21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

IN MEMORIAM EMIL MOLCUT – Catedra de Drept roman si Istoria dreptului romanesc organizeaza la 9 aprilie 2022, in fata Amfiteatrului I Paul Negulescu de la Facultatea de Drept din Bucuresti, un eveniment de comemorare a profesorului Emil Molcut, la un an de la trecerea la cele vesnice. Vor avea loc dezvelirea altoreliefului din bronz al regretatului profesor, realizat de sculptorul basarabean Mihail Botnari, precum si vernisarea unei expozitii temporare de fotografii

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2022 15:42
Vizualizari: 4561

Eminentul profesor Emil Molcut (foto) este comemorat la un an de la deces sambata, 9 aprilie 2022, la Facultatea de Drept din Bucuresti.



Evenimentul este organizat de catre Catedra de Drept roman si Istoria dreptului romanesc si va presupune dezvelirea altoreliefului inchinat profesorului, precum si vernisarea unei expozitii temporare de fotografii.

Nascut la 13 septembrie 1940, Emil Molcut a urmat Liceul „Victor Babes” din Timisoara intre 1954 si 1957, apoi Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in perioada 1957-1961. In 1977, si-a luat doctoratul in Stiinte Juridice la aceeasi facultate de drept, unde a ramas sa predea din 1961 pana in 1992, parcurgand toate gradele pana la cel de conferentiar universitar. Incepand cu anul 1992, a activat ca profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti.

Profesorul Molcut a publicat peste 30 de carti, monografii, materiale de studii, 24 de articole si a participat la 40 de conferinte interne. Ne-a parasit la 10 martie 2021 (click aici pentru a citi).


Redam comunicatul Catedrei de Drept roman si Istoria dreptului romanesc:


Dezvelirea altoreliefului profesorului Emil Molcut


Catedra de Drept roman si Istoria dreptului romanesc organizeaza sambata, 9 aprilie, intre orele 12 si 14, in fata Amfiteatrului I Paul Negulescu (Palatul Facultatii de Drept din Bucuresti), un eveniment de comemorare a profesorului Emil Molcut, la un an de la trecerea la cele vesnice. Cu aceasta ocazie, vor avea loc dezvelirea altoreliefului din bronz al regretatului profesor, realizat de sculptorul basarabean Mihail Botnari, precum si vernisarea unei expozitii temporare de fotografii.

Figura legendara a scolii de Drept bucurestene, Emil Molcut s-a remarcat, timp de 60 de ani, ca un stralucit intelectual, in succesiunea profesorilor de Drept roman si Istoria statului si a dreptului romanesc Stefan Longinescu – Constantin Stoicescu – Constantin Tomulescu – Emil Cernea. Exigent, statuar ca un senator roman, Emil Molcut a marcat generatii intregi de studenti cu marea lui eruditie si cu neintrecutele calitati retorice si oratorice. De asemenea, era un poet daruit si o figura a boemei culturale bucurestene.

Realizarea acestui eveniment reprezinta un omagiu necesar, o dovada de recunostinta si o datorie de onoare pe care o avem fata de maestrul nostru.

Intrarea este libera.

Va asteptam!”

Comentarii

# maxtor date 31 March 2022 17:13 -1

" IN MEMORIAM ":judecatoarea:"l-am avut ca professor pe....",avocata:"l-am avut ca assistent pe acelasi...."(pe domnul Barsan,na!)

# FOST JUDECATOR date 1 April 2022 11:40 +77

“Obligationum substantia non in eo consistit, ut aliquod corpus nostrum aut servitutem nostram faciat, sed ut alium nobis adstringat ad dandum aliquid, vel faciendum, vel praestandum” OBLIGAȚIUNEA ROMANĂ ȘI NOVAȚIUNEA CA MOD DE STINGEREA OBLIGAȚIEI ROMANE. IATĂ SUBIECTELE DATE MIE ÎN ANUL I LA EXAMENUL DE DREPT ROMAN CU LUISTRUL PROFESOR DE DREPT ROMAN, EMIL MOLCUȚ. A FOST PRIMUL MEU ZECE, APOI A URMAT AL DOILEA ZECE LA ISTORIA STATULUI ȘI DREPTULUI ROMÂNESC, CU ACELAȘI PROFESOR. AM SCRIS DEFINIȚIA OBLIGAȚIEI ÎN LATINĂ, CARE ESTE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI COMENTARIU, DUPĂ JURISCONSULTUL ROMAN PAUL, DUPĂ CUM AVEA PREFERINȚĂ MARELE PROFESOR. O TEMPORA, O MORE!CÂND VENEA DOMNUL PROFESOR EMIL MOLCUȚ ÎN AMFITEATRU, AVEAI IMPRESIA CĂ VIN AIEVEA ȘI PAPINIAN, PAUL, ULPIAN, GAIUS, MODESTIN ȘI JUSTINIAN...

# Băran Gheorghe date 2 April 2022 13:34 +21

Gneratii intregi au invatat dupa manualele D -lui Molcut. Carti de căpătîi, cum se spune. Un mare stalp al dreptului ,al profesionistilor in drept, al pasionatilor de drept dar si al amatorilor . Eu am mereu in minte ce mi -a povestit la ,la fel un grand al drptului, domnul profesor ex. presedinte Nicolae Popa:„ domnule, intotdeauna cand aparea o problema de dezlgat noua,toti dadeam fuga la Molcuț sa l intrebam , ma Molcuț,cum rezolvau romanii problema asta? Si el incepea....". Problema mare e ca dumnealor i-au invatat bine pe toti, dar ei aplica si interpreteza drept dupa ureche, si sa zica cineva ca n au dreptate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva