luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

O propunere interesanta a unui domn fost judecator

Marţi, 23 aprilie 2019 16:03 | Scris de Corneliu-Liviu POPESCU | pdf | print | email

Citesc in presa (www.monitoruljustitiei.ro, "Toni Neacsu, propunere-surpriza de judecator CCR", 22.04.2019):

"Avocatul Adrian Toni Neacsu [...] a facut sambata, 20 aprilie 2019, o propunere-surpriza pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei.

[...]

Postarea completa de pe Facebook a lui Adrian Toni Neacsu:

«[...] Dna Victoria Barsan, una din marile doamne ale ICCJ, recent pensionata, este o varianta pe care as sustine-o in fata oricui.»"


Impresionat pana la lacrimi de expresia poetica "una din marile doamne ale ICCJ", am trecut cu vederea micul amanunt, ca domnul fost judecator nu ii stie nici macar numele celei pe care o propune pentru CCR (corect este BIRSAN, iar nu BARSAN).

Din pacate pentru mine, am ajuns la o varsta inaintata (49 de ani), cand foarte multi dintre fostii mei colegi de generatie (25 de ani de la absolvirea Facultatii sarbatoriti in vara anului 2018) au parasit magistratura si s-au pensionat, dovada a unei accentuate uzuri fizice si intelectuale, poate chiar morale (chiar ii compatimesc pe bietii pensionari cvadragenari, presimt ca multi vor fi siliti sa munceasca in calitate de avocati sau de notari publici pentru a castiga un ban in plus sa-si rotunjeasca pensioara). Eu credeam, in mod usuratic (sunt profesor si avocat, deci iresponsabil), ca atunci cand voi implini 50 de ani voi incepe cealalta jumatate a vietii mele...

Din aceasta cauza, memoria mea nu mai retine informatii importante privind unele fapte petrecute acum cativa ani, cand domnul in prezent fost judecator era judecator si demnitar, adica membru al CSM:

- A participat cumva la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in care s-a avizat in unanimitate cererea de perchezitie domiciliara formulata de procurorul DNA, domnul Viorel CERBU, privind domiciliul comun al doamnei Gabriela BIRSAN, la acel moment judecatoare ICCJ, si al domnului Corneliu BIRSAN, la acel moment judecator CEDO?

- A votat cumva pentru avizarea perchezitiei domiciliare?

- Cum a reusit, intr-un termen extrem de scurt, sa citeasca voluminosul dosar care trebuia trimis de DNA, pentru a decide in cunostinta de cauza?

- Cum a reusit, in acelasi termen extrem de scurt, sa asculte zecile de ore de convorbiri telefonice inregistrate ilegal si care constituiau proba pe care se intemeia cererea de avizare a perchezitiei domiciliare, in conditiile in care CSM nu avea aparatura necesara pentru redare?

- De ce Sectia pentru judecatori a CSM a avizat favorabil cererea de perchezitie pentru o infractiune foarte grava (15 ani inchisoare), pentru care DNA nici macar nu incepuse urmarirea penala si care nu constituia temeiul invocat de DNA in cererea de avizare?

- A participat cumva la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM care a respins in unanimitate plangerea prealabila a domnului Corneliu BIRSAN impotriva hotararii de avizare a perchezitiei?

- A votat cumva pentru respingerea plangerii prealabile a domnului Corneliu BIRSAN?

- A participat cumva la sedinta Plenului CSM care a respins in unanimitate contestatia doamnei Gabriela BIRSAN impotriva hotararii de avizare a perchezitiei?

- In timpul sedintei Plenului CSM, a participat cumva la luarea deciziei de respingere a cererii pe care o formulasem, in calitate de aparator ales, de a mi se pune la dispozitie in sedinta, macar pentru lectura, hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM de avizare a perchezitiei, pentru respectarea dreptului la aparare, in conditiile in care atacasem pentru nelegalitate hotararea al carei continut imi era total necunoscut?

- A votat cumva pentru respingerea contestatiei doamnei Gabriela BIRSAN?

- Stie ca hotararea CSM de avizare a perchezitiei a fost anulata definitiv in contencios administrativ?

- A reusit intre timp sa inteleaga o institutie elementara a Dreptului international public, aceea a imunitatii diplomatice, aplicabila unui judecator CEDO si sotului acestuia?

Am lansat in mediile judiciare, politice si de presa, cu mult timp inaintea postarii pe FB a domnului fost judecator, sugestia oportunitatii desemnarii doamnei Gabriela BIRSAN ca judecatoare la CCR, dar am facut-o intr-un mod discret (si din proprie initiativa, fara stiinta doamnei Gabriela BIRSAN).

De cand am lansat sugestia, ma framanta insa o intrebare: cum ar fi ca doamna Gabriela BIRSAN sa stea alaturi de doi dintre cei care au violat grav legea in cazul sau, distrugandu-i reputatia si cariera si rapindu-i ani din viata - fostul procuror sef DNA, domnul Daniel MORAR, si fosta judecatoare membra a CSM, doamna Mona PIVNICERU (care si-a dat un doctorat cu domnul decan Corneliu BIRSAN...)? Celor doi, ca si domnului fost judecator care astazi face propunerea, precum si celorlalti magistrati care au incalcat legea, doamna Gabriela BIRSAN le-a facut plangeri penale (cerand condamnarea la inchisoare), sesizari disciplinare (cerand excluderea din magistratura) si cereri de constatare a incapacitatii profesionale manifeste (cerand indepartarea din magistratura), toate clasate / respinse.

Acum ma framanta o intrebare suplimentara: domnul fost judecator o considera pe doamna Gabriela BIRSAN "una dintre marile doamne ale ICCJ" si pe vremea cand dumnealui era membru in CSM, iar dumneaei era "penala" (cineva mai tanar si-ar aminti si calificativele josnice folosite de presedintele de atunci al CSM, domnul judecator Horatius DUMBRAVA, devenit formator de Etica la INM, parte - alaturi de domnul judecator Vasilica DANILET - a fratiei de trei care a candidat si castigat alegerea in CSM) sau a reevaluat-o dupa hotararile judecatoresti unanime de achitare din prima instanta si din apel pronuntate de ICCJ?

Oricum, unul dintre avantajele de necontestat ale varstei este faptul ca te lasa indiferenta cresterea numarului dusmanilor (oricat de importanti, de puternici, de bogati sau de vedete ar fi) pe care ti-i faci spunand ce gandesti. Voi profita in continuare la maxim de acest avantaj. Am ales dintotdeauna onoarea prieteniei dezinteresate a doi oameni nobili, doamna Gabriela BIRSAN si domnul Corneliu BIRSAN, chiar si atunci cand erau huliti, chiar si acum, cand sunt pensionari, fara functii si fara putere.

Accesari:4175

Comentarii

# DOREL date 23 aprilie 2019 16:44 +7

HA, HA HA ! Pai, don'profesor, cum stau alaturi Mona Pivniceru si Daniel Morar, adica victima si calaul ? Dosarul Georgeta Buliga a fost facut ca s-o aresteze nu pe Georgeta Buliga ci pe Mona Pivniceru - singura din Ro. care a observat ca marele dement (ala de la Cotroceni) a schimbat cularea stemei de stat din albastu in violet, dosar lucrat intr-o casa ("locatie") conspirativa din Iasi de o echipa trimisa de la Bucuresti si pentru care s-a schimbat legea, au disparut completele de 9 si au fost inlocuite cu completele de 5 - nici un complet de 9 nu ar fi arestat-o pe Georgeta Buliga pe probele care existau ! Si b): astea-s adevaratele probleme, dle profesor ! Parerea mea ...

# Baran Gheorghe date 23 aprilie 2019 20:01 +2

Salutare !!! Ai observat bine culorile!!! Uita te și ce culori au baticurile și sau esarfele madamei Lascu și sau Kovesi!!!

# BULIGA A LUAT SPAGA! A LUAT SPAGA! A LUAT SPAGA! date 27 aprilie 2019 07:47 +1

Aritmetic vorbind istetule, daca din 9, votau 5 pentru condamnarea infractoarei Buliga, oare nu mai era condamnata infractoarea? Adicatelea, 5

# Ha ! HA! Ha ! date 27 aprilie 2019 07:52 +1

Vor sta alaturi, vor bea cafele, vor lucra cot la cot la dosare si se vor respecta, cum isi respecta ideile, crezurile si valorile, 2 judecatori fosti, actuali si viitori inamovibili. Altfel, ar fi o neiertata lezare a inamovibilittai si obiectivismului dlui. Magistrat Morar ? Nu este asa ?

# nae din dealul feleacului date 23 aprilie 2019 18:17 +5

D-le Prof.Corneliu-Liviu Popescu:1)va felicit pt. comentariu si va apreciez ;2)cit priveste atitudinea D-lui Neacsu,ca despre domnia sa este vorba,se impune sa-l citam pe Lucian Blaga care spunea "cu penele altcuiva te poti impodobi,dar nu poti zbura".Acum,nu-mi permit sa va sfatuiesc,dar ar fi de folos natiunii sa iesiti mai in fata ,nu de alta dar sa avem pe cine alege PRESEDINTELE ROMANIEI !

# Csiszer Attila date 28 aprilie 2019 19:36 0

Corect!!

# Ureke date 29 aprilie 2019 12:23 0

Articolul domnului profesor Popescu surprinde prin aciditatea morala – EX-CE-LENT ! De obicei la noi detaliile biografice neconvenabile din viata celor care se dau de partea dreptatii cand nu mai au incotro sunt trecute su vederea. Dumbrava + Neacsu + DA-NI-LET au intrat in CSM candidant ca O ECHIPA - ”Echipa Macovei” si si-au indeplinit cu loialitate misiunea securistica conferita de ea . Ghinionul lui Neacsu a fost ca l-au prins cu gainaria aia cu deconturile falsificate – ca altfel lua si acum lumina tot de la Klemm si Tmmermans. Alaturi de cei 3 macovisti feroci mai era atunci la inceputuri si o domnisoara – una GARBOVAN – nu stiu daca o cunoasteti . Ea nu a candidat doar pentru ca nu erau suficiente locuri la CSM si ar fi insemnat sa se canibalizeze cu amicii de RRRRRRREFORMA. Pozele de la betiile celor 4 buni prieteni nu le-am vazut in alta parte ci chiar la LUJU.

# mi se pareau suspecte laudele date 23 aprilie 2019 18:30 +6

acelui pacatos, dar n-as fi crezut ca veneau de la temelia iadului. multumim pentru lumina proiectata spre fundul prapastiei.

# Baran Gheorghe date 26 aprilie 2019 22:15 0

Tovarăși magistrați nu va "miorlaiti"de atâta munca!!! Va pensionați la 50 de ani de parcă ați tras în plug. Adevăratele valori mor muncind . Paraziților!!!!

# Confucius date 1 mai 2019 00:32 -1

parazit esti tu care vorbesti prostii si ce nu stii despre munca distructiva de magistrat!

# Baran Gheorghe date 1 mai 2019 17:27 +1

[quote name=" Confucius"]parazit esti tu care vorbesti prostii si ce nu stii despre munca distructiva de magistrat![/quote] Ati dori dumneavoastra sa fiti un Confucius dar in realitate sunteti un "confusion" . Ar fi fost de apreciat daca v-ati fi ascuns dupa un nume ca "altruist" sau "virtute", dar sunteti prea scapatat si la minte si la trup . SA TRECEM LA OILE NOASTRE : CHIAR STIU CE INSEAMNA MUNCA DE MGAISTRAT , dar doar 5 -10% sunt adevarati magistrati care isi merita profesia si trebuie sa le recunoastem munca, restul ramane asa cum am stabilit. Dar dumneavoastra domnule "confusion" , in baza a ce vedeti mai presus munca unui magistrat fata de cea a unui cercetator, medic , simplu inginer sau dascal??? ETC, Etc....Pensii speciale pentru ce , pentru ca dati solutii nelegale si/sau clasati dosare ce nu trebuie clasate, sau condamnati oameni nevinovati, luati elanul tinerilor care gresesc si pierd o sansa la iertare, spalati pacatosi si stigmatizati inocenti , aparati hoti.....

# lucy date 3 mai 2019 00:45 0

8) Adica numai dl Basescu are voie sa reevalueze unele persoane?Dl avocat de ce n-ar avea voie?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - In cazul crimelor de la Caracal avem de-a face cu:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 21.08.2019 – Werner a dat gazele pe o sapca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER