Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Tudorel, “momentul oportun” si onoarea de shogun. Ori cere revocarea conducerii DNA, ori isi face seppuku prin demisie!

Luni, 12 februarie 2018 14:16 | Scris de Adina Anghelescu-STANCU | pdf | print | email

Tudorel Toader este in Japonia, tara care a consacrat ritualul antic al metodei de suicid onorabil numit seppuku. Iata ca domnul profesor Tudorel Toader are, acum, ocazia de a aprofunda scandaloasa situatie in care a ajuns Justitia din cauza acestui instrument de paradit cu predilectie politicieni, medici si firme romanesti numit DNA (institutie care continua sa fie condusa absolut tiranic fara ca el, ministrul Justitiei sa fi gasit “momentul oportun” de a cere revocarea Codrutei Kovesi din functia de procuror sef a Laurei Codruta Kovesi). In Japonia, seppuku e cunoscut drept ceremonia sacra rezervata doar samurailor si este legata de demnitate. De onoare. De corectare a unei greseli prin ceea ce samuraii au considerat ca reprezinta esenta acestui tip de moarte ales. O moarte onorabila. Aici, in cazul ministrului Toader, am putea vorbi de momentul oportun al unei demisii onorabile. Este si acesta un fel de “seppuku”.


Toader Tudorel s-a jucat pana acum cu nervii natiunii. Desi avea gramezi de motive sa ceara revocarea Codrutei Kovesi, nu a facut acest pas. Dupa jenantul scandal legat de modul in care s-a realizat inspectia la DNA in urma solicitarii facute chiar de domnia-sa, ministrul a ales sa spuna ca, totusi, nu e momentul oportun. Nu a explicat, insa, si in ce consta lipsa oportunitatii. Ne-a dus cu vorba pana la finele anului, afirmand ca pana in 31 decembrie va spune ce decizie a luat. A trecut si 31 decembrie 2017. Acum suntem in 12 februarie 2018. In 11 februarie, seara, la Sinteza zilei, a explodat bomba dezvalurilor procurorului Mihaiela Iorga Moraru, urmata de “atomica” inregistrarilor facute publice de Vlad Cosma, fratele deputatului Andreea Cosma, care au devoalat modul in care procurorii Negulescu si Onea fabricau probe pentru anihilarea unor nume grele din spectrul politic cu acordul conducerii central a DNA. Efectele sunt devastatoare.

Dar, ce sa vezi? Tudorel e plecat in Tara samurailor. Si l-a prins din urma “momentul oportun”. Demnitatea functie si onoarea personala ii impun ca, imediat ce se va intoarce, sa ia o decizie: ori cere revocarea conducerii DNA, ori sa isi faca un virtual seppuku, prin depunerea propriei demisii.

Romania se afla intr-un moment critic. Iar Tudorel, professor eminent, fost judecator CCR. Membru in Comisia de la Venetia si atoatecunoscator in ale Dreptului, face piruete nepermise in loc sa taie raul din radacina.

Domnule ministru, cum sa mai creada oamenii in Justitie, cand dovezile sunt clare? DNA este o fabrica de paradeala pe baza de probe false, ticluite intr-o maniera abjecta, doar pentru a satisface interese ce exped criteriilor de impartialitate pe care ar trebui sa le aiba orice magistrat care se respecta si care respecta cetatenii intr-un stat de drept!

Cum sa mai creada alte state, in care Romania face cereri de extradare pentru aducerea in fata unei astfel de justitii a unora dintre inculpate fugari, ca sistemul judiciar de la noi este unul democratic, iar judecatile sunt corecte si sentintele drepte? Parerea mea este ca Sebastian Ghita are toate sansele de a cere azil, fiul lui Adamescu ae toate sansele sa ramana in Marea Britanie, iar pentru altii, care se afla in tari cu care Romania nu are tratate de extradare, viitorul este roz bombon. Aici, DNA a facut praf imaginea intregului sistem judiciar. Si nimeni nu mai crede in corectitudinea actului de justitie infaptuit de magistrati ai unor parchete si instante unde - dupa cum spunea procurorul Negulescu zis si Portocala - pe cei pe care DNA ii propune la arestare, ea, instanta suprema, “ii arde ca pe soareci”! Si nimeni nu mai poate crede in Justitie pentru ca, iata, conform dezvaluirilor magistratului Iorga-Moraru, sefa DNA s-a imixtionat brutal intr-un dosar care se dorea a “decapa” un fost ministru ce putea ajunge la acel moment premier, iar Kovesi nu vroia asta pentru ca ar fi ajuns ministru al Justitiei “inamica” Dana Garbovan.

Iata, dovezile sunt cat se poate de clare: campul tactic avea (si are inca) propriile strategii, scheme pe care unul ca Portocala le superviza la DNA central, la varf. Si, cum zicea chiar el, Portocala, in inregistrarile facute de Vlad Cosma, rezultatul trebuia sa fie rapid si necrutator: BANG-BANG! Conform “schemei”, premieri, viitori premieri, ministri si alti dezavuati trebuiau dinamitati, nenorociti, eliminati din carti, ei si familiile lor.

Credeti, domnule ministru, ca cei din Comisia Europeana nu stiu toate aceste lucruri? Le stiu, dar le convine de minune ca Romania sa fie si ea jucata, bang-bang, pe degetele intereselor marilor state europene. In “schema” lor, Romania trebuie tinuta sub MCV, in afara Schengen si a zonei puternice a economiei europene. Daca ati fi gasit momentul oportun pentru a crere revocarea conduceri DNA mai demult, poate ca nu mai baletati fara rost pe culoarele de la Strasbourg, contrariat de lipsa de intelegere a unora ca Vera Jurova sau a celor din spatele acestui comisar!

Atmosfera generala este aproape identica celei din decembrie 1989. Si atunci, si acum, e vorba de LIBERTATE!! Numai ca acum, libertatea multora dintre cetateni e stirbita chiar prin asa zisul act de dreptate. Or, eu nu cred ca se poate lupta impotrva crimei organizate si a coruptiei cu dosare contrafacute. Pentru ca orice dosar instrumentat la ordin, sub presiune, din dorinta de decapare a unor politicieni la varf, orice dosar contrafacut nu inseamna altceva decat o anticoruptie contrafacuta.

P.S. Sunt aproape trei ani de cand, in octombrie 2015, Elena Udrea isi amintea, brusc, de “BINOM” intr-o emisiune de la Romania TV, unde dezvaluia: Daca nu as fi stiut inca din vara ca doamna procuror Moraru a spus explicit ca i s-a dat ordin sa caute orice ca sa ma aresteze din nou, as fi fost socata!”. Iata ca, dupa aproape trei ani, procuroarea Iorga confirma presiunile la care a fost supusa. De ce a fost nevoie sa treaca trei ani pentru ca aceste dovezi sa iasa la iveala? Si de cate alte dovezi mai e nevoie pentru ca dumneavoastra, domnule ministru Tudorel, sa dati de pamant cu fanaticii din DNA?

Lista celor care au facut de rusine Justitia romana e lunga. Nu doar Emilian Eva, Mircea Negulescu, Lucian Onea, Ciprian Man, ci si altii au facut de ras statutul de magistrat. Iar aceasta lista nu cuprinde doar procurori, ci si judecatori care au slujit la distrugerea de destine in acest oribil malaxor judiciar.

PPS- Acum, chiar acum, 12.02.2018, orele 14,ministrul Tudorel a intervenit la ANTENA 3 ca sa ne spun ace stiam. Ca e in Japonia, unde are intrevederi cu conducerea Bancii Mondiale si ca, zi de zi, are discutii foarte importante. Nu va sesiza Inspectia, ca sa nu fie calea lunga, si se mai gandeste daca sa prezinte raportul DNA in fata Parlamentul sau cine stie ce alta varianta. “Raportul meu sigur va propune o masura!”. Pana atunci, rabdare si tutun. Voi credeti? Eu nu.

Accesari:5235

Comentarii

# Jkl date 12 februarie 2018 15:13 +17

Domnul ministru a făcut bine că nu s-a aruncat cu capul înainte să propună revocarea din funcție a lui Kovesi. Ar fi primit un reject cât casa de la Cotroceni, iar apoi ar fi fost discreditat de toată propaganda globalisto-securistă. La acest moment nu ar mai fi avut niciun pic de credibilitate. Cine i-ar fi luat apărarea? În niciun caz cei care cer incontinuu să se pronunțe cu privire la revocare și cărora li s-ar fi făcut pe plac. Istoria recentă ne aduce aminte că a mai existat un ministru al justiției care, după ce a inițiat o ordonanță de urgență de bun simț, cerută chiar de partid, a sfarsit prin a fi demis și a fi luat la mișto de toată lumea. Ați văzut pe cineva din partid să ceară demiterea? Eu nu. Din contră, am văzut că s-a spus că "nu toți magistrații sunt ca Portocală". La cine s-o fi referit? La Koveși? Nu era cazul să ne gândim că magistrați precum Gârbovan, nu sunt așa. Eu, spre exemplu, mă gândeam la doamna K...

# obiectivul date 13 februarie 2018 10:37 +2

Sper ca ''Tudorica'' sa se urce in primul avion spre tara si nu in primul vapor...

# Lucan date 23 februarie 2018 13:06 0

A dat emotii mari romilor, Tudorel Toader, DAR A FACUT-O, mai incet, cu toate precautiile de rigoare. Aviz amatorilor, cine pune palma pentru Lulu, se arde. Felicitari domnule Ministru

# nipo date 12 februarie 2018 15:26 +2

Foarte lucida analiza. Ps: nici noi nu credem. Asa ca....harst! Demisia!

# DODI date 12 februarie 2018 15:29 +6

Oricât s-a dat dorelul justiției pe după gard și a fugit în stil moldovinește încetinel, acum nu se mai poate. Alternativa este simplă: ori, ori. În această situație unul din doi trebuie să plece: ori luluța pentru fărădelegile făcute în subordinea ei cu/fără cunoștința sa, ori dorel pentru lentoarea cu care, prin inacțiune, a încurajat creșterea în amploare a ilegalităților. Așa că trebuie botezat copilul cât e mic nu când devine... pensionar.

# nicolae date 12 februarie 2018 15:46 +4

UN GARGARAGIU , TOADER TUDOREL . MAIMUȚĂRELILE NU-I „ PRIND ” PE CEI CU PREGĂTIRE ACADEMICĂ LA NIVEL ÎNALT !

# Sorin date 12 februarie 2018 15:54 +6

Doamna Adina, Tudorel nu o exclude pe Kovesi pt ca ,,Teza de doctorat" al Lulutei Kovesi a fost evaluata de chiar catre Tudorel. Oare Tudorel nu stia ca Kovesi a plagiat?

# remember date 13 februarie 2018 22:27 +1

A fost și el pe-acolo și s-a crezut domn s-o susțină pe Mika Plagiatoare (doar 4%), cu formula „teză consistentă”, ba chiar se face de rîs amintind de „criminalitatea gulerelor albe” căci 1/4dokta LCK cu teză potcovită cu MAGNA CUM LAUDE citează lucrarea... 'White coilar crime' :P - tot cu gîndul la prostii cu acest ”coi_lar” în loc de 'collar'.

# Edelweiss - Prophet- Sophist de Bukowina date 12 februarie 2018 16:59 +6

Abia la acest moment de acumulare a „masei critice”, aforismul lui Thomas Jefferson își dezvăluie adevărata panoramă semnatică: „When injustice becomes law, resistance becomes duty”. În atare condiții de Ticăloșie, în atare circumstanțe în care cei ÎNVESTIȚI cu SUPREMA ÎNCREDERE SOCIALĂ, CONFERITĂ DE AGORA, de ÎNFĂPTUIRE A ACTULUI DE JUSTIȚIE și AFLARE A ADEVĂRULUI, MISTIFICĂ ADEVĂRUL și ÎNȘALĂ cu abominabilă iresponsabilitate ÎNCREDEREA ACORDATĂ, abia atunci se poate prezuma ca legitimă lupta PRIN ORICE MIJLOACE împotriva unor asemenea gunoaie, a unor asemenea veritabile frâne în calea progresului social. Fără a avea nici o conotație instigatoare, acest fenomen ce se acumulează cu forța distructivă a avalanșei va permite și va da legitimitate auto-apărării simplilor cetățeni în fața NELEGIUIȚILOR LEGII. Ziua în care vom asista la primul caz de magistrat asasinat NU ESTE DEPARTE. Cine are urechi de auzit, să audă!

# visu date 12 februarie 2018 17:00 +2

La cat e de las merita o favorizare a faptuitorilor!

# Dan date 12 februarie 2018 19:13 +3

Cei mai multi care au facut justitia de ras sunt procurorii de la DNA, astia angajati pe baza de interviu de catre Kovesi, nu conscurs, nu nimic. Nu stie nimeni pe ce criterii au fost alesi dar dupa cum se vede, singurul criteriu a fost dispretul fata de lege, dupa cum Kovesi se lauda ca nu se impiedica ei de legi, legile sunt pentru fraieri, pentru autoproclamatele zeitati anticoruptie cu protectie de la ambasadori, legile sunt niste vorbe goale, sunt valabile doar atunci cand slujesc interesele crimei organizate din DNA si alte structuri mafiote ale statului.

# Gore din Berceni date 14 februarie 2018 10:05 +1

Daaa, procurorii DNA au facut justitia de râs. Bineînțeles, nu este cazul celor de la DIICOT: fac cu tam-tam percheziția in 2010, ca dovadă supremă a muncii pe brânci și clasează pe șest dosarul în 2020. Iar procurorii de la celelalte parchete sunt Stahanov în persoană... Oare nu cumva se impune să discutăm despre organizarea și controlul activității parchetelor? Sau despre inutilul și toxicul CSM, cu excepțiile care întăresc regula?

# kkmk date 12 februarie 2018 19:48 -17

Intersant ca l-ati enumerat pe Voiculescu jr, Ghita autoexilatul dar uitarati de gangsterul si imaculatul clown Mazare .Si el bietul tot de DNA faultat...

# ? date 12 februarie 2018 21:36 +2

:D Poate Adamescu junior.. :D

# Ce face in Japonia? date 12 februarie 2018 22:57 +7

A avut cineva curiozitatea sa afle cum se numește "evenimentul" pt.care s-a deplasat dl.ministru al justiției din România zilelor noastre zbuciumate, taman in îndepărtata Japonie? Credeți ca este ceva legat de "justiție"?"drepturile omului?"sau măcar "democrație?"...nici vorba! Se numește "aspecte tehnice privind regenerarea urbană"!!! Deci, așa cum ii spune și titlul, un simpozion tehnic, pentru specialiști: ingineri, arhitecți, urbaniști, eventual primari sau miniștri ai dezvoltării sau administrației. S-a întrebat cineva cât costa bugetul public, deci pe noi toți, tot acest turism jenant? Probabil enorm! E cumva singur? Probabil ca nu...deci, cheltuieli uriașe, nejustificate, și cel puțin duble

# Tudorel, banii înapoi! date 13 februarie 2018 00:55 +2

Pe voiajul asta super-costisitor! Din banii noștri! Și tu, și secretara ta!

# imun/teanu date 13 februarie 2018 11:27 +3

Era o vorba, "a sari ca din Traviata" /n-am inteles-o, dar suna bine. Azi, un nou "rezist" (ailalti cam tac!) a "sarit ca din Traviata", dl., marele ziarist independent (la) obiectiv, CTP. Argumentand "stiintific" (in urma decenii abordase si "SF", cu si succes) ca de ce demitere dna. Lulutza, pentru tampeniile unui (cam asa-l ia la giugiul) nebun de Zdreanta. Desi umblat prin lume destul n-a aflat ca in statele "aqsezat democrate" cand undeva, la un nivel, se produn "malformatii" seful cel mare (si prim ministri au fost!) isi da demisia imediat. La dl. CTP de neatins dna. Luluta ! /e sau nu nepot al genneralului Secu, si "sangele apa nu se face"! Sa speram ca dl. ministru nu ne-a fiert degeaba ci a "strans" atatea incat cat l-ar durea inima dl. Iohanis sa nu aiba cum o da la intors. Si ce-o sa facem!, o luam de la inceput, cu, din portofel, scos alt specimen cu care s-o luam de la capat! Iar unui "taica Lazar" doar i s-ar schimba "hainiii vechiii", sau dat la derztizare completa?!

# ?????? date 18 februarie 2018 18:42 0

O peroană ce își prezintă în mod public sub "stindardul înțelepciunii, profesionalismului și democrației" soluțiile democratice personale referitoare la funcționarea justiției ? Considerați că doamnei i s-ar fi cuvenit o funcție mai importanta decât aceea de publicist ,"la o astfel de revistă", ca și domnilor Roșca Stănescu sau Răzvan Savaliuc, de altfel ?

# B.D. date 19 februarie 2018 19:23 0

Da!!!

# Haidi bei Tudorele , ca ne apuca batzul ! date 19 februarie 2018 20:46 +2

Daca nu-si baga botul speriatul de Dragnea , si intradevar Tudorel e independent (ceea ce nu e ,caci Klemm, un functionar de pe dreapta, tot il cheama la raport !!! pe ministrul justitiei) s-ar putea sa recomande demiterea disciplinara si pe baza de incompetenta . nu cred ca va merge mai adanc cu observatiile ; cu mar fi pana in sufragerie (la complot , tainuire, formare de grup infractional, santaj, etc) sau in vie . :-*

# ?????? date 21 februarie 2018 13:59 0

O publicație cu personaje din "Lumea lui Guliver", oarecum și ceva "frustrate" ?

# unul din lumea cea mare date 21 februarie 2018 14:50 0

ptr ?????// bai nulitate de judecator sau procurator ratat tu ce cauti aici? tu esti un fel de mermelitor din lumea lui guliver? frustrat?

# delia date 23 februarie 2018 14:59 0

Demisia si-o va da tocmai pentru ca a demis-o!!! Si nu a facut-o ca un neprofesionist ci doar ca un ciudat!!!

# ?????? date 23 februarie 2018 16:08 0

@Aveți serioase îndoieli asupra autorității ministrului de la justiție de a propune opiniei publice și parlamentului un raport despre activitatea unei structuri din Ministerul Public, și datorită principiului organizațional al răspunderii ierarhice ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 11.12.2018 – Werner are o noua ocazie sa faca parada de ipocrizie

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER