Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Reincarnatii Inchizitiei

Luni, 27 noiembrie 2017 16:00 | Scris de Adina Anghelescu-STANCU | pdf | print | email

In vremuri demult apuse, intunecate si incarcate de apucaturi barbare, s-a nascut Inchizitia. Acea forma de justitie despotica, in care prezumtia de nevinovatie nu era nici pe departe principiul batut in cuie mai tarziu, mult mai tarziu, in fundamentul Drepturilor Omului. Inchizitia era cruda, neiertatoare, nedreapta. Mii de oameni au fost torturati si condamnati la moarte doar pe baza unor marturii. Era de ajuns sa ai un denuntator ca sa inceapa tortura, apoi nu mai conta daca recunosteai sau nu acuzatia. Erai etichetat "eretic" si viata ta atarna de porunca "judecatorului", in numele unei papalitati care transformase Inchizitia in institutie de temut. Si sa nu credeti ca in acele timpuri nu exista confiscarea extinsa. Daca scapai cu viata, de multe ori ti se luau toate bunurile. Asta aducea ca "pedeapsa accesorie" excomunicarea definitiva. Pierderea tuturor drepturilor si proprietatilor detinute de tine si familia ta. Altfel, te pastea, in timpul Inchizitiei, arderea pe rug, punerea la stalpul infamiei. Vanatoarea de vrajitoare a blocat, multa vreme, dezvoltarea medicinei. De teama de a nu fi prinsi cu te miri ce licori din ierburi pentru boli sau rani, multi au renuntat la vindecarea aproapelui, gandindu-se ca e mai bine cu capul plecat, decat cu el taiat! Tot asa de bine, istoria consemneaza intrigi politice si interese ale suveranilor care au stat la baza unor edicte din timpul Inchizitiei. Oribile vremuri!


Va intrebati, poate, de ce am facut aceasta introducere.

Ma uit azi la tot ce se petrece in Romania. Si, fara sa vreau, gandul ma duce la Inchizitie. DNA pare sa aiba acolo niste reincarnati din timpurile macabre ale Inchizitiei. Metodele nu difera foarte tare. In sensul ca, iata, si in timpurile noastre, multe dosare sunt deschise in urma unor denunturi. Pe asta se bazau si cei care conduceau, pe la anii 1400, birourile inchizitoriale. Un pas important il avea citirea in piata publica a edictului prin care se dadea un termen de recunoastere a pacatului urmata de marturisire, pentru a fi iertati cei ce se presupunea ca il savarsesc (spre exemplu, Inchizitia spaniola considera ca a fi evreu este o mare vina). In zilele noastre, comunicatul de presa tine loc de edict. Apoi, procesele durau pe atunci ani de zile, tocmai pentru ca in aceasta perioada, sa fie indusa publicului teama fata de autoritate.

Azi, cam la fel se intampla. Dupa ce este tarat ani de zile prin instante, chiar daca este achitat, omul acela poarta stigmatul acuzarii DNA multa vreme, daca nu cumva toata viata. De fapt, pentru multi nici nu mai conteaza ca acel om a fost achitat, ci doar pentru ce a fost acuzat. In fine, multe atitudini inchizitoriale par sa se fi teleportat, peste timp, in justitia romana.

Din pacate, reincarnarea Inchizitiei o putem vedea si la unii jurnalisti (daca pot sa-i numesc asa pe unii dintre ei!), dar si la cetateni care - desi nu au habar sau tangenta cu stiinta Dreptului, se manifesta cu manie proletara impotriva noilor legi ale Justitiei, hartuiesc oameni care si-au ispasit pedepsele date de instante in dosare extrem de controversate si ii vor scosi din societate, de pe continent si de ce nu, de pe planeta Pamant.

Si uite-asa, lumea noastra se intoarce la practicile Evului Intunecat.

Nu demult, un preot drag mie, parinte pe ale carui sfaturi ma bazez, mi-a zis un lucru care m-a pus pe ganduri. Mi-a zis ca cel ce crede in reincarnare nu primeste Sfanta Impartasanie. Grea decizie, si dureroasa, nu?

Dar cum sa nu crezi ca exista asa ceva cand vezi cum se manifesta unii exact ca fostii sefi ai Inchizitiei? O fi reincarnare sau or fi, pur si simplu, manifestari ale unor suflete captive in vibratii prea joase ale spiritului? Acaesta e intrebarea...

Cat despre reincarnare...cred ca doar Dumnezeu stie Adevarul si demonstratia pro sau contra e, inca, in taina Lui. Altfel, consider ca nu e un pacat in a-ti pune intrebari legate de reincarnare sau despre orice alte lucruri a caror enigma nu a putut fi dezlegata. Deocamdata. Ceea ce pot, insa, sa sper, este ca Justitia din Romania sa isi revina la normalitate, sa se scuture de atitudini agresive, brutale, sa se debaraseze de fantomele Inchizitiei. Si societatea, la fel.

P.S. Nedreptatile facute in numele dreptatii nu au nicio justificare. Ele sunt inafara oricarui concept de justitie veritabila. Si inafara oricarui concept crestin. Sunt doar scuze prin care tiranii isi desavarsesc placerea de a "paradi cetateni" iar numarul celor carora li se taie capul justifica, in mintea justitiarilor, menirea de a curata, zic ei, raul de pe pamant. Dar nu cantitatea conteaza, fratilor, ci calitatea actului de justitie. A crede ca faci justitie asa, in acest secol, cu instrumente tipice Inchizitiei, e o chestiune ce tine de patologic. De psihiatrie. Drept urmare, magistratii care gandesc asa, dar si unii jurnalisti care fac procese publice ad-hoc mai ceva ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, trebuie sa se opreasca. Si daca nu o pot face, sa caute sprijin. Exista terapie pentru orice.

Accesari:6259

Comentarii

# Tudor date 27 noiembrie 2017 17:20 +11

1)Adevarat, asa este, DNA din zilele de azi, si nu doar DNA, ci si judecatorii si procurorii care fabrica si dau sentinte la comanda, formeaza inchizitia din trecut. 2) Trebuie facuta e reforma, sa se ridice oameni ca legendarii: Spartacus, Robin Hood, Zorro, Martin Luther, etc, care sa ne incurajeze sa sa devina un lider de a lupta impotriva INJUSTITIEI (inchizitia). Ma bucur ca d-l Savaliuc Razvan a pus bazele acestui site LU-JU, si ii doresc sa faca si o televiziune, tot cu numele de LU-JU, caci aseara ma uitam la Tv cu oamenii au iesit in strada pentru a bloca Guvernul de a face legi si pentru raspunderea magistratilor. Domnul Razvan Savaliuc ale carui initiale sunt R.S., se potriveste cu initialele de la Robin Hood - Spartacus. Doamne ajuta!

# Premium date 27 noiembrie 2017 19:19 +12

Nu doar Savaliuc a pus bazele luju. Ci impreuna cu colega sa Adina Anghelescu. Luju e un produs de echipa supoer! Felicitari echipei!

# Marin TULUS,Valea Mare,Olt date 27 noiembrie 2017 21:31 0

Prea Putini cunosc această Inchizitie a puterii juD pe care am demonstrat-o tuturor inclusiv CCR(dar nu am avut cui) cum au loc executiile celor care apartin altei structuri de avocati cei de la Bota!Ce fel de procese au loc dacă avocatii sunt ai structurii de clan, nu sunt facuti din structura Inv. ci alesi de str. INchizitiei, denumit si statul paralel.Mai mult, se spune ca legea infiinteaza UNBRul celor…. de la Potopul lui Noe(Alias Ghe Florea).Toti cei care sunt de partea opozitiei considera căLEGILE JuST sunt atacuri la independenta magistratului,dar nimeni nu ia in consideratie ca magistratul sub cupola independentei a comis erori, orori si injustitie precum cei din perioada bolsevica şi mergand in timp din perioada Inchizitiei!Cine nu a fost angrenat in aceasta lupta nu cunoaste care sunt dusmanii democratiei/poporului!Legile Justitiei nu sunt nici ele complete dar nu putem să acceptăm nici lipsa solutiilor (ale Opozitiei)!De pildă stiti cati oameni sunt nedreptă

# Lory date 27 noiembrie 2017 21:33 +5

Adevarat tot ce e scris aici. Tirania asa se manifesta. In zilele noastre se foloseste tortura psihica. Luju e tare pentru ca are jurnalisti puternici si corecti. Apreciem.

# SILE SPERIATU date 28 noiembrie 2017 00:26 +6

„Am devenit o mașină de ucis destine” e comportamentul nu numai a lui Portocală, din păcate. O semnătură a unui jude plictisit pe propunerea securistului deghizat în procuror că stricăm imaginea bună a cuiva și telefonul începe să pîrîe. Suficient să ne intre frica-n oase ;-) .

# DODI date 27 noiembrie 2017 23:14 +12

Tăvălugul a pornit. Tot mai mulți judecători iau atitudine. Aceștia sunt adevărații magistrați, nu închipuiții de procurori lansați în sistem de hăhăilă). Dragnea dacă vrea să se sinucidă politic trebuie să facă sluj în fața lui ciolanis și să cedeze acelui netrebnic. Cred că un semnal formidabil ar veni (chiar dacă se va opune ciolanis) din partea lui dorel. Acesta cu toate că are coloană în fața nulităților de ziariști (care citesc de pe telefoane întrebări tâmpe), ar trebui să aibă aceeași atitudine și față de nulitatea în drept luluța, care s-a târât prin facultate (6,49 medie finală) a semnat pe o lucrare de doctorat copiată de alții și a învățat mersul în patru labe în fața stăpânului de la Cotroceni. Vă dați seama ce greu este să cureți haznaua părăsită de hăhăilă, dar în care colcăie nulitățile, sfertodocții și șantajabilii. Aici trebuie inclus și necuvântătorul de la Cotroceni, cel care, ca orice javră ce se respectă, mârâie în timp ce-și ascunde coada între picioare.

# florin date 28 noiembrie 2017 00:33 +2

Dogmatica e aceeasi ca a Inchizitiei,singura diferenta e ca pentru D.N.A. functionar public=evreu (figura silogistica cvasiuzitata)

# avocat traditional date 28 noiembrie 2017 15:16 +5

Inchizitia,ca inchizitia (corect sesizat de d-na Adina) dar nu vi se pare ca si Securitatea din anii 50 proceda in acelasi mod?Era destul un denunt ca un cetatean a fost legionar pentru ca acel cetaten sa fie retinut,arestat si condamnat.Sau era dus pe cale administrativa in lagarele de munca.

# Reîncârnații tradiționali date 29 noiembrie 2017 20:08 -2

Măi avi taică, cum adică explici tu, folosind acest limbaj 'lemnos', expresia care ți-a țâșnit direct din fundul gândirii, 'era dus pe cale administrativă'. Cum poate să înțeleagă un jurist adevărat, ce vrei tu să spui cu această inepție? Cum adică 'era dus pe cale administrativă'? :-x Mai am întrebări grele pentru tine, dar aștept provocarea.

# avocat traditional date 30 noiembrie 2017 10:00 +1

Alta data.Dar pana atunci, mai pune mana si citeste !

# Marin ŢULUŞ, Valea Mare, Olt date 28 noiembrie 2017 20:43 +2

ptavtr Nu vi se pare că voi ati contribuit la proliferarea INC considerandu-vă deasupra tuturor prin trafic de influenta la cel mai înalt nivel si ati distrus statul de drept?!este corect ca profesia de avocat să fie acordată de un SRl şi nu de sistemul de inv?.Ce stat de drept este acesta cand se acorda drepturi doar unora dintre absolventi de stiinte juridice iar pe ceilalti să-i considerăm niste infractori?Dar nu este de ignorat nici coruptia din puterea jud.,relatia dintre avocatii traditioanli si magistrati în pronunţarea verdictelor(hot)nedrepte, după cum se poate observa că în speţă cea mai elocventa coruptie este cea de obstructionare a profesiei de avocat pt. absolvenţii de Drept!Astfel, absolventii de stiinte juridice ramasi fără obiectul muncii nu au decat calea puscăriei sau calea ISIS! În timp ce Romania este considerată tară europeană, ţară NATO şi institutiile democratice/spun funct. lor/se mândresc cu lupta anticorupţie dar ignoră valorile şi principiile

# avocat traditional date 30 noiembrie 2017 16:08 +2

Mai,draga Tulus,ti-am citit de mai mult timp postarile aiurite,fara corespundent in realitate.Ti-am ciitit si injuraturile(metaforic) la adresa noastra.Potoleste-te si vezi-ti de treburile tale.Daca nu ai fost in stare de a intra in avocatura,ocupa-te de altceva.Vad ca nu ai luat nici calea puscariei si nici calea isis.Pentru prima ipoteza mai ai timp.

# inchizitor date 29 noiembrie 2017 21:53 +4

inchizitia era paradisiaca fata de ce fac tovarasii de azi inregistrand tot si impingand specia spre rapida degenerare prin anularea competitiei loiale.

# Liviu date 2 decembrie 2017 16:08 +1

Realitatea e asta, cum spune autorul. Si surprinde comparatii perfecte. Se poare ca istoria nu a schimbat prea mulkt lucrurile in esenta lor. Din pacate.

# ?????? date 20 decembrie 2017 09:57 0

O fi de la "alchimie" ?

# biet roman saracu' date 22 decembrie 2017 09:33 0

la baza bazei, Inchizitia si DN-IA , au aceiasi parinti; filogenetic aceeiasi, de la Primii Oculti. care si-au transmis puterea si unor papi si vreunui converto ajuns Mare Inchizitor...

# comisaru ciordache date 22 decembrie 2017 16:03 +1

La acea vreme, pentru cei interesati de aplicarea ei, inchizitia era o mare ,, realizare,, Ca si acum, unii se credeau deasupra tuturor,detinatorii adevarului absolut!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER