nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Un premier mincinos. Romania la un pas de explozie

Miercuri, 17 februarie 2016 16:01 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Era dezinformat sau de rea-credinta premierul Dacian Ciolos cand si-a tinut cuvantarea miecuri in fata Plenului Senatului Romaniei pe tema desantului ANAF de la sediile Antenelor? Am convingerea ca si una si cealalta. 


Ciolos era dezinformat pentru ca i s-a servit o hartie cu ineptii pe care sa o citeasca, de s-a prins toata lumea ca bate campii. Dar se vedea ca era si de rea-credinta pentru ca in calitate de fost ministru al Agriculturii, acelasi Dacian Ciolos e cel care mana in mana cu DNA a achiesat sa semneze in urma cu vreo 10 ani acea falsa adresa prin care a constituit ministerul ca parte civila in “Dosarul ICA” cu suma de 60 milioane euro, servita pe hartie de specialistii parchetului anticoruptie. Adresa pentru care are un dosar penal, care cel mai probabil ca se va inchide cu solutie de prescriere.

Dacian Ciolos este autorul moral al dosarului care a culminat cu somatia de evacuare a celor 5 televiziuni din Antena Grup, prin falsul comis atunci cand a semnat ca ministru constituirea Ministerului Agriculturii cu un prejudiciu urias, fara ca bunurile care faceau obiectul dosarului DNA sa fi apartinut vreodata acestui minister.

Dovada suprema sta in faptul ca ANAF a somat evacuarea televiziunilor in numele Statului Roman – prin Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, in loc ca evacuarea sa se fi cerut in numele Ministerul Agriculturii, prin executor judecatoresc, cum s-ar fi impus pe logica elementara, tinandu-se cont ca el era in dosarul penal partea civila care a pretins prejudiciul de 60 milioane euro.

Urmare a confiscarii dispuse in 2014, intabularea imobilelor ICA in Cartea Funciara s-a facut pe numele Statului Roman - prin Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.

Si a mai minitit Dacian Ciolos Parlamentul Romaniei cand a pretins ca ANAF a actionat legal in baza OUG 14/2007, facandu-se ca nu stia ca art. 30 din Constitutie prevede ca “Cenzura de orice fel este interzisa” si ca “Nici o publicatie nu poate fi suprimata”. Ordonanta invocata de el nu avea nicio valoare in fata Constitutiei.

In fata prevederilor Constitutiei, Guvernul Ciolos, cu ANAF cu tot, era obligat sa se asigure prin mijloacele pe care le avea la dispozitie prin lege ca Executiv – inclusiv prin emiterea de acte normative - ca emisia Antenelor (care nu au avut nicio legatura cu dosarul penal) nu va fi intrerupta.

Nicio lege nu poate fi aplicata impotriva Constitutiei si a principiilor Conventiei Europene referitoare la libertatea de exprimare, astfel incat Guvernul Ciolos nu putea intreprinde niciun fel de executare de natura sa puna in pericol emisia Antenelor.

In fata Senatului Romaniei, Dacian Ciolos a ascuns faptul ca OUG 14/2007 pe care a invocat-o, avea norme de aplicare potrivit carora ANAF nu avea dreptul sa intreprinda nicio actiune de evacuare, pana cand nu se parcurgea obligatia chiriasilor de a-si exprima dreptul de preemtiune. Astfel, HG 731/2007, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, prevede la art. 22:

(8) Bunurile imobile intrate in proprietatea privata a statului, pentru care la data intrarii in proprietatea privata a statului exista un contract de inchiriere in vigoare, pot fi valorificate prin vanzarea directa catre chiriasi, daca ofera cel putin pretul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiza tehnica sau de evaluare, in termen de 30 de zile de la data notificarii in acest sens de catre organele de valorificare, si achita integral suma in termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei de cumparare.

(9) In cazul in care chiriasii aflati in situatia prevazuta la alin. (8) nu isi exprima oferta de cumparare sau nu achita suma datorata in termenele precizate la alin. (8), se procedeaza la valorificarea bunurilor prin licitatie publica. in acest caz, termenul prevazut la alin. (2) lit. b) curge de la data la care se trece la valorificarea prin licitatie publica.

Or, ANAF era obligat ca mai intai de toate sa faca o oferta de cumparare chiriasilor si doar daca aceasta era respinsa sa procedeze la evacuare. Si asta la o maniera care sa nu duca la intreruperea emisiei. ANAF nu doar ca nu a avansat o oferta chiriasilor din respectivele cladiri, dar a refuzat sa raspunda din 2014 si pana in prezent la zecile de cereri ale Antena Group de a ramane locatare in imobile.

A veni cu o somatie de evacuare in 5 zile a 5 televiziuni, dupa ce vreme de doi ani nu ai vrut sa faci nimic, reprezinta o actiune abuziva de suprimare a unor institutii de presa.

O suprimare criminala in raport cu faptul ca Antenele nu sunt doar o afacere privata, ci un bun public, intrucat sunt urmarite zilnic de milioane de telespectatori (peste 10 milioane de romani le urmaresc in mod frecvent).

Antenele au adus in ultimii 10 ani venituri la bugetul de stat de peste 300 milioane de euro. Au peste 2000 de angajati pentru care se platesc luna de luna sume uriase la bugetul de stat si la cel de asigurari sociale.

Cine are interesul sa omoare financiar un mare contribuabil, cu pretul afectarii intereselor bugetului de stat?

Minciuna ca bugetul de stat trebuie intregit prin valorificarea respectivelor cladiri este o uriasa minciuna. Imobilele au fost intabulate pe numele Statului de doi ani si ANAF nu a facut nimic. In plus, ANAF tolereaza de ani de zile evaziunea fiscala a marilor companii internationale, a marilor firme care au datorii de miliarde. Cladirile intrate in proprietatea statului, daca ar fi valorificate de ANAF nu s-ar obtine pe ele un pret mai mare de 2-3 milioane euro. Adica mai putin decat plateste intr-un an la stat Grupul Antena cu titlu de taxe si impozite.

Imaginati-va ca maine 2000 de angajati ar ramane pe drumuri. Ca nu s-ar mai plati impozitele si contributiile la stat pentru aceste salarii. Si ca statul ar trebui sa plateasca ajutor de somaj acestor mii de angajati. Evident, ca ANAF nu are nicio treaba cu aceste realitati, si ca totul nu are decat o miza politica: inchiderea Antenelor, care prin dezvaluirea unor realitati cutremuratoare au un impact atat de mare la opinia publica incat strica combinatiile din alegerile de anul acesta ale grupurilor de crima organizata din Romania, care vor sa mentina institutiile de forta si sistemul corupt al lui Traian Basescu.

Dezbaterile de miercuri din Senatul Romaniei au constituit un exercitiu democratic cum nu s-a mai vazut demult in Romania. Dincolo de problema libertatii de exprimare, dezbaterile au scos la lumina modul infractional, anti-romanesc in care functioneaza ANAF. De la tribuna Senatului s-a spus raspicat o mare realitate: aceea ca ANAF face mii de plangeri penale firmelor romanesti (caci de straini nu se ating niciodata) si le trateaza ca pe infractori, ca sechestreaza conturi, ca omoara afaceri profitabile sub masca luptei cu evaziunea fiscala, cu unicul scop de a distruge capitalul romanesc, in favoarea celui strain care a devenit majoritar in tara noastra.

Dezbaterile de miercuri din Parlamentul Romaniei - in care Dacian Ciolos a fost acuzat de “tradare nationala”, numit “infractor”, aratat cu degetul pentru indiferenta fata de capitalul romanesc, pentru incompetenta, pentru nepasare, mergandu-se pana la a i se cere demisia – au fost scanteia care anunta faptul ca Parlamentul nu mai accepta sa fie atat de supus si tacut. Indiferent cat cred institutiile de forta controlate de oamenii lui Basescu ca au reusit sa-l intimideze.

Rabufnirea unanima a senatorilor din toate partidele, releva ca nemultumirea populara e atat de mare incat lumea se afla la un pas sa iasa in strada impotriva tradatorilor din institutiile publice, impusi de forte oculte, care cred ca pot face ce vor in aceasta tara.

Atentie papusari! Va jucati cu focul! Nici nu realizati in nebunia voastra ce val de proteste de strada veti declansa daca veti inchide macar pentru o zi emisia Antenelor!

P.S. - Dosarul ICA a fost fabricat pe un sir urias de infractiuni, cu un singur scop, distrugerea Antenelor si aruncarea in inchisoare a fostului proprietar al acestor televiziuni, pentru vina de a declansa suspendarea lui Traian Basescu. Mai intai au fost furati 7,4 milioane de romani care au votat demiterea lui Basescu. Iar mai apoi procurori si judecatori iresponsabili, dar si inalti functionari folositi si protejati de sistem, au desavarsit una din cele mai mari inscenari judiciare postdecembriste. Totul se stie. Intr-o zi, mai apropiata decat cred unii, va veni si judecata finala!

Accesari:5997

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 17 februarie 2016 16:13 +38

dar arbitrul unde este? dl pamatuf mai doarme mult sau ii convine ce se intampla in tara asta? Cred ca ii place haosul la greu, probabil ca asa intelege el sa conduca Romania din dormitorul de 500 m. probabil ca nu are timp decat sa se uite la gradina si la dna profesor de engleza, tara duca-se pe pustii....Rolul lui din Constitutie este doar de ...decor? sau de sluga a unui binom? rusinica dl....rusinica! :-x

# unul din lumea cea mare date 17 februarie 2016 16:18 0

eu cred ca altii sunt mincinosii si ticalosii//

# unul din lumea cea mare date 18 februarie 2016 02:26 +10

comentariul de mai sus nu/mi apartine .se vede ca nu/i nici stilul meu,ESTE AL CLONEI DANKH

# Vladi Mir date 19 februarie 2016 14:53 +8

Dragule, te-ai scos ! Iti trasesi si clona ! Mai sa ma zgarii pe cristalinele mele de plastic puse pe necompensatelea. Dar, daca mai  "furi" si un adenom de prostata, suntem ca fratii, pentru ca, dupa navduful cu care postezi, se pare ca ne-am aliniat mai demult la hemoroizi. Probabil ca de aia ne-am si apropiat de ne zicem prieteni. Dar ma opresc aici ca vreau sadau o fuguta la miting sa mai strig o tara, pana nu ma lasa si laringele si sa o pup pe indignare pe Danuta Grecu. Sunt sigur ca nu te-ai suparat, pentru ca doar am vrut sa-ti descretesc fruntea. Poate o data si o data, o sa ne vedem si la fete si asta spre dezamagirea ta. O seara buna !

# unul din lumea cea mare date 20 februarie 2016 13:15 +7

ptr vladi mir//PRIETENE!!!! cum i/am dat intilnire la primul miting ,lui mulder LA TRICOLOR SI SUB TRICOLOR,te rog sa sa ne ONOREZI cu prezenta ta acolo.MULTUMESC

# Vladi Mir date 20 februarie 2016 18:57 +6

Pentru Unul din Lumea cea Mare; Dupa cum vezi, abea acum apucai sa vad ce mai e pe'acilea, asa ca desi fusei prezent aseara la locul faptei, n-am stiut sa te caut sub tricolor. Mai bine, ca erau multe si totusi, dupa gustul meu, nu cate ar fi trebuit. Dar daca ai vazut un tanar pe la 35 - 40 de ani, inalt, frumos, cu plete blonde, istet si modest, cam cum arata Florin Piersic in tinerete, sa fii sigur, ca n-am fost eu ala. Asta asa, ca sa nu ramai cumva cu vreo parere gresita despre faptura mea, care este ... din contra si sa nu te bantuie oarece pareri de rau care sa-ti strice weekend de sfarsit de saptamana. Dar cum inca n-am intrat toti la DNA si n-au intrat nici zilele-n sac. ne-om vedea si noi candva! Si prietene, schimba-ti rogu-te numele, ca pana ti-l scriu, uit ce-am vrut sa-ti zic, dara asta numai daca nu esti cumva vreun umas al Marelui Stefan !

# unul din lumea cea mare date 21 februarie 2016 16:26 +4

ptr vladi mir// da/i cu copy paste ca sa fie simplu,asa fac si eu unde/s nickurile prea lungi.imi pare rau vladi dar este inregistrat la ,,osim,, deci nu/l schimb(incep mermelitorii sa intre la ideii si le trebuie prea mult ca sa ma depisteze cine/s,asa ca neschimbindu/l...am satisfactia ca ramin constant in comentariile mele si ei sint ,,linistiti,,

# Vladi Mir date 22 februarie 2016 09:40 +1

Doar la "OSIM" ... ???

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 11:21 +2

ptr vladi mir// si ALTI cititori ai luju!!!!

# Vladi Mir date 22 februarie 2016 12:51 +3

Pentru Unul TARE din Lumea cea mare: iata un raspuns absolut neasteptat, cu care chiar ca mai pus pe ganduri ! Cu nedisimulat respect, Vladi Mir

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 15:11 +3

ptr vladi mir//RECIPROCA ESTE MAI MULT DECIT VALABILA(chiar matematic,ref la respect si consideratie).vladi,crede/ma ca /i adevarat.exista un serviciu in sri care se ocupa de INFORMATIILE DIN SURSE DESCHISE,cum este si un serviciu care se ocupa DE ,,APARAREA,, CONSTITUTIEI(astia/s si jegosi si puturosi caci se vede cu ochiul liber).MULTA SANATATE ITI DORESC!!!!!!

# Vladi Mir date 22 februarie 2016 15:54 +2

Vad ca le stii, asa ca meriti urmatorul banc: se facea ca pe vremurile de "vesela" amintire, intr-un compartiment de tren, trei insi isi spuneau bancuri reiactionare, fapt care-l derenja pe un al patrulea. Acesta i-a rugat insistent dar fara nici un rezultat sa termine. Atunci, el s-a dus la vagonul restaurant si i-a comandat ospatrului ca peste exact 5 minute sa-i aduca in compartiment, 4 cafele. Intors la ceilalti trei, salta capacul scrumierei si cere 4 cafe care sosesc imediat. Vazand acestea, cei 3 vecinii amutesc pana la prima statie, cand in compartiment intre 3 haldai in haine de piele, si dupa ce-si arata dosul reverelor, ii salta pe cei trei cu bancurile, iar omunlui nostrum ii spun scrasnit printer dinti: "iar tu ba, daca stii ceva, tine-ti flenca ca altfel o sa ai de aface si tu cu noi!" O seara buna !!!

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 16:11 +2

ptr vladi mir//tks ,mi/a placut, nu/l stiam

# nicu tilecus date 17 februarie 2016 17:16 +35

RĂZVAN, EŞTI TARE!! SUNT ALĂTURI DE TINE!!

# floarea-soarelui date 17 februarie 2016 20:02 +28

Mie Ciolos mi-a parut ca Marius Chicos Rostogan ,cand, indefirent ce era intrebat,raspundea invariabil: castravetele(evacuarea). 

# Emil-Radu date 17 februarie 2016 20:46 +36

Sper că nu au ratat ştirea cu Vişinescu nici Cioloş, nici Kovesi şi nici Coldea. Scadența la ei va fi cu mult mai scurtă.

# DODI date 17 februarie 2016 22:06 +18

Ați avut dovada (dacă mai era necesar) că Cioloș are stofă de Primministru cum are și CIOLANIS de președinte. Decât că aceștia doi mai bine punem pe CIOABĂ (dacă toți încep la fel!).

# Son date 17 februarie 2016 23:07 +9

Nu stiu daca Ministerul Agriculturii ar avea calitatea de reprezentant al Statului intr-un proces de evacuare, insa ar putea sa incerce. :-) Cert e ca valorificarea imobilelor confiscate intra in competenta Ministerului Finantelor prin organele sale abilitate, in speta DGFP Bucuresti. Pisica e la ei. Este cert ca n-au stiut ce sa faca cu locatarii care, la data intrarii cladirilor in proprietatea privata a statului, aveau un contract de inchiriere in vigoare si, din acest motiv, n-au vrut sa incaseze chirie de la beneficiarii dreptului de preemtiune , ca nu cumva sa se supere DNA ca incaseaza "ilegal" bani la buget. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# avocat traditional date 18 februarie 2016 00:18 +14

Daca Ciolos,in calitate de ministru la agricultura a trimis adresa aia de constituire a ministerului ca parte civila,se pun doua probleme:1.de ce s-a intabulat statul si nu Min.Agriculturii 2.daca Min.Agr.a fost parte civila(deci prejudiciatul) de ce s-a dispus confiscarea in favoarea statului?Iata o dilema din care nu vom putea iesi!

# trilema date 18 februarie 2016 10:27 +12

Cea mai mare dilema este alta. Oare DNA va face dosar penal pt. abuz in serviciu functionarilor publici care au refuzat sa incaseze chirie in toata aceasta perioada,adica au refuzat valorificarea drepturilor conferite de lege Statului proprietar? Nici nu vreau sa ma gandesc la ce gaura in bugetul de stat s-ar putea ajunge daca, pe langa chiria neincasata, antenele vor obtine titlu executor impotriva statului si pt.c/v investitiilor realizate in imobil + alte despagubiri...Povestea cu coloanele oficiale e nimic pe langa asta, prejudiciul adus statului fiind considerabil mai mare.

# Dan B date 18 februarie 2016 11:38 +13

Inpostura,chichiul,minciuna,excrocheria,coruptia la nivel inalt sunt atributele care guverneaza prin persoana DJ Ciolos "melodiile" tohno a unui guvern de******(scuzati de). Afara guvernul marioneta coada de topor al intereselor straine ce urmareste destabilizarea tarii.

# diana date 18 februarie 2016 17:49 +10

Prea corecta nu e nici pozitia sefului CSM M.Aron!!!! m.aron are o filosofie maronie de tip basist kominternist

# trilema date 18 februarie 2016 19:59 +11

Comentariul prezidentului CSM este TOTALMENTE prematur si neavenit cu privire la raporturile dintre civili care inca nu au ajuns sa se infrunte in instantele de judecata. ANAF a facut o intreaga demonstratie de forta ca sa depuna o simpla notificare ce putea fi trimisa prin posta sau depusa frumos, de un singur functionar ANAF, la registratura locatarului. Chiar nu pricep de ce s-a isterizat CSM-ul, prin seful ei, pt. o procedura prealabila sesizarii instantei de judecata cu o banala cerere de evacuare:o :-? :o Mai, D-le sef Aroane, poate ca adversarii se inteleg amiabil si nu mai ajung in instanta. Pe bune, a luat-o razna si CSM-ul :lol: :-*

# Pilat date 20 februarie 2016 08:34 +8

Pana nu va fi lichidat balaurul (cu B) cu cele trei capete , vom trai in infernul lui Dante , cu ura , dusmanie si scandal , exact cum ne doresc marii si bunii prieteni ! Poate doar justitia divina sa ne mai scape , ca in ce ne priveste e greu de tot ! 

# steluta date 20 februarie 2016 17:09 +8

ANAF este un instrument de politie politica precum se dovedea din interceptările BASESCU-BLEJNAR în care basescu intervenea pentru niște firme protejate sau cauta sa-l sancționeze pe avocatul cu care avusese un conflict personal prin ANAF

# av. Vasile Dumitru date 21 februarie 2016 23:14 +6

Vrem ca Ministerul de finante sa introduca actiune in regres fata de magistratii ce au aplicat cu rea credinta si grava neglijenta legea, statul roman platind 39 de milioane de euro. Magistratii sunt cei mai vinovati pentru ca abuzurile in mare parte se fac cu complicitatea lor si a avicatilor spagari din baroul traditional de aceea am hotarat la data de 08.03.2016 sa protestam la Palatul Parlamentului. https://www.facebook.com/events/1569965173328674/?ref=22&feed_story_type=22&action_history=null

# ADEVARUL date 22 februarie 2016 15:30 +1

DAR CELOR CARE S-AU SUBSTITUIT PARLAMENTULUI ADAPTÂND CODUL PENAL NECESITĂȚIILOR MAFIEI RUSO-BĂSISTE,CHESTIUNI EVIDENTE ȘI UȘOR DE PROBAT,CE ACȚIUNE L-I SE POTRIVEȘTE?CSAT-UL DE CE NU SE AUTOSESIZEAZĂ...NU EXISTĂ NICI UN CURIOS ACOLO,NICI UN ROMÂN,NICI UN OM ?

# gigi date 23 februarie 2016 11:57 +3

Daca dosarul lui Ciolos se prescrie cine e vinovat si cine raspunde .Daca evaluarea dna e de 60 milioane iar a anaf de 10 mil. cine e vinovat si cine raspunde .Daca CCR a spus ca nu se pot confisca bunuri obtinute inainte de 2012 cine e vinovat si cine raspunde de aceasta ticaloasa confiscare extinsa ?As dori un raspuns d-le Savaliuc.Rescpect.

# Trinom date 28 februarie 2016 00:47 +2

Nu de ieri de azi Sistemul baga pumnul in gura ziaristilor prin intermediul judecatorilor acoperiti, activi sau in adormire. Morar a pierdut procesul, acoperitul i-a luat banii si acum CEDO ia de la noi sa-l despagubeasca pe Morar. A aparut in MO acum: legeaz.net/monitorul-oficial-141-2016/hotarare-cedo-morar-contra-romania

# doarunbinom date 2 martie 2016 18:52 +2

Foarte bun articol! Bravo domnule Savaliuc!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER