nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

JUDECATORII CONDAMNA NEPASAREA LUI IOHANNIS – UNJR este consternata de pozitia consilierei prezidentiale Simina Tanasescu, cea care a declarat nonsalant ca habar n-are de problema acoperitilor din Justitie: „Este stupefiant sa auzi ca un reprezentant al Administratiei Prezidentiale nu stie 'inca exact despre ce este vorba' legat de problema ofiterilor acoperiti, subiect dezbatut din mai 2015... UNJR va continua demersurile pentru lamurirea implicarii serviciilor secrete in justitie”

Vineri, 8 ianuarie 2016 15:03 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Reactie dura din partea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj, dupa ce consiliera lui Klaus Iohannis, Simina Tanasescu (foto), a declarat la prima sedinta a CSM din 2016, la care i-a tinut locul presedintelui Romaniei, ca nu cunoaste detalii despre solicitarile asociatiilor profesionale privind lamurirea implicarii serviciilor secrete in Justitie si existenta ofiterilor acoperiti in randul magistratilor. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, vineri 8 ianuarie 2016, UNJR se declara consternata de pozitia Siminei Tanasescu care sustine ca nu ar sti nimic despre discutiile referitoare la problema acoperitilor din Justitie.


UNJR considera stupefianta reactia Siminei Tanasescu, in conditiile in care aceasta a fost numita in functia de consilier prezidential in ianuarie 2015, iar subiectul privind ofiterii acoperiti existenti printre judecatori si procurori se dezbate constant din mai 2015. UNJR reaminteste de solicitarile asociatiilor profesionale ale magistratilor trimise catre CSAT, solicitari in care se cerea verificarea declaratiilor pe proprie raspundere date de judecatori si procurori in sensul ca nu sunt ofiteri acoperiti ai vreunui serviciu secret, precum si verificarea hotararilor CSAT in ceea ce priveste implicarea serviciilor in Justitie. Solicitari la care insa nici presedintele Klaus Iohannis, nici CSAT nu au binevoit sa raspunda.

In final, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania precizeaza ca va continua si in 2016 demersurile pentru clarificarea problemei legate de implicarea serviciilor in Justitie.

Prezentam comunicatul UNJR:

UNJR e consternata de faptul ca delegatul Presedintelui Iohannis la sedinta CSM nu stie nimic despre problema acoperitilor din justitie

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a primit consternata reactia doamnei consilier prezidential Simina Tanasescu care, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii din data de 6 ianuarie 2016, intrebata fiind despre stadiul de solutionare a cererilor asociatiilor de magistrati adresate CSAT, de lamurire a problemei legate de implicarea serviciilor secrete in justitie si de cea a ofiterilor acoperiti intre magistrati, a declarat ca 'nu stiu, inca, exact despre ce este vorba'.

Doamna Simina Tanasescu este consilier prezidential din luna ianuarie 2015 si este stupefiant sa auzi ca un reprezentant al Administratiei Prezidentiale nu stie 'inca exact despre ce este vorba' legat de problema ofiterilor acoperiti, subiect dezbatut public, constant din luna mai 2015.

Dupa declaratiile generalului SRI Dumitru Dumbrava, potrivit caruia instantele de judecata au devenit 'camp tactic' al acestui serviciu secret, incepand cu luna mai 2015, asociatiile profesionale ale magistratilor au cerut CSAT sa verifice declaratiile pe proprie raspundere date de magistrati in sensul ca nu sunt ofiteri acoperiti ai unui serviciu secret, precum si hotararile date de aceasta institutie in ceea ce priveste implicarea serviciilor secrete in justitie.

Desi legea prevede verificarea acestor declaratii de catre CSAT, astfel de verificari nu au fost facute, efectiv, niciodata, lasand deschisa poarta suspiciunilor vis a vis de existenta ofiterilor acoperiti in randul magistratilor, fapt ce afecteaza intreg sistemul judiciar, prin erodarea increderii cetateanului intr-un act de justitie independent si impartial.

Dupa mai bine de sase luni de la sesizare, CSAT nu doar ca nu a facut publice rezultatele verificarii existentei ofiterilor acoperiti in justitie, dar nu a avut nici o pozitie publica oficiala din care sa rezulte daca aceste verificari au fost demarate si care este stadiul acestora, in conditiile in care interesul public este unul evident.

In data de 3 iunie 2015, UNJR s-a adresat, direct, printr-o scrisoare domnului Klaus Werner Iohannis, in calitate de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sa convoace aceasta institutie pentru a verifica toate hotararile acesteia, in baza carora Serviciul Roman de Informatii se implica in actul de justitie, precum si revocarea lor, in masura in care nu sunt conforme cu Constitutia si legile Romaniei.

Din mai multe declaratii si documente publice rezulta ca, in ultimii 10 ani, CSAT a dat hotarari prin care implica SRI in actul de justitie, insa aceste hotarari nu sunt publice, astfel ca nimeni nu poate sti exact natura implicarii SRI-ului in actul de justitie.

Solicitarea judecatorilor catre Presedintele Iohannis nu a avut nici un ecou, motiv pentru care UNJR s-a adresat, din nou, la data de 8 decembrie 2015, printr-o cerere intemeiata pe prevederile legii 544/2001, privind accesul la informatiile de interes public, Consiliului Suprem de Aparare a Tarii solicitand sa fie clarificate deciziile care implica serviciile secrete in actul de justitie.

In concret, UNJR a solicitat numarul, data adoptarii si copie dupa hotararile CSAT referitoare la relatia dintre serviciile secrete ale statului, in special cele ale Serviciului Roman de Informatii, cu justitia, precum si atributiile acestor servicii in domeniul justitiei. Nici la aceasta cerere, adresata CSAT, nu s-a primit raspuns pana acum.

'Faptul ca exista hotarari nepublice care reglementeaza implicarea serviciilor secrete in justitie este o incalcare grava a principiilor fundamentale de functionare a unui stat de drept', a spus Dana Girbovan, presedinte UNJR.

'Clarificarea raporturilor ce guverneaza relatia dintre justitie si actiunea serviciilor secrete este un imperativ absolut pentru garantarea dreptului fiecarui cetatean ce are acces la o justitie independenta si parte de un proces echitabil', a continuat aceasta.

Publicarea acestor hotarari a fost ceruta si de MEDEL, organizatie europeana a judecatorilor, care a afirmat ca 'toate legile, regulamentele, protocoalele ce vizeaza administrarea justitiei trebuie sa fie accesibile publicului'.

'Facem un apel la transparenta si responsabilitate catre toate institutiile statului cu atributii in acest domeniu, precum si catre societatea civila si presa, de a sprijini aceste eforturi de clarificare a implicarii serviciilor secrete in justitie. Problema este mult prea importanta pentru a accepta o atitudine opaca si indiferenta a autoritatilor deoarece este vorba despre garantarea accesului fiecarui cetatean la o justitie independenta', a concluzionat Girbovan.

UNJR va continua si in 2016 demersurile pentru lamurirea implicarii serviciilor secrete in justitie”.

Accesari:3152

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 8 ianuarie 2016 15:42 +17

pentru ONORABILA GIRBOVAN// ma prefac ca am uitat cit de basista erati pe la inceputurile domniei imperiului raului,si cu respect v/as intreba ,asa,ca unul din lumea cea mare.ONORABILA JUDECATOR DAR CIT DE INDIGNATA ESTE ASOCIATIA DVS PE FAPTUL CA MAI BINE DE 80% DINTE ACOLITII DVS AU SEMNAT ADEZIUNI CU SRI????(sursa MULT ONORABIL JUDECATOR DOAMNA COSTINIU).PE ACEI SEMNATARI II PUTEM CONSIDERA ACOPERITI? SE STIE LA NIVELUL DVS DE ASOCIATIE /ASOCIERE CITI DINTRE MEMBRII DVS AU SEMNAT ACEA ADEZIUNE?IESITI PUBLIC CU CIFRA SEMNATARILOR ACELEI ADEZIUNI SI POATE O SA VA INTELEGEM ,,INDIGNAREA,,

# BERCEA MONDIAL ;; e manevra lu frațăii miei,,,,,,,,,,,,,,,,, date 8 ianuarie 2016 19:23 +9

TOTALĂ LIPSĂ DE RESPECT FAȚĂ DE Uniunea Natională a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan. 1. În procent de 10% din magistrații care au AUTORIZAȚIE de acces la informații clasificate , sunt cadre active ale structurilor informative, ori în rezervă. 2. Este contrar Legii nr. 182/2002 să divulgi numele magistraților- cadre active. 3. Sunt foarte mulți grefieri, în general personal auxiliar, inclusiv cond. auto, care fac parte din potențialul informativ al structurilor. pentru verificări solicitați tabelul nominal cu magistrații care dețin asemenea autorizații.

# DODI date 8 ianuarie 2016 22:34 +7

Președintele avea dreptate: Trebuia solicitată lista celor care NU sunt acoperiți, era mai scurtă și putea fi făcută din timp. Cât despre Simina Tanasescu poate e consilieră cu ... agricultura și nu are habar de culturile semănate de premergătorii dânsei.

# REMEMBER date 8 ianuarie 2016 22:41 +9

Normal ca respecta crezul lui Ciolannis si se face ca ploua. Spioni in presa si politica ceva normal . . .

# unul din lumea cea mare date 8 ianuarie 2016 23:40 +6

ptr remember// remember ti/as pune o intrebare,la care personal nu gasesc un raspuns.unde crezi tu ca se indreapta ACUM romania dupa un deceniu furat de imperiul raului?

# remember date 10 ianuarie 2016 18:47 +1

Catre cea mai neagra perioada din istoria sa.Catre statul sclavagist securist in care noi astia ce n-am fugit din tara la timp, vom munci mai mult pe gratis (pe ceva mancare,haine secon-hand si utilitati) si daca vom protesta in vre-un fel vom fi bagati la'beciul domnesc" in baza dpsarelor fabricate de securisti.Adica noi vom munci sa producem bunuri materiale iar securistii ne vor supraveghea si ne vor fabrica dosare. :P :P :P :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# unul din lumea cea mare date 10 ianuarie 2016 21:10 +1

ptr remember// MULTUMESC DE RASPUNS!!!! stiam eu ca trebuie sa ma indrept spre insulele kiribati( si am scris intr/o postare ca nici nu o sa mai intorc capul)

# tot o deriva date 11 ianuarie 2016 09:57 0

Din pacate insulele Kiribati se scufunda. La propriu (din cauza cresterii nivelului marii).

# LEO date 9 ianuarie 2016 11:56 +5

Ani la rand tara noastra a alunecat practic sub talpa clanurior mafiote,a infractorilor verosi si aspagarilor de tot soiul intalniti la tot pasul.Rezultatul :sute de familii ramase pe drumuri al caror case au fost retrocedate ilegal.Acelasi regim l-au urmat parcurile si mii de Ha.pamant,aparand mosiile dobandite in baza unor acte false.Unul mosieri fiind bulibasa sef,anume Base.care a instaurat sistemul.A urmat padurile care au cam fost rase de pe teritoriul Romaniei si alte nenorociri care au condus la desfigurea economiei si bugetului tarii,fara ca cineva sa fie tras la raspundere,pt.ca cei cercetati constituie un nr.infim.Se prefigureaza ca borfasii sa ramana liberi dar si cu banii.Nici in acest caz D-ul IOHANNIS nu aude,nu vede,nu stie nimic nici el,nici consilerii sai.Atuncii ce sa mai vorbim de ofiterii acoperiti.UNDE ESTE STATUL DE DREPT.Ce se va intapla cu noi?

# Marin date 9 ianuarie 2016 12:04 +4

Cine este mai presus faţă de lege?  Judecătorul şI procurorul!  Cine   nu doreşte  ca procurorul şi judecătorul  să fie tras la  răspundere pentru faptele  sale printr-o lege adecvată?Clasa politică  împreună  cu  voi, magistraţii! Păi, de ce stat vorbim şi ce grupări sunteţi  voi?Probabil  că Presedintele împreună  cu Serviciile urmăresc  situaţia  şi doresc   să facă lumină  în această clică!Judecătorul şi procurorul crede  că nimeni nu are ce-I face  şi el face  ce vrea pentru  că nimeni nu-l trage de mânecă!Halal justiţie!

# ADEVARUL date 9 ianuarie 2016 19:38 +3

MSEAJUL MEU CĂTRE U.N.J ȘI IN PARTICULAR PENTRU AȘA ZIȘII MAGISTRAȚI ESTE ACESTA:RUSIA,PRIN KGB ȘI PRIETENII LOR BĂSISTI V-AU TRANSFORMAT INTR-UN CAL TROIAN,INTR-UN FEL DE VIRUS INFORMATIC CARE ODATĂ ACTIVAT CONDUCE LA DISEMINAREA INSTITUTIILOR STATULUI,LA COLAPS SI STARE DE ASEDIU ECONOMIC-RĂZBOI.CEL MAI PROBABIL SE V-OR ACTIVA CLAUZE EUROPENE CARE AU FOST EVITATE IN CAZUL GRECIEI,AMÂNATE,FAPT POSIBIL DATORITĂ IRESPONSABILITĂȚII VOSTRE DE A OCUPA FUNCȚIILE DE MAGISTRAȚI ÎN VIRTUTEA UNUI FEL DE INERȚIE PROST ÎNȚELEASĂ.DEJA,LA NIVELUL INSTANȚELOR CIVILE,NU MAI PUTEȚI CONTROLA PROCESELE,DEOARECE EXPERȚII SUNT DESEMNAȚI DINTRE CEI ALESI PE SPRANCEANĂ IN CAZURILE BĂSISTE-APARȚINÂND MAFIEI RUSE,ALTFEL SPUS,DACĂ NU VĂ REVENIȚI...O SĂ-I PUPAȚI CU TOȚII INELUL LUI PUTIN...SI NU DOAR INELUL :-* :-* :-* 

# tamaris.lucian date 9 ianuarie 2016 19:40 +3

Acoperitii se folosesc in cazul ca un judecator nu are probe , depune un acoperit o declaratie de martor ce nu se face publica ( e doar acoperit si nu poate fi deconspirat) si asa se motiveaza ca sunt dovezi si marturii. E joc occidental murdar 

# UNCETATZEAN date 10 ianuarie 2016 02:50 +1

1.SRI-ul nu are ce cauta in JUSTITIE. 2.Ofitzerii acoperitzi trebuiesc dati afara din JUSTITZIE...nintirziat. 3.Ceva foarte important....sa fie skimbata de urgentza Constitutzia,care da dreptul preshedintelui tzarii sa numeasca liderii institutziilor da fortza.Se elimina calea spre dictatura.A-tzi vazut basescu,omu mafiot ce a facut din Romania,daca si-a numit totzi shefii la serviciile statului,care ,evident,n-a mai fost stat de drept. 4. acestia trebuie numiti prin alegeri independente de catre specialishtii serviciului nrespectiv. 5. Periodic...serviciile da fortzaqa trebuie sa fie verificatela sange si nu formal,asha cum face azi parlamentul corupt. 6. Sa fie data legea raspunderii magistratzilor,procurorilor,a SRI,a DNA,a CCR,A parlamentarilor,,a guvernului. 7. precizez ca...e necesar si procurorii sa fie verificati la semnalaarea unor derapaje.Cum este posibil ca kiovezy sa exonereze pa basescu de 49 de dosare penale?????? 8 Recursul lu mircea basescu sa fie mutat dinC-ta 

# Mihaela Craciunescu date 11 ianuarie 2016 10:36 0

Suntem aproximativ o suta de grefieri pensionari, discriminati de Legea nr. 130/2015, pentru ca nu am implinit 60 de ani. Doresc sa va expun situatia noastra in foarte putine cuvinte: am fost pensionati in baza Legii nr. 567/2004, cu pensie de serviciu considerata, la acea data, pensie pentru limita de varsta, dar apreciata, ulterior, de unii autori pensie *nesimtita* . In 2010, aceasta pensie ne-a fost taiata drastic, cu aproximativ 70/80%. Unii dintre noi au castigat in instante si se bucura, in continuare, de aceasta pensie. Unele instante (care-l aveau pe *nasul in suflet*) au respins contestatiile noastre personale. Ba mai mult, unele instante care au admis contestatiile colegilor nostrii, la un moment dat s-au razgandit, si, aceleasi complete de judecata, au respins contestatiile, la indicatiile fostului ministru al justitiei, catalin predoiu. Speram ca o data cu *repararea tuturor nedreptatilor facute de guvernul boc-basescu*, sa revenim si noi la pensia

# Mihaela Craciunescu date 11 ianuarie 2016 10:40 0

Suntem aproximativ o suta de grefieri pensionari, discriminati de Legea nr. 130/2015, pentru ca nu am implinit 60 de ani. Doresc sa va expun situatia noastra in foarte putine cuvinte: am fost pensionati in baza Legii nr. 567/2004, cu pensie de serviciu considerata, la acea data, pensie pentru limita de varsta, dar apreciata, ulterior, de unii autori pensie *nesimtita* . In 2010, aceasta pensie ne-a fost taiata drastic, cu aproximativ 70/80%. Unii dintre noi au castigat in instante si se bucura, in continuare, de aceasta pensie. Unele instante (care-l aveau pe *nasul in suflet*) au respins contestatiile noastre personale. Ba mai mult, unele instante care au admis contestatiile colegilor nostrii, la un moment dat s-au razgandit, si, aceleasi complete de judecata, au respins contestatiile, la indicatiile fostului ministru al justitiei, catalin predoiu. Speram ca o data cu *repararea tuturor nedreptatilor facute de guvernul boc-basescu*, sa revenim si noi la pensia

# Bojidar date 11 ianuarie 2016 11:01 +1

Magistratii au fost timp de 10 ani slugile aservite lui Șantaj Băsescu și Monica Macovei, cumpărați cu funcții şi previlegii, au acționat în sprijinul regimului „Bătrânei codoaşă", in frunte cu Vasilică Danileţ, Oana Hăineală, Alina Ghica, Daniel Morar, Augustin Zegrean, ș.a.m.d. De ce au adus justiția in topul neîncrederii romanilor? Datorita nerespectarii unui principiu constitutional: "Nimeni nu este mai presus de lege".Au vrut salarii special, pensii special, drepturi special, ... Separarea puterilor in stat este valabila numai pentru cei din justitie?!

# Baspunar date 11 ianuarie 2016 11:58 0

Nu a fost nepăsare, cred că de scârbă față de un C.S.M. dominat de ciomăgari băsiștii, Vasilică Danileţ, Oana Hăineală, Alina Ghica, ș.a.m.d. Magistraților băsişti, cumpărați cu funcții şi previlegii de Șantaj Băsescu și Monica Macovei, care au acționat în sprijinul regimului „Bătrânei codoaşă", le doresc, vorba lui V.C. Tudor,: “să-i muşte muște cancerul de fund". Cine-i mai crede pe Șantaj Băsescu și acoliții săi, ori e prost, ori nu gândește!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 30.05.2016 – Traducatoarea o ia rau pe aratura

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER