nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SCURGERI DE INFORMATII SECRETE DIN PARCHET – Doi procurori sunt cercetati de Inspectia Judiciara pe motiv ca ar fi trimis autoritatilor dintr-o alta tara acte confidentiale din dosare: „A pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire penala confidentiale... A semnat acte procedurale prin care autoritatile unui alt stat au fost informate despre anchetele aflate in derulare in 2 dosare”

Vineri, 26 februarie 2016 17:45 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Caz in premiera la Inspectia Judiciara din CSM, condusa de judecatorul Lucian Netejoru (foto stanga) si procurorul Gheorghe Stan (foto dreapta). Doi procurori sunt cercetati disciplinar intr-un caz mai putin obisnuit. Este vorba despre transmiterea de informatii secrete din dosare penale catre alte state. Cine sunt cei doi procurori, Inspectia Judiciara nu a dezvaluit. Se stie doar ca unul dintre ei a fost sef de parchet. Despre cel de-al doilea, suspendat din functie in prezent, surse judiciare sustin ca ar fi procurorul Emilian Eva, autorul rechizitoriului din dosarul „Telepatia”.


Astfel, in cazul primului procuror, Inspectia Judiciara sustine ca acesta ar fi pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire penala confidentiale. O alta acuzatie este aceea ca ar fi semnat, impreuna cu procurorul de caz, acte procedurale prin care autoritatile dintr-o alta tara au fost informate despre anchetele aflate in derulare in 2 dosare penale si ar fi pus la dispozitia acestora, in afara cadrului legal, acte incheiate in cursul urmaririi penale din aceste cauze. In fine, Inspectia Judiciara mai precizeaza ca procurorul ar fi emis un ordin prin care ar fi dispus redistribuirea unor dosare penale nelegal.

In cazul celui de-al doilea procuror, Inspectia Judiciara arata ca ar fi informat, intocmit si semnat, alaturi de prim-procuror, acte procedurale si ar fi pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, nelegal, acte de urmarire penala in scopul declansarii unor investigatii penale proprii. Acelasi procuror mai este acuzat ca ar fi redactat si semnat, tot nelegal, mai multe acorduri privind constituirea unor echipe comune de ancheta cu autoritatile judiciare din alt stat.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

La data de 21 ianuarie 2016, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doi procurori,

primul pentru:

1. nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. lit. j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, constand in aceea ca a pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire penala confidentiale.

2. nerespectarea, in mod nejustificat, a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente, abatere disciplinara prevazuta de art.99 lit. m) din Legea nr. 303/2004, prin aceea ca a emis un ordin prin care a dispus redistribuirea unor dosare penale cu incalcarea dispozitiilor legale;

3. exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art.99 lit. t) din Legea nr. 303/2004, constand in aceea ca a semnat, alaturi de procurorul de caz, acte procedurale prin care autoritatile unui alt stat au fost informate despre anchetele aflate in derulare in 2 dosare penale si a pus la dispozitia acestora, in afara cadrului legal, acte incheiate in cursul urmaririi penale din aceste cauze;

cel de-al doilea (suspendat din functie) pentru:

1.2 abateri de exercitare a functiei cu rea-credinta, prevazute de art. 99 lit. t) din Legea nr. 303/2004, constând in aceea ca:

-a informat, intocmit si semnat, alaturi de prim procurorul unitatii, acte procedurale si a pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire penala in scopul declansarii unor investigatii penale proprii;

-a redactat si semnat in nume propriu, cu incalcarea prevederilor legale, mai multe acorduri privind constituirea unor echipe comune de ancheta cu autoritatile judiciare din alt stat;

2.nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. lit. j) din Legea nr. 303/2004, constand in aceea ca a pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire penala confidentiale.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea procurorilor in cauza”.

Accesari:3470

Comentarii

# Camp tactic date 26 februarie 2016 18:39 +11

Sa te fereasca Dumnezeu sa traiesti vremuri interesante!

# DODI date 26 februarie 2016 20:21 +14

De ce nu verifică nimeni email-ul de la DNA de unde se scurg ”pe surse” tot timpul informații din dosare aflate în curs de cercetare tocmai în scopul de a culpabiliza o persoană anticipat. Pentru cei care se întreabă de ce nu cercetează DNA și luluța firmele străine, explicația este simplă: nu e specialistă în limbi. E abia buchisește diplomele cere îi vin de ala ambasade. Important (pentru ea) este să-i apară numele, ce scrie nu contează.

# Mulder, agentul mulder date 26 februarie 2016 20:51 +8

d-aia in Moldova a avut nevoie de translator? Stia ca nu stie limba moldovenească? Ce dna deosebita e sefa DNA! 8) :eek: :-*

# Mulder, agentul mulder date 26 februarie 2016 20:43 +7

poate m-am rablagit eu, poate nu....dar asta imi miroase o "denunt" made in sri. Altfel de spus procurorii au incercat sa isi faca treaba prea bine, dar nu au avut acordul furnizorilor de informatii - sriului magnific! Si d-afara, pe colaborare, sri a primit de la "parteneri" propriile informatii....sau...informatiile priveau sursa vreunui serviciu partener si de aici ofuscarea de ambele parti....si sufera zelosii de procurori, na! :eek: 8)

# unul din lumea cea mare date 26 februarie 2016 21:18 +5

ptr mulder//acus se trezi si sri din somnul cel de ,,noapte,,(ca de 10 ani ca in number 9-cine stie piesa are si alt nume-rasuceste la tiutiun si trage la aghioase...........si remember este suparat ca s/au pierdut 70-90 de cd/uri in afacerea alro.baaaaa mamelucilor(si ala era un corp de armata de temut) ati ajuns de risul lumii..........ati ajuns vitejilor sa speriati babele pe ulite si gainile cu sindrom de gripa aviara,oare si porcii!!!!!!!!(aia cu sau fara gripa porcina?

# Stan si Bran date 26 februarie 2016 21:04 +24

Ăștia doi parca sunt din benzile desenate. Puși pe funcții de trinomul Savonea-Ghica-Hăineală sa facă lucruri la comanda.

# DODI date 27 februarie 2016 20:15 +5

Sunteți invidioși, dar este ceva normal. Priviți și admirați. Două figuri emblematice ale justiției românești. Câtă inteligență și profunzime în privirile lor analitice. Câtă siguranță în mișcare și ce coloană vertebrală. Cât altruism și stăpânire de sine se simte din atitudinera lor maiestuoasă. Două exemple vii pentru colegii de breaslă. Se vede că au fost cei mai buni absolvenți la școala Monicăi Macovei.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER