4 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVENTIE - AMR cere Inaltei Curti sa constate ca este inadmisibila actiunea judecatoarei Alina Ghica, care vrea sa ramana cu orice pret in CSM, desi a fost revocata. AMR arata ca Ghica nu poate contesta hotararea CSM de revocare, intrucat aceasta nu priveste cariera profesionala si ca atare este inatacabila potrivit legii (Cererea)

Scris de: L.J. | pdf | print

10 May 2013 16:08
Vizualizari: 6454

 

Incercarile judecatorilor Alina Ghica (foto) si Cristi Danilet de a se mentine cu orice pret in jilturile de la CSM si de a impiedica organizarea de noi alegeri pentru posturile din care au fost revocati, au determinat Asociatia Magistratilor din Romania sa se adreseze Inaltei Curti cu o cerere de interventie. In dosarul nr. 1388/1/2013, cu termen la 21 mai 2013, aflat pe rolul Sectiei contencios administrativ a Inaltei Curti, AMR a depus o cerere de interventie accesorie in interesul paratului CSM, prin care solicita sa se respinga ca inadmisibila actiunea judecatoarei Alina Ghica, care a solicitat anularea Hotararii Planului CSM nr. 163 din 26.02.2013, prin care aceasta a fost revocata din functia de membru al CSM ca urmare a votului masiv in acest sens dat de judecatorii de la curtile de apel din tara.


In cererea sa, AMR arata in esenta ca hotararea CSM privind revocarea nu este una care priveste cariera magistratului, si ca revocarea nu poate fi privita ca o sanctiune disciplinara, acest act fiind unul de retragere a mandatului de incredere acordat pentru ocuparea postului de membru al CSM de reprezentant al judecatorilor curtilor de apel din tara.

AMR conchide ca „Legiuitorul nu a cuprins masura revocarii printre sanctiunile disciplinare, neputand fi, deci, asimilata acestora (respectiv excluderii din magistratura). Fata de enumerarea limitativa a sanctiunilor disciplinare, extinderea acestora, prin analogie, este lipsita de suport legal (...) In consecinta, atata timp cat, potrivit dispozitiilor art. 133 alin. 7 din Constitutie, hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile, cu exceptia celor prevazute la art. 134 alin. 2, iar revocarea nu poate fi interpretata, nicidecum, ca fiind o sanctiune disciplinara, ea reprezentand doar retragerea mandatului de incredere si, prin urmare, incetarea calitatii de membru al Consiliul Superior al Magistraturii inainte de expirarea mandatului, prezenta cerere, care vizeaza modalitatea de derulare a procedurii de revocare, este inadmisibila.”

Prezentam in continuare, in integralitate cererea de interventie a AMR:

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), organizatie neguvernamentala, apolitica, nationala si profesionala a judecatorilor si procurorilor - cu sediul in municipiul Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5 -, reprezentata legal de judecator conf. univ. dr. Dan Spanu, formuleaza, in temeiul dispozitiilorart. 63 din Noul Cod de Procedura Civila (N.C.P.C.),

CERERE DE INTERVENTIE ACCESORIE IN INTERESUL

paratului Consiliului Superior al Magistraturii

prin care solicita:

- stabilirea instantei competente sa solutioneze cauza, respectiv declinarea competentei materiale in favoarea unei curti de apel limitrofa Curtii de Apel Bucuresti, instanta la care isi desfasoara activitatea reclamanta, in temeiul dispozitiilor art. 132 alin.1 si 3 raportat la dispozitiile art.127 alin.1 din N.C.P.C.

- admiterea in principiu a cererii de interventie, in temeiul dispozitiilor art. 64 alin. 2 N.C.P.C., cu consecinta dobandirii, de catre A.M.R., a calitatii de parte in proces;

- admiterea, in temeiul dispozitiilor art. 246 alin. 1, art. 248 alin. 1 N.C.P.C., art. 133 alin. 7 din Constitutie, a exceptiei inadmisibilitatii cererii formulate de reclamanta Ghica Nicoleta Alina - cu domiciliul proceduralin municipiul Bucuresti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6 – in contradictoriu cu paratul Consiliul Superior al Magistraturii – cu sediul in municipiul Bucuresti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6 -, cu consecinta respingerii acesteia ca inadmisibila

1. Aspecte prealabile

Potrivit dispozitiilor art. 61 alin. 1 si 3 N.C.P.C.,,Oricine are interes poate interveni intr-un proces care se judeca intre partile originare… Interventia este accesorie, cand sprijina apararea uneia dintre parti.”

Conform dispozitiilor art. 63 alin. 1 si 2 N.C.P.C., ,,Cererea de interventie accesorie va fi facuta in scris si va cuprinde elementele prevazute la art. 148 alin. 1, care se va aplica in mod corespunzator.Interventia accesorie poate fi facuta pana la inchiderea dezbaterilor, in tot cursul judecatii, chiar si in caile extraordinare de atac.”

Prin cererea inregistrata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios administrativ si fiscal, sub nr. 1388/1/2013, reclamanta Ghica Nicoleta Alina a atacat Hotararea nr. 163 din 26.02.2013 emisa de Plenul Consiliul Superior al Magistraturii, act prin care s-a dispus revocarea acesteia din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ales din partea curtilor de apel, in procedura derulata in anul 2011.

2. Referitor la interesul A.M.R. de a interveni in cauza

Interesul Asociatiei Magistratilor din Romania de a invoca aceasta exceptie rezulta din art. 5 al Statutului A.M.R., potrivit caruia Asociatia are drept scop „reprezentarea intereselor magistratilorin raporturile cu celelalte subiecte de drept pe plan intern si international”.

Pentru realizarea scopului sau constitutiv, Asociatia are ca obiective, conform art. 6 pct. 2 din Statut, promovarea libertatii si demnitatii profesiei, apararea statutului magistratilor in statul de drept si independenta justitiei fata de celelalte puteri ale statului.

De asemenea, potrivit art. 6 pct. 4 din Statut, A.M.R. are ca obiectiv apararea libertatii, demnitatii sistatutului profesional al magistratilor, sens in care AMR isi exprima pozitia fata de deciziile luate de organele de justitie, astfel cum sunt prevazute in legea de organizare judiciara, in ceea ce priveste profesia de magistrat si cei care o exercita.

Prin raportare concreta la rolul conferit Consiliului Superior al Magistraturii, conform dispozitiilor art. 133 alin. 1 din Constitutie, art. 1 alin. 2 din Legea nr. 304/2004, republicata, art. 1 alin. 1 din Legea nr. 317/2004, republicata, si anume acela de a fi garantul independentei justitiei, AMR justifica un interes legitim, pretinzand respectarea vointei magistratilor, manifestata in conditii de vot similare procedurii de alegere, manifestare de vointa transpusa de Consiliul Superior al Magistraturii in Hotararea nr. 163 din 26.02.2013, ca o conditie primordiala pentru garantarea independentei justitiei si respectarea statutului magistratului.

Asadar, in realizarea scopului anterior evocat, A.M.R. justifica un interes legitim si, pe cale de consecinta, calitatea procesuala de a interveni in prezenta cauza, in interesul Consiliului Superior al Magistraturii,in apararea intereselor magistratilor pe care ii reprezinta, Asociatia fiind imputernicita chiar prin actul constitutiv sa actioneze in numele lor.

In calitate de organizatie profesionala nationala a judecatorilor, procurorilor si magistratilor-asistenti, AMR invoca incalcarea unui interes legitim, fiind o asociatie profesionala de interes public, ce apara drepturile si interesele magistratilor. Revocarea unui membru al Consiliul Superior al Magistraturii, prin vointa a doua treimi din judecatori, reprezinta un drept al magistratilor si, astfel, AMR justifica, potrivit legii, interesul in apararea acestuia. De altfel, AMR a sustinut cererea de revocare si a fost prezenta – prin reprezentanti -, in fata Consiliul Superior al Magistraturii, pe toata durata derularii procedurii revocarii reclamantei.

3. Referitor la exceptia inadmisibilitatii cererii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus comunicarea Hotararii nr. 163/2013 - privind revocarea din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei judecator Ghica Nicoleta Alina– catre judecatorul vizat, precum si catre Curtea de Apel Cluj.

In considerentele Hotararii s-a retinut ca, prin adresa nr.291/28.01.2013, inregistrata la Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 2604/1154/2013, Curtea de Apel Cluj a sesizat Consiliul, ca urmare a derularii procedurii de revocare a unui membru ales al CSM, solicitand Plenului sa dispuna revocarea din functia de membru ales de curtile de apel, a doamnei judecator Ghica Nicoleta Alina.

In sedinta publica din data de 26 februarie 2013, Plenul Consiliului Superior ai Magistraturii a dezbatut sesizarea inaintata de aceasta instanta si actele anexate, scrisoarea deschisa a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania si a Asociatiei Magistratilor din Romania, inregistrata sub nr. 2977 /1154/2013, consideratiile Asociatiei Magistratilor din Romania - filiala Cluj, inregistrate sub nr. 3614/1154/2013, adresa nr. 58/25.02.2013 a Curtii de Apel Alba Iulia si adresa nr. 55/25.02.2013 a Asociatiei Magistratilor din Romania, sustinerile formulate dedoamna judecator Ghica Nicoleta Alina, de reprezentantii asociatiilor profesionale ale judecatorilor si procurorilor si ai instantei initiatoare a procedurii de revocare.

Astfel, constatand ca sunt indeplinite cerintele prevazute de lege pentru revocarea doamnei judecator Ghica Nicoleta Alina din functia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind intrunit numarul minim de curti de apel (stabilit de lege) care, in adunarile generale, cu majoritatea de cel putin doua treimi din numarul judecatorilor fiecarei instante, au hotarat revocarea acesteia, Consiliul a emis Hotararea ce face obiectul acestui dosar.

Hotararea nr. 163 din 26.02.2013 nu este supusa niciunei cai de atac, motiv pentru care Asociatia Magistratilor din Romania a invocat, cu precadere, exceptia inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata.

Potrivit dispozitiilor art. 133 alin. 7 din Constitutie, ,,Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile, cu exceptia celor prevazute la articolul 134 alineatul (2)”.

Conform dispozitiilor art. 134 alin. 2 si 3 din Constitutie, ,,Consiliul Superior al Magistraturii indeplineste rolul de instanta de judecata, prin sectiile sale, in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organica. In aceste situatii, ministrul justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu au drept de vot.

Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii in materie disciplinara pot fi atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

Revocarea unui judecator din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii reprezinta o institutie distincta de cea a raspunderii disciplinare, acest aspect de drept fiind confirmat de jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de Legea nr. 317/2004, dar si de argumentele aduse expuse in considerentele Hotararii nr. 163/2013.

Potrivit prevederilor speciale cuprinse in Legea nr. 317/2004, atributiile C.S.M. si procedura in materia raspunderii disciplinare a magistratilor sunt reglementate in Cap. IV– Sectiunea a 4-a, in mod distinct de institutia revocarii, pe care legiuitorul a reglementat-o in Cap. V al Legii. Raspunderea disciplinara si revocarea unui membru al CSM sunt doua institutii juridice distincte, cu reglementari, proceduri si finalitati diferite, conform vointei legiuitorului.

In acest context legal, Asociatia Magistratilor din Romania arata ca, in vederea aplicarii principiului stabilitati juridice, se impune, respectarea jurisprudentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la efectele promovarii unei actiuni in anularea hotararilor Plenului Consiliului Superior al Magistraturii vizand calitatea de membru. Potrivit jurisprudentei constante a instantei supreme, calitatea de membru nu reprezinta o etapa necesara in parcursul profesional al unui judecator sau procuror si in sensul prevederilor legale nu se circumscrie in mod expres continutului notiunii de cariera – Decizia nr. 879/4 martie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In consecinta, atata timp cat, potrivit dispozitiilor art. 133 alin. 7 din Constitutie, hotararile Consiliului Superior al Magistraturiisunt definitive si irevocabile, cu exceptia celor prevazute la art. 134 alin. 2, iar revocarea nu poate fi interpretata, nicidecum, ca fiind o sanctiune disciplinara, ea reprezentand doar retragerea mandatului de incredere si, prin urmare, incetarea calitatii de membru al Consiliul Superior al Magistraturii inainte de expirarea mandatului, prezenta cerere, care vizeaza modalitatea de derulare a procedurii de revocare, este inadmisibila.

A.M.R. subliniaza ca membrii CSM care au calitatea de judecator sau procuror raspund disciplinar, potrivit art. 56 din Legea nr. 317/2004, pentru abaterile prevazute in art. 99 din Legea nr. 303/2004, rep., privind Statutul judecatorilor si procurorilor. Prin urmare, abaterile disciplinare ale membrilor Consiliul Superior al Magistraturii sunt identice cu cele ale judecatorilor si procurorilor – pentru care sunt aplicabile sanctiunile disciplinare prevazute limitativ in art. 100 din Legea nr. 303/2004, rep.

Legiuitorul nu a cuprins masura revocarii printre sanctiunile disciplinare, neputand fi, deci, asimilata acestora (respectiv excluderii din magistratura). Fata de enumerarea limitativa a sanctiunilor disciplinare, extinderea acestora, prin analogie, este lipsita de suport legal.

Exceptia inadmisibilitatii cererii reclamantei, invocata de A.M.R., este de ordine publica, in sensul dispozitiilor art. 246 alin. 1 N.C.P.C., avand ca temei art. 133 alin. 7 din Constitutie.

Analizarea cu precadere a exceptiei inadmisibilitatii, potrivit dispozitiilor art. 248 alin. 1 N.C.P.C., urmata de admiterea exceptiei, face inutila cercetarea in fond a cauzei - potrivit dispozitiilor art. 243 N.C.P.C.

Motivul referitor la faptul ca, recent, instanta constitutionala a pronuntat o decizie (dos. nr. 177D/2013) prin care a stabilit ca dispozitiilor art. 55 alin. 4 si 9 din Legea nr. 317/2004 sunt neconstitutionale, nu poate avea efecte in prezenta cauza, dat fiind ca argumentele Curtii Constitutionale nu pot fi retinute ca obligatorii, aceste argumente vizand fondul cauzei, iar, in speta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost investita cu o actiune inadmisibila.

Examinarea admisibilitatii contestatiei primeaza, indiferent de substanta apararilor indicate in cuprinsul cererii.

Avand in vedere argumentele expuse, solicitam incuviintarea in principiu a cererii de interventie – art. 64 alin. 2 N.C.P.C.,admiterea exceptiei inadmisibilitatii – art. 246 alin. 1, art. 248 alin. 1 N.C.P.C., art. 133 alin. 7 din Constitutie, coroborat cu art. 134 alin. 2, 3 din Constitutie, art. 100 din Legea nr. 303/2004, rep. -, cu consecinta respingerii cererii formulate de reclamanta Ghica Nicoleta Alina.

Totodata, va solicitam sa aveti in vedere ca, intrucat nu ne aflam in situatia unei contestatii privind o procedura disciplinara, astfel cum am argumentat mai inainte, instanta sesizata, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios administrativ si fiscal nu este competenta material sa solutioneze cauza, motiv pentru care in temeiul dispozitiilor art. 132 alin.1 si 3 raportat la dispozitiile art.127 alin.1 din N.C.P.C se impune ca in situatia de fata sa declinati competenta de solutionare a cauzei in favoarea unei curti de apel limitrofa Curtii de Apel Bucuresti, instanta la care isi desfasoara activitatea reclamanta.

In conformitate cu dispozitiilor art. 411 alin.1 pct. 2N.C.P.C., solicitam judecarea cauzei in lipsa.” - Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Judecator conf. univ. dr. Dan Spanu

 

 

Comentarii

# nope date 10 May 2013 17:01 -10

Din pacate, numai hotararile plenului prin care se solutioneaza contestatiile declarate impotriva hotararilor sectiilor din CSM sunt irevocabile (a se vedea jurisprudenta constanta a CCR). D-le judecator conf. univ. dr. D. Spanu, procedural sunteti in eroare.

# CI date 10 May 2013 17:06 -18

Pe jumătate ai dreptate. Într-adevăr, Spânu este o ruşine şi o eroare! Dar Viorica Costiniu concepe aceste mizerii, nu te-ai prins deja?

# C*I* date 11 May 2013 16:58 +9

Tot procuror,tot procuror?Sau, in ca mai esti procuror?De ce aperi in halul asta clanul procurporilor?De ce nju rationezi inainte de a posta.da,e meritorie pozitia ta,dar ceea ce se intampla astazi cu procurorii,nu este normal.ASm fost procuror si am plec at datorita sistemului.Sunt acum departe de lumea justitiei,imi merge bine sa ma simt mult mai relaxat,chiar daca si acum am sefi.Nu aprob pozitia ta c a dl.Spanu esgte o rusine.Si nici nu pot sa fiiu de acord ci opinia tga fata de d-na Costiniu.AMR este un fel de CADA din anii 90,dupa rfevolutie.Si militarii de arunci voiau democratizaarea armatei,dar au fost pusi cu botul pe labe,Si AMR vrea o democratixare a justitiei si va pierde.Inclusiv datorita unmor oameni ca tine.

# Jos securistii date 10 May 2013 17:33 +4

Iar apar securistii CSM DNA si SRI pe luju, cum se posteaza un material care nu convine, haita sare cu comentarii impotyriva celor care spun adevarul!

# morarescu date 10 May 2013 17:49 -12

Este totusi excesiv ca o asociatie profesionala compusa si din JUDECATORI sa nege dreptul unei persoane de a se adresa unei instante de judecata pentru protejarea drepturilor si libertatilor sale. JUDECATORUL Alina Ghica a pierdut calitatea de cetatean al unui stat semnatar al Conventiei ? 

# PENSIA de 16.000 lei nenica date 12 May 2013 08:45 +1

:lol: 8) dar cum ramane cu pensia 16000 lei pe care AMR o uita, atacand in schimb pe alte teme? :eek:

# Bojidar date 12 May 2013 17:39 0

Mon cher, cred ca esti in eroare de ratiune. CCR este hidoasa si nu este organ de jurisdictie potrivit art.125 alin.1 din Constitutie, \"justitia se realizeaza prin Înalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege\". De aici rezulta ca, stabilirea instantelor judecatoresti inferioare Înaltei Curti de Casatie si Justite apartine domeniului legii, mai precis a legii organice, daca avem în vedere si prevederile art. 73 alin.3, lit.l din Constitutie. Legea organica cea mai semnificativa ce reglementeaza aceasta materie este Legea nr. 304/2004 republicata privind organizarea judiciara republicata. Instantele judecatoresti sunt integrate într-un sistem care le ordoneaza într-o \"tripla ierarhizare\". Aceasta înseamna ca, hotarârea primei instante poate fi atacata cu apel în fata unei instante superioare, iar apoi cu recurs la o instanta de casare, pentru a se garanta astfel o judecata corecta.

# morarescu date 10 May 2013 17:26 -9

Cu tot respectul pentru conducerea si membrii AMR atrag atentia asupra lipsei de consecventa in abordarea acestor chestiuni. Astfel, nu demult, aceeasi asociatie profesionala, sustinea in fata ICCJ exact teza opusa. 

# ADEVARUL date 10 May 2013 19:05 -3

CU TOT RESPECTUL PENTRU VIERMI SI VIRUSI,DOMNILOR MAGISTRATI,SUNTETI DE DEPARTE CEI MAI BINE ADAPTATI MEDIULUI-SOCIETATII,DE CARE DISPUNETI DUPA BUNUL PLAC,IN MARSAVIA VOASTRA SI TALENTUL INCERCAT DE A VA CONFUNDA CU LEGEA.SPER CA IN IAD SCARAOSCHI SA VA DETERMINE SA INTELEGETI CE INSEAMNA DRAMA ROMANIEI,ASA CUM ATI REGIZAT-O,DE CAND VA FACETI DE CAP,SA-SI BATA SI EL JOC DE VOI O ETERNITATE-VA DORESC.

# Raneti Tudor date 10 May 2013 20:47 -2

Ditto. Pana in iad vor infunda puscaria magistratii romani, de unde vor recladi Romania prin munca silnica. Nu ma priveste sa inteleaga, ca nu sunt mama lor si nici nu cred ca pot de degenerati ce sunt, trebuie doar sa plateasca >:=]

# estera date 10 May 2013 20:01 +14

Alinutza, sa nu uitzi sa ne mai scrii! nu ti-o fi fost rusine cand ai facut contestatie la ICCJ?!ai fost tu in deplinatatea facultatilor mintale cand ai procedat astfel?!MERITI TU SA OCUPI ACEL POST PE CARE IL VREI?! la fel si Danilet..alt impostor...

# cititor date 10 May 2013 20:46 +6

mi te-ai lipit de scaun ,ca marca de scrisoare ,si nu pot ,orice-as face ,sa te mai dezlipesc ...[parafrazand o melodie clasica ]

# OO7 date 10 May 2013 22:07 -8

CAT DE PENIBILI POT FI JUDECATORII SI POLITICIENII ROMANI STIE NUMAI CEL CARE II INDEAMNA SA FACA PE DRACUL IN PATRU PENTRU BUNUL MERS AL CELOR CARE-I INTERESEAZA-AMR-UL,CSM-UL,CCR-UL,PONTA-BASESCU...CE SA FACEM,CE SA ASTEPTAM DE LA ACESTI INDIVIZI DE NIMIC AL CAROR UNIC SCOP ESTE MENTINEREA AVANTAJELOR PE CARE LE-AU DOBANDIT,PE BANII SI NERVII NOSTRII,PENTRU CA ESTE IN INTERESUL CLICII LOR SA FIE IN CONTRATIMP-ANI-CU TERMENELE SI CALITATEA DECIZIILOR-PREA MULTE DRAME SE INTAMPLA DIN CAUZA ACESTOR NEODICTATORI,CANCERUL ROMANIEI.

# lidia date 11 May 2013 06:55 -8

strict juidic,fara referire la peroanele in cauza ,e f adev ca rasp magistratilor e structurata in 2 institutii diferite ,insa criteriul de partajare e legat de fct exercitata de magistrat ! rasp magistratului de scaun si rasp unui membru csm sunt prev chiar in lg diferite . Acest fapt nu are relevanta insa ,cat priveste subiectul adus in dicutie,si anume -este sau nu revocarea unui membru csm o chestiune care vizeaza cariera magistratului ?! Revocarea din calitatea de membru csm este o sanctiune ,fiind conditionata de neindeplinirea CULPABILA a atrib specifice fct exercitate . ASA FIIND ,evident ca afecteaza cariera magistratului ca orice alta sanctiune ! decizia ICCJ vizeaza ACCESUL in CSM si calitatea de membru csm,care in adevar nu este o etapa necesara sau oblig in cariera,insa o data dobandita aceasta calitate,daca e pierduta prin REVOCARE,ADICA CA URMARE A APLICARII UNEI SANCTIUNI SPECIFICE MEMBRILOR CSM,REZULTAT AL NEIDEPLINIRII UNOR ATRIBUTII,prev de lg ,evident ca sanctiunea revocarii afecteaza cariera magistratului respectiv,cariera acestuia ingloband tot parcursul profesional al unui om ! Orice tip de sanctiune afecteaza cariera magistr,iar REVOCAEA e o sanctiune specifica membrilor CSM si magistr care ocupa fct de cond in sist judiciar ! Caracterul de sanct al revocarii e subliniat si in jurisp CEDO ! Relativ la activ asoc prof -AMR si UNJR e curioasa preocuparea pt acest caz si lipsa de pozitie fata de ultima Hot a csm !

# un nene date 11 May 2013 13:31 +4

Cu regret va spun ca aveti o logica pe dos si reusiti sa va contraziceti in argumente. Separati cele doua categorii de magistrati (de scaun si membri CSM, care pot sa nu fie judecatori sau procurori) pe baza atributiilor diferite, si decontati sanctiunea primita intr-o calitate, ca tinand de cariera acumulata intr-o alta calitate. Apropos, amenda pentru viteza afecteaza cariera magistratului?

# lidia date 12 May 2013 07:57 -1

logica se verifica in domenii diverse sub conditia sa stim ce vorbim,adica sa cunoastem domeniul respectiv,. In speta,lg e cea care separa atributiile si sanctiunile ! Astfel pt neideplinirea atributiilor de catre un magistrat de scaun lg nu prevede sanctiunea revocarii din fct ,dar pt aceasi abatere savarsita ca presedinte de instanta sau ca membru csm exista sanctiunea revocarii .Cum accesul in fct de cond si in csm sunt conditionate de calitatea de magistrat,evident ca si cariera acelui magistrat absoarbe si asemenea functii ocupate in cursul vietii profesionale de catre un magistrat ! Exemplul dv,desi apare ca nuca in perete , are totusi un raspuns-caci,daca savarsirea resp contraventii afecteaza reputatia magistratului poate atrage chiar incetarea calitatii de magistrat,deci ii afecteaza cariera,curmandui-o! Nu puteti fi doct,in lipsa de informatii minimale intr-un domeniu ! Asa ca ultimul cuvant nu-l puteti avea in acest domeniu ! Invatati,invatati,invatati!!!!!

# un nene date 12 May 2013 09:57 0

Nu am pretentia ca sunt doct si nici nu-mi doresc ultimul cuvant. Prefer situatia in care isi insuseste altul concluziile mele. Eu inteleg asa: cariera judecatorilor si procurorilor este reglementata in titlul II din legea 303. Sanctiunile si efectele lor juridice sunt, deasemenea, reglementate de lege. Atata timp cat calitatea de membru CSM (spre deosebire de fct. de cond. de care vorbiti) nu este cuprinsa in lege ca facand parte din cariera magistratului, nici sanctiunile primite in aceasta calitate nu pot avea efecte juridice asupra carierei magistratului, pentru simplul motiv ca nu ar avea temei legal. Vorbim de situatii juridice diferite si nu putem face o lex tertia plecand de la cuvantul magistrat care defineste si judecatorul de scaun, dar si membrul CSM. Asta este opinia mea si nu am pretentia ca este o axioma.

# Soarele de dimineata date 11 May 2013 07:10 +8

Doamna Ghica si domnul Danilet sunt judecatori si asta inseamna ca nu respecta pe nimeni si nimic,pe ei nu-i intereseaza faptul ca au fost scosi de pe terenul CSM-ului primind fiecare cateva mii de cartonase rosii,daca pot tergiversa lucrurile,pana mai schiopateaza,pana mai plang,mai le intra in cont niste mii de lei si QED. adica Ghica si Danilet sunt oglinzi ale magistratilor nostrii,peste masura de absurzi,lacomi si nesimtiti,fara pic de verticalitate si decenta,fara un bun simt elementar-pe care daca l-ar fi avut ar fi demisionat inprimele 5 minute,cand daca nu erau oligofreni,probabil ca au inteles ca ei au nevoie de ajutor si nu ar putea sub nici o forma ajuta sistemul judiciar roman tarat si cvasineficient,altfel decat sa-si dea arama pe fata.Daca ar fi oameni si profesionisti,ar gasi resurse magistratii nostrii in mintea si sufletul lor pentru a normaliza situatia-coruptiei de sistem,termenelor si atitudinii lor-dar probabil ca am fost invadati si in inlocuiti cu EXTRATERESTRII

# Unu de la tara date 11 May 2013 16:31 0

Daca intrebi un taran cand crede el ca o fost mai bine in Romania,acum sau inainte-el iti va spune ca este mai bine azi,gasesti paine aruncata pe drum,dar ca are si el un proces,doua,trei sau patru,care se tot amana si ca azi nu exista dreptate-daca bea ceva iti zice tot ce are pe suflet si nu ai cum sa nu-i dai dreptate.Baba este de la bun inceput explicita,a inteles de mult cum merg lucrurile pe la Palatul de Justitie si ca acolo lucrurile put a coruptie si prostie de magistrati,pe acestia din urma ii blesteama si pomeneste incat nu este de mirare ca judecatorii au-potrivit ziarului Ziua-30 % dintre ei-boli incurabile.Se stie ca toti dictatorii,Hitler,Stalin,Ceausescu erau paranoici ori intrebarea mea este nu cumva si judecatorii,datorita excesului de putere si mediului bolnav in care traiesc,nu cumva sunt si ei dereglati? si in loc sa asteptam dreptatea de la ei ar trebui sa ii internam-asta daca nu sunt niste profitori ai statului,ca ceilalti mafioti-politicienii.

# VIKY date 11 May 2013 16:56 -4

Epoca judecatorilor a trecut,Instantele functioneaza din inertie,ca scut pentru praduitorii Romaniei,doar ca zorii unui nou sistem judiciar deja se simt si acesti magistrati de carton v-or fi,la fel ca si ceilalti dictatori,doar amintirea unei mase diforme de nebunie si tupeu.

# Valerian date 12 May 2013 13:57 -4

Problema de fond a Romaniei si a judecatorilor este comuna,fiind necesara o revolutie cu adevarat,nu doar o repozitionare a radacinilor raului nostru-care sunt judecatorii si ceilalti potentati ai vremii.Ei,la fel ca nobilimea franceza,au ajuns niste probleme congenitale-genetice,completate de caractere din ce in ce mai infecte,deoarece fiul ajuns judecator doreste sa isi intreaca parintele ocrotitor,sa isi fixeze si mai profund tentaculele si dispretul pentru om,astfel incataceste tumori canceroase vorbitoare,acesti extraterestrii interesati exclusiv de binele lor,sa isi faca jocurile.Cu examene de admitere trucate-in magistratura-sigur nu se face altceva decat pana acuma.

# VIKY date 12 May 2013 19:09 +5

@16:56...Gunoi basist, chiar daca te chinui sa scrii cu numele meu, tot jeg uman esti.

# Judecator date 11 May 2013 19:59 +2

Orice judecator normal stie ca cererea este INADMISIBILA!!!! Au anulat cumva votul adunarilor generale???? Ce facem cu aceste voturi??? Decizia CCR este pentru viitor nu pentru o procedura incheiata.

# judecator date 12 May 2013 08:10 -1

aici nu e vb de dec CC,ci de posib unui membru csm,revocat din fct,in cond lg,adica pt neindepl atrib /abatere culpabila, de a ataca in inst Hot de revocare,Raspunsul e afirmativ,caci revocarea e o sanctiune cu impact asupra carierei acelui magistrat,asa cum si CEDO a statuat deja ! Si in lipsa dec CC lucrurile nu se schimba si ar fi ramas la fel chiar daca dec CC ar fi fost alta ! Sper sa nu fiti judecator,caci atunci ati fi doar ...un Nene in justitie....

# un nene date 12 May 2013 11:57 +3

... din justitie... vorba doamnei presedinte a Curtii de Apel Timisoara. Ati omis un mic amanunt. Justitia se infaptuieste prin instante si ICCJ (parca asa incepea), deci nu prin CSM. Presedintele de instanta participa efectiv la infaptuirea ei, deci nu membrul CSM. Exemple de masuri procesuale stabilite exclusiv in sarcina presedintelui de instanta sunt garla si in CPP (interceptarile,...) si in CPC (suspendare provizorie in contestatia la executare,...). Tocmai de aia, legiuitorul, mult mai destept decat noi, astia care ne dam cu parerea pe forum, a stabilit ca functiile de conducere tin de cariera profesionala a magistratului, iar calitatea de membru CSM nu are nicio treaba cu ea.

# lidia date 13 May 2013 12:40 +1

substratul neintelegerii deriva din aceea ca fiecare intelege diferit ce inseamna cariera PROF A UNUI OM ,oricare ar fi el ! Sunt studii despre subiect ! Hai sa le citim !

# un om simplu date 12 May 2013 11:07 +5

ce repede a zburat judecatorul neacsu din csm iar cei doi contestatari ghica si danilet au ramas sa ceara ajutor si lui papa de la roma ca sa ramana in scaunele csm-ului.

# VIKY date 12 May 2013 22:21 +6

Neacsu a zburat la ordinele gunoiului de la Cotroceni si al carpei de sters papucii, Haimanaua. Cei doi sunt tot slugi la Cotroceni, asa ca va mai dura putin pana vor ajunge dupa gratii unde le este locul, nu in CSM, si nu in justitie. Va veni o zi cand vor plati politele aceste taraturi basiste, nimic nu tine o vesnicie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.04.2024 – Judecatoare trimisa la control psihiatric

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva