27 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVIU – Avocatul George Manciu candidat independent la demnitatea de deputat: "Pentru unii candidati 'independenta' este ultima forma de traseism politic... Credeti ca de'al de Nicusor Dan & company au bani doar din donatiile romanilor? Hai sa fim seriosi, ati vazut numai cati bani folosesc pentru campania on-line. E plin internetul de Nicusor, Clotilde, Ghinea si altii. Din pacate unii candidati duc in derizoriu si independenta"

Scris de: L.J. | pdf | print

6 December 2016 16:09
Vizualizari: 4791

Cu doar cateva zile inainte de alegerile parlamentare programate pentru data de 11 decembrie 2016, candidatul independent la demnitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, avocatul George Manciu (foto), a acordat publicatiei Lumeajustitiei.ro un interviu in care vorbeste deschis despre motivele pentru care a decis sa intre in politica trecand pe planul doi avocatura, despre decizia de a candida ca independent, dar si despre planurile pe care le are in mandatul sau de deputat. In cadrul interviului, George Manciu si-a expus opinia cu privire la partidele politice si obligatiile pe care un candidat ajunge sa le aiba atunci cand intra pe scena politica din partea unei formatiuni politice, pericolul pe care il reprezinta traseimul politic, vorbind fara retineri despre fenomenul “USR” si nu numai. In ce priveste viitorul Guvern, George Manciu sustine ca va fi de acord cu propunerea inaintata de formatiunea ce va detine majoritatea parlamentara, insa in mod categoric nu va vota un Guvern din care ar urma sa faca parte UDMR.


Prezentam in continuare interviul realizat cu George Manciu:

In deschiderea interviului, am rugamintea de a va prezenta in fata celor ce in data de 11 decembrie isi vor exprima vointa la vot. Este necesar acest lucru pentru ca oamenii sa va cunoasca si sa voteaze in cunostinta de cauza.

M-am nascut in Bucuresti, in urma cu 32 ani, mai exact in data de 20 noiembrie 1984. Clasele I-VIII le-am facut la scoala 39 in Colentina, iar ulterior am absovit cursurile liceale de la Lucian Blaga din Pantelimon. Dupa terminarea liceului, am urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane, timp in care m-am pregatit pentru o frumoasa cariera in avocatura. Atat in timpul facultatii, cat si dupa, am facut practica la doua dintre cele mai mari case de avocatura din Romania – Magureanu SCPA si Musat si Asociatii SCPA. In 2009 am intrat in Baroul Bucuresti, iar in 2011, dupa absolvirea Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor am devenit avocat definitiv. Cariera a inceput la SCPA Zamfirescu Racoti Predoiu (2009-2011), dupa care am profesat in cadrul Cabinetului Individual Manciu George Alexandru. In toamna anului 2012 m-am autosuspendat din avocatura si am intrat in administratia publica locala. Intre 2012 – 2015 am activat in cadrul Primariei Sectorului 3, ocupand functia de Director Executiv a mai multor directii (Gospodarie Locala, Utilitati Publice si Administrarea Domeniului Public), iar intre 2015-2016, pentru o scurta perioada de timp am ocupat functia de Director Executiv al Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Domnule Manciu, ati decis sa intrati in politica intr-o perioada nu foarte calma pentru Romania, intr-o perioada in care politicul si justitia au ajuns sa se contopeasca. Ce v-a determinat sa faceti acest lucru? De ce ati ales sa candidati independent?

Partidele politice inseamna „dependenta”. Cand ajungi intr-o functie pe listele lor, cand pe langa banii tai se mai pompeaza in campania electorala si din bugetul partidului, ramai indatorat partidului. Si nu doar asa, ca trebuie sa dai banii inapoi, ci trebuie sa pui si dobanda. Exista camarile la nivelul tuturor partidelor, fie ca sunt vechi precum PSD sau PNL fie ca sunt recente precum USR. Credeti ca de'al de Nicusor Dan & company au bani doar din donatiile romanilor? Hai sa fim seriosi, ati vazut numai cati bani folosesc pentru campania on-line. E plin internetul de Nicusor, Clotilde, Ghinea si altii. Din pacate unii candidati duc in derizoriu si independenta. Te mai poti numi independent cand tu ai fost ales, chiar si de mai multe ori, pe liste de partid? Sau cand ai fost numit ministru de un partid? Ma refer bineinteles la Elena Udrea si Toader Paleologu, ambii fosti ministrii, ambii fosti PDL-isti. Nici cu Remus Cernea nu imi e rusine: el a ajuns deputat in Constanta sustinut de USL. Aceasta forma de ipocrizie transforma „independenta” in ultima forma de traseism politic. Ii rog pe votanti sa cearna si aceste informatii si daca le convine programul meu politic sa ma trimita in Parlament, pe mine, un independent autentic, fara carnete de partid, fara stapani, fara datorii care sa ma impinga la coruptie. Sa va mai spun ceva: am citit de curand un raport al Institutului Pentru Politici Publice care prezinta statistici ce ne demonstreaza cat de familentara este politica de partide in Romania. Din 2012 si pana in prezent, 223 de parlamentari, adica 38% din total, nu mai sunt in partidele sau grupurile parlamentare sub sigla carora au candidat in urma cu patru ani. Care e motivul? Fug dupa putere, dupa bani, ii doare in cot de doctrine sau de cinste. Se plimba prin partide dupa ciolan. Asta inseamna partide.

De ce ar alege bucurestenii independenti, si nu partide politice?

26 ani ne-au ajuns sa ne dam seama de raul pe care il pot face partidele politice. Este logic ca daca un partid investeste cateva milioane de euro in campania electorala, acesti bani vor trebui recuperati din banii publici. La aceste alegeri romanii vor da o palma partidelor politice si vor trimite multi independenti in Parlament. Independentii nu au sefi si nici obligatii fata de partide sau alte entitati, motiv pentru care ne vom putea opune oricarei initiative legislative care sa afecteze cetatenii sau banul public.

Spuneati de programe politice, cu ce va prezentati in fata alegatorilor?

Am 12 proiecte mari si voi sprijini, in calitate de deputat independent orice alta initiativa buna pentru tara. Din cele 12 proiecte, 11 se pot aplica imediat, unul singur necesitand mult timp pentru implementare, vorbesc despre sistemul finladez de educatie, cel mai performant sistem la nivel mondial.

Proiectul etalon din programul meu politic este „Prima Chirie” care se adreseaza tinerilor avand varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani si consta in subventionarea de catre stat a 50% din costul chiriei (la o valoare totala a chiriei de maximum 350 de euro la cursul BNR). Astfel, nu doar ca vom mari confortul si traiul de viata al tinerilor, dar vom eradica si evaziunea fiscala din acest sector. Banii obtinuti din plata impozitelor pe chirii vor fi directionati spre acest fond special, iar restul va fi completat din impozitele pe constructia de cladiri de locuinte. Astfel, vom impulsiona si piata imobiliara prin profitabilitatea imediata a locuintelor. In 2015, la nivelul orasului Bucuresti, oferta a fost mai mica decat cererea, fapt ce a dus la scumpirea chiriilor pentru apartamentele de doua, trei sau patru camere. Un astfel de proiect incurajeaza constructia de noi imobile pana cand piata se va regla, iar preturile se vor stabiliza. Dupa socul de pe piata bancara odata cu intrarea in vigoare a Legii Darii in Plata, sistemul a inceput sa se reaseze pe un fagas cat de cat normal, iar avansurile cerute pentru creditele ipotecare sa se relaxeze. Unii dintre marii jucatori bancari cer acum 25% avans pentru creditul „Prima Casa”, iar bancile mai mici au oferte si mai avantajoase pentru ca sunt in situatia in care au nevoie de atuuri in competitia cu jucatorii mari. De altfel, prognozele finantistilor prevad scaderi succesive ale avansului pana la reglementarea pietii. Alta componenta importanta a acestui proiect este eradicarea evaziunii din zona imobiliara. Este un fapt cunoscut ca institutiile statului, ANAF-ul in special, nu reusesc sa eradicheze evaziunea fiscala facuta de cei care isi inchiriaza casele fara contract. Prin aplicarea programului „Prima Chirie”, zona „la negru” o sa dispara din motive la vedere. Subventia acordata de stat se va face si in baza contractului (obligatoriu) de inchiriere inregistrat la organele fiscale. Colectarea impozitului se va face de catre institutiile abilitate, dar banii vor fi virati in contul (la bugetul) special pentru acest proiect.

Sunt si alte proiecte precum eliminarea taxei de gunoi la nivelul intregii tari, desecretizarea votului in parlament, iesitul la pensie cand vrei, toate detaliate pe siteul meu georgemanciu.ro

Daca transformam Casa Poporului intr-o cladire exclusiv a justitiei, ce facem cu actualele constructii destinate justitiei?

Le transformam in muzee, teatre, scoli, spitale, sau orice alte sedii ale institutiilor publice. Cu siguranta avem nevoie de foarte multe spatii in foarte multe domenii, important este sa existe vointa de a optimiza spatiile existente!

V-ati gandit ce Guvern veti sustine?

Asta trebuie sa decida romanii. Guvernul va fi propus de cel mai votat partid, respectiv de alianta ulterioara facuta pentru a avea majoritate. O sa votez pentru o majoritate stabila cu o singura exceptie: nu o sa votez niciodata pentru un Guvern din care va face parte UDMR.

Comentarii

# escu date 7 December 2016 09:15 0

Poate viitorul Parlament, sperăm mai puternic și mai ferm cu legiferările și respectarea democrației în România, să modifice legea astfel încât un parlamentar, la părăsirea formațiunii pe lista căreia a candidat să piardă postul de parlamentar, locul lui fiind luat de următorul clasat de pe lista partidului respectiv. De ce la primari să fie o astfel de prevedere (impunând alegerea unui nou primar). De asemenea, la europarlamentari locul este luat de următorul pe listă. Și, în cazul României, au fost astfel de situații.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva