Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Judecatorul si condica

Joi, 20 aprilie 2017 11:32 | Scris de Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print | email

- simple note la episodul „zile taiate” - ref. la colega ADL


Numai un functionar imbacsit se poate gandi sa „taie zilele” unui judecator. Un judecator are mereu traista cu dosare la el, viseaza noaptea dosare, martori si acte, viseaza si cu ochii deschisi tot dosare, acte, texte de lege si solutii, se trezeste peste noapte si dimineata ca din cosmaruri ca sa mai adauge ori sa corecteze la o minuta cu care s-a culcat in creierul mereu framintat...

Eu, ca judecator, nu am semnat condica in viata mea. Cu ani in urma, am avut taiate pe chestia asta, nu 2 zile, ci 3 saptamani. Si tot n-am semnat-o.

Ca presedinte de instanta, am vrut, in plenul colectivului, judecatori-grefieri, sa arunc in veceu acea teribila creatie, dar, fiind facuta dintr-un carton foarte tare, nu am reusit s-o fac bucati. A ramas undeva, piesa de muzeu al torturii.

Spre salvarea lor, functionarii imbacsiti m-au ocolit pe chestia asta - cred ca banuiau la ce se pot astepta, deci s-au abtinut. Nu m-au ocolit pe alte chestii, dar am punctat si eu destul.

Problema justitiei se va rezolva cand toti judecatorii vor fi convinsi de acest tip de abordare, nu numai Adina si cu mine. Desigur, mai sunt destui convinsi, dupa cum, din pacate, mai sunt si colegi ai nostri supusi birocratiei, nu numai administrativ, ci si mental. Poate cu acestia avem lupta cea mai grea.

Revenind la Adina, trebuie sa-i spun, ei si tuturor: seful (vorba vine, in justitie nu exista sefi, dar unii presedinti provin din alte sisteme) seful il ai asa cum ti-l educi. Nu poti sa-l educi, il dresezi. Mai este o a treia varianta, dar nu cadreaza cu zilele de Pasti.

Hristos a inviat!

Accesari:5830

Comentarii

# DODI date 20 aprilie 2017 15:33 +3

Din păcate la unii magistrați problema capitală nu este condica de prezență, ci efectiv prezența lor în amfiteatrul în care, teoretic, se împarte dreptatea. Ce ne facem cu acoperiții și cu cei cu nașul în suflet care semnează condica pentru a se justifica față de șefi și care, finalmente, citesc sentința dictată telefonic sau difuzată la TV cu o seară înainte? CB, cu aceste metehne, s-a dus, dar nu este singura. Problema la acești magistrați nu este legea, bună sau rea, ci faptul că nu pricep, după atâția ani de școală, că pentru această profesie îți trebuie chemare. Nu ordin.

# Pif date 20 aprilie 2017 17:34 +1

Necunoscute sunt caile Domnului. Oare am ghicit corect sau nu a treia varianta ?

# nuibai date 20 aprilie 2017 19:48 0

Ai ghicit: să-ţi faci şeful să se spînzure. Hi-hi-hi, că tot a trecut Paştele.

# ubu date 25 aprilie 2017 14:58 0

treaba de gade nu de jude

# Vladimârrr...!!! date 20 aprilie 2017 17:36 0

Maestre Geo, de ce "Judecătorul și condica" când, după cum merg azi treburile prin justiția carpato-dunăreano-pontica, mi s-ar fi părut muuult... mai potrivit "Judecătorul și CONDICUȚA". In rest, pentru ce ziceți ca ați făcut, aveți tot respectul meu. Dar, unde sunt zăpezile de alta data ... ?!

# nuibai date 20 aprilie 2017 19:53 +2

Avalanşă va fi. Puţină încredere şi aşteptare activă.

# snobu date 21 aprilie 2017 05:18 +1

Așteptînd, fă ceva. Victor Eftimiu

# lică date 24 aprilie 2017 23:47 0

,,Dreptatea nu se împarte, dreptatea se aplică." Av. Decusară

# marcela date 26 aprilie 2017 18:24 0

oare judecatorii care dau solutii pe ''relatii' nu se gindesc ca cel ce este pagubit de un drept la propietate in favoarea altuia nu va plati in fata lui Dumnezeu? nimic nu ramine ne platit de la Dumnezeu mai devreme sau mai tirziu va plati/ /cita lume sufera pentru nedreptatile facute in justitie si cite lacrimi varsa cei ce sunt neindreptatitii? eu sunt una din cei pagubiti

# ubu date 27 aprilie 2017 15:24 0

marxistii nu cred in lacrimi. in gloante - poate.

# ?????? date 2 mai 2017 11:53 0

Pe vremea dumneavoastră judecarea cauzelor se făcea pe documente și pe probe ?

# ?????? date 2 mai 2017 12:48 0

Unul dintre comentarii nu mai fu publicat ? ;

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER