28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 6.01.2022 – Operatiunea „Buda in Cotet”. Se vrea amutirea lui Sosoaca

Scris de: L.J. | pdf | print

6 January 2022 19:35
Vizualizari: 5434

* Avem noutati despre un procuror pe care taica Lazar nu-l prea are la inima. In ce context s-a intersectat el cu Augustin Lazar, precum si cu actualul Procuror General Gabriela Scutea si mai ales ce i s-a intamplat acum aflati dand click aici.


* Guvernul Ciuca vrea cu tot dinadinsul sa-i oropseasca pe romanii cu centrale de apartament, chiar daca mai multe orase au probleme cu incalzirea centralizata (nu numai Bucurestii). Totusi, Executivul nu le-a pus gand rau tuturor posesorilor de centrale. Care sunt exceptiile vedeti facand click aici.


* Pe buna dreptate, opozantii autoturismelor electrice argumenteaza ca acestea sunt aproape niste puscarii pe roti, din moment ce nu te poti deplasa prea mult fara sa reincarci. Totusi, acest lucru este pe cale sa se schimbe datorita unei revolutii in domeniu. Click aici ca sa va minunati si dumneavoastra!


* Stati cu ochii pe CSM marti, 11 ianuarie 2022! Plenul Consiliului Superior al Magistraturii este chemat sa constate vacanta unui loc de membru ales, reprezentant al judecatorilor de la ICCJ. Chiar daca CSM nu mentioneaza, este vorba despre inlocuirea proaspetei pensionare Mariana Ghena cu judecatorul ICCJ Marian Buda. Concret, CSM a declansat procedura de numire in Consiliu a lui Buda, cel care in 2016 a fost ales tot din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar s-a clasat pe locul trei, dupa magistratele Simona Marcu si Mariana Ghena.

Este strict o procedura de rutina, iar unul dintre pasii ei presupune verificarea magistratului de catre CNSAS si CSAT, in sensul necolaborarii cu Securitatea sau cu serviciile secrete de dupa 1990.

Totusi, subliniem ca mandatul lui Buda va fi unul doar interimar, pana la organizarea de alegeri pentru inlocuitorul Marianei Ghena.


Procedura este continuta in Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:


- art. 57:


(1) In cazul incetarii calitatii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii inainte de expirarea mandatului, pentru locul ramas vacant se organizeaza noi alegeri, potrivit procedurii prevazute de lege.

(2) Pana la alegerea unui nou membru, interimatul va fi asigurat de judecatorul sau procurorul care a obtinut numarul urmator de voturi in cadrul alegerilor desfasurate potrivit art. 8 alin. (3) sau art. 13 ori, dupa caz, art. 19.

(3) In cazul prevazut la alin. (1), persoana aleasa pentru ocuparea locului vacant isi exercita calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru restul de mandat ramas pana la expirarea termenului de 6 ani”;


- art. 18:


(1) Consiliul Superior al Magistraturii alcatuieste lista finala cuprinzand magistratii alesi potrivit prevederilor art. 8 alin. (3) si art. 16 alin. (2) si o transmite Biroului permanent al Senatului.

(2) Inainte de transmiterea listei catre Biroul permanent al Senatului:

a) Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verifica si comunica, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, daca judecatorii si procurorii alesi au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea;

b) Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica si comunica Consiliului Superior al Magistraturii rezultatul verificarilor privind calitatea de ofiter acoperit, colaborator sau informator al serviciilor de informatii a judecatorilor si procurorilor alesi, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii.

(3) Biroul permanent al Senatului inainteaza lista prevazuta la alin. (1) Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, pentru intocmirea unui raport.

(4) Senatul, in prezenta majoritatii membrilor sai, pe baza raportului Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, valideaza lista cuprinzand magistratii alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii”;


- art. 19:


(1) In vederea alegerii celor 2 reprezentanti ai societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, organizatiile profesionale ale juristilor, consiliile profesionale ale facultatilor de drept acreditate, asociatiile si fundatiile care au ca obiectiv apararea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului cate un candidat.

(2) Pot fi alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii reprezentanti ai societatii civile care indeplinesc urmatoarele conditii:

a) sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani intr-o profesie juridica sau in invatamantul juridic superior;

b) se bucura de inalta reputatie profesionala si morala;

c) nu au facut parte din serviciile de informatii inainte sau dupa anul 1990, nu au colaborat in niciun fel cu acestea si nu au un interes personal care influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege. Acestia depun o declaratie autentica in sensul ca nu au fost lucratori operativi si nu au colaborat, in niciun fel, cu oricare serviciu de informatii, inainte sau dupa anul 1990;

d) nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica.

(3) Propunerile de candidaturi se depun la Biroul permanent al Senatului, intre a 90-a zi si a 60-a zi inainte de expirarea mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, insotite de hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, actul normativ de infiintare, de actul constitutiv si statutul persoanelor juridice prevazute la alin. (1), precum si de cazierul fiscal al acestora.

(4) Perioada in care se depun propunerile de candidaturi se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii, cu 30 de zile inainte de inceperea curgerii termenului prevazut la alin. (3).

(5) Candidatii propusi vor prezenta Senatului documentele prevazute la art. 7 alin. (4), precum si cazierul judiciar.

(6) Lista candidatilor si documentele prevazute la art. 7 alin. (4) se afiseaza pe paginile de internet ale Senatului si Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 5 zile de la expirarea perioadei de depunere a acestora”.


* Ramanem cu ochii atintiti asupra CSM si va spunem ca joi, 6 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori a avut pe ordinea de zi urmatorul punct (ultimul pe lista): „Plangerea prealabila formulata de Inspectia Judiciara (18610/2021)”. Iar solutia suna in felul urmator: „Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea plangerii prealabile formulate de Inspectia Judiciara. (majoritate: 1 vot da, 3 voturi nu, 1 vot nul)”.

Nu ne-a fost greu sa aflam ca IJ a facut plangerea prealabila de mai sus impotriva Hotararii nr. 630 din 1 iulie 2021, prin care Sectia pentru procurori i-a admis inspectoarei judiciare Andreea Cristina Mina cererea de aparare a independentei si reputatiei profesionale fata de comportamentul a doua colege de la Inspectia Judiciara. Este vorba despre procuroarele Monica Plesea si Crenguta Andreea Lionte – adjuncta IJ, respectiv inlocuitoarea directoarei DIP. Cazul este spectaculos atat in sine, cat si in scorul strans cu care a fost admisa cererea formulata de Andreea Mina: 4 voturi „pentru” si 3 „impotriva” (click aici pentru a citi).

Pe noi ne surprinde indarjirea Inspectiei Judiciare impotriva unei hotarari care are valoare strict simbolica. Iar indarjirea va fi cu atat mai mare in ipoteza in care IJ va ataca in instanta Hotararea 630/2021. Dar na: daca au oamenii prea mult timp liber...


* Incheiem editia in forta, cu unul dintre cei mai vocali parlamentari romani – daca nu chiar cel mai vocal. Ne referim la senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca, care, cu luarile ei de pozitie impotriva tiraniei pandemico-vacciniste, le sta in gat nu doar politicienilor, ci si zbirilor cenzurii de pe Internet. Nu mai devreme de joi, 6 ianuarie 2022, Sosoaca s-a trezit cu un val de notificari din partea Facebook, reteaua blocandu-i pentru 30 de zile atat contul personal, cat si pagina (vezi facsimile). Unul dintre articolele care le-au picat greu la stomac oamenilor lui Mark Zuckerberg este cel in care Lumea Justitiei dezvaluia ca vaccinurile ucid cu miile (click aici pentru a citi). Ghinion! Presimtim ca acest lucru nu va face decat s-o ambitioneze si mai mult pe Diana Sosoaca.

 



Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# loda date 6 January 2022 19:55 +2

https://howbad.info/index.html Auci puteti verifica, daca loturile cu care a fost injectst cineva, sunt mortale sau nu.

# johanniskraut date 8 January 2022 14:05 0

Din ghena-n buda... Cotetu-i mort. Traiasca cotetu!

# johanniskraut date 8 January 2022 14:11 0

Sau https://www.howbadismybatch.com/ daca primul nu functioneaza... Baietii experimenteaza la greu, daca tot au imunitate legala. Ce pleasca pe capul lor cu o planeta de cobai docili si dornici. https://forbiddenknowledgetv.net/breaking-deadly-vax-lot-numbers-identified-still-in-circulation/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva