19 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Procurori, retrageti dosarele facute cu SRI sau ajungeti inculpati

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

19 April 2018 17:00
Vizualizari: 10938

Decizia nr. 91 din 28 februarie 2018 a Curtii Constitutionale pune capat statului mafiot! Este certificatul de deces al statului mafiot! Si arunca in aer protocoalele infractionale incheiate intre SRI si PICCJ incepand cu anul 2009. Si posibil si cele cu ICCJ... asta urmeaza sa aflam in curand daca a existat si un protocol SRI - instanta suprema.


Procurorii DNA si din alte parchete, care au realizat, in baza protocoalelor semnate de Maior – Coldea – Kovesi, dosare impreuna cu ofiteri de informatii din SRI, se afla in fata dilemei vietii lor. Daca nu isi retrag imediat dosarele pe care le-au trimis la instanta sau nu renunta la acuzatiile si probele obtinute ilegal in colaborarea cu SRI, vor risca sa ajunga inculpati pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta si alte infractiuni ce tin de infaptuirea actului de justitie.

Asta pentru ca Decizia nr. 91/2018 a Curtii Constitutionale le arunca in aer toata cardasia cu SRI cladita pe dosare cu fapte care nu tin de siguranta nationala – singurul domeniu in care SRI are dreptul sa activeze.

Punctul 81 al deciziei CCR este devastator pentru echipele mixte procurori – ofiteri SRI: Spre exemplu, savarsirea unor infractiuni, cum ar fi cele contra persoanei nu vor putea fi calificate drept o amenintare la adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava dreptului fundamental la viata sau dreptului fundamental la integritate fizica si psihica al unei persoane. Totodata, savarsirea unor infractiuni determinate, precum cele de coruptie, sau cele contra patrimoniului nu vor putea fi calificate drept o amenintare la adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor romani. Aceasta deoarece, desi unele infractiuni sunt de natura sa aduca atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale fiind in interesul general sanctionarea acestor fapte, acestea nu au amploarea necesara calificarii lor ca amenintari la adresa securitatii nationale...

Cu alte cuvinte: infractiunile de coruptie si cele contra patrimoniului (evaziunea fiscala si altele) nu pot fi incluse in categoria faptelor care constituie amenintari la siguranta nationala.

Deci ceea ce au facut iresponsabilii care au semnat protocolul PICCJ – SRI recent declasificat a reprezentat o adaugare la lege, pentru a putea folosi forta SRI in anchetele penale, si a forma sute de echipe mixte procurori – ofiteri de informatii pentru a instrumenta dosare impotriva politicienilor, ministrilor, parlamentarilor, oamenilor de afaceri, presei, magistratilor, medicilor s.a.m.d. Rezultatul lucrului abuziv pe protocol a dus practic la transformarea Romaniei intr-un stat politienesc dupa modelul fostei Securitati, care avea o Directie a VI-a de Cercetari penale cu care dicta solutiile in justitie. Romania a devenit un “stat mafiot”, cum bine l-a definit Traian Basescu, cel care a creat acest sistem care si-a facut o prioritate din distrugerea elitelor romanesti din toate domeniile de activitate, pentru a favoriza interese straine ocolite sistematic in toate anchetele.

Punctele 33 si 35 ale Deciziei CCR sunt la randul lor la fel de devastatoare: “Curtea constata ca obiectul de reglementare al Legii nr.51/1991 este acela al cunoasterii, prevenirii si inlaturarii amenintarilor interne sau externe ce pot aduce atingere securitatii nationale, iar nu reglementarea elementelor ce se pot constitui in probe sau mijloace de proba in procesul penal, acestea fiind prevazute de Titlul IV – Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii – din Codul de procedura penala (…) Asa fiind, concluzia care se impune este aceea ca dispozitiile legii privind securitatea nationala nu confera calitatea de proba/mijloc de proba datelor si informatiilor rezultate din activitati specifice culegerii de informatii care presupun restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati fundamentale ale omului, autorizate potrivit Legii nr.51/1991. Doar dispozitiile art.139 alin.(3) din Codul de procedura penala ar putea conferi calitatea de mijloc de proba inregistrarilor rezultate din activitati specifice culegerii de informatii, autorizate potrivit Legii nr.51/1991, iar nu dispozitiile art.11 lit.d) din Legea nr.51/1991.

Deci nu doar ca nu se puteau lucra dosare cu SRI pe infractiuni de coruptie, evaziune fiscala si altele, dar nici macar probele obtinute cu concursul SRI (interceptari, rapoarte tehnice de constatare si altele) nu mai pot fi folosite in aceste dosare.

Dezastrul e total pentru DNA si parchetele care au lucrat cu SRI pe protocol. Totul e ilegal. Totul e lovit de nulitate absoluta. Daca procurorii de caz vor putea invoca faptul ca o decizie a Curtii Constitutionale obliga doar pentru viitor – fapt care ramane de vazut daca va fi acceptat in instante in conditiile in care protocoalele care au adaugat la lege sunt vadit ilegale – de azi inainte orice procuror care a lucrat dosare cu sprijinul SRI poate ajunge inculpat daca nu va retrage imediat dosarele si probele pe care le-a instrumentat ilegal.

Este de asteptat ca de azi inainte, in toate dosarele DNA si ale celorlalte parchete care au colaborat cu SRI si in care anchetele s-au bazat pe asemenea colaborari sa fie retrase de indata. Iar judecatorii au obligatia sa caseze orice hotarare data in baza unor asemenea dosare, sa returneze dosarele ori sa le anuleze.

La treaba procurori! Faceti repede ce e de facut ca sa va mai salvati sau veti ajunge tinta unor plangeri penale ori mai rau sa fiti inculpati. Armata de procurori DNA, cu cas la gura, adusi cu 6 ani vechime in magistratura (calculata anacronic cu tot cu perioada de scolarizare de la INM si cea de stagiatura) este prima vizata. 75% din efectivele de procurori DNA sunt pe calapodul asta. Niste amatori cu 5000 de euro pe luna in buricul Bucurestiului, cu casa si masina la scara, ca sa incalce legea intr-o veselie! Si sa incaseze nenumarate achitari. Normal ca astia au agreat sa lucreze cu totii pe protocol fara sa gandeasca prea mult! Si au inghitit cu pluta cu tot protocolul, s-au crezut cei mai tari cand au inhatat vreun demnitar sau magistrat pe maculatura servita de SRI si pentru care trebuiau sa raporteze la 60 de zile ofiterilor de informatii ce progrese au mai facut.

Ceea ce va urma e imposibil de cuantificat ca efecte. E de sperat ca anumiti judecatori care au facut parteneriate cu echipele mixte sa renunte a mai fi “parteneri de nadejde”. Vom asista cu certitudine in lunile si anii ce vin la un urias scandal in Justitie in toate dosarele in care s-a lucrat cu echipe mixte si care inca se afla pe rol. Acuzatiile si plangerile penale impotriva anchetatorilor din echipele mixte vor curge pe capete! Asa cum deja curg impotriva semnatarilor protocolului PICCJ – SRI.

Va dati seama ce au reusit sa faca George Maior, Florian Coldea si mincinoasa nationala patentata Laura Codruta Kovesi din sistemul judiciar?

Va fi sarbatoare nationala cand indivizii acestia sustinuti si medaliati de puteri straine vor ajunge inculpati!

 

Comentarii

# Iulian date 19 April 2018 18:08 +19

Din pacate, chiar întâiul caciulat al tarii nu-si da seama in ce rahat se zbate! Are impresia ca se afla la sauna, dar este in ditamai haznaua moralei, cel putin!

# confuzie date 19 April 2018 19:24 -14

Cu toată dragostea, dar faceți o confuzie. Decizia CCR se referă la mandatele pe siguranță națională emise în afara dosarelor penale. Echipele comune se refera la punerea in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică chiar in dosare penale. Sunt diferite situațiile.

# Toate dosarele din 2009 pana azi sunt ilegale date 20 April 2018 11:40 +9

Confuzie du-te d-aci. Vezi-ti de sri-stii tai si posteaza pe blogurile sri-iste. Analiza este perfect adevarata. Toate dosarele din 2009 sunt lovite de nulitate, respectiv automat se impune anularea tuturor dosarelor din 2009 pana in prezent, intrucat sunt ILEGALE. Toti procurorii care au lucrat pe protocol sa fie condamnati. Sa vada cum e la puscarie. Au comis fapte extrem de grave , mai grave decat crima. Mii de oameni au suferit in urma lor. Vrem sa fie condamnati toti procurorii. De ce se tot amana? Care e interesul amanarilor?

# confuzie date 20 April 2018 13:16 -10

Poate totuși citești decia CCR și lași propaganda la o parte. O să te vezi cum te vedem și noi și o să ți se facă rușine. Citește, e spre binele tău. E și un sfat general de viață.

# Ahile date 21 April 2018 13:13 +6

Ia uite domle cine da lectii de viata !! Huooo securistule... voi ati distrus Ro. Ati alungat toti romanii din tara, genocid se cheama ce ati facut voi. Dar ce nu e clar? Iata rodul imparatiei procurorilor si a SRI!!! SARACIREA TARII. Auzi!!! Este clar ca lumina zilei ca justitia se face ILEGAL de mai bine de ZECE ANI si tu vii aici si dai lectii de CCR?!? Anulati odata toate condamnarile ILEGALE din ultimii 12 ani, anulati toate procesele aflate pe rol( ce o sa zici ca scapa Dragnea? Marsh! Adica sa sacrifici alte mii de persoane prin condamnari numai ca sa intre Dragnea la parnaie?) Ca doar asta e mentalitatea in tara asta de c*****. dati afara toti astia care au lucrat ilegal, pe protocoale, anchetati si la puscarie cu ei. Ce se tot asteapta atata? Incredibil cum nici dupa atatea cate au iesit la lumina nu se iau masuri!

# Capac date 21 April 2018 20:38 +5

Zice Gilu mai jos, moralitatea nu omoară pe nimeni. Vor fi securiștii niște slugi mai sărace și cam atât. :-*

# Gilu date 19 April 2018 19:33 +5

Baieti si fete ! Puneti mana pe carte , respecta_ti va pe voi insiva si rugati _ va neincetat pentru sufletul vostru ; fiti morali , fiindca fara morala nimic nu e ...Uitati _ l pe " nasu din suflet " Altfel il veti gasi pe Scaraotchi ....

# Adina date 20 April 2018 08:56 0

Se pare ca intr-adevăr ioc protocol pe fapte de coruptie, poate pe unele fapte de evaziune fiscala (cred ca devalizarea controlata a unor bănci, prin amploare intră la siguranță nationala, după motivarea CC). Pai e simplu Protocolul DNA-SRI caduc, ca priveste fapte ale unor mahări individuali care cara valiza neagră sau Vuitton, decizia CC efecte pe viitor, ca nu se retroactiveaza, iar SRI are ocazia sa se prezinte exact cum este, ca un respectabil serviciu modern NATO: mandate de siguranta nationala in Dosarele Revoluției si Mineriade, devalizari Eximbank, Agricola, fonduri de investitii, mandate pe protectie sisteme informatice prin serviciul specializat Cyberint. Pai e chiar clar cine ce-a făcut, cine a ascuns probe, cine a apărat siguranța nationala... Poate ar trebui alte inițiale, alti oamani, alta viziune, control parlamentar la greu, ca stim camdeodata ce-i cu CSAT, cine prezidează, cucuvele vechi si actuale. Se separa apele, pe competente clare doar in sprijinul oamenilor

# steluta date 22 April 2018 16:05 +7

Scrieți ca "decizia CC efecte pe viitor, ca nu se retroactiveaza" ceea ce este o minciuna securista, CCR nu a dispus o masura pe viitor ci a CONSTATAT ca SRI+DNA au incalcat Constitutia. In mod normal semnatarii protocoalelor pot fi bacagti la psucarie pentru incalcarea legii . Mai mult fapta SRI+DNA era premeditata intrucat au negat ani de zile amestecul SRI in dosare penale si astazi se dovedeste ca au mintit . SRI avea o directie de "aparare a Constitutiei" care se ocupa cu INCALCAREA Constitutiei . Ambasadele si Basescu foloseau slogane nomile "anticoruptie+antiterorism" pentru a corupe si a teroriza

# Ghita date 20 April 2018 14:32 -9

Nu e nevoie să se retragă nici un dosar întrucât deciziile ccr nu se aplică retroactiv. Țeapă! Cei care au furat și au fost dovediți în instanță, cu ajutorul prețios al băieților, rămân cu condamnările. Asta e... Acum nu zic că nu au fost făcute și abuzuri... Ba din contră. Sunt foarte mulți care trebuiau condamnați și nu au fost încă. Aceștia, cu ajutorul unor amărâți din servicii, pe baza protocolului, au aflat informații din dosare și au reușit să distrugă probe sau să pregătească legi care să le anuleze. Trebuiesc făcute legi mai bune! Să nu mai scape atât de ușor infractorii.. #haicăsepoate

# ???Ghita????serios?? date 20 April 2018 23:46 +6

Ba Ghita ba... orice proba obtinuta ilegal sau orice procedura incalcata aduce nulitate privitor la protocoale. Astfel rezulta clar ca din 2005 si pana cand se vor desfiinta protocoalele , TOATE dosarele si toate sentintele sunt NULE. Protocoalele nu au nici o legatura cu deciziile CCR... Ce spui tu e o aberatie tampita. Tu vrei sa spui ca cei care aplica legea au dreptul sa incalce ei insisi legile si constitutia? Tu iti dai seama ce tampenie spui? Ideea e ca din 2005 pana in prezent justitia s-a facut ilegal si toti cei care au mimat justitia incalcand legea in picioare trebuie sa fie judecati iar cei care au fost abuzati si judecati in mod ilegal in toata aceasta perioada sa le fie anulate dosarele si/sau sentintele plus despagubiri.

# Capac date 21 April 2018 20:40 +5

Securiștii zic că e OK să încalci legea până când constată cineva. După asta nu mai poți încălca legea. Convenabil. :-x

# mandilul date 20 April 2018 21:38 +3

NU UITATI DE DOSARELE FACUTE CU SRI SI INCHEIATE DEJA CU CONDAMNARI IN ULTIMA INSTANTA LA ICCJ. Victimele acestor dosare "trase pe culoare" de SRI au si ele dreptul la restituirea onoarei si libertatii, impreuna cu despagubiri !!!

# mandilul date 20 April 2018 21:40 -2

Vinovatii principali nu sunt procurorii, ci JUDECATORII acoperiti ai SRI si cei COPY-PASTE care au slugarit procurorii si ofiterii !!! Sa fie condamnati !

# jurca date 22 April 2018 16:07 +4

vinovat este SRI ca institutie in primul rand , apoi ambasadele care au folosit SRI si Parchetele ca arma de politie politica neocolniala

# sandor somogyi date 5 May 2018 02:20 +1

Toti sinteti vinovati, si va meritati soarta! Dupa revolutia din dec. 1989 primul lucru pe care ar fii trebuit sa faceti, arestarea tuturor securistilor si schimbarea monedei. Ginditi-va ce s-ar fii intimplat cu tonnele de bani aszcunsi de comunisti securisti care au devenit milionari de zilelor de azi. Aici ati facut cea mai mare greseala dupa revolutie, si acum suportati consecintele. Voi va-ti dorit un DNA o aveti!! Stalin daca ar fii in viata var invidia ce ingenios protocoale au infintat cu SRI+CSAT+DNA. Va meritati multi soarta, tara-i plin de sabotori,lasi si fricosi in frunte cu Klaus Iohanis. Romania este unica tara din lume unde poti incalca art.80, este unica tara unde poti intercepta persoane fara abprobare jud. tara unde arestezi pe ori cine si ori cind chiar si pe magistrati , singura cerinta sa fii procuror nemernic, si imediat esti selectat in echipa de ELITA al DNA ului. Eu zilnic va urmaresc in ANTENA veti suferi inca 20 ani.

# ?????? date 7 May 2018 16:55 0

Cotidianul "Fost şef SPP: SRI şi DNA, interceptări fără mandat" ?

# ?????? date 7 May 2018 17:35 +1

Apreciați cu după astfel de declarații este firesc ca un fost sef SPP să fie audiat într-o instanță de judecată ? Remarcați și că personajul zice că au fost interceptate persoane pe teritoriul României, în afara legislației românești,cu acordul autorităților din România, care ar fi permis unor servicii secrete străine activități de interceptare a comunicațiilor fără acordulul unui judecător, așa cum stabilește legislația din România ? Oare din acel CSAT făceau parte și Traian Băsescu și Popescu Tăriceanu, și alții, și alții, actuali "luptători împotriva statului paralel" ?

# ?????? date 7 May 2018 18:28 0

Concret, generalul Dumitru Iliescu zice că la americani nu este și la ei practica aia a aprobărilor interceptărilor făcute de către serviciile secre de către un judecător ? Păi o fi "democratic" ?

# sandor somogyi date 9 May 2018 01:58 0

Vreau sa va aduc la cunostiinta, o metoda noua de a fura pensiile oamenilor domiciliati in strainatate. Ca exemplu , sunt eu in persoana. Sunt pensionar din Oradea, si locuesc in Akron Ohio In fiecare decembrie , casa de pensie din Oradea i-mi trimitea un imprimat de adeverinta de viata pe care trebuie legalizata si trimis inapoi. Daca casa de pensii nu trimite nimic ?? nu primesti pensie. Asa am patit si eu si dupa ce am reclamat la Oradea , acum primesc din nou pensie dar nu si banii restanta. Intrebarea mea: Cu cite sute sau mii de contribuitori practica aceasta metoda??????

# ?????? date 11 May 2018 15:04 0

Apreciați că ar putea exista și niște ordine de miniștrii, pe lângă deciziile CSAT , care ar stabili despre protocoalele dintre instituții ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.03.2024 – Lista pentru magistratura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva