Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Repetenti la Ordonanta 13

Joi, 7 septembrie 2017 12:13 | Scris de | pdf | print | email

Trei procurori dintre cei mai de incredere oameni ai sefei DNA, Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, sunt identificati de catre Inspectia Judiciara drept vinovati de savarsirea unor infractiuni. Faptele incriminate sunt legate de incalcarea repetata a Constitutiei cu prilejul anchetarii Guvernului pentru emiterea faimoasei Ordonante 13. Ei sunt deferiti Parchetului General, care urmeaza sa ii ancheteze si sa intocmeasca impotriva lor un rechizitoriu. Laura Codruta Kovesi s-a solidarizat cu acestia. Si isi asuma intreaga raspundere. Ceea ce inseamna ca, la randul ei, poate suporta cele mai dure consecinte.


A cazut ministrul Justitiei, primul instalat de catre PSD dupa castigarea alegerilor, si ca o consecinta a deciziei DNA de a initia o ancheta penala impotriva Guvernului. Avand ca obiect faptul ca executivul si-a permis sa elaboreaze un proiect de act normativ, Ordonanta 13, prin care erau modificate norme din domeniul justitiei. Asa cum este si firesc, Curtea Constitutionala a apreciat: 1. ca, pe langa Parlament, Guvernul este singurul legiuitor si in drept sa elaboreze norme si 2. ca procurorii nu au dreptul sa puna sub ancheta actul de legiferare. Legea fundamentala interzice cu desavarsire acest lucru, asa cum a constatat CCR. In plus, procurorii sunt chemati sa aplice legile, nu sa participe la elaborarea lor. Ei nu au nici macar dreptul, constitutional vorbind, sa isi expuna punctele de vedere si cu atat mai putin sa si le impuna.

Acestea fiind zise, situatia de conflict interinstitutional intre doua puteri fundamentale ale statului, puterea legislativa si puterea executiva, si republica procurorilor ar fi trebuit sa fie transata. Numai ca DNA, la dispozitia expresa a doamnei Laura Codruta Kovesi, a recidivat. Astfel incat, in ciuda celor stabilite de Constitutie si apoi de Curtea Constitutionala, trei procurori de la varful DNA au continuat sa ii investigheze pe membrii executivului.

In esenta, in loc sa respecte si sa aplice legea, procurori de frunte a sus-amintitei institutii au incalcat-o si au recidivat. Sunt pasibili, deci, in viziunea Inspectiei Judiciare si a CSM, de pedepse aspre cu caracter penal. Mecanismul s-a pus in miscare.

Intrebarea cheie nu ii vizeaza pe cei trei procurori. Ci pe sefa DNA. Asumandu-si aceasta actiune, solidarizandu-se cu cei trei, doamna Laura Codruta Kovesi a sfidat la randul ei, in mod vadit, deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei si chiar prevederile legii fundamentale. In aceste conditii, nu trebuie sa raspunda la radul ei? In sens administrativ si penal. Daca raspunsul este afirmativ, atunci survine o noua intrebare.

Aceasta intrebare este: ce mai asteapta minsitrul Justitiei, Tudorel Toader? De ce mai asteapta domnia sa raportul Inspectie Judiciare privind managementul de la DNA si concluziile expertilor pe MCV de la Uniunea Europeana, care vor  fi prezenti in Romania la mijlocul acestei luni? De ce nu procedeaza de indata la solicitarea catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, de demitere a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de sef DNA?

Sursa: corectnews.com


Accesari:3768

Comentarii

# Vladimarrr...!!! date 7 septembrie 2017 16:14 +14

Maestre SRS, de ce nu mergeti pana la capat cu rationamentul dumneavoastra care, incepand cu cei trei procurori infractori, trecand pe la sefa lor infractoare SI EA de aceeasi teapa, dar si instigatoare la infractiunea de incalcare a Constitutiei Romaniei, ar fi trebuit sa ajunga, in sfarsit, la cel ce arde gazul de pomana in capul statului, acest Klaus Werner, care e tareee multumit de trebsoara facuta pe la Ministerul Public in general si la DNA in special, ceea ce tradus in limbajul Codului Penal, inseamna FAVORIZAREA INFRACTORULUI si in termeni laici, si INCURAJAREA ACESTUIA, fapta de maxima si rusinoasa imoralitate, care ar fi trebuit sa duca imediat la SUSPENDAREA personajului in cauza, in vederea DEMITERII !!!

# DODI date 7 septembrie 2017 16:47 +4

Pe lângă calitățile profesionale care nu îi pot fi negate, pe lângă calitățile umane care sunt evidente și întărite de faptul că DNA nu i-a găsit un fir de ață cu care să îl agațe pe dorel, cred că îi lipsește puțin ”sânge în instalație” pentru a lua taurul de coarne, respectiv de a lua pe luluța și pe zdreanță și a da cu ei de pământ. Lucru așteptat de ciolanis care preferă să scoată castanele din foc cu mâna altora, el nefiind în stare să lege două-trei cuvinte dar să facă pe viteazul în fața acestor două ruțini ale justiției românești: doctoranda luluța și țăranul fără țară zdreanță.

# Charlie date 8 septembrie 2017 14:07 +2

Toderica a fost numit si...renumit: ca sa o tina in functie pe Lulutza. Executa ordinul cu brio. Problema e faptul ca Tariceanu e direct responsabil de numiri ceea ce vine in contradictie cu mesajul sau anti-Sistem, Sa aiba legatura cu vizita sa nocturna la vila din Snagov a Plavanului Arian? Sau cu dosarele sale care treneaza? Intr-o tara a tradarilor nu ne mai mira nimic...

# ?????? date 12 septembrie 2017 00:26 0

Ai vrea 'mneata să modifice guvernul Codul Penal prin ordonanțe ? ;-)

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.06.2018 – Luluta se umple de ridicol

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER