor inculpati” si alte variatiuni pe aceasta tema, incalcand prezumtia de nevinovatie si legea privind combaterea discriminarii. Cu consecinte nefaste in societate impotriva tintelor lor.

Pe cale de consecinta, luni dimineata redactia Lumea Justitiei va depune la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii o plangere impotriva lui Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi pentru repetatele lor afirmatii, care in opinia noastra constituie discriminari la adresa cetatenilor care se afla in proceduri judiciare, incitand astfel populatia la ura sau desconsiderare impotriva acestei categorii de persoane, care beneficiaza conform Constitutiei de prezumtia de nevinovatie.

Chiar si un condamnat are dreptul sa nu fie anulat ca individ in societate, si mai cu seama dupa ce si-a ispasit pedeapsa. Dupa cum pedeapsa penala are rol de reeducare si nu de expunere oprobriului public sau excluderii din punct de vedere social.

Este uluitor cum acesti doi indivizi, de mai bine de un an, au proferat in public asemenea etichetari, au iesit in strada ori au alimentat prin declaratii si comunicate ostilitatea unei parti a populatiei impotriva politicienilor, oamenilor de afaceri, magistratilor si jurnalistilor carora li s-au fabricat dosare penale. Si nimeni nu i-a pus la respect!

Duplicitatea si fariseismul celor doi sunt vadite: potrivit propriei definitii, Klaus Iohannis a fost el insusi “penal” cand impotriva lui cu ani in urma, cand era edil la Sibiu, s-a inceput urmarirea penala in unele dosare, dar nu s-a anulat ca individ, renuntand la functiile publice detinute pana isi "rezolva problema". Iar Laura Kovesi stie foarte bine, si este de notorietate, ca aproape toate dosarele penale ale DNA se bazeaza pe denunturi formulate de “penali”: suspecti, inculpati sau condamnati. Carora le da importanta maxima in dosare, dar in public cand nu ii convine o acuzatie venita dinspre acestia arunca anatema: "Nu raspund unor inculpati"!

Efectul practicilor continuate sistematic de tandemul Iohannis – Kovesi este deosebit de nociv. In societate oamenii de diferite pareri si optiuni politice se ralizaza acestor mesaje discriminatoare, mai ales impotriva oamenilor politici, preluandu-le si ajungandu-se la sloganuri de ura gen: “la puscarie”, “DNA sa vina sa va ia”, “penali”, “infractori”. Kovesi se mai si ducea la televiziunea #Rezist unde se chema la iesirea in strada impotriva majoritatii PSD, cu care sefa DNA nu se agreaza si caruia ii fabrica dosare imixtionandu-se in treburile Executivului cu procurori ei slugarnici si abuzivi. Situatia este cu mult mai grava la Klaus Iohannis, care la inceputul anului 2017, la cateva zile dupa ce a investit Guvernul Grindeanu, numindu-i in functii ministri, a iesit in strada cu “penalii” in gura, in geaca rosie in mijlocul manifestantilor antiguvernamentali care doreau caderea Guvernului legitim si proferau mesaje de ura impotriva acestuia, incalcandu-si obligatia constitutionala de a fi un mediator intre cetateni si puterile statului.

Un alt efect nociv este prin aceste etichetari de “penali” se incita si la desconsiderarea avertizorilor de integritate, a celor care pot semnala abuzuri impotriva reprezentantilor unor autoritati publice, cu efecte descurajante deosebit de grave asupra persoanelor aflate in proceduri judiciare, inclusiv din partea organelor de ancheta penala, care sunt astfel incurajate sa musamalizeze plangerile unei categorii de persoane pe simplul motiv ca sunt “penali” sau “inculpati”. Se transmite astfel subliminal comandamentul ca daca esti inculpat, nu mai poti sa spui adevarul si trebuie sa fii nefrecventabil.

Asemenea practici discriminatorii fac posibil ca oricine devine un inamic al sistemului, al intereselor anumitor gupuri, sa fie astfel etichetat, pentru ca orice mesaj public, actiune si chiar anumite drepturi ale acestuia sa fie desconsiderate si anulate, ca efect al faptelor de discriminare savarsite. Mai mult, demnitatea umana a persoanelor aflate in diverse proceduri judiciare este grav incalcata, creandu-se in societate o stare de ostilitate, ura si disociere de orice persoana cercetata intr-o cauza penala.

Ordonanta nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, publicata in Monitorul Oficial nr. 99 din 8 februarie 2007 prevede la Sectiunea V – Dreptul la demnitate umana, urmatoarele:

ART. 15 - Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia.

Potrivit acestei ordonante, prin discriminare se intelege: “orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a Drepturilor Omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice... Orice comportament activ ori pasiv care, prin efectele pe care le genereaza, favorizeaza sau defavorizeaza nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoana, un grup de persoane sau o comunitate fata de alte persoane, grupuri de persoane sau comunitati atrage raspunderea contraventionala”.

Cred ca populatia trebuie sa se ridice impotriva unor asemenea practici degradante si sa nu le mai tolereze, mai ales cand ele vin din partea unor persoane platite din bani publici, care ar trebui sa fie repere de legalitate, moralitate si integritate in societate.

Cred ca niciun om de buna credinta nu poate nega faptul ca atunci cand pui eticheta de “penal” unei persoane din functia cu autoritate de stat detinuta, in fapt o anulezi ca fiinta si ii incalci brutal prezumtia de nevinovatie!

Ii invit pe toti cetatenii de buna credinta sa se ralieze demersului redactiei Lumea Justitiei. Duminica vom publica plangerea pe care o vom depune luni dimineata la Consiuliul National pentru Combaterea Discriminarii, care poate servi ca exemplu. Credem ca oricine incita la ura, la un “razboi” impotriva unor categorii de persoane din societate trebuie sa raspunda. Astfel de practici trebuie sanctionate si prevenite!

Daca nu ne aparam drepturile si vom asista impasibili, ba chiar ne vom bucura ca asemenea tratamente se aplica unora pe care nu ii agreem, riscam sa ajungem cu toti “penali” in propria tara cand vom indrazni sa criticam sau demascam faptele celor care ne conduc.

P.S. - Deja pe siteul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (vezi facsimil) s-a afisat un comunicat de presa referitor la declaratia primului ministru Viorica Dancila din 15 februarie 2018 cand a afirmat “acesti oameni cred ca sunt autisti” in care s-a anuntat ca CNCD s-a autosesizat din “perspectiva savarsirii unei posibile fapte de discriminare, prin incalcarea dreptului la demnitatea umana a persoanelor cu autism”. Cu totii intelegem ca aceasta ancheta e cam fortata si ca nu a existat forma intentiei, a relei-credinte, ci doar s-a facut o analogie cu un tip de afectiune. Dar daca comparam autosesizarea pe acest incident minor cu ceea ce fac Iohannis si Kovesi de ani de zile, cu buna stiinta si rea-credinta, vorbind de “penali” si “inculpati” incalcand prevederea constitutionala privitoare la prezumtia de nevinovatie, nu credeti ca ar trebui sa asistam la o sanctiune exemplara?

Chiar asa domnilor de la CNCD, pe ce fac Iohannis si Kovesi de atata vreme cum de nu v-ati autosesizat pana acum? Ce paziti?!?

Accesari:13500

Comentarii

# Virgil Novac date 16 februarie 2018 18:35 +15

Recomand cui doreste,sa recitim PROCESUL de Kafka.Merita...

# DODI date 16 februarie 2018 18:35 +29

Securitatea avea o metodă STAS, iar luluța are o metodă SAS de a desconsidera pe români și de a-i trata ca pe niște imbecili. Culmea este că PNL și USR cad pe spate de bucurie având impresia că ei nu sunt incluși în lături. Cabotinul Orban uită că după STASUL SASULUI ciolanis și el este PENAL. Este motivul pentru care, din născare până în culcare, o pupă în dos pe luluța. Spre norocul lor luluța are un dos... respectabil și mulți pupincuriști pot să-și demonstreze... ”nevinovăția”.

# victor date 16 februarie 2018 18:54 +4

Corect.Dancila a spus ca se comporta ca niste autisti, nu ca sunt autisti, in sens peiorativ. Evident, sesizarea CNDC este prosteasca, nu va avea castig de cauza. Chiar, de ce nu s-au sesizat pana acum in legatura cu incalcarea atributiilor presedintelui de aparare a prevederilor constutionale conform carora exista prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea judecatorului.

# Stefan Luchian date 16 februarie 2018 19:11 +5

Excelent !!! In sfarsit un demers corect si necesar . Comisia parlamentara pentru abuzuri nu spune nimic sau asteapta sa fie sesizata de Portocala/Zdreanta ??

# Luca date 16 februarie 2018 19:11 +17

Bravo, dl Razvan Savaliuc! Am asteptat cu nerabdare sa vad reactia dvs la acea ,,Declaratie de presa". Am si acum in fata ochilor ranjetul plin de satisfactia arogantei al lui Johanis si vorbele sale incarcate de ura si dispret impotriva cetatenilor Romaniei. Cu steagul tarii noastre in spate, EL ne-a demonstrat ca nu-i pasa de noi, ca nu are nici un minimum de respect fata de cetatenii Romaniei, manifestandu-si simpatia si sustinerea fata de cei care incalca in mod grosolan drepturile si libertatile funsamentale. Noi nu suntem decat niste iobagi care ii asigura pe bani multi confortul, naveta costisitoare si vacantele luxoase. Ne-a intors in epoca feudala aceasta persoana cu ranjetul pe fata, asa cum faceau coomponentii unui anumit regim german. Nu intamplator, a solicitat instantei sa constate ca organizatia condusa de el este continuatoarea unei organizatii naziste. Iesirea lui o presiune asupra instantelor judecatoresti, in procesul de pronuntare in dosarele DNA.

# nea Caisa date 16 februarie 2018 23:40 +3

Inclusiv prin incalcarea directivei 2016/343 A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUIdin 9 martie 2016 . Printre alte asemenea ,art 16 Prezumția de nevinovăție ar fi încălcată în cazul în care declarații publice ale autorităților publice sau decizii judiciare, altele decât cele privind stabilirea vinovăției, se referă la o persoană suspectată sau acuzată ca fiind vinovată, atât timp cât vinovăția persoanei respective nu a fost dovedită conform legii.

# Golan date 17 februarie 2018 02:45 -15

E excelenta aceasta plangere la cncd.Cred ca acesta ii va amenda conform faptelor vazute de milioane de oameni,ca probabil in acest Consiliu,nu sant majoritatea ''de-ai nostrii',cum s-a referit FL.Codlea la oamenii lor.Cred ca si d-na prim ministru trebuie amendata,ca n-avea ce aduce in discutie in acel context oamenii ce sufera de autism,cu toate ca nu si-a dat seama ca facea o discriminare,trebuie sa aiba o deosebita grija cum vorbeste.

# Elena date 17 februarie 2018 03:14 +1

Superioritatea cu ,care ne trateaza acest domn Iohanis si Kovesi este stupefianta ...parca am trai vremuri fasciste ! "Fascismul este anticomunist, antidemocratic, antiindividualist, antiliberal, antiparlamentar, anticonservator, antiburghez și antiproletar și în multe cazuri, anticapitalist.[17] "

# Ruxandra lepsa date 17 februarie 2018 03:32 +1

Referitor la discursul dnei Dancila, Este greșita afirmația de Autiști,dar asta înseamnă cind cineva nu aude sau înțelege. Cine ia scris discursul a greșit sau a făcut-o intenționat sa o descrediteze!!!

# Elena date 17 februarie 2018 03:45 +8

Striga "penali " cel care a pierdut casa dupa casa de corect a fost ..adevarul vizibil este ca HOTUL STRIGA PENALII

# Ghise Ioan date 17 februarie 2018 06:22 +5

Stimate domnule Razvan Savaliuc ! FELICITARI ! Din nou ati scris Un foarte bun articol ! Va pretuiesc in mod deosebit curajul, competenta si patriotismul ! Cu stima ! prof. Ioan Ghise

# Pif date 17 februarie 2018 08:43 +3

Demersul este corect si laudabil. Indeosebi in retorica unui presedinte de tara este condamnabila insistenta de a utiliza cuvantul "penali", fara putinta de a-l defini si a argumenta rational si legal utilizarea lui in diferite contexte publice, din perspectiva prevederilor Constitutiei si a legilor in vigoare. Potrivit art.82 al.2 din Constitutie, a jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, sa apere drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. Ca sa-l ajute Dumnezeu dupa cum isi respecta juramantul. 8)

# mitocanu date 17 februarie 2018 12:45 +3

...razvane...sa scoatem oamenii in strada...sa transformam porecla in renume...sa nu ne fie rusine ca suntem inculpati...chiar sa fim mandri de asta: SUNT INCULPAT SI AUTIST...suna minunat in tara noastra...

# Mitica date 19 februarie 2018 09:42 +2

Excelent articol. Poate se mai trezesc si anumiti conationali care #rezista la logica si bun simt

# imun/teanu date 19 februarie 2018 10:41 +2

Procedura standard a DNA /"K" este ca la "suspiciuni" (ale LOR) imediat sa dea buzna mascatii, cu arestari, sigilari si ridicat orice material "probator". Din inca noaptea dezvaluirilor (pe inregistrari certe!) la "Ploiesti" s-a declansat (cu toate lampile aprinse) un lucru foarte intens, la "foc continuu" cateva zile. Clar de "selectat", falsificat sau tocat acte. Operatii lasate (si la ordin?) prin "favorizarea infractorilor" si "complicitate". Si crezand ca nu mai sunt probele?, conferintele de apoi (cele doua) au si confirmat. * Doamna "K", intr-o si (s-a vazut?) machiare de inocenta a aratat cum se poate minti desavarsit. Dar si ca "nu iarta" ofense prin adevar, promitand (inca!) vindicativ. * Domnul "K" a parut in prestare tembela, sub zambetul tamp tot cu de fapt amenintari, "democratiece" lui. * Din tripleta a lipsit deocamdata domnul "K" Marele Slemm /dat insa deja buzna peste Prim Ministru si Ministrul Justitiei. *** Acte de cutaj si de forta! /dar, daca... morcovii...?!

# Johan date 20 februarie 2018 17:09 +2

Bine scris! Vorbeati la inceput despre binom ca ar fi ramas fara stapan si ca oameni posibil nevinovati sunt catalogati ”penali” desi procesele lor nu s-au finalizat ori chiar nu au inceput. Eu as vrea sa va spun ca binomul este cred un trinom, cel de al treilea termen fiind format din unii judecatori de la ICCJ (stiti dv. care dintre ei). Spun asta pentru ca se intampla si fenomenul invers celui relatat in articol si anume ca adevaratii penali sunt lasati in libertate. Exemplific: un tanar dealer de droguri dintr-un orasel din Ardeal a fost arestat toamna trecuta de DIICOT (http://ziarulclujean.ro/foto-andrei-ciprian-cobzariu-un-tanar-din-campia-turzii-prins-flagrant-si-retinut-de-diicot-timp-ce-ridica-un-colet-cu-droguri/ ). Zilele trecute si-a primit pedeapsa cu suspendare (http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000124735&id_inst=117). Parintii adolescentilor sunt ingroziti ca din nou copii lor vor fi atrasi catre acest flagel.

# Johan date 20 februarie 2018 17:21 +1

Continui postarea si ajung la subiectul principal. Matusa acestui tanar este judecatoare la ICCJ (Maricela Cobzariu) si a facut parte din completul care l-a condamnat pe Adrian Nastase. Tanarul se lauda ca cu ajutorul acesteia si cu bani a reusit sa scape. Mama lui afirma aceleasi lucruri si da si petrecere la serviciu de bucurie ca copilul ei a fost declarat nevinovat - nu aminteste de suspendare. Sa fi fost invins DIICOT de catre binom/trinom? Ce parere aveti? Mai au parintii adolescentilor in acel orasel vreo speranta la liniste? Acolo se cunosc toti intre ei, parintii tanarului sunt militari si probabil ca au bani, dar sa recunosti in gura mare interventia matusii e cam periculos pentru ei.

# ?????? date 22 februarie 2018 21:03 0

Considerați că se poate zice că presa ar fi obținut de la ministrul de la justiție și "confirmarea" că ar avea ceva "putere", probabil îndeosebi de când au reușit să îl "promoveze" și pe Helvig la SRI ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER