Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Klaus Iohannis, la mana lui Tudorel Toader

Marţi, 11 iulie 2017 13:25 | Scris de Sorin ROSCA-STANESCU | pdf | print | email

Presedintele Klaus Iohannis o va demite pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Fara sa clipeasca. Imediat dupa ce va primi o solicitare in acest sens formulata de Ministrul Justitiei. Asa cum scrie la carte. Si indiferent de avizul pozitiv sau negativ al CSM. Care e doar facultativ. Se pregateste, deci, Tudorel Toader.


Presedintele Klaus Iohannis are ca principala obligatie sa respecte el insusi Constitutia si sa-i oblige si pe ceilalti s-o respecte. De la Legea Fundamentala el nu poate abdica. Nici daca doreste. Dar nu doreste. Nu si-a exprimat niciodata o asemenea intentie. Pe de alta parte, Curtea Constitutionala a stabilit in mod definitiv, irevocabil si obligatoriu ca orice functionar public e obligat sa raspunda solicitarilor Parlamentului. Doamna Laura Codruta Kovesi este pe cale de a incalca definitiv acesta prevedere.

De trei ori consectiv, sefa DNA a raspuns ca nu se prezinta in fata Comisiei parlamentare de ancheta, precizand ca nu are niciun fel de informatie relevanta privind alegerile. In realitate, i se cere in primul si in primul rand si aproape doar atat sa confirme sau sa infirme prezenta ei la faimoasa intalnire a generalilor. Intre cele trei refuzuri, Curtea Constitutionala a venit nu numai cu decizia ci si cu motivarea. Iar motivarea este fara echivoc.

Conform deciziei si motivarii Curtii Constitutionale, orice functionar public, inclusiv Laura Codruta Kovesi are obligatia de a raspunde Parlamentului. Pisica moarta insa, trebuie sa precizez, nu se afla exclusiv in gradina domnului Tudorel Toader si aceasta din simplul motiv ca Parlamentul, respectiv Comisia parlamentara de ancheta, nu a epuizat toate etapele. Conform regulamentului Comisiei, validat de Parlament si publicat in Monitorul Oficial, functionarul public invitat sa dea explicatii o poate face si in scris, raspunzand astfel intrebarilor adresate de senatori si deputati. Or, Laurei Codruta Kovesi nu i-a fost solicitata pana acum decat prezenta. Prezenta pe care a refuzat-o. In consecinta, sefa DNA trebuie, inainte ca Tudorel Toader sa se pronunte, constatand ca a incalcat Constitutia si solicitând demiterea ei, sa refuze sa raspunda unui set de intrebari adresate de parlamentari. Aceasta procedura inca nu s-a consumat.

Cu certitudine, sefa DNA va primi, asa cum a declarat doamna Oana Florea, sefa Comisiei de ancheta, un set de intrebari. Abia daca va refuza sa raspunda acestor intrebari, poate fi constatata incalcarea Constitutiei. Si numai atunci, Ministrul Justitiei Tudorel Toader va avea obligatia sa reactioneze. Si numai atunci, in conditiile in care el va face solicitarea de demitere, presedintele Klaus Iohannis va decide in consecinta. Aparand Constitutia. Si dand, fara sa clipeasca, decretul de demitere a Laurei Codruta Kovesi.

Sursa: Corectnews.com

Accesari:5946

Comentarii

# cititor date 11 iulie 2017 13:53 +19

Doamne-ajuta sa scapam de tuta !

# DODI date 24 iulie 2017 15:11 +2

Ciolanis totdeauna este la mâna altora. Marionetele nu gândesc, vorbesc sau se mișcă decât așa cum vrea păpușarul.

# Oare date 11 iulie 2017 16:48 +6

respecta Constitutia si in geaca rosie?

# ?????? date 12 iulie 2017 23:35 -1

Cum ați comenta despre decizii ale CCR, de neconstituionalitate ,semnate de domnul Valer Dorneanu, decizii referitoare la acte normative pentru aprobarea cărora dumnealui ar fi votat anterior în Parlament ? Considerați că ar fi mai firesc ca domnul Valer Dorneanu să permită unui alt judector CCR să semneze acele decizii de neconstituionalitate referitoare la acte normative votate și de domnul Valer Dorneanu atunci când era parlamentar ?

# ?????? date 13 iulie 2017 22:28 -2

De multe ori ,articolele Leliei Munteanu par a ******ra "haiku-urile" lui Nichita Stănescu ,în vreme ce, într-o retorică "populară", articolele scrise de Roșca Sătnescu, C.T.Popescu sau Ioan Cristoiu par a povesti filme de Sergiu Nicolaescu ? Oare va mai fi "egalat" Ioan Chirilă de alți ziariști ai "sexului puternic" ?

# Mandea date 25 iulie 2017 23:55 +1

Corect si bun articol ca de obicei SRS !

# ?????? date 27 iulie 2017 18:51 0

Ați mai remarcat și în alte state democratice "dezbateri" așa de "insistente" despre modul în care justiția își "desfășoară" "activitățile" :lol:  ?

# ?????? date 28 iulie 2017 13:56 0

Considerați că, "pe termen lung"  ,cei mai "tari de cap" au "dreptate" , fapt "demonstrat de "existența milenară" a omenirii ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 18.06.2018 - Presiuni pe Livia Stanciu sa-i cedeze locul lui Kovesi

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER