6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUDEANU L-A ARS PE COSTACHE – Judecatorul Marian Alexe de la Judecatoria Sectorului 1 l-a obligat pe jurnalistul Alex Costache de la TVR si G4 Media sa-i achite omului de afaceri Radu Budeanu daune morale. Costache are de plata 10.000 lei pentru o postare de pe Facebook in care s-a referit la Budeanu cu porecla „Snitch” („Turnator”), in legatura cu episodul in care a fost filmat la bere alaturi de procurorul PICCJ Razvan Horatiu Radu si judecatorul Razvan Pastila de la Tribunalul Ilfov (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 May 2022 16:50
Vizualizari: 3162

Jurnalistul Alex Costache (foto dreapta) de la TVR si G4media.ro este bun de plata. Mai exact, daune morale de 10.000 de lei. Asa a stabilit judecatorul Marian-Cristian Alexe de la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti miercuri, 11 mai 2022, intr-un proces in care Costache a fost dat in judecata de catre omul de afaceri Radu Budeanu (foto stanga), patronul Cancan si Gandul.Budeanu l-a actionat in instanta pe Costache din cauza unei postari de pe Facebook a acestuia, din data de 15 iulie 2021, in care ziaristul s-a referit la omul de afaceri cu porecla „Snitch” („Turnator”).


Iata mai intai minuta sentintei nr. 4638/2022 din dosarul nr. 31127/299/2021:


Admite in parte cererea de chemare in judecata. Constata caracterul de fapta ilicita cauzatoare de prejudicii a postarii publicate de parat pe pagina sa personala de Facebook la data de 15.07.2021 (cu referire la reclamant).

Obliga paratul la eliminarea din cadrul postarii publicate de acesta pe pagina sa personala de Facebook la data de 15.07.2021 a tuturor referirilor la persoana reclamantului sau a publicatiilor pe care acesta le detine. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.

Respinge in rest actiunea, ca neintemeiata. Obliga paratul la plata catre reclamant a cheltuielilor de judecata, in cuantum de 140 lei, reprezentand taxa judiciara de timbru.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 11.05.2022”.


Redam si mesajul de pe Facebook al lui Alex Costache (vezi facsimil):


Am uitat sa va spun cine mai era azi pe la Rahova la eliberarea lui Dragnea!

Dan Andrei Nastase (ala in camasa alba), unul dintre fileurii de la Lokal! Omul e pretins paparazzo si, la data filajului la jurnalisti si magistrati, pe 20 februarie 2020, era angajat la Web Editing Development, firma lui Budeanu zis Snitch.

Nu i-am vazut sa faca foto sau sa puna intrebari, prin urmare nu e foarte clar ce cautau acolo, daca erau veniti pe paparazzeala sau erau sustinatori ai lui Daddy.

La filajul de la Lokal au fost si doua tipe. Adelina Neferu, care anul trecut era angajata la gov la Tanase Stamule (la rugamintea lui Sebastian Burduja - cum se leaga lucrurile!). Si una Dobrica din Buzau, fiica afaceristului care l-a turnat pe Zgonea.

Pe mine personal ma intereseaza mai putin acum acesti bagabonti. Ma vor interesa mai mult atunci cand vor colabora cu procurorii si vor spune cine l-a pus pe Budeanu zis Snitch sa faca ce-a facut. Noi stim cine si avem si probe, dar nu strica declaratii si marturisiri suplimentare!

Parchetul militar se apropia periculos de ei, dar dosarul i-a fost luat procurorului militar Bogdan Pirlog de catre procuroarea generala Gabriela Scutea, anulat si dat apoi unei cozi de topor din DIICOT ca sa il claseze. Ma refer evident la procurorul Robert Fleckhammer.

#filajlafileuri????”.


Nemultumirea lui Alex Costache a fost provocata de aparitia in presa, in februarie 2020, a unor fotografii si filmari in care el si alt jurnalist – Cosmin Savu de la Pro TV – au fost aparut intr-un bar stand masa alaturi de Razvan Horatiu Radu (in acel moment Procuror General adjunct) si de judecatorul Razvan Pastila de la Tribunalul Ilfov, cu care se delectau la un pahar cu bere (click aici pentru a citi).

 


Comentarii

# Nu am inteles care este delictul date 12 May 2022 17:53 +3

Sunt vreo cativa carnati bagati in toate cele, de la caratul geantii la Udrea, la fapte precum cele relatate in postarea de pe facebook.

# maxtor date 12 May 2022 22:07 -2

a scapat ieftin...ca arunca cu porecle e apa de ploaie....

# S I F O N U L taptarap-ist date 13 May 2022 20:26 +1

Stie cineva, daca "caracterul de fapta ilicita cauzatoare de prejudicii a postarii publicate de parat pe pagina sa personala de Facebook la data de 15.07.2021" se refera la faptul ca l-a facut, cum l-a facut, sau ca a folosit un cuvant prea dur ... . Adica, judele l-a absolvit de caracterul de "snitch" (neavand competenta), sau doar trebuia folosit ceva mai bland, polisemantic, ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva