Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Peste asta nu se trece!

Luni, 14 mai 2018 15:28 | Scris de Adrian SEVERIN | pdf | print | email

1. Punerea sub urmarire penala de catre DNA a Primului Minstru Ponta a dus la caderea guvernului sau, rezultat din alegeri, si inlocuirea acestuia cu un guvern nelegitimat electoral. (Aviz tefelistilor care sustin ca nu merg la vot in semn de protest fata de faptul ca ei una voteaza si alta iese.)


2. Punerea sub urmarire penala de catre DNA a judecatorului Toni Grebla, a dus la schimbarea compozitiei Curtii Constitutionale a Romaniei, cea care arbitreaza conflictele dintre institutiile statului si autorizeaza / valideaza (asa cum am vazut in 2012) suspendarea / demiterea Presedintelui Republicii. (Solicitarea ca Tony Grebla, victima DNA, sa revina la CCR, iar Livia Stanciu, “partenerul de nadejde” al DNA si complicele josnic al abuzurilor acesteia, sa plece de acolo, este corecta in ordinea morala si chiar in cea politica, dar nu are nici o baza legala; deci este inoperanta. “Laptele varsat nu mai poate fi adunat.”; sau, in cuvintele judecatorului “asasinat civic”, “luminile s-au stins.”)

3. Punerea sub urmarire penala de catre DNA a Procurorului General Tiberiu Nitu a dus la inlocuirea conducerii Parchetului cu o alta impusa, prin blocarea mecanismului constitutional de control interinstitutional prin contraponderi, din chiar interiorul cercului de putere care l-a inlaturat acuzandu-l de fapte penale.

4. Punerea sub urmarire penala a judecatoarei Gabriela Birsan, presedinta sectiei de contencios administrativ a ICCJ, de catre DNA, a dus la schimbarea conducerii la nivelul instantei judecatoresti supreme a Romaniei, si totodata, prin contagiune, la blocarea reprezentarii romanesti in Curtea Europeana a Drepturilor Omului, sotul celei acuzate, distinsul profesor Corneliu Birsan, judecator roman la aceasta curte, fiind constrans sa se abtina de la a mai judeca dosarele de interes pentru tara in care familia sa era cercetata penal, Romania, inainte de a fi pensionat.

5. Punerea sub urmarire penala a liderului liberal Ludovic Orban de catre DNA a dus la modificarea listei de candidati pentru alegerile la primaria Capitalei, limitand libertatea de alegere a cetatenilor, dar, inca mai grav, tulburarea politica astfel creata a condus la subordonarea PNL fata de agenda politica secreta a trinomului SRI-DNA-ICCJ.

Toate aceste cazuri (a caror descriere nu poate fi negata) si multe altele similare, s-au terminat prin achitari sau clasari pe motiv ca fapta nu a existat sau nu era prevazuta de legea penala. Un asemenea deznodamant nu a schimbat cu nimic, insa, efectele punerii sub urmarire asupra interesului public si nu a reparat decat marginal prejudiciul uman suferit de cei in cauza.

Cu numai doi ani in urma, toate cazurile mentionate anterior s-ar fi terminat cu condamnari la inchisoare. A se vedea cazurile Remes, Nastase, Voiculescu, Dragnea, Severin etc. (Oricat de antipatice vor fi fiind aceste persoane, si oricat de vinovate pentru fapte banuite dar nesupuse judecatii, condamnarea lor pe criterii politice, cu incalcarea principiului aflarii adevarului, este inadmisibila, ea fiind de natura sa submineze ordinea democratica si de drept a Romaniei.)

Clasarile, achitarile si liberararile conditionate de azi nu sunt rezultatul cresterii numarului judecatorilor corecti, ci al cresterii numarului judecatorilor care, in conditiile demascarii complotului anticonstitutional al grupului conspirativ din fruntea autoritatii judecatoresti si a serviciilor secrete, se tem ca vor fi chemati sa dea socoteala pentru complicitate cu sefii lor la tentativa de rasturnare a regimului de stat in Romania. De aceea, “tragerile la sorti” controlate mai lasa sa apara si magistrati “liberi de contractul cu diavolul”.

In cazurile Ponta si Orban, dintre motivele ascunse ale achitarii nu pot fi excluse fracturarea PSD de catre cel dintai (cu mare potential de amplificare in urma fericitului deznodamant judiciar) si subordonarea politica a PNL de catre cel din urma. (Distrugerea marilor partide romanesti si inlocuirea lor cu pseudopartide create in laboratoarele neoimperialismului global este parte fireasca a oricarei conspiratii indreptate impotriva natiunii si democratiei noastre.)

Putem oare trece peste aceste fapte incredintand destinul nostru personal si national “tragerii la sorti” organizate de grupuri criminale si antinationale?! Eu unul cred ca nu.

In acest context revocarea procurorului sef al DNA devine o gluma sinistra. Se impune imediat tragerea sa si a complicilor sai la raspundere penala. Guvernul este indreptatit sa ia toate masurile necesare in acest sens.

Daca nodul gordian nu a putut fi desfacut, este timpul sa fie taiat. Cum? Asa cum se taie: cu sabia.

Accesari:5015

Comentarii

# Goargăș date 14 mai 2018 19:43 +13

Stimate domn, eu când îl aud/văd pe ăsta mare și...deștept din capul statului (cică) mă apucă o lehamite infinită și-mi dau seama de inutilitatea alegerilor...poporul nostru este, din păcate, cam vegetal, pune botul (scuze) la orice mărgică gratuită de sticlă ordinară dar, vai, occidentală, că dă bine...

# livia date 15 mai 2018 07:28 +6

Corect, dar frica de binom este inca mare. Ar trebui sa zaca la Targsor toata viata pentru cat rau a facut................

# imun/teanu date 15 mai 2018 09:49 +3

D. Severin a punctat sintetic si la obiect nuste "momente". Nu de acum, putem vedea ca deasupra partidelor politice suverana este politica dnei. Lulutza /oare si isi va scoate candva la lumina "partidul din umbra"? Parca (ma-nsel?), dl. Severin a fost condamnat pe o caseta (jurnalistica?!), care daca "in afara" a fost dovedita (ma-nsel?) falsificata a fost "validata" la noi. Simplist s-ar invoca vechile metode NKVD amintind de dna. Ana Pauker si dl. Nikolcshi daca n-ar avea si iz SS-Gestapo. Sau, ca Hamlet, "a fi sau a nu fi"...furer. Vorba lui Lavoisiere, "...totul se conserva".

# Popescu date 15 mai 2018 17:09 0

Lumea "fierbe" chiar daca sistemul securist nu vede. O va lua pe "coaja" de nu mia ramane piatra pe piatra . Greseala a fost dupe revolutie ca nu au ofst distruse complet toate ,dar toate vizuinile securiste cu tot cu instalatii si securisti . Prin urmare iata-i ce fac acum . Vom vedea cand incepe adevarata revolta ...

# Popescu date 15 mai 2018 20:00 -8

Cand il citesc pe Severin parca citesc Scanteia din anii de glorie si regimului trecut.Sigur, dansul e obisnuit cu limbajul si de institutul de studii marxiste. Apropo, dke Severin , nimic despre Marx?Cum ramane totusi cu hotii? Ii mai condamnam? Spre pilda , colegii europarlsmentari au fist condambati in Slovenia si Austria. Si ei au fost victime politice ca dumneata?

# biet roman saracu' date 16 mai 2018 12:27 +1

'Cand il citesc pe Severin parca citesc Scanteia din anii de glorie si regimului trecut"..si atunci lucrati tot la cenzura??dadeati "bun te tipar'???Si Dl.Severin (va) ??Stimate Dl ,Dl Severin este co-genetic cu Chaim Mordechai, zis si karl marx, anti romanul..poate cum a fost si Franz kafka, deci ce spune dansul trebuie tratat cu maxima atentie..desigur, si cu discernamant...

# ?????? date 20 mai 2018 16:47 0

Bre nea Severine, te făcură ăia de la UE ? Mata nu vruseși să faci decât lobby și ei te făcură , cum te făcură ? Da nu fuseși singur că se pare că nici de judecătorii Florin Costiniu și Corneliu Bîrsan nu le plăcu ? Judecătorii ăștia de fură și ei condamnați sau sacționați ,or fi fost și faptele alea făcute în "exercițiul funcțiunii" verificate de Inspecția Judiciară și obținut votul CSM, ca putere independentă, cum se procedează și pe la parlamentari și pe la CCR, pentru continuarea acțiunii de urmărire penală ? Remarcați că până și pentru președinte și guvern este necesar votul alegătorilor sau al parlamentului pentru procederi despre urmărire penală, etc. ? Dumitale nea Severine îți retraseră protecția dată de regulile de la UE prin vot în parlamentul UE ?

# ?????? date 20 mai 2018 17:06 0

Cum opinați că acționează inamovibilitatea în cazurile în care CSM aprobă solicitări referitoare la judecători, care îi fac pe judecători oarecum mai puțin inamovibili ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER