nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

EXCLUSIV – Vicepresedintele ANC, Andrei Tinu, riposteaza: "Nu as fi iesit public daca nu ar fi aparut acest raport mincinos. Nu voi tolera niciodata minciuna si ilegalitatile... Ca sa justifice numirea Malinei Ciobanu la ANC, Raluca Pruna a comandat raportul... Datele statistice sunt pana in 3 martie, iar raportul este finalizat in 12 februarie... Daca luam ca adevarata afirmatia lor, ca eu nu am fost de drept presedinte, sa le retraga miilor de proaspat cetateni, cetatenia!"

Duminică, 6 martie 2016 17:01 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Raportul Corpului de control al ministrului Justitiei realizat la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, in care s-a concluzionat ca interimatul, de trei luni, asigurat de vicepresedintele institutiei, Andrei Tinu (foto), "a condus la o degradare a performantei institutionale a ANC" este contestat chiar de cel care a fost scos tap ispasitor pentru toate neregulile petrecute in perioada 2013-2015. Acuzat de ministresa Justitiei, Raluca Pruna, ca impreuna cu alti angajati ai ANC, "au inteles sa exporte in presa o problema institutionala", Andrei Tinu iese public si dezminte toate acuzatiile aduse de Corpul de controlul al ministrului Justitiei.


Vicepresedintele ANC, Andrei Tinu a acordat in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro o ampla declaratie in care isi exprima pozitia fata de acuzatiile aduse de fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, dar si fata de cele retinute in Raportul Corpului de control din subordinea acesteia. Andrei Tinu ne-a precizat ca este necesar ca lumea sa stie ca in raport sunt prezentate date nereale, minciuni grosolane, care au avut ca scop discreditarea sa si punerea intr-o imagine buna a noii sefe a ANC.

In acest sens, Andrei Tinu evidentiaza ca Raportul Corpului de Control al Ministrului Justitiei (CCMJ) ar incepe cu un fals, fiind antedatat!

Mai exact, Andrei Tinu dezvaluie ca Raluca Pruna ar fi comandat raportul cu data de 12.02.2016, data cand a fost trimisa la Guvern propunerea ca sotia procurorului Nelu Ciobanu sa fie pusa sefa la ANC, pentru a justifica numirea Iuliei Malina Ciobanu la ANC, legand-o astfel de prostul management al vicepresedintelui.

Cand Pruna a iesit public la bilantul DIICOT sa anunte acest raport, inspectorii s-ar fi grabit sa il termine, astfel ca au omis sa "actualizeze" si data finalizarii. Desi datele statistice sunt pana in data de 3 martie 2016, cand a fost publicat raportul, documentul este datat cu 12 februarie 2016.

In acest sens, Andrei Tinu ne-a dezvaluit ca ia in calcul formularea unei plangeri impotriva inspectorilor care au intocmit raportul, intrucat desi controlul viza perioada 2013-2015, concluziile sunt facute doar pentru luni in care acesta a asigurat interimatul institutiei. Iar ceea ce este mai grav este, potrivit lui Andrei Tinu, faptul ca verificarile se extind si pe anul 2016, desi mandatul de control era pana in anul 2015.

Pe de alta parte, in tot cuprinsul raportului inspectorii nu ar fi retinut propunerile pe care Tinu le-ar fi facut in vederea eficientizarii activitatii la ANC, in schimb i-au imputat faptul ca a facut schimbari in ANC, in calitate de presedinte interimar, fara sa aiba mandat in acest sens.

Andrei Tinu sustine ca, daca cele retinute in Raportul Corpului de control al MJ ar fi fost reale, ar fi reprezentat ca miilor de cetateni care au obtinut cetatenie in perioada interimatului, sa li se retraga cetateniile, intrucat asa cum a lasat sa se inteleaga CCMJ, vicepresedintele nu ar fi avut preorgativele sefului ANC.

Aceasta, fara ca CCMJ sa tina cont de o decizie a prim-ministrului care ii conferea lui Andrei Tinu, pe perioada interimatului, aceleasi drepturi ca ale presedintelui ANC.

Prezentam in continuare declaratia vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Andrei Tinu, acordata exclusiv Lumeajustitiei.ro:

"Sunt foarte revoltat pentru ceea ce se intampla in prezent la ANC. Mi se imputa toate probeleme si falsele probleme din aceasta institutie. Nu as fi iesit public daca nu ar fi aparut acest raport mincinos, care imi afecteaza imaginea. Nu voi tolera niciodata minciuna si ilegalitatile. Vreau sa pot sa ma uit in ochii studentilor mei cand le vorbesc despre Justitie, stiind ca eu nu am tacut atunci cand am vazut-o terfelita in mocirla.

Acceptand, prin absurd, faptul ca eu am fost cel mai prost manager, asta tot nu vine sa raspunda la intrebarile pe care jurnalistii i le-au adresat doamnei ministru Raluca Pruna: care au fost criteriile numirii presedintelui ANC? Daca s-a decis, asa cum concluzioneaza raportul, numirea unui specialist din cadrul institutiei, care a fost procedura transparenta de selectie? Daca nu a fost o procedura transparenta, cine i-a propus-o pe doamna Malina Ciobanu?

Cu toate ca discutand despre acest raport, atentia subiectului numirii doamnei Malina Ciobanu se muta catre o disputa personala cu Corpul de control, vreau sa fac cateva obiectiuni, tot publice, asa cum de altfel si el a fost prezentat.

Chestiuni de procedura sau, mai bine zis, ilegalitati de procedura

1.Raportul Corpului de Control al Ministrului Justitiei (CCMJ) este antedatat! De ce? Pentru ca sa isi justifice doamna ministru numirea Malinei Ciobanu si sa o lege de prostul meu management. La inceputul scandalului, cand ati facut dezvaluirile la Lumeajustitiei.ro, raportul nu era finalizat deoarece nu prezenta interes si nu aveau de ce sa se ia. Era uitat in sertar. Cum a inceput scandalul de presa, vazand ca nu are cum sa justifice numirea Malinei Ciobanu la ANC, doamna Raluca Pruna a comandat raportul cu data de 12.02.2016, data cand a plecat propunerea catre Guvern.

Inspectorii s-au grabit sa il termine si au scris tot felul de aiureli, pe alocuri chiar au uitat sa il "actualizeze" cu data finalizarii. S-a ajuns astfel la situatia ca datele statistice sunt pana in 3 martie, iar raportul este finalizat in 12 februarie. Este logic, asadar, ca pe 12 februarie 2016 nu aveau cum sa stie cate dosare erau analizate pe 3 martie. Doar daca traim intr-un univers cuantic.

O alta fractura logica este aceea ca, daca raportul era intr-adevar finalizat pe 12 februarie si continea aceste concluzii, odata cu numirea Malinei Ciobanu trebuia sa vina la pachet si revocarea mea pentru prost management. Or, asta nu s-a intamplat.

Apoi, daca ar fi fost finalizat pe 12 februarie 2016, ar fi trebuit comunicat si ANC pentru formularea unor obiectii, asa cum prevede procedura. Ceea ce nu s-a intamplat, pentru ca nu a fost finalizat pe 12, ci pe 3 martie 2016.

2.Ordinul ministrului prin care s-a dispus efectuarea Controlului, comunicat si catre ANC, mentioneaza ca perioada de verificare este 2013-2015. Obiectul controlului viza activitatea ANC in perioada 2013-2015, dar concluziile vad ca sunt doar pe lunile in care am asigurat interimatul la conducerea autoritatii. Ba mai mult, verificarile se extind si pe anul 2016, dincolo de mandatul de control pe care acestia il aveau. Practic, mi se pun in sarcina toate neregulile si managementul defectuos de la infiintarea institutiei si pana acum. Voi lua in calcul inclusiv posibilitatea formularii unei plangeri impotriva inspectorilor care au intocmit raportul.

Ar fi de subliniat in acest context, ca in continutul raportului dat publicitatii de Ministerul Justitiei nu se face referire la niciuna din disfunctionalitatile pe care le-am constatat dupa revocarea din functia de director a doamnei Malina Ciobanu, actualul presedinte al ANC si nici despre sutele de petitii nesolutionate in termenul legal pe care aceasta le avea la mapa.

De asemenea, am inaintat CCMJ o serie de propuneri si de masuri pe care le am in vedere in eficientizarea activitatii ANC. Nici acestea nu se regasesc. Nu se face vorbire despre faptul ca dna Malina Ciobanu a contestat ordinul de revocare tocmai pentru ca solutia contestatiei (care nu a venit nici pana astazi) este favorabila mie.

REFERITOR LA ASPECTELE CARE MI SE IMPUTA MIE

Probleme de legalitate

Se spune in raport: "Vicepreședintele ANC a delegat, fara motivare, dreptul de semnatura pentru și in numele vicepreședintelui, pe perioade nedeterminate, unor șefi de serviciu/șef de birou/directori, cu invocarea greșita a reglementarilor aplicabile. Conform Regulamentului de Organizare și Functionare (ROF) al ANC, numai președintele poate sa delege dreptul de semnatura, motivat, vicepreședintilor".

Dar, exista Decizia Prim-Ministrului nr. 250/2015, publicata in MO nr. 819 in care se spune ca ,,incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Andrei Tinu, vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, exercita atributiile presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie pana la numirea conducatorului institutiei, in conditiile legii". Asadar, delegarile de semnatura au fost facute in calitate de presedinte (ad interim), in conditiile legii (art. 9 alin (3) din OUG 5/2010)... Nu intru in alte detalii, dar e clar ca nu puteam sa semnez toate actele din institutie.

Totusi, foarte interesant, mai ales ca am discutat personal pe tema asta cu CCMJ, daca ar fi sa invoce argumentul juridic ca eu nu am fost de drept presedinte in perioada respectiva, nu mentioneaza nimic despre faptul ca nu as fi avut dreptul sa semnez ordinele de cetatenie, aceasta prerogativa apartinand exclusiv presedintelui ANC (art. 9 alin (3) din OUG 5/2010). De ce? Pentru ca si ei cred in adancul ratiunii lor de juristi ca eu am avut toate drepturile de presedinte si 2, pentru ca atunci mii de cetateni ar pierde cetatenia – deci un scandal mai mare decat casa. Daca luam ca adevarata afirmatia lor, atunci sa le retraga si miilor de proaspat cetateni, cetatenia!

Disfunctii in procesele de management

Se spune in raport: "ANC a contractat o firma privata de paza, deși institutia poate sa beneficieze de servicii de paza ale Jandarmeriei Romane, ceea ce ar reduce costurile aferente".

Eu vreau sa precizez insa urmatorul aspect: ANC avea inchirat un contract cu o firma de paza din 2010. Pe perioada interimatului, dar si inainte, in calitate de vicepresedinte, am facut o serie de demersuri (si scrise) la Jandarmeria Romane pe care le-am prezentat CCMJ,in care solicitam infiintarea unui post la sediul ANC. Nu s-a putut realiza deoarece acest lucru implica suplimentarea numarului de posturi ale Jandarmeriei prin HG, inclusiv bugetul. O procedura birocratica, greoaie si de durata, care este mai scumpa, cam de 4 ori, decat o firma de paza. O problema pe care nu o puteam rezolva oricum in 2 luni!

La finalul anului, deci in perioada de interimat, contractul cu vechea firma a expirat si nu am fost de acord sa il prelungim automat asa ca am dispus sa se faca o procedura transparenta, prin licitatie pe SEAP, nu ca pana atunci, prin 3 oferte de pe piata la sediul ANC.

Acest lucru se poate vedea pe site-ul http://www.infocentrum.ro/Prestare_servicii_de_paza-33098-1.html

A castigat cea mai ieftina oferta. Totodata am dispus publicarea pe site-ul institutiei a tuturor contractelor in derulare, tot ca o masura de transparentizare.

(http://cetatenie.just.ro/images/Copy_of_ANC_Situatie_contracte__2016.xls)

De fiecare data cand avem evenimente speciale (ex. depunerea juramantului, cand vin 300-400 de persoane), punctual, am chemat Jandarmeria. Ca sa nu fim nevoiti sa suplimentam costurile cu alti angajati de paza.

Legat de acest subiect, tocmai s-a incheiat un control al Curtii de Conturi (un organism independent si obiectiv) care nu a semnalat nicio problema de ordin financiar contabil.

Probleme de comunicare publica și transparenta

Regulamentul de ordine interioara, precum și rapoartele anuale de activitate nu erau publicate pe site-ul institutiei.

Nu exista o obligatie de a publica Regulamentul de Ordine Interioara, dovada ca nici MJ nu il are pe site.

(http://www.just.ro/mj/legislatie/regulamente/)

Cu toate acestea, dupa preluarea interimatului, el a fost publicat pe site ANC. Raportul de activitate pe 2014 nu era in sarcina mea sa il public, ci a fostului presedinte, care l-a semnat la inceputul lui 2015. Raportul pe 2015, asumat de mine, a fost publicat in termen, imediat dupa finalizare si comunicat MJ. Toate rapoartele sunt uploada-te pe site-ul ANC, din dispozitia mea, inca din ianuarie.

ROI:http://cetatenie.just.ro/images/ROI.pdf

Rapoarte:http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/rapoarte

Probleme de comunicare publica și transparenta

S-a mai spus in raport: "S-a constatat informarea deficitara a solicitantilor cu privire la stadiul dosarelor de cetatenie. Spre exemplu, sectiunea Stadiul dosarului pe site-ul ANC nu continea toate informatiile relevante pentru beneficiari intre etapa de depunere a dosarului, cea a termenelor procedurale, respectiv cea a solutionarii acestuia".

Asta este cel mai revoltator!!! Pe perioada interimatului meu la ANC, am inceput un amplu proces de implementare a politicii de transparenta institutionala. In acest context, am dispus, dupa un model convenit impreuna cu ministrul Justitiei, publicarea pe site-ul institutiei a listelor cu numarul, data inregistrarii și stadiul de solutionare a dosarului de cetatenie (in conditiile legislatiei protectiei datelor cu caracter personal). Chiar dansa mi-a dat mail cu capul de tabel, cum vrea ea sa apara si am facut intocmai!

Inainte de implementare, aplicantii trebuiau sa se adreseze in scris la ANC ca sa afle informatii, iar raspunsurile erau formale, copy-paste. Transparenta 0!.

Revolta mea este, asadar, intemeiata! Sunt acuzat pe nedrept si vreau sa fie cunoscut acest aspect. Am dorit sa prezint toate aceste date si informatii pentru a se vedea ca nu am nimic de ascuns si ceea ce am facut in calitatea mea de vicepresedinte al ANC si presedinte interimar al acestei institutii a fost cu buna-credinta si cu convingerea si dorinta de a imbunatatii sistemul din care fac parte. Cei care au vrut sa vada acest lucru, l-au vazut".

Accesari:3532

Comentarii

# DODI date 6 martie 2016 17:30 +22

Asta este judecata Prunei: tot ce a fost PSD nu e bun. Se pare că tot ce emană de la acești tehnocrați are un damf ușor de PPE. La cât profesionalism emană, tot ce ating se strică (sănătate, învățământ, agricultură, etc.). Păcat că Ciolanis și-a lăsat acasă la Sibiu (la nevastă) singurul lui neuron și nu-l duce mintea să schimbe acest guvern care nu este de sacrificiu, ci, dimpotrivă, sacrifică țara pentru interesul meschin al unora (nici măcar a lor, ei fiind de unică folosință ca și hârtia igienică.

# obiectiva date 6 martie 2016 19:05 -11

cititi cat mai puteti, scrieti cat mai puteti..va cadea si INTERNETUL.....A CAZUT FACEBOOK ul.... :P ...de tot !!!!! ce spuneam eu ? ca urmeaza din partea CIA si MOSSAD un atac cibernetic asupra facebook si internetului ???? facebook a picat, urmeaza internetul......a cazut si GOOGLE MAIL........in ceea ce ma priveste, eu am fost atacata direct din PENTAGON ... :P :P :P

# obiectiva date 6 martie 2016 19:25 -9

a cazut si YOUTUBE..... :eek: :eek: :eek: gata, urmeaza caderea totala a INTERNETULUI......acesta este un EXERCITIU......militar ! urmeaza ceva GLOBAL........ganditi-va cum va fi cand vor cadea toate retelele de telefonie- mobila si fixa,  TOATE computerele de la banci, sistem medical, farmacii, curent electric, - centrala de la CERNAVODA...printre altele......nu vor mai functiona masinile, nu veti mai avea gaze, apa, caldura....ABSOLUT TOT.......daca va gaseste BOMBA EMP la oras, ati pus-o.....DE MAMALIGA...... :cry: :cry: :cry:

# logos date 6 martie 2016 19:42 +3

obiectivo,calcasi pe sapun iranian????? :D :D :D :D :D :D :D

# obiectiva date 6 martie 2016 19:52 -3

:P :P :P :P :P dupa ce am scris pe LUJU si pe goole + , au inceput sa isi revina......dar sa vedeti voi ..... :P ce urmeaza ......am 8 simturi ..... :P

# unul din lumea cea mare date 6 martie 2016 21:10 +3

obiectivo, cad ca dupa ce scrii se rezolva lucrurile, poti sa ma ajuti si pe mine cu deochiul de tiganci si cu administratorul de bloc ? //daca da mai am o problema ca sunt si revolutionar din 89, am scris pe peretele de la baie /jos tiranul/ daca vrei iti explic//

# unul din lumea cea mare date 7 martie 2016 11:19 0

comentariul de mai sus nu/mi apartine!

# obiectiva date 8 martie 2016 07:29 0

stiu, unule  :P ! de aceea nici nu i-am raspuns...... :P

# obiectiva date 9 martie 2016 15:40 -1

globe telecom, airtel, TOATE AU PICAT UNA CATE UNA..... :P :P :P sa vedem cand ajunge VALUL TERORIST si in ROMANIA..........NECREDINCIOSILOR....... :cry: :cry: :cry:

# obiectiva date 9 martie 2016 15:53 -1

in orientul mijlociu au picat televiziunile, de ieri, azi, in SUA, aproape toATE STATELE, si televiziunile, si internetul......facebook, google , telefonia mobila........ADIO , SEMNALE .......... :P :P :P

# ARGUS date 9 martie 2016 16:39 0

Obiectivo,lasa-te de defetisme/diversiuni/minciunele ca nu e bine.Ti-am mai atras eu atentia ,mai demult,dar mai luat la misto.Acum nu te mai crede nimeni.Daca vei continua,va trebui sa te pun din nou sub observatie

# obiectiva date 9 martie 2016 17:47 0

@argus, ma ```lesi``` ?????? ai zis ca dupa ce baSSescu nu va mai fi, ma lasi sa fac ce vreau eu !  :sad: si mai vrei sa NU te ignor ????????????????????????????????????????????????????????????? fa ce vrei, eu fac ce STIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! te rog, sa ma ignori si tu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! e foarte simplu !

# obiectiva date 9 martie 2016 18:13 0

NA, DE AICI, IGNORANTULE, CA STIU CA NU STII ENGLEZA... :P :P :P ```````T-Mobile outage map Recent reports mostly originate from: Chicago, Los Angeles, Houston, Seattle, New York, Brooklyn, San Diego, Philadelphia, Sacramento, and Bronx.```````

# obiectiva date 9 martie 2016 18:17 0

CenturyLink outage map Recent reports mostly originate from: Denver, Phoenix, Seattle, Minneapolis, Charlottesville, Los Angeles, Portland, Omaha, Salt Lake City, and Gilbert.   

# ARGUS date 9 martie 2016 18:46 0

Aoleo ce s-a enervat hazeaika...

# obiectiva date 9 martie 2016 18:48 -1

doar stii ca atunci cand pierd procese importante, ma INRAIESC ? tocmai ce am pierdut unul important, foarte important pentru mine, la ICCJ pe 8 martie........asa ca, NICIODATA nu vei reusi sa imi pui zabala sau pumnul in gura !!!!!!! dimpotriva....... :P :P :P

# obiectiva date 9 martie 2016 19:08 -1

lost,Argus,lost....unde esti tu,sa-mi ridici moralul??? :P :P :P :P

# obiectiva date 9 martie 2016 19:31 -1

CLONO, nu te mai baga unde nu iti fierbe oala.....Argus is LOST ......not me !  :P :P :P

# VIKY date 6 martie 2016 20:36 +13

@obiectiva...Deocamdata nu au declarat oficial Colonia Romania, dar nu mai este mult pana veti fi cu acte in regula...sclavi. Pacat ca poporul roman nu realizeaza pericolul. Nu ma refer la tineretul descreierat, manipulat, care au iesit la comanda in strada ca sa demita un guvern (de unde nu este, nici D-zeu nu cere), ci ma refer la populatia matura. Tacerea si hibernarea voastra o vor plati cu varf si indesat copii si nepotii vostri. Pacat.

# ARGUS date 6 martie 2016 20:53 +1

Obiectivo,iar ma ignori.Si stii ca fara mine o iei razna.Uite,eu am si facebook si youtube.Tu nu ai ca si-a bagat Mossadul nasul.dar nu-ti fa probleme,o rezolvam noi.Si sa mai stii ca pentagonul nu are nici un amestec.Acolo se examineaza situatia cetatenilor romani proaspeti care au intrecut prin numar voturile lui Basescu.Ce propui in aceasta chestiune?ps.comparatia cu iranul  este deplasata si nu-ti face cinste,mai ales ca esti as in geopolitica si stiinte matematice.

# obiectiva date 8 martie 2016 07:35 0

@Argus, tu NU esti de ignorat vreodata..... :P ti-am raspuns la articolul cu guseth, cauta si ti se va ``deschide```.... :P.......pentru semnele ROSII.....date din greu din PENTAGON... :P ...si in ianuarie 2014, cand anuntam cu anticipatie inceputul WWIII, cand crimeea inca NICI NU FUSESE ANEXATA, tot asa de `inrosita` eram la comentarii, ba chiar Argus ma acuza, ca si acum, ``ca o iau razna```.... :eek: si ma mai si AMENINTA SA TAC SI SA NU MAI SPERII LUMEA... :cry:  :P hahahahahaha !!!! NU AVETI DECAT SA DATI CU ROSU SI SA MA ACUZATI DE `LUAT RAZNA```, CA TOT ASA ESTE SI VA FI !  :P :P :P cum spun eu cu anticipatie de 3-4-5-10-20 de ani......... :lol: :lol: :lol:

# obiectiva date 6 martie 2016 20:10 +3

revenind la caprele noastre.....```` sa inteleg ca in 3 luni de interimat..........CETATENIA ROMANA S-A ACORDAT ````miilor de cetateni care au obtinut cetatenie in perioada interimatului, sa li se retraga cetateniile,`````, ADICA, CATE MILIOANE DE STRAINI SUNT CETATENI ROMANI ?????? daca in 3 luni de interimat se acorda CETATENIA ROMANA LA MII DE CETATENI ???? daca mergem in ritmul asta, inseamna ca am ajuns din urma, daca nu am si depasit populatia IRANULUI.......... :eek:   :P :eek: :P :eek: :P

# Balthazar Georgescu-Sascut date 6 martie 2016 21:06 -6

Tinarul despre care se face vorbire nu este cumva aceeasi persoana care la sedinta Parlamentului de Condamnare a comunismului a tropait din bocanci impreuna cu tribunul vct in semn de protest? Daca raspunsul este da, atunci am mari indoieli asupra probitatii vicelui de la ANC. Domnilor de la cenzura, comentariul este direct legat de continutul articolului, nu contine cuvinte sau expresii jignitoare ca multe alte, deci nu aveti motive intemeiate sa-l "radiati"

# Taranu de la Tara date 7 martie 2016 17:11 +3

Dragilor, fiti un pic mai prudenti cand JUDECATI persoane mai putin cunoscute. Pe tanarul jurist Andrei TINU l-am cunoscut in urma cu multi ani cand, student fiind, opiniile lui, frumos si argumentat prezentate erau comentate pozitiv de ce mai carunti. Am auzit de pilda, un prof. de marca spunand:,, un copil tare bun, educat, citit, are viitor, daca nu-l mananca sacalii politici". L-am reantalnit la sustinerea tezei de doctorat. Daca a fost o perioada la tineretul PRM, sau mai tarziu a trecut la PSD, e libera lui alegere. Singur va trage concluziile. Dar noi, noi ce facem? Avem putini tineri care au curaj, pe fondul unei pregatiri reale, solide, sa intre in politica. In loc sa-i sprijinim, sa-i sustinem, brusc ii judecam. Pentru mine tinerii frumosi si liberi sunt cei care VOR si POT sa faca ceva, nu cei care, ,,nevinovati striga 3bzile in piata si dispar"... Pe EI, cei instruiti, educati, cu simt civic, curajosi, dar cu frica de Dumnezeu, sa-i ajutam dragilor, altfel... ADIO!

# Taranu de la Tara (II) date 7 martie 2016 18:23 0

Draga OBIECTIVA! Ma surprinzi, oarecum, neplacut. M-ai obisnuit cu un vocabular si o atitudine, de un anumit nivel. Refuz sa cred ca o fata scolita este atat de preocupata de ... Dar si pentru altii sa lamurim un lucru. Intocmirea dosarelor ptr. obtinerea cetateniei, dureaza mai multe luni si uneori, ani de zile. Dupa ce sunt oficial aprobate (sunt multe etape), se trece la depunerea JURAMANTULUI. Se aduna in timp (ani) cateva sute/mii si apoi se organizeaza festivitatea. Acesta-i motivul pentru care apare acea cifra. (Pe scurt, sa priceapa si cei care-si dau cu parerea...).

# obiectiva date 8 martie 2016 11:11 0

draga @taranu de la tara, apreciez aprecierile tale cu privire la respectabila mea persoana, dar NU inteleg de vrei sa spui cu ````Refuz sa cred ca o fata scolita este atat de preocupata de ... ```` PREOCUPATA DE CE ??? de atacurile cibernetice, de bomba EMP, de cetatenia romana acordata strainilor ??? poate imi explici, ca nu am timp sa fac o incursiune TELEPATICA prin mintea ta..........dar ar trebui sa stii ca NU MA INTERESEAZA nici o alta opinie fata de mine, de persoana mea, in afara PROPRIEI MELE OPINII.... :P asa ca......nu te mai obosi sa ma critici caci chiar NU IMI PASA..... :P  

# Taranu de la Tara date 8 martie 2016 13:46 -2

Draga ,,obiectiva"! Din textul editat, la redare probabil, (din greseala) a fost taiata expresia ,,...caprele noastre", greseala care nu-mi apartine. Dupa cum ,,te-ai incalzit" in raspuns, cu prietenie pot sa-ti ofer (gratuit) 3 - 4 sedinte de psihoterapie (inclusiv himnoza) pentru o prima evaluare/diagnosticare si apoi recomandari pentru echilibrarea sistemului vegetativ central. Sincer, ai nevoie. Esti usor incoerenta si contradictorie. Iconitele cu limba (?), te dau de gol. Cat priveste nota de indiferenta din final, ea ascunde usoare tulburari de personalitate, pe fondul unor complexe (frustrari) si lipsa responsabilitatii sociale. Ai vazut cat sunt de elegant?A propos! Pentru limba romana, trebuie sa apelezi la o invatatoare, desi e cam tarziu... A se vedea: ,,...critici caci chiar...". Mama lor de manele, v-au mancat timpul de citit! ;-)

# obiectiva date 8 martie 2016 14:34 -1

mersi de oferta, pastreaz-o pentru cele din familia ta ! FIECARE CU CAPRELE LUI ! :P :P :P sunt sigura ca , cu (sic! ) asa parte masculina prin preajma (sic!) au mare nevoie....totusi, nu am inteles , ce este aceea ```HIMNOZA``` ????? DACA ESTI BARBAT, IN NICIUN CAZ NU ITI CALC PRAGUL TAU , ....DE PSIHOTERAPEUT......stil BIVOLARU ... :P :P :P poti sa iti gandul si sa te lingi si pe bot (sic!) ...... :P :P :P singura ta sansa ar fi sa iti faci operatie de schimbare de..sex..... :cry: :cry: :cry:

# obiectiva date 8 martie 2016 14:38 0

si, apropo de ``caprele noastre```...si de oferta cu invatatoarea.......se vede ca nu ai facut 4 clase care iti ofereau ocazia de a invata expresii si proverbe PUR ROMANESTI .....precum ar fi ``sa ne intoarcem la oile noastre```, deoarece romanii sunt .....PASTORI.......din aia cu oi si capre, nu din aia cu /....religia ...... :P ei, au am ``stilizat`` putin expresia romaneasca traditionala, aducand o nota de culoare, se vede prea subtila pentru mintea ta ingusta de .........psihoterapeut.......de tip MISA ....... :P :P :P 

# obiectiva date 8 martie 2016 14:42 -1

PS .....ca uitam.......asta este ULTIMA data cand iti raspund la o postare......deci, tu imi scrii ...la modul personal, doar pentru a ``ma provoca``` si analiza -stilistic si comportamental -ulterior..........NU mai bine NU iti raspundeam deloc ???? am observat de ceva timp ca incerci sa imi atragi atentia asupra ta........dar te-am ignorat.......pentru ca, asa cum spuneam, am 8 simturi...... :P asa ca .....ramai IGNORAT definitiv.......si perpetuu....... :P :P :P 

# obiectiva date 8 martie 2016 18:54 -2

si mi-a cazut si fringhia de rufe dupa internet  :-x :-x :-x e precis o conpiratie impotriva mea  :o :o :o fiindca am pierdut un simt adica bunul simt  :P :P :P

# Taranu de la Tara date 9 martie 2016 20:35 -1

Of, of,of! De acord cu finalul. Ai pierdut bunul simt (?!), daca l-ai avut. O prima concluzie: problemele le ai din familie. Acolo e radacina frustrarilor tale. Posibil sa ai si unele probleme hormonale pe care ti-e greu, fie sa le recunosti, fie sa le rezolvi. Folosirea excesiva a iconitelor de profil ( :P ) si a cuvantului te deconspira. Nu sunt psihoterapeut, am spus ca te pot ajuta...pentru ca AI NEVOIE de ajutor. Nu vreau sa te jignesc, ar fi sub demnitatea mea. Totusi, un licean destupat, stie ca este o veche metoda de diagnosticare folosita de psihoterapeuti. Daca te gandesti prea mult timp la limbutza..., lins..., pipi, Bivolaru, operatii de sex, etc. te adancesti in propria ignorantza. Nu te mai uita in oglinda daca te deranjeaza. Incearca sa te imbraci cat mai colorat, tineresc, viu, fii vesela, prietenoasa, lasa politica si netul, plimba-te, respira aer proaspat, fara cafele si tutun... si ai sa vezi ca barbatii te vor baga in seama. Succes!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 25.05.05 – Declaratia care a asmutit Divizia penala a SRI pe Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER