27 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VIOLUL, ANALIZAT PRIN OCHII LUI VASILICA – Judecatorul CSM, Vasilica Danilet, a realizat un top al judetelor cu cel mai ridicat numar de dosare de viol. Danilet e convins ca realitatea este alta decat statistica: "Faptul ca intr-un judet se inregistreaza mai multe dosare ca in alt judet nu inseamna neaparat ca in primul se comit mai multe astfel de infractiuni, ci poate ca procurorii si lucratorii de politie judiciara sunt mai eficienti ca in celalalt judet"

Scris de: E.D. | pdf | print

2 August 2015 11:52
Vizualizari: 4524

Cazul violatorilor din Vaslui i-a dat de lucru judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM si l-a nelinistit atat de tare incat a decis sa analizeze indeproape fenomenul. Dupa ce a facut afirmatii care mai de care mai aiuritoare, precum "Subiectul sex vinde: fie ca e vorba de amantalac, fie ca e vorba de viol” sau "De ce e periculos? In ce sens? " - intrebare pusa in contextul in care o tanara afirma ca este periculos ca Justitia lasa in libertate sapte violatori – Danilet a hotarat sa vorbeasca documentat si in cunostinta de cauza. In acest sens, judecatorul CSM a publicat pe blogul sau un articol in care afirma ca a analizat o statistica a judetelor care solutioneaza dosare penale cu infractiuni de viol.


Danilet: "Aceste cifre exprima doar numarul de dosare in care procurorii au formulat acuzatii. Evident, numarul de infractiuni reale comise este mai mare decat numarul de infractiuni sesizate"

Alaturat statisticii, Danilet formuleaza concluzii fata de, atentie, eficienta organelor penale.

Concluzia lui Danilet in urma statisticii este ca, desi Vasluiul ocupa primul loc in clasamentul judetelor cu cele mai multe infractiuni de viol, este posibil ca si alte judete sa aiba mai multe astfel de infractiunii, care insa nu ies la iveala, poate si din cauza ca "procurorii si lucratorii de politie judiciara sunt mai eficienti ca in celalalt judet".

Cititi in cotinuare postarea de pe blogul lui Vasilica Danilet din data de 1 august 2015:

"Am analizat o statistica a judetelor unde se solutioneaza dosare penale privind infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale. Cifrele pe care le-am obtinut pentru anii 2011-2015 m-au condus la urmatoarele concluzii:

Concluzii cu privire la eficienta organelor penale:

1.In fiecare judet, anual, procurorii sesizeaza instantele pentru comiterea in medie a 18 infractiuni. Cele mai multe infractiuni pentru care s-au instrumentat aceste dosare sunt cele de viol, respectiv cele de act sexual cu un minor.

2.Judetul in care sunt cele mai multe dosare cu infractiuni care privesc viata sexuala este Iasi, unde se inregistreaza o crestere constanta a numarului de astfel de dosare. In anii 2011 si 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decat media; in anul 2014 a fost o explozie de dosare, de 5 ori mai mult decat media; iar pana la jumatatea anului curent s-au inregistrat 34 de dosare, cam cat inregistreaza un judet de top intr-un singur an.

3.Judetul Vaslui a ocupat locul doi in anii 2011 si 2012 si locul trei in anul urmator.

4.Municipiul Bucuresti se mentine din anul 2013 pana in prezent pe locul doi.

5.Urmatoarele judete in top 5 sunt Constanta si Galati.

6.Cele mai putine dosare de acest gen au fost inregistrate, in perioada 2011-2014, in Covasna si Harghita. Mai mult, in Covasna nu a fost inregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 pana acum.

Concluzii cu privire la numarul de dosare raportate la populatia din fiecare judet (cf. Referendum 2011):

1.Pe primele 5 locuri se situeaza judetele: Vaslui (341 dosare la 10.000 locuitori), Iasi (335 dosare), Botosani (293). Vrancea (232), Mehedinti (226).

2.Pe ultimele locuri se situeaza judetele: Timis (94 dosare la 10.000 locuitori), mun. Bucuresti (74), Bihor (71), Harghita (55) si Covasna (48).

Mentionez ca aceste cifre exprima doar numarul de dosare in care procurorii au formulat acuzatii. Evident, numarul de infractiuni reale comise este mai mare decat numarul de infractiuni sesizate (pentru ca victima alege sa nu depuna intotdeauna plangere la politie/parchet), care la randul sau este mai mare decat numarul de infractiuni pentru care procurorii formuleaza acuzatie (pentru ca nu intotdeauna exista probe pentru a dovedi sustinerile victimei).

Faptul ca intr-un judet se inregistreaza mai multe dosare ca in alt judet nu inseamna neaparat ca in primul se comit mai multe astfel de infractiuni, ci poate ca procurorii si lucratorii de politie judiciara sunt mai eficienti ca in celalalt judet. Nu am insa datele necesare care sa confirme sau sa infirme aceasta asertiune.

Atentionez ca, desi statisticile demonstreaza o crestere a numarului de infractiuni de viol, respectiv a celor de act sexual cu un minor, Noul Cod Penal intrat in vigoare la 1 februarie 2014 prevede pedepse mai blande pentru autori decat codul penal anterior".

Comentarii

# Parerea mea date 2 August 2015 13:35 +9

Ce figura ghidusa, de om sarit de pe fix.....

# unul din lumea cea mare date 2 August 2015 20:52 +6

,,spune/mi cu cine te aduni ca sa/ti spun cine esti,,(in)justitia arata dupa chipul si asemanarea cu el

# caragiale date 2 August 2015 14:58 +9

Figura e ghiduse,dar persoana nu e ghiduse,e chiar sarita de pe fix.

# Coldea F. date 2 August 2015 20:44 +11

Urmand logica lui C.D. inseamna ca daca doar cativa judecatori si procurori sunt arestati anual nu inseamna ca toti ceilalti magistrati sunt corecti ci doar ca TOTI ceilalti MAGISTRATI din RO fura si sunt corupti si nu au fost prinsi inca.

# Dora date 3 August 2015 16:33 +3

Nu inteleg de ce mai publicati spusele acestui maimutoi.Acesta este un site de calitate cu articole de calitate si spusele unui asemenea neica nimeni nu are ce cauta aici.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva