nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DELIORGA, LA UN PAS DE ICCJ - Inalta Curte a obligat CSM sa aprobe transferul judecatorului Cristian Deliorga, de la Tribunalul Constanta, la Curtea de Apel Constanta. Plenul CSM ii respinsese lui Deliorga contestatia impotriva hotararii Sectiei de Judecatori pe motiv ca „cele 30 de posturi prevazute in schema sunt ocupate”

Marţi, 10 iulie 2012 16:10 | Scris de Ramona LICA | pdf | print | email

 

Cristian Deliorga (foto dreapta) fost procuror si fost vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, actualmente judecator, va fi transfertat din functia de judecator la Tribunalul Constanta, in functia de judecator la Curtea de Apel Constanta. Aceasta a fost hotararea irevocabila a magistratilor Inaltei Curti Sectia contencios administrativ si fiscal care a obligat Consiliul Superior al Magistraturii sa aprobe cererea de transfer a judecatorului Cristian Deliorga si au anulat atat hotararea nr. 168 din 09 martie 2012 a plenului CSM, cat si hotararea nr. 42 din 19 ianuarie 2012 a Sectiei pentru Judecatori. Aceasta din urma hotarare a aratat ca, desi Deliorga are grad de judecator de Curte de Apel, nu poate fi transferat la Curtea de Apel Constanta pentru ca, la acel moment, nu existau locuri vacante. Judecatorul Cristian Deliorga a cerut transferul la CA Constanta din “motive profesionale”. Hotararea Sectiei de Judecatori a fost contestata de Cristian Deliorga, iar plenul CSM, la randul sau, i-a respins contestatia, pe motiv ca „toate cele 30 de posturi prevazute in schema sunt ocupate”.Ulterior, ca urmare urmare a adoptarii Ordinului Ministerului Justitiei nr.56/C/2012, situatia posturilor la Curtea de Apel Constanta s-a modificat, in sensul ca schema de personal cuprinde 32 de posturi de judecator, dintre care 2 posturi, unul aferent unei functii de conducere, sunt vacante, efectiv vacant fiind un singur post”, se mai arata in hotararea plenului CSM.


Hotararea CSM nr.168 din 09.03.2012: „In prezent, cele doua posturi vacante la Curtea de Apel Constanta sunt indisponibilizate”

Magistratul Cristian Deliorga, dupa plecarea din CSM si pierderea ultimelor algerei in fata contracandidatei Oana Haineala, a schimbat macazul si s-a facut judecator la Tribunalul Constanta, insa imediat si-a cerut transferul la Curtea de Apel Constanta, tinta sa cea mai probabila fiind la un scaun de judecator suprem. Planurile sale au fost rasturnate, dupa ce cererea sa de transfer a fost respinsa in linie de actualul Consiliu Superior al Magistraturii.

Potrivit Hotararii nr. 168 din 9 martie 2012, a CSM prin care i s-a respins lui Deliorga contestatia impotriva Sectiei pentru Judecatori, nr 168 din 9 martie 2012, plenul a retinut ca „Ordinul ministrului Justitiei nr. 56/C/06.01.2012 prin care s-a dispus modificarea statelor de functii ale unor instante judecatoresti, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, a fost comunicat Consiliului Superior al Magistraturii, la sfarsitul zilei de 6 ianuarie 2012, ulterior momentului publicarii pe pagina de internet a situatiei posturilor vacante de judecator (3 ianuarie 2012). La data de 8 ianuarie 2012 a expirat termenul stabilit de Regulamentul pentru depunerea cererilor de transfer de catre judecatorii interesati. In masura in care lista posturilor vacante ar fi fost republicata ca efect al emiterii Ordinului ministrului Justitiei nr 56/C/2012, aceasta situatie ar fi condus la prelungirea termenului de depunere a cererilor de transfer, situatie neprecizata de Regulament. Mai mult, in prezent, cele doua posturi vacante la Curtea de Apel Constanta sunt indisponibilizate pentru concursul de promovare efectiva in functii de executie din data de 25.03.2012”.

Fostul procuror Cristian Deliorga a fost ales in CSM in 2002, din partea Parchetelor de pe langa Tribunale, iar la ultimele alegeri pentru Consiliu a pierdut la cateva voturi locul in CSM, in favoarea procurorului Oana Haineala, vicepresedinte al CSM. Numele lui Deliorga a aparut si in dosarul examenelor fraudate de la INM, atunci cand, intr-o inregistrare telefonica, unul dintre politistii judiciari care ii fila pe cei cercetati se astepta ca la o intalnire presupusa a fi cu iz penal sa apara Cristian Deliorga. Acesta ar fi trebuit sa isi traficheze influenta pe langa ceilalti membri CSM pentru ca procurorul Gheorghe Dumitru sa fie declarat castigator al unui examen. In 2004, magistratul a fost decorat de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, pentru “serviciile aduse Justitiei”.

Iata minuta Deciziei ICCJ nr. 3212/26.06.2012: „Admite recursul declarat de Deliorga Cristian impotriva Hotararii nr. 168 din 09 martie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anuleaza Hotararea nr. 168 din 9 martie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si Hotararea nr. 42 din 19 ianuarie 2012 a Sectiei pentru Judecatori din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii. Obliga Consiliul Superior al Magistraturii sa aprobe cererea formulata de Deliorga Cristian privind transferul din functia de judecator la Tribunalul Constanta in functia de judecator la Curtea de Apel Constanta. Irevocabila. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 26 iunie 2012. ”

* Cititi aici hotararea Sectiei pentru judecatori nr. 42 din 19 ianuarie 2012

Accesari:3662

Comentarii

# MAGISTRATI , REZOLVATI PROBLEMA BAROULUI LEGAL - BOTA date 10 iulie 2012 17:36 +3

HAI , LUATI TAURUL DE COARNE SI REZOLVATI PROBLEMA CELOR 5.000 DE AVOCATI> NU MAI INTRETINE-TI HAOSUL IN JUSTITIE>

# Av. Catalin Racaceanu date 10 iulie 2012 18:26 +2

Am impresia ca cei doi cam seamana. Or fi aceeasi generatie si aceeasi formatie intelectuala

# ilici date 10 iulie 2012 18:52 -8

ce chelii au baietii! c de bani, ce de barcute!!!!!!!

# COCO CONSTANTA date 10 iulie 2012 22:03 -8

CEI 2 CHELIOSI SUNT PRIETENI . LA CSM EXISTA O DOAMNA SEFA CARE A FOST SPRIJINITA DE DELICIOSUL . DECI CHELIOSUL SEF A FOST DE ACORD CU NUMIREA LA CSM A ACESTEI DOAMNE . SI MAI RAU. NICI LUPULET NU E STRAIN DE ACEASTA NUMIRE

# FRAȚI CU CHELIE date 11 iulie 2012 01:51 -4

Aștia seamănă ca două picături de apă la chelie și la cea ce țin sub chelie!! Chioru și-a băgat amicii numai în poasturi cheie ți acum că a murit Alixandri, e foarte necesar pentru chior ca Deliorga să treacă la ICCJ !!! Na , încă o javră procopsită!!!

# AVOCATUL DIAVOLULUI date 13 iulie 2012 21:09 -5

ADEVARAT!! SEAMANA ASTIA DOI atat la chelie cat si ola caracter!!  Adevarate  SATANE! Nu am auzit sa fi facut vreunuol din ei ceva bun inafara de  injustitii si abuzuri!! Poate crapa intr-o zi de gras  ce-i DELIORGA! Parca e un pepene gata sa explodeze! Iar BASE.... sa-si ia pe amicul si sa se mute la puscarie ambii ca acolo le e locul! LASATI-NE!!! LASATI-NE JAVRE ORDINARE!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2016 – Avocatii se revolta pe dispozitiile lui Pruna!

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER