12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Nemernicia trompetilor democrati

Scris de: Cornel NISTORESCU

11 iulie 2019 13:54
Vizualizari: 4044

Ce tupeu si ce nemernicie! Un pluton agresiv cu reactii de banda politica desfasoara in gura mare o campanie super-gonflata de desfiintare a Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie. Chiar validata de CCR ca fiind legala, Sectia trebuie sa dispara pentru ca procurorii ei sa nu ajunga la operatiunile de demolare, la arestarile politicienilor si ale oamenilor de afaceri incomozi sau prea puternici sau mai putin generosi cu trezoreria partidului, a altor mizerii pitite prin dulapuri pe post de secrete de stat.


Tot ce a fost mindria binomului se surpa cu fiecare dosar. Toti marii campioni ai justitiei in stil hei-rup se flescaie ca rachetele si avionele de hirtie. Mindriile Lulutei sunt la un pas de a ajunge dupa gratii. Ea insasi, debarcata de la DNA, se agata de un grilaj european. SRI-ul speriat de posibilele descoperiri ale Sectiei pompeaza energie in ONG-uri, in papitoi cu ifose de procurori si in judecatori promovati pe targa pentru a obtine un soi de cor national impotriva Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie. Marele taraboi este sustinut acum si de dulapul fara polite si carti pe rafturi. Se otaraste si el in numele unor derapaje care s-ar putea produce in anii viitori, nu in baza unor incalcari ale legii. Disperatii acestia urla pe seama unor abuzuri posibile, cu speranta inmormintarii abuzurilor comise exact de dinsii.

De ce sunt sustinuti cu atita inversunare de citiva ciupiti de la Bruxelles sau de prin alte cancelarii si redactii? Din cite am vazut, unii europeni o scalda iar trompetii ii traduc si ii rastalmacesc. O mica parte dintre ei au fost intaritati de banda de la intern care i-a speriat cu descoperirile care ar putea fi facute si care i-ar putea matura si pe dinsii.

Tot taraboiul din Romania este doar o tentativa de ingropare a abuzurilor comise de binom si a coruptiei din interiorul acestuia. Prin tipatul acestor lepre politice se incearca blocarea unui decont al anticoruptiei de tip totalitar, astuparea rahatului din mapa profesionala a unor procurori, judecatori si generali insarcinati cu supravegherea justitiei.

Asa zisul presedinte al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost impins in postura de dirijor al acestui cor de nemernici. Mai ieri-alataieri, cu proverbialul sau scrisnet ca de rulment neuns, a zis:

”Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonas rosu, de aceasta data de la organismul anticoruptie al Consiliului Europei, asa-numitul GRECO.
Concluziile celor doua Rapoarte ale Grupului Statelor impotriva Coruptiei, prescurtat GRECO, adoptate la data de 21 iunie si publicate ieri, cu o intarziere semnificativa, de catre Guvern, arata, inca o data, multiplele prejudicii aduse de guvernarea PSD-ALDE in ultimii doi ani prin modificarea legilor justitiei si a legislatiei penale.

Mesajul transmis de cetateni in urma votului dat la referendumul din 26 mai se regaseste pe deplin in aceste concluzii.

Este extrem de ingrijorator ca, din cauza propriilor interese ale actualei guvernari, Romania continua sa se afle in atentia organismelor europene.
Procesul de legiferare in Romania nu s-a imbunatatit, consultarile publice si transparenta continua sa fie practici ignorate de actuala majoritate, constanta in activitatea Guvernului fiind adoptarea de ordonante de urgenta in domenii importante. Asta constata GRECO in Rapoartele sale.

Aspecte precum cele care tin de pensionarea magistratilor, existenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, posibilitatea infirmarii actelor procurorilor de catre superiorul ierarhic pentru netemeinicie sunt chestiuni departe de a fi rezolvate, iar actiunile autoritatilor romane sunt in deplina contradictie cu recomandarile organismului european.

Procedura privind numirile in functiile inalte din parchete este, in continuare, una care implica un proces netransparent, bazat pe criterii subiective si in care Consiliul Superior al Magistraturii are un rol pur decorativ. Guvernarea PSD-ALDE are multe alte restante, pe care nu le voi detalia aici, de la aspecte care tin de coruptia si integritatea in randul membrilor Parlamentului, la capacitatea ANI de colectare a datelor, de prevenire si sanctionare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor.

Daca Guvernul PSD-ALDE isi permite insa sa ignore vointa propriilor cetateni, nu este de mirare ca doar 4 dintre cele 13 recomandari GRECO au fost apreciate ca fiind implementate satisfacator.

Observatiile extrem de dure ale GRECO se inscriu in aceeasi nota cu cele ale concluziilor raportului MCV si cu cele cuprinse in opiniile Comisiei de la Venetia.

In vreme ce toate organismele europene semnaleaza constant Guvernului Romaniei ca asa-zisa reforma din domeniul justitiei merge intr-o directie gresita, PSD-ALDE ignora toate aceste avertismente care arata ca directia in care vor ei sa indrepte Romania este gresita.

Romanii au decis prin vot, in 26 mai, ca Romania nu trebuie sa paraseasca parcursul sau european, iar interventiile legislative din domeniul justitiei care servesc intereselor de grup trebuie sa inceteze.

Majoritatea PSD-ALDE, intr-un dispret total fata de necesitatea dezbaterii contestatelor ordonante de urgenta din domeniul justitiei, este cea care contribuie la perpetuarea, pe o durata nedeterminata, a efectelor nocive ale acestora.

In acelasi timp, am vazut cum doamna prim-ministru, prevalandu-se de rezultatul referendumului, intr-o jalnica incercare de manipulare a opiniei publice, ne anunta ca dumneaei nu da ordonante in domeniul justitiei.
Doamna prim-ministru ignora faptul ca Guvernul are drept de initiativa legislativa si, deci, are posibilitatea de a elabora un proiect de act normativ care sa cuprinda masurile necesare de punere in acord a legislatiei din domeniul justitiei cu vointa cetatenilor si cu recomandarile organismelor europene;

Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE actioneaza in continuare impotriva vointei si impotriva intereselor romanilor.

Avand in vedere toate acestea, solicit Guvernului sa initieze cu celeritate un proiect de lege care sa contina masurile necesare pentru reasezarea legislatiei in concordanta cu coordonatele statului de drept, in acord cu vointa populara si cu recomandarile organismelor europene. Acestui demers trebuie sa i se ralieze, in mod obligatoriu, si CSM-ul, cu asumarea rolului sau de garant al independentei justitiei.

Va multumesc! Poate aveti intrebari”.

Intrebarile lui Bula Titirez Vasile:

-Nu cumva ar trebui sa va fie rusine ca stabiliti obligatiile CSM la fel ca la stringerea gunoiului prin Sibiu?

Si de ce v-ati pus in fruntea unei armate de nemernici cind este vorba numai de „posibilitatea infirmarii actelor procurorilor de catre superiorul ierarhic pentru netemeinicie?”

Iaca, v-am citat, domnule primar de Cotroceni!?

Preluare de pe cotidianul.ro

Comentarii

# DODI date 11 iulie 2019 14:42 +15

Acest ziarist făcut pe bune nu ca limbricii care, în necunoașterea limbii române, folosesc cuvinte străine doar ca să pozeze în intelectuali precum pupincuriștii din paritdul SRI (usr). Acest ziarist pe bune vede pădurea chiar dacă aceasta este invadată de o mulțime de copaci căzuți și tufișuri zgomotoasei. Problema noastră este că asemenea voci sunt puține pentru că puțini jurnaliști care își permit să refuze sinecurile oferite de SRI din sursele lor oneroase obținute prin firmele sub acoperire cu care a cangrenat întreaga economie românească.

# nu conteaza date 11 iulie 2019 14:47 +18

Absolut corect ce afirmati, domnule Nistorescu! Dar am o nelamurire, totusi: despre ce fel de democratie vorbiti dumneavoastra in titlul articolului? Unde ati vazut dumneavoastra asa ceva in Romania ultimilor 30 de ani, fie si printre trompeti??? Ca unul care l-a prins in functia de presedinte al tarii si pe Dej, nu pot decat sa constat ca asa cum era pe atunci, am avut mai multa democratie pe acea vreme, decat acum! Si in fata strainatatiurilor, aveam infinit mai multa demnitate!!!

# Homoroceanu Adrian Camil date 11 iulie 2019 15:44 +8

Pt.ca i se respinsese refugiul politic si urma sa fie arestata si deportatata in Ro.de unde a fugit,iata de ce mafioata E.Udrea a schumbat ruta aeriana si fugea de jurnalistii Antenei 3 statand ascunsa in vila celui in bratele caruia s a refugiat .Colaborationistii sistemului paralel Ion Cristoiu, Tabacaru,Cristescu jurnalistii ,RTVau stiut despre respingerea refugiului politic a privilegiatei sistemului judiciar si a mafiotului. G.Maior directoral serviciuluide informatii ( ce se ocupasi de cei ce aveau in lucru dosarul FLOTA)pe care l instiga sistematic sa ma omoare si pe mine si pe tatal meu pseudojustificand ca din cauza mea si nu a alcoolului are crize presedintele ,fiind motive de siguranta nationala eliminarea incomozilor,eu postand pe internet in intern si in extern despre infractiunile savarsite de T.Basescu cand era Primar General al municipiului Bucuresti ca si abuzurile din functia de Presedinte al Ro.ocupata prin frauda si mita electorala. ora15.37ziua11.07.19

# Pintea date 11 iulie 2019 19:26 -5

Inca o intrebare: ”avand in vedere considerentele de mai sus, nu cumva ar trebui sa plecati intr-o vacanta pe viata, ca aveti unde - o casa la Miami, etc. si sa lasati poporul asta in pace o data? Ca nu poporul va alege, ci masina SRI, STS!”

# Marin ȚÜLUȘ Olt date 12 iulie 2019 14:18 -10

Am fost membru la UNBR condus de Bota,persecutat de 11 ani pt. apartenenta la acest Barou și pt.că am demascat coruptia din justitie si am reclamat tuturor faptele unor indivizi periculosi care imbracă roba de magistrat iar CSM/ul/ Presedinte, inclusiv KI, nu au luat in seama nimic din cele reclamate de mine, continuand interlopii din justitie să mă persecute in fel si chip. Nici institutiile europene nu vad crimele din justitie,iar ultima.cea mai popularizata are in centru o mai veche cunostiinta de/a mea, Piturca de la PCA Craiova.Dar ce se petrece la Craiova si Slatina este abominabil iar masurile criminale nu se pot anula !Face cineva ceva?!Schimbarea legislatiei, Constitutiei pt. introducerea juratilor si eliminarea unor organizatii si institutii tip UNBR sau INM este o solutie de reforma a justitiei!!!!!

# nu conteaza date 19 iulie 2019 01:04 0

Dragul meu, organizarea si exercitarea profesiei de avocat, e reglementata prin L51/1995. Asta e! Daca esti chiar jurist si ai cunostiintele necesare profesarii acestei nobile ocupatii, te incadrezi in limitele legale. Bota a incercat sa-si faca barou propriu, intr-o profesie REGLEMENTATA deja! Macar naibii, sa nu-l fi numit tot UNBR!!!! Cei care v-au sanctionat, au dovedit clementa si au apreciat faptul ca pana la urma, aveti aceleasi studii. Si cei care nu v-au sanctionat, tot asta au apreciat. Eu unul, n-am probleme cu concurenta dar mi se pare idiot ca unul care n-are nici o legatura cu asociatia profesionala legal constituita, nu plateste taxe ca mine si nu se supune regulilor ca mine, sa poarte roba ca mine, in fata instantei!

# nu conteaza date 19 iulie 2019 01:15 0

Pana la urma, ce te-a oprit sa devii avocat legal? N-ai reusit sa treci examenele sau ce? Arhitectii, geodezii, medicii, orice profesie, are pana la urma, o reprezentare de breasla, alta decat sindicatul! Una din care trebuie sa faci parte, ca sa poti profesa! Asa e si UNBR, cu toate pacatele ei! Vrei sa imbraci roba de avocat, te faci membru UNBR. Nu vrei sau nu poti, te faci altceva! Simplu! Nu inventezi asociatii profesionale ca sa ai loc tu!

# ?????? date 17 iulie 2019 21:08 -5

@Remarcați și faptul că magistrații se supun numai legii, ? Apreciați că magistrații nu ar avea dreptul constituțional de a formula contestații împotriva legii ,ci numai pe acela de a solicita acele drepturii despre care consideră că li se cuvin, ?

# ?????? date 17 iulie 2019 21:42 -4

@Ai bre nea Nistorescule , ăia care contestă legea căreia ar trebui să i se supună, pentru a obține foloase ,dumneata consideri că ar putea fi magistrați, ?

# ?????? date 18 iulie 2019 22:21 -1

@Opinați domnule Nistorescu ,că aceia ce se pensionează din magistratură și din insutuțiile de forță ar trebui să primească la pensionare și câte o vacă sau 10 oi, pentru suplimentarea veniturilor, în loc de pensie suplimentară la pensia de serviciu, pe care să le întrețină pentru a-și completa veniturile, așa cum și domnul Toni Greblă a oferit un exemplu când era pe la CCR și chiar și Vasile Marica,? Considerați că nici judecătorilor de la CCR nu li s-a cuveni mai mult de o vacă sau 10 oi, pentru aplicarea unitară a legii, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.11.2019 - Hellvig l-a facut pe Coldea. Nu e bine, doamna Savonea!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva