26 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 4.07.2014 – Judecatoarea din dosarul “Telepatia-Voiculescu” a fost premiata de Vasilica Danilet pentru curaj

Scris de: L.J. | pdf | print

4 July 2014 17:16
Vizualizari: 5434

 

* Multa lume a ramas uimita de modul in care s-a desfasurat sedinta de marti, 1 iulie 2014, din dosarul “Telepatia” al lui Dan Voiculescu. Asa cum am si relatat, a fost un meci de box intre judecatoarea Camelia Bogdan si avocatii inculpatilor, carora le-au fost respinse pe banda rulanta toate cererile si exceptiile. Desigur, de cealalta parte, multi au laudat-o pe Camelia Bogdan, ridicand in slavi asa-zisul curaj pe care aceasta l-a avut. Asa ne-am adus aminte de o chestie extrem de interesanta. In urma cu vreo doi ani, judecatoarea Bogdan a fost premiata pentru “Curaj in exercitarea Justitiei” de “Alianta pentru o Romanie Curata”, un ONG coordonat de Alina Mungiu Pippidi, o sustinatoare a regimului Basescu. Cine credeti ca i-a dat premiul? Celebrul Vasilica Danilet, un om al sistemului Basescu, fost consilier al Monicai Macovei, cea care de-a lungul timpului l-a infierat pe Dan Voiculescu. Tare interesant cum a ajuns o judecatoare premiata de sustinatorii lui Basescu sa il judece pe cel mai puternic dusman al acestuia. Oricum, basistii nu se opresc aici. Luni, 7 iulie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti acestia incearca sa se stranga pentru a o sustine chipurile pe curajoasa Camelia Bogdan. Evident, nici vorba de presiuni asupra Justitiei...

 

* Va mai amintiti cum i-a linistit sefa ICCJ, Livia Stanciu, pe procurorii DNA la inceputul anului 2014, cu ocazia prezentarii bilantului Directiei? Pentru cei care nu isi mai aduc aminte, le spunem noi ca, atunci, Livia Stanciu i-a asigurat pe procurorii Codrutei Kovesi ca le va fi un “partener de nadejde”. Buna colaborare dintre Livia Stanciu si DNA o vedem desigur cu totii. Procurorii DNA ar trebui sa mai stie ceva insa: sefa Inaltei Curti ii apara cu mare darzenie la CSM, alaturi de ceilalti membri apropiati DNA. Nimeni nu poate spune ceva rau despre procurorii Codrutei Kovesi ca are de-a face cu Livia Stanciu. S-a vazut asta si la ultima sedinta cand presedinta ICCJ a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-si convinge colegii din Consiliu ca Mazare a afectat prestigiul Justitiei cand a vorbit de rau DNA. Asta da prieten!

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# OMUL DIN GRADENA date 4 July 2014 19:48 +4

Dar acum se ascunde in spatele camerelor? numai face bai de multime? se multumeste sa urari din spatele tv-ului ? ce s-a inchis tv-ziunea preferata ? s-au a ajuns si el la concluzia ca sigur numai intelectualii se uita la acele camere Cine l-a invatat sa nu se mai arate ? sa numai fie la microfoane ca nu puteai sa deschizi inainte un post cu stiri fara sa ii vedem moaca si sa ia toate microfoanele la rand sa isi arte muschii si dintr-o data TACERE S-au numai INTELECTUALII cedeaza? ......

# diana date 7 July 2014 14:45 +1

cand ai probleme grave cu gramatica limbii romane incerci sa te abtii sa comentezi in scris. pe viitor "mai pune mana pe niste almanahe" si apoi da-ti cu parerea...

# Traian Basescu date 5 July 2014 09:35 +6

Asta nu o impiedica sa judece corect cauza si sa-i mai adauge lui Voiculescu un "bonus" la cei 5 ani de bulau.

# nuibai date 5 July 2014 10:27 +12

1. Curajul judecătorului este o tîmpenie. Judecatorul trebuie să fie doar normal, atît de normal încît să poată judeca imparţial şi pe cel mai bun prieten. 2. Judecătorul partener cu procurorul înseamnă judecător subordonat procurorului, deci subordonat celor care au trimis procurorul în şedinţă. 3. Cea mai mare mizerie morală, frizînd crima, este să judeci cu maţele, să judeci la ordin şi la comandă politică.

# nuibai date 5 July 2014 10:31 +8

Revin apropo pct. 2: de ce nu partener cu avocatul, care apără un om prezumat neviinovat?

# raspuns date 5 July 2014 19:06 -5

pt ca esti prea prost sa intelegi bai nuibai...sau pt ca din cei ajunzi acolo doar 0.9 % sunt achitati?crezi ca pana se da horararea judecatorul spre finalul procesului nu stie ca il condamna sau nu?sau crezi ca se hotarasaste in.mom delibwrarii?

# visu date 5 July 2014 11:48 +4

Moldovioara mea, bucalaie pufoasa, luate-ar pt apologia infractiunilor!

# PEDAGOGUL date 5 July 2014 12:34 +2

Toate acuzatiile aduse lui Voiculescu in dosarul Telepatia sunt nefondate.Voiculescu trebuie achitat.

# diana date 7 July 2014 15:07 -2

deci cunosti dosarul cu toate probele si, mai mult, esti si judecator si ai decis ca nimic nu este fondat, probabil esti calificat cand te pronunti. pana la urma care lingau esti? gadea? badea ?

# Curajul date 5 July 2014 20:55 -4

Curajul este o calitate rara la judecatori. E foarte bine pentru Voiculescu ca este judecat de o judecatoare curajoasa. E, intr-adevar pacat ca Voiculescu nu este judecat de cei care au scris acest articol. Sa fii judecat de catre cei pe care ii platesti ar fi ceva interesant, nu?

# obiectiva date 5 July 2014 20:57 +4

daaa, sigur, dar o sa fie judecat DOAR de o `judecatoare curajoasa`, ca celalalt din complet NU are concursul promovat pe bune........ii mai lipsesc niste ani de magistratura !!!! asa ca, va lipsi la teremnul din 07 iulie 2014, ca e .........bolnav...face ciuma bubonica ! 

# Curaj date 5 July 2014 21:07 -5

Dar, de unde stii tu? Esti nevasta-sa si il ingrijesti tu?

# obiectiva date 5 July 2014 22:59 +1

nuuuuu ! Doamne fereste ! eu sunt CLARVAZATOARE, nu nevasta ! NICIODATA nu mi s/a potrivit  rolul  de nevasta !

# curaj date 5 July 2014 21:14 -6

Si, curajul judecătorului nu este o tîmpenie. Judecatorul nu trebuie să fie doar normal. Trebuie sa fie curajos. De fapt, asta cauta cei din comisiile de examen la INM. Daca este normal eu nu cred ca poate judeca imparţial şi pe cel mai bun prieten. Judecătorul "normal" este subordonat procurorului. Doar cei curajosi nu sunt subordonati numanui.

# doru date 5 July 2014 21:28 -3

aveti o problema cu subordonarea vad....nimeni nu i subordonat nimanui in justitie ..fiecare isi face treaba lui in limitele legii si a scopului functiei .(acuzare.aparare..judecare)pt decantarea adevarului...

# obiectiva date 5 July 2014 23:02 +2

asa ar trebui, dar TOTI ASTIA de care vorbesti, FUG SA DEA RAPORTUL LA SRI ! si sa ia urmatoarea comanda......CHELNERi!

# Curaj date 5 July 2014 21:39 -3

O speta. Un judecator ii da 3 amenzi judiciare prim-procurorului din cadrul Parchetului. Prim-procurorul face cerere de reexaminare. Judecatorul care solutioneaza cererea de reexaminare admite cererea si anuleaza amenzile judiciare. Cine este normal: primul judecator sau al doilea? De mentionat ca prim procurorul este vazut in biroul celui de-al doilea judecator mai mereu. Justitia are mari probleme cu subordonarea. Mai ales procurorii. Care se subordoneaza ierarhic.

# Curaj date 5 July 2014 21:45 -3

Impartialitatea este cea mai mare calitate a unui judecator. Si foarte rara printre acestia. Ca si pe aici.

# obiectiva date 5 July 2014 22:57 +2

asta cu curajul, pana la urma te/ai hotarat ..??? .CARE E CEA MAI MARE CALITATE ??? curajul sau impartialitatea ?????

# Ureche date 8 July 2014 20:22 0

Asta mi-aduce aminte de concursul la care participau o judecatoare curajoasa, o judecatoare impartiala si o judecatoare care stia mult DREPT. Juriul condus de Danilet a premiat-o pe aceea care avea cele mai mari ȚÂȚE.

# Curaj date 5 July 2014 23:19 -3

Cred ca e acelasi lucru. Daca esti impartial esti curajos. Tu ce zici, d-na avocat Obiectiva?

# obiectiva date 6 July 2014 07:53 +1

NU are legatura nici curajul , nici impartialitatea, ci calitatea principala este cea de OM..........orice NEBUN poate fi curajos pana la dementa, orice NEOM poate fi impartial pana la inconstienta ! ca atare, a fi OM E LUCRU MARE !!!!!! 

# Vechime date 5 July 2014 23:36 -3

Citeste Decizia Curtii Constitutionale nr. 176 din 26 martie 2014 si Decizia Curtii constitutionale nr. 785 din 12 mai 2009, Obiectiva.

# obiectiva date 6 July 2014 07:16 +1

exact la ea faceam refererire...citeste si tu mai atent, @ vechime, FACE REFERIRE DOAR LA FUNCTIILE DE CONDUCERE, NU DE LA CELE DE EXECUTIE...pentru cele de eXEcutie este evident ca trebuie sa fii NUMIT INTAI MAGISTRAT PRIN DECRET PREZIDENTIAL.......si din momentul numirii incep sa curga ANII DE VECHIME...... asa, putem lua ORICE MATURATOR D INSTANTE si o punem JUDECATOR ca are ani de vechime in .....magistratura !!!!!!!

# obiectiva date 6 July 2014 07:23 +1

privindu/l pe MIHALCEA MIHAI ALEXANDRU aveti o SINGURA sansa sa deveniti credibili......TOT CV ul ului european........facut public, sa vedem cati ani are ca VARSTA MACAR, sa avem certitudinea ca nu i s/au pus ca vechime in magistratura si ANII DE GRADINITA..........gata, asta s/a dus, s/a deconirat ca ofiter SRI ....puteti sa il treceti in rezerva, poate sa primeasca o functie de executie de...AGENT PROCEDURAL, sa zicem....e bun si acolo...face priedurte citatii, sentinte de fond ca sa piarda cine trebuie apelul, sau cele de apel ca sa piarda oamenii recursul, etc....e un loc sub soare pentru toti......DACA IN 2010 FEBR. A FOST NUMIT PRIN DECRET PREZIDENTIAL ...la judecatoria BUZAU va rog NU mai faceti CONFUZIE intre vechimea in munca conf Legii PENSIILOR si VECHIMEA IN MAGISTRATURA conf LEGII 304...si tot in 2010 se muta din MOTIVE PERSONALE LA BUC. si in 4 ANI, devine jude de TREBONAL si de CURTE DE APEL......4 ANI, ATATA, SALT SPECTACULOS DE LA JUDECATORIE LA CURTE DE APEL...

# obiectiva date 6 July 2014 07:36 +1

daca logica lui vechime e corecta si  deciziile CCR 176 si 785 prelaveaza legii, respectiv modificarilor ulterioare ale L 304, atunci si decizia CCR: Taxele judiciare de timbru pentru daune morale sunt neconstitutionale Curtea Consitutionala (CCR) a stabilit, prin decizia nr. 778/2009, ca dispozitiile art. I pct. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 34/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru sunt neconstitutionale PREVALEAZA  OUG 80/2013 care instituie taxa judiciara de timbru de 100 lei pentru DAUNELE MORALE, ca atare, este neconstitutionala......... 

# obiectiva date 6 July 2014 07:40 +1

DECIZIA CCR 785/2009 ATACA art 44 alin 2  din L 304/2004...ce spune L 304/204 la art. 44 alin 2 Art. 44. - Preşedinţii curţilor de apel au calitatea de ordonator secundar de credite, iar preşedinţii tribunalelor au calitatea de ordonator terţiar de credite.    (2) Pentru instanţele militare, Direcţia instanţelor militare din cadrul Ministerului Apărării este ordonator terţiar de credite.     ___________

# obiectiva date 6 July 2014 07:42 +1

DECIZIA CCR 176/2014 ATACA art 50 alin 2 din L 304/2004.... ce spune L 304/2004 la art 50 alin. 2  Art. 50. -    (2) Adunările generale ale judecătorilor se convoacă după cum urmează:    a) adunarea generală a curţii de apel şi adunarea generală a judecătorilor din circumscripţia acesteia - de preşedintele curţii de apel;    b) adunarea generală a tribunalului şi adunarea generală a judecătorilor din circumscripţia acestuia - de preşedintele tribunalului;    c) adunarea generală a tribunalului specializat - de preşedintele acestuia;    d) adunarea generală a judecătorilor - de preşedintele judecătoriei.    (3) Adunările generale ale judecătorilor se convoacă şi la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor care fac parte din aceasta.    (4) Adunările generale ale judecătorilor se pot convoca şi de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii sau cole  

# obiectiva date 6 July 2014 07:44 +1

NO, ACUM UNDE VEDETI VOI IN ARTICOLELE DE LEGEA 304/2004  ATACATE LA CCR CA SPUNE DE VREO VECHIME IN MAGISTRATURA ca sa fie declarata CONSTITUTIONALA ORI BA ?

# obiectiva date 6 July 2014 07:47 +1

LEGEA/i lege, NU /i tocmeala........NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE, de legea 304/2004, de regulamentul CSM, nici chiar judele mihalcea mihai alexandru....VREM SA VEDEM cei 5 ani, cei 8 ani si cei 15 ani VECHIME IN MAGISTRATURA.....ai acestuia ...pe care acesta ii are la activ !!!!! daca ii are si faceti dovada apoi TAC SI VA APROB , NU MAI SPUN NIMIC !

# obiectiva date 6 July 2014 08:05 +1

vezi tu, mai vechime, alias subiectivul, NU stii sa citesti nici legi nici decizii CCR, nici decrete !!!!! est un RATAT !!! indiferent cata`` *uie iti permite serviciul sa dai``` !!!!!! 

# Subiectiv date 6 July 2014 12:29 -4

Eu ti-am zis recomandat sa citesti Decizia Curtii Constitutionale nr. 785/12.05.2009. Art. 44 alin. 2 "La calcularea vechimii prevăzute la alin. 1 se ia în considerare şi perioada în care judecătorul sau procurorul a fost avocat." Se vede ca nu esti nici macar avocat. Pacat. Eu nu iau cafeaua decat cu femei care au studii superioare, nu si cu cele care au doar 8 clase. Ce proasta sunt! Nu sunt in stare sa citesc nici macar o decizie CCR. Femeie ALFA. Ha, ha, ha.

# Subiectiv date 6 July 2014 17:24 0

Obiectiva, "la bulau" n-ai internet. Carmen ti-a pus sechestru pe avere? Condamnata definitiv din 31 ianuarie 2014. Cu suspendare sau cu executare?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva