24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIHAITA NU MAI PUPA MAGISTRATURA – Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe tanarul procuror Mihai Laurentiu Vasilescu de la Parchetul Judecatoriei Slobozia, pentru excesul de zel manifestat fata de politistii care au indraznit sa ii ridice placutele si talonul auto pentru ca depasise viteza legala si avea ITP-ul expirat. Vasilescu si-a sunat superiorii sa intervina si sa il scape de politistii cei rai

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 January 2019 14:37
Vizualizari: 11358

Tanarul procuror Mihai Laurentiu Vasilescu de la Parchetul Judecatoriei Slobozia a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara dupa ce acesta a avut tupeul de a-i ameninta pe doi politisti cu dosar penal pentru ca i-au ridicat placutele si talonul auto dupa ce depasise viteza legala si avea ITP-ul expirat. Inspectia Judiciara a anuntat marti, 15 ianuarie 2019, intr-un comunicat de presa, ca a inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii actiunea disciplinara privindu-l pe Vasilescu, retinand in sarcina acestuia abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), n) si t) teza I din Legea nr. 303/2004.


Concret, inspectorii judiciari au retinut ca Mihai Laurentiu Vasilescu, procuror cu o vechime efectiva de 2 ani – fiind numit in functia de procuror de presedintele Romaniei in data de 30 ianuarie 2017 prin decretul nr. 186/2017 a amenintat si acuzat doi politisti cu dosar penal pentru indrazneala acestora de a-l opri in trafic si de a-l sanctiona pentru depasirea vitezei legale. Totodata, procurorul Vasilescu s-a folosit de functia sa, solicitand sa fie lasat sa isi continue deplasarea, apeland chiar la superiorii sai pentru a-l ajuta in solutionarea incidentului.

Lumea Justitiei a prezentat cazul lui Mihai Laurentiu Vasilescu in noiembrie 2018, aratand atunci ca imediat dupa incidentul din trafic, procurorul a luat decizia de a le aplica celor doi politisti, in mod nelegal astfel cum Inspectia Judiciara a constatat, o amenda judiciara de cate 5.000 lei.

Halucinanta dispozitie a procurorului Mihai Laurentiu Vasilescu a fost data prin Ordonanta din 2 noiembrie 2018, si are la baza sanctiunea pe care lucratori de politie Mocanu Ionei si Raducanu Gabriel din cadrul IPJ Ialomita i-au aplicat-o procurorului de la PJ Slobozia in 3 iulie 2018, de 2175 lei, 4 puncte de penalizare, retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, dupa ce acesta a fost depistat ca a depasit viteza legala de viteza si avea ITP-ul expirat (Click aici pentru a citi).

Publicam in continuare comunicatul Inspectiei Judiciare din 15 ianuarie 2018:

"Bucuresti, 15 ianuarie 2019 – Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Vasilescu Mihai Laurentiu - procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia pentru (i) manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, (ii) folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii si (iii) exercitarea functiei cu rea credinta, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), n) si t) teza I din Legea nr. 303/2004.

In privinta abaterii prevazute de art. 99 lit. a), inspectorii au retinut ca procurorul, oprit de un echipaj al politiei rutiere pentru depasirea vitezei legale, a refuzat sa se legitimeze si i-a acuzat pe politisti de abuz, jignindu-i si amenintandu-i ca se va sesiza din oficiu impotriva lor.

Referitor la abaterea prevazuta de art. 99 lit. n), in contextul anterior mentionat, s-a retinut ca procurorul a refuzat sa se legitimeze, a invocat calitatea de procuror si a solicitat expres sa fie lasat sa isi continue deplasarea. In prezenta politistilor, procurorul i-a apelat telefonic atat pe superiorii sai pentru a-l ajuta in solutionarea incidentului cat si pe un politist caruia i-a cerut sa intervina pe langa membrii echipajului pentru a nu il sanctiona.

Cat priveste abaterea prevazuta de art. 99 lit. t) teza I, inspectorii au retinut ca procurorul a dispus, prin ordonanta, amendarea politistilor care l-au oprit in trafic invocand, in mod nereal, ca un dosar ar fi ramas in nelucrare din cauza interventiei acestora.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza".

Comentarii

# DODI date 15 January 2019 14:49 +11

Acesta este doar unul dintre multe exemple de procurori care au fost pervertiți la Republica lor în care lumea le era la picioarele, iar ei își permiteau să persifleze pe oricine, să facă dosare la comandă oricui și, în general, să nu răspundă nimănui și despre nimic din comportamentul lor asocial și antisocial.

# DOREL date 15 January 2019 15:12 +2

Micul paraditor dovedește ca e și prost ca noaptea, trebuia să-și dea demisia din secunda 2, scăpa și de cercetarea penala și, nu se știe niciodată, de urmărire penala! Și b): mesaj pentru paraditori din justiție, fie procurori, judecatori sau politisti: băgați-vă mințile în cap, viata nu iartă, totul se plătește cumva, odată și odata! Părerea mea...

# Sorina date 13 July 2019 13:31 0

Poate reamintiti mass mediei ce fel de magistrat avea acum cateva luni Romania. Puteti face verificari la sectia 9 politie, pentru ca sotia lui a facut plangere pentru amenintari. Clar este un om cu probleme serioase de comportament.. drept consecinta un exemplu negativ chiar pentru propriul copil. In urma acestei intamplari clar si divortul este inevitabil si poate sa i se deschida inca un dosar penal dupa urma aceste fapte pe langa abuzul in serviciu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva