24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM - Rezultatele finale obtinute de judecatorii si procurorii stagiari la examenul de capacitate organizat in perioada august – decembrie 2012. Desi au existat note de 2 si 3, toata lumea a obtinut medie generala de trecere (Listele)

Scris de: E.D. | pdf | print

11 December 2012 17:40
Vizualizari: 17875

 

La doar o zi dupa ce a facut publice notele obtinute de judecatorii stagiari si procurorii stagiari la proba orala a examenului de capacitate, Institutul National al Magistraturii condus de judecatoarea Octavia Spineanu (foto) a publicat rezultatele finale ale examenului de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari, organizat in perioada 3 august – 13 decembrie 2012. Pentru a putea fi numiti in Magistratura, cei 90 de procurori stagiari si 100 de judecatori stagiari inscrisi la examenul de capacitate au avut de parcurs doua etape: proba scrisa si proba orala. La proba scrisa, judecatorii si procurorii au avut de solutionat spete si sa redacteze lucrari cu caracter practic, iar la proba orala au trebuit sa faca dovada cunostintei fundamentelor constitutionale ale statului de drept, institutiilor de baza, a organizarii judiciare si a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.


Absolventa cu nota 2,30 la Drept civil

In urma sustinerii acestor doua probe si a centralizarii rezultatelor, INM a facut publice notele finale, care arata ca niciunul dintre judecatorii sau procurorii stagiari nu a obtinut nota maxima.

La judecatori, cea mai mare nota a fost obtinuta de Mihaela Florina Puscasu de la Judecatoria Faget – 9,80, iar la procurori, Diana Andreea Bachios de la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, care a obtinut media generala 9,84.

Cele mai mici note au fost obtinute de judecatorea Simona Aldea Tunde de la Judecatoria Sectorului 3 – media generala 7,64 - care a obtinut la Proba scrisa – Drept Civil, nota 2,30. La procurori, Corina Gabriela Iancu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a obtinut media generala 7,76.

Prezentam mai jos listele cu notele finale obtinute de judecatorii stagiari si procurorii stagiari la examenul de capacitate.

*Cititi aici notele finale obtinute de judecatorii stagiari la examenul de capacitate

*Cititi aici notele finale obtinute de procurorii stagiari la examenul de capacitate

Comentarii

# Alexandra date 11 December 2012 18:43 -6

De obicei, in aceasta tara nadejdia imi era in judecatori, cand toata lumea batea campii, daca aveai dreptate ti-o dadeau negresit judecatorii. Acum pe masura ce trece timpul cu noii absolventi s-a dus si profesia asta. Daca medicii intra cu 4 la rezidentiat, judecatorii sa se lase mai prejos?!

# Horty date 11 December 2012 19:49 -4

Uite aşa,viaţa,sănătatea,libertatea ,averea-nu ne mai aparţin...deoarece judecători ca cei citaţi ne pot judeca...doamne fereşte.Judecători slabi,avocaţi slabi...pentru că nu conlucrează  ci se critică unii pe alţii:S-au dus vremurile cînd te uitai la jude.ca la ceva intangibil..prin respectul care ţi-l insuflau.Realitatea este că demult şi nu prea au existat prof.de drept remarcabili....acum NU,NU se mai poate vorbi de un Aurelian Ionaşcu,Graţian Porumg,etc...din generaţia lor...

# observatie date 11 December 2012 21:03 +10

[quote name="Alexandra"]De obicei, in aceasta tara nadejdia imi era in judecatori, cand toata lumea batea campii, daca aveai dreptate ti-o dadeau negresit judecatorii. Acum pe masura ce trece timpul cu noii absolventi s-a dus si profesia asta. Daca medicii intra cu 4 la rezidentiat, judecatorii sa se lase mai prejos?![/quote] Este foarte usor sa critici din varful tastaturii o persoana doar pe baza unor aparente cum ar fi nota obtinuta la scris. Daca dvs credeti ca o un candidat care a promovat unul dintre cele mai grele si corecte examene de admitere in vreo profesie din tara asta, a parcurs 2 ani plini de examene la INM, un examen de absolvire, si nu in ultimul rand 1 an jumatate de stagiatura, are cunostinte de drept civil de 2,30, inseamna ca nu cunoasteti aproape nimic despre INM si magistratii pregatiti prin aceasta modalitate. Intamplator dna judecator Aldea a avut una dintre cele mai mai note la examenul de absolvire a INM din 2011, dar atunci nu s-a grabit nimeni sa o laude.

# Carina date 14 December 2012 11:17 0

 "Daca dvs credeti ca o un candidat care a promovat unul dintre cele mai grele si corecte examene de admitere in vreo profesie din tara asta, a parcurs 2 ani plini de examene la INM, un examen de absolvire, si nu in ultimul rand 1 an jumatate de stagiatura, are cunostinte de drept civil de 2,30, inseamna ca nu cunoasteti aproape nimic despre INM si magistratii pregatiti prin aceasta modalitate." Pot să spun că baţi câmpii??? Nota 2 e nota 2 la orice examen. E mai mult decât 1, adică măcar n-a copiat!

# Bogdan date 13 December 2012 15:39 +2

Daca va informati la fel de bine si in cazul celorlalte articole e clar....uitandu-ma la listele cu note observ ca la procurori sunt doua persoane cu aceeasi medie 9,84 deci ambele sunt pe locul I, doar ca au fost puse in ordine alfabetica...

# Bogdan date 13 December 2012 16:27 0

Daca va informati la fel de bine si in cazul celorlalte articole e clar....uitandu-ma la listele cu note observ ca la procurori sunt doua persoane cu aceeasi medie 9,84 deci ambele sunt pe locul I, doar ca au fost puse in ordine alfabetica...

# Mihaela date 14 December 2012 12:02 0

Observ ca tot pe primul loc este si un domn de la Mures, Dumbraveanu Calin. Bravo dom'ne! Corect ar fi sa-l felicitati si pe el...asa, ca idee! Judecatoria Secor 3 Bucuresti, scorul absolut la "asa nu" - judecatori. O spun ca avocat al BB: nici nu ma mira! Duceti-va in padure si mai studiati, voi, astia cu note de 2 si 3! Si lasati-neeeeeeeeeeeeeee!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva