18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADEVARUL DESPRE VLASOV – Flagrantul cu 200.000 euro, pusi in plasa, nu sta in picioare. Acuzatia de trafic de influenta adusa de DNA ex-presedintelui CCIR, Mihail Vlasov, nu se sustine. O recunoaste chiar Dumitrita Piciarca, judecatoarea care l-a arestat: “In cauza dedusa judecatii, fapta poate imbraca o alta incadrare juridica. La acest moment procesual, faptei i s-a dat aceasta incadrare, care nu are relevanta...” Aflati in premiera apararea lui Vlasov (Incheierea)

Scris de: L.J. | pdf | print

7 May 2014 15:17
Vizualizari: 6826

Ex-presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov (foto), a fost arestat pentru o infractiune neelucidata de catre judecatori, chiar daca DNA l-a acuzat de trafic de influenta. Nedumerirea judecatorilor consta in faptul ca din intregul material probator, pe baza caruia DNA si-a construit acuzatia de trafic de influenta constand in faptul ca Mihail Vlasov ar fi primit 200.000 de euro la punga pentru a interveni pentru influentarea unui dosar de pe rolul Curtii de Arbitraj, nu sustine sub nicio forma acuzatia de trafic de influenta deoarece LIPSESTE PROMISIUNEA.

Culmea, acest lucru a fost confirmat chiar de catre instanta de judecata care l-a arestat in 19 martie 2014 pe Mihail Vlasov, care recunoaste ca traficul de influenta este greu de incadrat juridic si ca fapta “poate imbraca o alta incadrare juridica”. Mai mult, incheierea de arestare data de judecatoarea Dumitrita Piciarca de la Curtea de Apel Bucuresti, in conditiile in care aceasta era urmarita de DNA fiind la scurt timp trimisa chiar ea in judecata pentru coruptie, a fost schimbata de judecatoarea Ana Maria Dascalu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Aceasta decizie nu a fost inca motivata pentru a cunoaste argumentele ei, dar este limpede ca dubiile in privinta traficului de influenta sunt majore. Si asta intrucat, conform articolului 223 Cpp, pentru a se putea lua masura arestarii preventive, trebuie sa existesuspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit o infractiune”. Or, daca judecatorii sustin ca acuzatia de trafic de influenta poate “imbraca o alta incadrare”, cum oare s-a putut da arestare intr-o cauza in care infractiunea, ca incadrare, este incerta?


Mai mult, in cauza se pune si problema calitatii procesuale, in sensul ca arbitrii Curtii de Arbitraj, conform legii nu au calitatea de functionar. Or, fapta de trafic de influenta este definita la art. 291 Cod penal, ca si: “Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, savarsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public si care promite ca il va determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani”.

Asadar este evident ca lipsa calitatii de functionar face ca fapta sa nu fie prevazuta de legea penala.

Iata ce prevede art. 223 din Codul de procedura penala:

Masura arestarii preventive poate fi luata de catre judecatorul de drepturi si libertati, in cursul urmaririi penale, de catre judecatorul de camera preliminara, in procedura de camera preliminara, sau de catre instanta de judecata in fata careia se afla cauza, in cursul judecatii, numai daca din probe rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit o infractiune”.

Iata ce a retinut in cuprinsul incheierii de arestare a lui Mihail Vlasov, judecatoarea Dumitrita Piciarca de la Curtea de Apel Bucuresti:

Pe de alta parte, prin referatul parchetului se apreciaza ca Judecatorul de drepturi si libertati a fost sesizat cu fapta, judecata marginandu-se la fapta (act material) si persoane.

In cauza dedusa judecatii, fapta poate imbraca o alta incadrare juridica.

La acest moment procesual, faptei respective i s-a dat aceasta incadrare, care nu are relevanta in raport cu obiectul si continutul referatului nr.115/P/19.03.2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie vizand o cerere privind luarea masurii arestarii preventive fata de o persoana fizica prinsa in flagrant, care printr-o persoana interpusa, a luat o suma de bani pentru a trafica o influenta si chiar lasand sa se creada ca o are”.

Apararea lui Vlasov demonteaza acuzatiile aduse de procurorul DNA Dan Badea

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera pozitia ex-presedintelui CCIR Mihail Vlasov, care nu este la primul sau conflict cu legea. El a mai fost pe vremea regimului Ceausescu, pe cand era judecator, acuzat si condamnat pentru trafic de influenta, printr-o sentinta nedreapta, care ulterior a fost casata, Vlasov fiind in final achitat. Astazi, istoria pare sa se repete pentru Vlasov, aflat in prezent la Iasi, in arest la domiciliu, pentru ca acolo avea ultima adresa in cartea de identitate...

Iata apararea lui Vlasov:

Intr-o discutie cu dna Crenguta Leaua – avocat – cu care eram prieten si venind vroba despre faptul ca CCIR nu se mai descurca cu cheltuielile si vom fi obligati sa vindem Hotelul de la Mangalia si Tipografia din Bucuresti, a venit vorba ca are niste clienti care se ocupau de industria tipografica si care ii poate trimite sa discut cu ei. Am zis bine. Si atat!

Gheza (n.r. - Petroczki Gheza, denuntatorul din cauza) – delatorul – s-a programat la mine la secretariat, pentru a discuta acest subiect: tipografia.

Asociatul lui Gheza, Adam, stia ca tot pentru asta s-a programat Gheza la mine.

Prietena si secretara lui Gheza – Vaduva – a facut programarea tot pentru tipografie. Leaua Crenguta i-a trimis la mine tot pentru tipografie: “sa-si faca si o mapa de prezentare a afacerii”.

Secretara CCIR – Vlad – a facut anuntata de Gheza ca a venit pentru o discutie pentru tipografie. Sefa Cancelariei – Stefanescu – stia ca m-am intalnit tot pentru tipografie. Eu stiam ca vine pentru tipografie si asa am declarat la instanta.

Banii luati de soferul Onofrei, caruia Gheza nu i-a spus pentru cine sunt banii, ci “sa-i duca la masina” si nici ce este in punga: bani (lei, euro, dolari), fructe, etc., iar banii nu au ajuns la mine. DNA-ul a realizat flagrantul cu Onofrei, nu cu mine...

Eu am discutat cu Gheza despre bani la Hilton, apare in inregistrarea ambientala (unica proba) dar ca avans sau comision pentru vanzarea tipografiei.

Nu apare niciun cuvant sau text in dialogul inregistrat despre Curtea de arbitraj, dosar, ambitii, membrii instantelor de arbitraj, tribunal arbitral, nume de persoane, fapte concrete, nimic de natura a contura continutul informatiilor de la 291 Cp. Exista doar denuntul care face referire la Curtea de Arbitraj si numar de dosar. O singura proba!!

Flagrantul nu face decat dovada ca Onofrei a primit o punga (despre care nu stia nimic ce este in ea si ce contine) punga pe care i-a dat-o Gheza. Niciodata flagrantul nu face dovada infractiunii, ci doar a unei fapte: s-a dat un bun, s-a primit un bun! Pentru ce? Cu ce motivatie? Pentru ce infractiune? Pentru o datorie nestiuta? Pentru un avans dintr-o afacere?

S-a insistat pentru retinerea din seara de 18.04.2014, deoarece pe 19.04.2014 la Curtea de Apel, de serviciu la arestari ca judecator de drepturi si libertati era dna judecator Dumitrita Piciarca – care avea dosar la DNA ca inculpat si dupa doua saptamani a si fost trimisa in judecata.

Cu toata arestarea si presiunea, Piciarca scrie in considerente (pag.12-jos) ca “fapta s-ar putea sa nu fie infractiunea de trafic de influenta”, dar ca n-o intereseaza. La contestatie m-a judecat Iulian Dragomir cu “nasul in suflet”, la control judiciar la CAB judecatorul George Matei, la camera preliminara era programata judecatoarea Alexandrescu de la CAB (dar si-a luat liber!) si a intrat Daescu Corina – un fost procuror – care s-a si pronuntat deja, afirmand ca am savarsit fapta de trafic de influenta.

Doamna judecator de la Inalta Curte, Dascalu Ana Maria nu stiu cum a motivat ca nu am hotararea. In minuta respinge doar inlocuirea masurii de arest preventiv cu arest la domiciliu.

Dar, faptul ca a ascultat cu mare interes situatia prevazuta in lege despre “membrii instantelor de arbitraj” (spre deosebire de anteriorii judecatori, toti care habar nu aveau, ma intrebau daca Camera de Comert nu este o institutie publica a statului si cum adica, Curtea de Arbitraj nu are persoanlitate juridica si cand le explicam ca ei vorbesc de “gheata” si in realitate e vorba de “apa fierbinte” se aratau foarte mirati, dar dovedeau prin solutii ca n-au inteles nimic), doamna judecator Dascalu a ramas in pronuntare doua zile, timp in care a avut evident dosarul pentru ca aplicandu-mi interdictiile, nu le-a luat pe toata otova din lege, ci le-a concretizat din dosar si asta presupune ca a citit toate declaratiile din dosar: denuntator, inculpat, martori, inregistrare ambientala, p.v de transcriere a convorbirilor telefonice, p.v de flagrant.

Din coroborarea lor, chiar daca inlocuirea masurii nu se face pe fond, a luat hotararea – certamente – ca nu pot sa mai fiu tinut in arestul politiei, deoarece pe de o parte putea sa observe ca nu sunt probe pentru trafic, dar mai ales putea lesne sa observa ca arbitrii desfasoara o activitate privata si ca legiuitorul nu i-a asimilat nici macar functionarului public (art.308 Cp. raportat la 175 (2) Cp.), ci i-a tratat ca pe o categorie distincta – asa cum sunt: persoane investite printr-un acord privat al partilor pentru a desfasura o activitate privata intr-o forma de jurisdictie alternativa si a solutiona un litigiu determinat, activitate de arbitru (in momentul in care persoana este desemnata sau numita pe baza acordului dintre parti) care incepe prin semnatura de asumare ca membru al instantei de arbitraj si care inceteaza in momentul pronuntarii hotararii prin care s-a solutionat litigiul – categorie aparte pe care legiuitorul a inteles sa o sanctioneze numai pentru infractiunea de la art.289 luare de mita si 290 dar de mita, din cuprinsul infractiunilor de coruptie si in disp.art.7 lit. d) din legea 78/2000 sa prevada majorarea pedepsei cu 1/3 pentru arbitrii ca membri ai instantelor de arbitraj (in perioada cat desfasoara aceasta calitate: de la investire – la solutionare, in general nu mai mult de 6 luni).

La fel ca judecatorii, procurorii, ofiterii de cercetare sau demnitarii, doar pentru infractiunile de la 291 trafic de influenta, pe care insa membrii instantelor de arbitraj si savarsesc fapta ca orice persoana in calitate de subiect activ (majorarea pedepsei se aplica pentru este subiect activ calificat. Si la fel in cazul art.298 luare de mita (majorarea pedespei se aplica pentru ca membrii instantei de arbitraj pe perioada cat desfasoara aceasta activitate ca fiind investita sa solutioneze un litigiu determinat pe baza acordului de arbitraj este subiect activ calificat.

Dispozitia din art.7 lit d) din Legea 78/2000 unde membrii instantelor de arbitraj (293) sunt tratati ca subiecte active calificate care savarsesc art.291 sau 298 nu are nicio legatura cu infractiunea de coruptie art.293 Cp. Unde membrii instantelor de arbitraj au calitatea de subiect pasiv calificat.

Daca fapta s-a comis si ceea ce sustine Gheza – singur – este adevarat ca el a discutat de dosar cu mine, nu exista nicio singura proba, si mai important nu am promis ca voi determina pe acesta, conditie obligatorie la trafic.

Subliniez in inregistrarea ambientala (care constituie o proba in integralitatea ei, nu pe bucati. Proba nu poate fi prelucrata de instanta, fragmentata, sa iei ce acuza si sa lasi deoparte “ce apara”).

Sublinez deci ca banii sunt pentru altcineva, fara a denumi persoana, “omul” (sigur ca eu ma refeream la afacerea cu tipografia, dar las ipoteza aia si merg pe ipoteza traficului) si Gheza imi raspunde de doua ori ca “a inteles ca banii sunt pentru altcineva”.

In aceste conditii, exista practica a CAB si ICCJ ca nu se poate retine infractiunea de trafic de influenta, ci o alta infractiune, de exemplu, de inselaciune.

Ceea ce distinge infractiunea de trafic de influenta de inselaciune pentru subiectul activ (Vlasov azi) este ca la trafic trebuie indeplinita conditia de “a avea influenta sau a lasa sa se creada ca ai influenta si sa promiti ca vei determina functionarul public sa faca ceea ce ii soliciti tu. Ca atare trebuia sa rezulte de undeva macar din reclamatia denuntatorului coroborata cu inca o proba (inregistrarea) ca eu i-am promis lui Gheza ca il voi determina pe functionar.

Nu numai ca nu exista o astfel de proba, ci dimpotriva, exista expres “vorbim ca banii nu sunt pentru mine ci pentru altcineva” si aici practica ICCJ este stabilita ca nu este trafic. In cazul meu, inselaciune nu poate fi caci nu exista paguba. Ca atare achitarea este singura solutie legala”.

*Cititi aici incheierea judecatoarei Dumitrita Piciarca de la CAB, care a dispus arestarea lui Mihail Vlasov

Comentarii

# Vivi date 7 May 2014 12:22 +5

Cineva din Deal a vrut sa demoleze conducerea CCIR si s-a pus la cale tevatura. Un denunt si o inregistrare interpretata pro causa si a fost suficient pentru debarcarea lui Vlasov, restul nu mai conteaza

# Dosare DNA cusute cu ata alba date 7 May 2014 12:52 +6

daca e cum spune Vlasov, in dosarul asta nu e nicio proba. Denuntul nu are valoare probanta neinsotit de alte probe. Iar daca din inregistrare nu reiese promisiunea, fapta nu intruneste elementele constitutive. Achitarea e previzibila

# Regizorul date 7 May 2014 13:47 +4

ce nu inteleg eu e de ce procurorii nu au asteptat ca Vlasov sa puna mana pe plasa. Sa vada daca acesta stia de punga lasata in masina si o lua acasa. Atunci ar fi avut dovada certa! Ametitii astia au procedat ca si cu plicul lui Remes si acum e nevoie ca niste judecatori sa isi bata joc de profesie, ca sa repare garafa DNA! daca nu au procedat asa, sa crdem ca a fost o regie?

# unul din lumea cea mare date 7 May 2014 15:18 +4

abia astept sa/l aud pe rahatul turcesc cum o sa/si mai arunce miinile spre dzeu VORBIND ACUM DE CASA LUI DE LA ANL.si pct2....cum dracului este posibil sa IEI LIBERTATEA UNUI OM daca tu judecatoreaso constati ca nu prea sint motive???OARE NU AR TREBUI CHIAR TU IN CAZUL ASTA SA MEGI PE LA GALERE?

# Letea date 7 May 2014 15:27 +4

Cum a putut sa motiveze judecatoarea ca inculpatul \"a lasat impresia\" ca are influenta? Asta e motivare? Ii era frica ca o leaga DNA, si na\' ca s-a intamplat si a fost si ea trimisa in judecata, unde va avea partea de o \"judecata\" similara. Deci vine unu se denunta, pe inregistrare nu apare fapta, dar se da o plasa la sofer si se pun catusele. Ce tara a ajuns Romania! Motivarea arestarii e o imensa contradictie si prostie. Noroc ca Dumnezeu nu doarme, si judecatoarea simte acum pe pielea ei cat de rau e sa te joci de-a Dumnezeu!

# ionica fudulu date 7 May 2014 12:25 +1

Daaaa  !!!!  ,  nici  albul  nu  e  alb  ,  nici  negrul  nu e  negru  ,  nici  Dumitrita  nu-i   corupta  ,  nici  Vlasov  nu  e  Vlasov  ca-i   botoxat  tot  de  zici  ca-i  imbalsamat   in  urma   dezgropaniei  de 7  ani .  De   justitie  nu   mai   vorbim  ca  NU EXISTA !!!!  ,  sunt  doar   reporturi  de  forte  intre  gasti  bine   platite  pentru   cointeresare .  Tuu  luju  faci  joc  de  glezne  .

# bifi date 7 May 2014 15:05 -1

10 pct. din 10. Aia cu dezgropania si bottox-ul e tarre

# mircea date 7 May 2014 13:37 -8

Fir\'ar al dracului de heirupism si incompetenta a juristilor din Romania... aveti borfasul sub nas, \"Excelenta Sa\" cu Rolls Royce si casa la Romexpo, un cartofor de cea mai joasa speta, si nu sunteti in stare sa il bagati la bulau ? In ritmul asta se umple tara de Duici si Vlasovi, baaaaai. Trezirea ! 

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 May 2014 15:22 +4

ptr mircea// bai FRAIERUL ,,SATULUI,, .....ca o sa se umple tara de duici(si tuici)mai este cum mai este!!!!!! dar ,din NENOROCIRE S/A UMPLUT DEJA TARA DE UNII CA TINE

# mircea date 8 May 2014 08:30 -2

\"....ca o sa se umple tara de duici(si tuici)mai este cum mai este\", ba, pune-ti o gantera in ghiozdan si plonjeaza in dunare ca esti degeaba. Adica eu sunt mai periculos, un comentator semi - anonim care face apel la niste evidente, decat un porcalele care se duce la Ponta in birou sa dirijeze numirile prin politie sau procuratura  ? 

# unul din lumea cea mare date 8 May 2014 10:52 +2

ptr mircea//da!!!!!!!! bai mirciulica fraierul ,,satului,, ESTI PERICULOS.......(sa/ti explic??pot sa o fac!!!!) .....caCi tu militezi pentru JUSTITIE PRIN ANIHILAREA DREPTURILOR!!!!!!justitia se face pe baza unor percepte PRESTABILITE SI URAMATE RIGUROS se face UNIFORM SI NU SELECTIV.oare m/am facut inteles cit de cit???

# mircea date 8 May 2014 12:38 -2

Acum am inteles unde se face fractura intre opiniile noastre. Tu ma confunzi cu careva caruia ii pasa daca se respecta la litera hartogaraia si regulamentul dupa care se salta si se judeca porcii de la conducerea tarii. Nu tata, pe mine ma intereseaza si ma bucura ca mi-au bagat baronul in ancheta si ca poate va lua si nite ani grei de puscarie , cu fi-su la pachet . 

# Creepcea date 8 May 2014 14:17 +2

De te-ar agăța și pe tine la pachet, ți s-ar usca brusc gura și n-ai mai pierde un gram de saliva din ea.

# mircea date 8 May 2014 15:29 -1

ce e aia o creepcee, e vreo specie de varanist cu mintea oglinda ? 

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 May 2014 20:19 +1

ptr mircea//trebuie sa recunosc CA NU IN FIECARE ZI AUD PE UNUL CARE ISI RECUNOASTE FACATURA(scuze am vrut sa scriu fractura) MINTII.Ssi daca tot ai recunoscut(ca ai fractura de minte) ti/as SUGERA ca organizatia voastra basisto-pedelista-TRISTA(in loc de pmp/issta) SA INCEAPA SA ORGANIZEZE MARSURI DE STRADA SI STRINGERE DE SEMNATURI PENTRU anularea art 16 din carticica de la garaj(sau ******)

# Ticu Isari date 7 May 2014 16:21 -2

Sunt convins ca Vlasov nu este vinovat, scriu asa pentru ca este mult mai destept decat toti cioflingarii din Romania, inclusiv cei de la Antena lui Voicu.

# IDIOTII VORBESC!!! date 7 May 2014 17:33 0

Daca destept=hot=traficant=spagar=pokerist=imoralitate....ROMANIA ISI MERITA CONDUCEREA TARII!!!! DOAMNE AJUTA SA FIE SI MAI RAU! SA FIE BLESTEMAT ACEST POPOR IN VECI, CA MERITA!

# radu precul date 8 May 2014 02:22 -2

Lasati comentariile pe un caz la care nu avem toate elementele. Povestea asta cu spaga, chiar daca astia de la DNA au lucrat-o cam prost, e numai o farama din enormitatile de nenorociri, inselatorii, influente  si ilegalitati pe care Conu Misu le-a infaptuit o viata ! Intrebati iesenii care i-au fost prin preajma! nu are rusine nemernicul !

# Marenela date 3 September 2014 18:10 +3

Cata ipocrizie!!! Tocmai Radu Precul, finul lui Vlasov, face asemenea comentarii...

# Pustiul date 7 May 2014 17:33 -1

Stimata redactie de la Lumea Justitiei, va rog sa luati in considerare faptul ca la Curtea de Arbitraj, nu exista judecatori ci ARBITRI!!!! Va citesc de fiecare data cu interes si admit ca se pot strecura greseli insa, domeniul juridic nu e pe intelesul tuturor, si pentru acest motiv si din respect pentru noi juristii care va citim articolele, va recomand o atentie sporita la lucrurile mai putin evidente dar importante si semnificative. Va ofer si citatul la care fac referire ,,Mai mult, in cauza se pune si problema calitatii procesuale, in sensul ca judecatorii Curtii de Arbitraj, conform legii nu au calitatea de functionar.\"

# Dr.Botomeri Vasile www.unbr.info date 7 May 2014 21:18 -1

Dr.Vasile Botomei feliocita apararea dlui Vlasov!Mai spune Vasile Botomei ca ar fi bine pentrutoti avocatii sa faca cate un concediu in stare de arest la catre un IPJ,ca numai asa avocatii isi dau seama ce insemnatate are reprezintarea si  apararea in instanta.Asta in conditiile in care avocatii stau linistiti dupa ce clientii lor sunt retiunuti sau arestati pe nedrept, zicand ca vor scoate mai multi bani de la rudele clientilor cand cel aparat este dupa gratii. inh alta ordine de idei,arestul i-a facut bine domnului Vlasov, pentru ca asa nu se mai duce la jocurile de noroc, si ca om de carte se poate ocupa de scris carti, de facut iubire la domiciliul lui, ca prea era zbuciumat cu functia de la Camera de Comert, unde a exclus mai multe camere de comert judetene,din cauza ca presedintii de camere in loc sa promoveze interesele IMM-urilor transformasera camerele in bunuri de inters personal. Dr.Vasile Botomei recomanda dlui Vlasov sa lectureze www.unbr.info si accepte sa devina Decan!

# Dr.av.Botomeri Vasile Presedinte UNBR/ www.unbr.info date 7 May 2014 21:22 0

Dr.Vasile Botomei felicita apararea dlui Vlasov!Mai spune Vasile Botomei ca ar fi bine pentru toti avocatii sa faca cate un concediu in stare de arest la cate un IPJ,ca numai asa avocatii isi dau seama ce insemnatate are reprezintarea si apararea in instanta.Asta in conditiile in care avocatii stau linistiti dupa ce clientii lor sunt retiunuti sau arestati pe nedrept, zicand ca vor scoate mai multi bani de la rudele clientilor cand cel aparat este dupa gratii. In alta ordine de idei,arestul i-a facut bine domnului Vlasov, pentru ca asa nu se mai duce la jocurile de noroc, si ca om de carte se poate ocupa de scris carti,de facut iubire la domiciliul lui,ca prea era zbuciumat cu functia de la Camera de Comert, unde a exclus mai multe camere de comert judetene,din cauza ca presedintii de camere in loc sa promoveze interesele IMM-urilor transformasera camerele in bunuri de inters personal. Dr.Vasile Botomei recomanda dlui Vlasov sa lectureze www.unbr.info si accepte sa devina Decan/Iasi!

# ADEVARUL date 7 May 2014 22:51 +1

ADICĂ VLASOV ESTE UN FEL DE BULIBAȘĂ,DE AR FI ȘI JUDECĂTORII CA EL :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva