Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Secretele doamnei Carmen Iohannis

Marţi, 11 decembrie 2018 11:34 | Scris de Sorin ROSCA-STANESCU | pdf | print | email

Din nou, Prima Doamna l-a ocolit pe procurorul de caz. Prima data s-a intamplat pentru ca a fost la o aniversare. Insotindu-si sotul la Londra intr-o vizita privata. Care in mod fals a fost definita de acesta drept vizita de stat. Iar a doua oara luni, pentru ca nu s-a simtit bine. In realitate, motivul consta intr-un secret. Pe care voi incerca sa-l descifrez.


Evident ca niciun om sanatos la cap nu se simte bine atunci cand e chemat in fata unui procuror. Aproape toti muritorii insa nu au incotro insa si se prezinta. Poti amana o data, pentru un motiv bine intemeiat. A doua oara te cheama cu mandat. Iar a treia oara, procurorul te ia pe sus cu mascatii. Cel putin asta este regula la noi. Prima Doamna insa nu se supune acestei reguli. Si asta este foarte rau. Pentru ca este un rau exemplu. Doamna Carmen Iohannis nu este „mai egala” decat ceilati cetateni. De ce totusi sotii Iohannis isi asuma un asemeena risc de imagine?

Daca Klaus Iohannis nu ar fi presedintele Romaniei si mai ales daca el nu ar fi fost primar al Sibiului la data ilegalitatilor care au precedat dobandirea imobilului din centrul orasului, atunci cu certitudine s-ar putea spune ca doamna Carmen Iohannis este cu musca pe caciula. Asa cum stau insa lucrurile, eu imi permit sa am serioase indoieli. O infractiune cu vinovatie are loc atunci cand se constata ca persoana cercetata a stiut ca incalca legea. Dar daca nu a stiut? Daca doamna Carmen Iohannis a actionat punandu-si semnatura pe niste documente fara a fi in cunostinta de cauza?

Intre timp, patru instante au stabilit ca documentul de baza, cel care a permis preluarea de catre familia Iohannis a acestui imobil din centrul Sibiului, este un fals. Falsul a stat la baza unei anchete penale, desfasurate impotriva unui functionar al Primariei, care intre timp a decedat. Am putea prezuma ca doamna Carmen Iohannis ar fi fost la curent cu acesta porcarie de pe urma careia a castiga un imobil si sute de mii de euro, cu conditia ca sotul ei sa nu fi fost primar al Sibiului. Este de presupus insa ca la butoanele acestei afaceri, care a devenit penala, s-a aflat in primul rand sau chiar exclusiv Klaus Iohannis. Pentru ca acesta avea puterea, din pozitia de primar, de a influenta lucrurile. De a plimba cu maxima viteza actul falsificat de mostenire si de a obtine tot cu maxima viteza o restituire care si ea reprezenta un act infractional. Apoi tot datorita lui Klaus Iohannis, imobilul a a putut fi inchiriat de care Raiffeisen Bank, care a platit lunar sume consistente in beneficiul familiei Iohannis.

In timp ce Klaus Iohannis era ditamai primarul Sibiului, doamna Carmen Iohannis a continuat sa-si exercite cu modestie si cu seriozitate profesiunea de dascal. Nu stiu daca in aceasta familie canta intotdeauna cocosul, dar am toate motivele sa presupun ca, cel putin la acest capitol al afacerilor imobiliare, cocosul este cel care a cantat. Chiar daca in operatiunea respectiva a aparut numele doamnei si chiar si numele mamei acesteia.

Mai concret, eu cred ca lucrurile au stat asa. Klaus Iohannis a asigurat-o pe Carmen Iohannis ca totul este in ordine si a chemat-o sa semneze de cate ori a fost necesar in fata notarului si la Primarie. In baza acestor asigurari, doamna Carmen Iohannis a semnat si a facut, de buna credinta fiind, tot ceea ce sotul i-a cerut sa faca.

Iar acum nu domnul, ci doamna este vulnerabila. Pentru ca domnul are imunitate. Sau cel putin asa interpreteaza procurorii un articol din Constitutie, care stipuleaza ca presedintele se bucura de imunitatea de care se bucura si un reprezentant al Camerei Deputatilor. Chiar daca nu are imunitate de jure, Klaus Iohannis are imunitate de facto. La fel cum a avut si Traian Basescu. Care si el a preluat o casa prin incalcarea legii. Tot in calitate de primar. si apoi in calitate de presedinte al Romaniei, a scapat basma curata. Cu diferenta ca sotia acestuia nu fusese pusa sa semneze niciun document. Asadar, din familia Iohannis, doar Carmen Iohannis este vulnerabila. Doar ea poate fi chemata in fata unui procuror intr-o cauza in rem, deschisa in baza celor patru decizii judecatoresti care au stabilit in civil ca proprietatea s-a intemeiat pe un fals si doar Carmen Iohannis, teoretic, poate fi invinuita si inculpata daca procurorul considera ca este vinovata. In aceste conditii, Klaus Iohannis ar trebui sa dovedeasca un minimum de barbatie. Sa nu se mai ascunda sub fusta doamnei. Chiar daca procurorul nu-l poate chema sa dea o declaratie, el ar putea sa o faca din proprie initiativa. Iar in declaratie, ca un adevarat barbat, ar trebui sa scrie sa sotia sa a actionat pe pilot automat. Pentru ca asa i-a cerut el. Pentru ca el a asigurat-o ca totul este in regula. Si, ca atare, ea nu ar putea sa faca altceva pentru a nu fi acuzata de marturie mincinoasa, decat sa confirme respectiva declaratie. Evident daca lucrurile stau asa cum cred eu.

Politica strutului adoptata de presedinte, dar si de Prima Doamna, nu poate avea sub nicio forma rezultate pozitive. Se apropie alegerile iar acest scandal creste ca intensitate. Cu atat mai mult cu cat Klaus Iohannis pozeaza zilnic in arhanghelul aflat in lupta cu balaurul coruptiei. Si, fiindca am afirmat acest lucru, este momentul sa deschid o scurta paranteza. Ziua luptei anticoruptie este in fiecare an. Dar numai acum, dupa ce doamna Carmen Iohannis a fost chemata la Parchet, am asistat la un straniu simultan. Klaus Iohannis a citit pe promter o declaratie prin care reafirma faptul ca este un luptator impotriva coruptiei si, aproape simultan, doamna Carmen Iohannis a tinut cu elevii ei o lectie demonstrativa despre anticoruptie. Ce stranie coincidenta!

In incheiere, in calitatea mea de barbat, eu ii cer lui Klaus Iohannis sa-si asume la randul sau barbatia. Si sa mearga la Parchetul General de mana cu doamna Carmen Iohannis. Iar in calitate de cetatean, ii cer doamnei Carmen Iohannis sa mearga la Parchet. Cu sau fara sot.

Sursa: Corectnews.com

Accesari:3912

Comentarii

# DODI date 11 decembrie 2018 14:36 +23

SRS greșește profund. După plimbările în străinătate făcute pe banii românilor, după vizitele ”de stat” în care țoapa o concura pe Leanța Ceaușescu în a merge crăcănată și cu volănașe, adolescenta întârziată nu mai are nici scuza că a ascultat de tembelul de bărbatu său. Rolul unei ”prime doamne” este să fie un exemplu pozitiv pentru societate, nu să afișeze o suficiență și tupeu mârlănesc. Greșeala majoră este și a procurorului care aplică dublu standard în tratamentul acestei narcisiste. Trebuie urgent aplicat tratamentul cu ”mandat” sau ”cu cătușe”. La alegere.

# Charlie date 11 decembrie 2018 14:44 +6

Consternarea mergand pana la stupefactie m-au cuprins la aceasta analiza a unui cunoscut vajnic luptator impotriva statului paralel condus de mostenitorul lui Basescu! Bineinteles, NU UN LUPTATOR CONTRA STATULUI SECURIST PARALEL, pe autor neauzindu-l vreodata ,dintr-o pudoare de inteles, cuvantul STAT SECURIST!?  Madam Carmecita a fost scoasa total din carti intr-un stil persuasiv de neegalat, intr-un scurt final, cu litere mici, specificand ca e un "scenariu"!? Adica,celebrul recidivist in speta violentei familiale, i-ar fi pus cu forta soatei ingenue un pix in mana, dupa o bataie de a scos si certificat, ca sa semneze un fals de care nu a stiut nici ea si nici mamicutza ei despre care nu aflam daca a fost si ea abuzata!? Culmea e ca pune problema barbatiei la cineva violent, ca sa ramanem in final doar cu dilema: o fi impricinatul barbat sau nu?

# imun/teanu date 11 decembrie 2018 15:04 +3

Ca cavaler, nu de onoare ci al (cum zice el) Primei Doamnei Sale, dl. Iohanis e iar impecabil /ca cum cu doamnele mereu. Vorba canteccului, "pai unde-o fiii /pai unde0o fi Oltul mai maaare /..... .../m-o deceee, m-o duceee, m-o duce mandra-n spinare /tra, la, la la, la la, la, la, laaa". Cum se mai zice, "scula-mascula".

# Biata CGI date 11 decembrie 2018 15:46 +3

NU e bine să se prezinte, CGI e o ființă gingașă, ușor de intimidat! Dan Tapalagă s-a purtat ca un anchetator ceuașist: "Profesoara Carmen Johannes se contrazice Profesoara Johannes a negat, vădit speriată, faptul că ar fi scris un al doilea contract sau că i-ar fi amenințat pe bătrâni. Ea a recunoscut că a mai ”intermediat” o înfiere, în sensul că a tradus discuțiile. Profesoara a afirmat că bătrânii au căutat-o ”de mii de ori” ca să o întrebe despre soarta copiilor. După câteva minute, ea ne-a declarat că familia Iliuț a căutat-o o singură dată la liceul unde predă. Carmen Johannes era vădit tulburată în timpul discuției și a afirmat de mai multe ori că totul s-a petrecut în condițiile legii. Familia Iliuț, îngrijorată de soarta nepoților, vrea să-i aducă pe copii în țară."

# TRADIȚII&CUTUME date 11 decembrie 2018 15:48 +3

CGI nu se poate prezenta, ar încălca tradiția familiei Iohannis! "Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților a cercetat acest caz, și în anul 2004 a fost audiată chiar Maria Iliuț, bunica a trei frați adoptați de o familie de canadieni pe filiera Iohannis... Solicitat de Comisia respectivă să se prezinte la audiere, Iohannis a refuzat, sfidând Parlamentul României." curentul.info/.../cum-a-mijlocit-klaus-iohannis.../

# DOAMNA&șoferu date 11 decembrie 2018 16:42 0

Și-a permis să angajeze pe avocații de la o firmă de renume din lefușoara de profă? Că nu l-o fi taxat pe fraierul de Klaus după ce l-a compromis cu falsul testament, cu implicarea în traficul de copii, el fiind doar șofer! Alina Gorghiu: „Vorbim de un act care s-a întâmplat în 1990 şi a fost consfinţit de o hotărâre judecătorească. Este un atac murdar. A fost pus pe tapet prima dată în 2000, tot în campanie electorală, când au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, de către rude care au fost de acord cu adopţia la care Klaus Iohannis nu a participat. Singura lui vină este că a îndrăznit să nu poată să facă copii şi că a îndrăznit să fie şoferul soţiei sale".

# Dylan date 11 decembrie 2018 17:56 +5

Părerea mea este că a știut de toate, în privința caselor, adopțiilor și meditațiilor. Mai ales că doamna era cu meditațiile, engleza a fost primordială, deci ea era și cu finanțele. La fizică nici nu văd ce meditații să iei, trebuie să înveți. De aceea părerea mea este că cine are banul, dictează.

# Necunoasterea legislației nu este o scuza date 12 decembrie 2018 15:43 0

Necunoasterea legii nu este o scuză . Totul se face în familie. În același mod operează si alti rromi. Unul este primarul Samoila I. Toate firmele si le a pus pe numele sotieinsi sunt administrate de un consilier local. Toate firmele de auto ale unei români sunt înregistrate pe numele doamnelor. Nicolae Zambra își înființează o firma de paza pe numele sotiei. Nu el a răspuns. Ba sunt unii care înființează firma cu un cod caen si in spate prestează alte activități. Gen Mudysh Smart Soluțione Firma cu cod caen 7002 , dar persteaza activități de curățenie, activități de reparații . Firma unei id. Munteanu Madalina A. Dodii ai cele mai originale expresii pe care le-am citit. Spre deosebire de Lenuta , CI poarta rochii si fuste scurte. Nici Dna de la Casa Alba nu poartă rochii atât de scurte.Dar , spre deosebire de Dna desen jignită de un elev care își pune picioarele pe banca si are peste 100 de absente,fara sa ibse scadă nota la purtare, CI este , în opinia unor părinti un model de urma

# gerhard date 15 decembrie 2018 21:03 +1

Pe un Domn educat niciodata nu il intereseaza secretele unei Doamne. Ciudat ca atitia barbati minunati si minti luminate nu reusesc sa faca o echipa solida. Si sa ramia doar exponentii unei generatii care au adus SARACIA in Romania.Ciudat ca SRS se pare ca trece sub presh fosta alianta FDGR_PSD din anii 2000. Este el suficient de barbat sa publice protocolul semnat si parafat de cei 2 presedinti de atunci ? Importante nu mi se par secretele Primei Doamne. Important este cine a inventat si cind s-a aplicat prima data modelul "Romania Furata la Notar" Este SRS suficient de barbat sa investigheze si sa publice asta ? Secrete. Secrete. Armaghedoane, Operatiuni Tigarete, Jocul Caritas,Banci hiperinflatii peste noapte cu blocarea schimbului valutar si blocarea platilor catre furnizori, Bancorex, etc.etc. Barbateste, care sint secretele dvoastra domnilor ? Cum este ? Uniti in durere si tacere, Fie sa nu ne luam La Revedere ! Uniti in cuget si nesimtire, fie ca asta glie sa nu ramina o .

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER