27 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

Scris de: L.J. | pdf | print

31 May 2023 18:01
Vizualizari: 7968

* Statele Unite ale Americii pierd teren in fata Chinei. In ce domeniu, aflati dand click aici.


* O sedinta neanuntata a Sectiei pentru procurori a CSM a avut loc miercuri, 31 mai 2023. Nu a condus-o vicepresedintele Consiliului Daniel Horodniceanu, ci procuroarea Emilia Ion (foto centru). Urgenta a fost data de un singur punct inclus pe ordinea de zi, si anume o incetare de delegare la Parchetul General. Mai exact, CSM a hotarat incetarea delegarii in functia de adjunct al Sectiei judiciare din cadrul PICCJ a procuroarei Marinela Minca, incepand de joi, 1 iunie 2023.


 


* Un mesaj destul de ingrijorator pentru judecatori si procurori circula in randul magistratilor. Respectivul mesaj devoaleaza o modificare si mai dura care ar urma sa fie facuta in ceea ce priveste varsta de pensionare a magistratilor. Ei bine, daca pana acum amendamentele depuse la proiectul de lege privind pensiile de serviciu aflat in Camera Deputatilor indicau o majorare, chipurile etapizata, a varstei de pensionare la 60 de ani (vezi facsimil 1), prin mediile judiciare s-a raspandit informatia conform careia in Parlament se va forta impunerea unei varste de pensionare de 65 de de ani. Aceasta ar urma sa creasca treptat, pe modelul: cine e nascut in 1971 se va pensiona la 61 de ani, cine e nascut in 1972 la 62 de ani si tot asa an cu an pana cand se va ajunge ca cei nascuti in 1975 sa se pensioneze la 65 de ani. Iar ulterior, 65 de ani sa ramana varsta definitiva de pensionare. Cat e de real acest zvon, nu stim, dar cu siguranta merita impartasit, astfel ca magistratii sa fie pusi in garda, sa ceara explicatii si, pana la urma, sa isi decida viitorul.

 


* Si ca tot vorbeam despre pensiile de serviciu. Una dintre cauzele starii generale de tensiune existente in magistratura este lipsa de comunicare si de transparenta din partea factorului politic. Si ca sa dam doar un exemplu, marti, 30 mai 2023, ar fi avut loc in Comisia de munca din Camera Deputatilor o prima dezbatere pe modificarile la pensiile de serviciu (vezi facsimil 2). Cica ar fi fost doar dezbateri generale, insa nimeni nu a stiut de ele. De decis nu s-a decis insa nimic, urmand ca dezbaterile pe amendamente sa aiba loc saptamana viitoare, marti, 6 iunie 2023.

 



Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 31 May 2023 20:12 +35

Deci: o venit un fost curier/referent și o depus niște amendamente cică urmare discuțiilor cu Comisia. Acum vine altul și anunță ritos că după 10 zile o să vie alte amendamente la amendamente, urmare de data asta aflării opiniei CE. Atunci, dacă se legiferează cu CE ce rost mai au to(n)ți ciolacii? Iar dacă trebe de 2 ori opinia CE atunci ce o discutat budigai cu ăia totuși? PS Ce te faci dacă se va afla, ipotetic desigur, că babuinia o propus ea 65 din căpuțul mic de referent? Fără niciun mandat de la guv? Răutăți desigur... :lol:

# maxtor date 2 June 2023 18:34 0

inclinam sa credem ca prevederile alea ar necesita ACORDUL C.S.M, acordul Garantului.

# maxtor date 2 June 2023 18:41 0

" si tot asa an cu an pana cand " - În România ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1917, lucru despre care Regina Maria nota în jurnalul său, la 5/18 iulie 1917: „ De azi se schimbă ora – se dă înainte, ora şapte e deja ora opt şi aşa mai departe." -pana cand ne este evidentu tuturora, ca sa facem o gluma proasta.

# maxtor date 3 June 2023 14:33 0

-cheia marilor "succesuri", schimbari multe si dese(si prin Coduri):Săptămâni de cinci zile Calendar sovietic, 1930 Săptămână de lucru colorată de cinci zile. Zile grupate în săptămâni de șapte zile. O sărbătoare națională în negru, patru cu numere albe Fiecare zi a săptămânii de cinci zile a fost etichetată fie cu una din cele cinci culori, fie cu un număr roman de la I la V. Fiecare muncitor a primit o culoare sau un număr pentru a identifica ziua de odihnă, https://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_sovietic

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva