Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CACEALMA CU RASPUNDEREA MAGISTRATILOR – Deputata ALDE Steluta Cataniciu: “Ma dezic de votul cu privire la forma in care a fost adoptata reglementarea raspunderii magistratilor: adica inoperanta... Am sustinut obligatia statului de a se indrepta cu actiune in regres impotriva magistratului, precum si faptul ca statul sa fie obligat sa plateasca 'de indata' sumele acordate cu titlu de despagubiri si nu intr-un an. Amendamentul ALDE a fost respins”

Duminică, 3 decembrie 2017 15:40 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Vicepresedinta ALDE Steluta Cataniciu (foto dreapta) critica forma in care au fost elaborate de catre Comisia parlamentara de modificare a Legilor Justitiei noile prevederi referitoare la raspunderea magistratilor. Si nu doar ca deputata Cataniciu critica aceasta forma, dar anunta ca ALDE nu va vota raspunderea magistratilor in forma elaborata de Comisia parlamentara. O pozitie de salutat.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii duminica, 3 decembrie 2017, deputata ALDE Steluta Cataniciu atrage atentia ca raspunderea magistratilor practic nu va exista, daca se va mentine forma adoptata de Comisia parlamentara. Cataniciu precizeaza ca ALDE a propus un amendament care prevedea ca statul sa fie obligat sa se indrepte cu actiune in regres impotriva magistratului care a incalcat legea cu rea credinta sau grava neglijenta, precum si faptul ca statul sa fie obligat sa plateasca justitiabililor “de indata” sumele de bani acordate cu titlu de despagubiri si nu intr-un termen de un an. Amendamentul ALDE a fost insa respins, iar Comisia parlamentara a decis ca statul sa aiba dreptul de a se indrepta cu actiune in regres impotriva statului. Adica nicio diferenta fata de forma actuala care prevede ca statul se poate indrepta cu actiune in regres.


Iata comunicatul vicepresedintei ALDE, deputata Steluta Cataniciu:

ALDE nu sustine forma actuala a raspunderii magistratilor

In calitatea mea de membru al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, ma dezic total de votul exprimat in sedinta comisiei din data de 27 noiembrie 2017, cu privire la forma in care a fost adoptata reglementarea raspunderii magistratilor: adica inoperanta. Nu am votat nici in cadrul respectivei sedinte si nu vom vota nici in plenul Camerei Deputatilor, in situatia in care raspunderea magistratilor ramane reglementata in forma in care a trecut de comisie.

ALDE a fost partidul care s-a pozitionat de la inceput pentru modificarea celor trei legi ale justitiei, considerand ca aceasta deriva din importanta apararii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor din Romania, care in ultimii ani au fost incalcate de un sistem ce a comis nenumarate abuzuri. Acesta este si motivul pentru care, in cadrul comisiei speciale am sustinut, ca forma de reglementare, obligatia statului de a se indrepta cu actiune in regres impotriva magistratului care a incalcat legea cu rea credinta sau grava neglijenta, precum si faptul ca statul sa fie obligat sa plateasca justitiabililor 'de indata' sumele de bani acordate cu titlu de despagubiri si nu intr-un termen de un an. Amendamentul ALDE a fost respins.

In cadrul comisiei, am fost de buna credinta si am votat toate amendamentele pe care le-am considerat necesare in vederea intaririi independentei justitiei. insa trebuie sa intelegem toti ca nu putem vorbi de o justitie independenta atat timp cat nu va fi si responsabila. Independenta justitiei fara responsabilitate inseamna doar putere discretionara, care am vazut ce poate genera!

Astept responsabilitate, in acest sens, din partea ambelor puteri: legislativa si judecatoreasca”.

Accesari:6650

Comentarii

# Maria date 3 decembrie 2017 16:18 +19

Păi haideți mai repede cu legile răspunderii și rascumpărati dreptatea din ultimii 12ani în țară cu adoptarea de noi legi și anularea hotărârilor făcute pe protocoale ilegale. Că dacă mai întârziați mult cei cu mințile tâmpite, cei din sistemul mafiot şi lingăii lor iar vor ieşi la paradă învingători și prostimea doar va privi impasibilă 8)

# DODi date 3 decembrie 2017 19:05 +1

Sistemul nu ...”culcă-te”: El veghează mai departe și acționează prin sateliții plantați din timp în PSD și imitațiile de partide care populează Parlamentul. Așa că legea răspunderii magistraților fi un MARE balon de săpun, iar luluța și leprele de procurori ne vor râde în continuare în față.

# Iulian date 4 decembrie 2017 02:06 +2

Nu le e rușine nesimtitilor!? Ba mai mult au scos și ce era la răspunderea magistraților.   De aia i-a votat lumea. Pt răspunderea magistraților și reforma în  justiție.  Asta e justiție!? Niște mafioți,  niște infractori, care vin cu probe false sau dau condamnări doar ca sa iasă la număr,  sa justifice fondurile colosale și avansurile in funcție. Asta nu e ilegal? Nu trebuiau arestați? Acu ca face PSD proteste. Hai sa vedem, ca de zis au mai zis ca fac și nu au făcut,  a trecut un an și nimic reforma în justiție.  Banca ca nesimțiții de la PSD au mărit bugetul SRI pe 2018 în loc să-l reducă la mai puțin de JUMATE. MINCINOȘII.  HAI CA LUMEA NU MAI ARE RĂBDARE NICI CU VOI. 

# obiectiva date 4 decembrie 2017 10:20 0

Noi nu avem politieni...95 % dintre parlamentari sunt numai niste boschetari nesimtiti care si au votat indemnizatii si beneficii extraordinare pentru niste jeguri ordinare....hai sa ne unim cu TFL istii rezistenti si sa cerem pe 9 decembrie ori Jos parlamentul...ori raspunderea totala a magistratilor....acum si werner are ocazia sa intoarca in parlament legea exact pe acest motiv...are dreptul constitutional sa dovedeasca ca ar merita un al doilea mandat prezidential..daca nu depune toate dilientele in favoarea raspunderii magistratilor.atunci jos si cu werner...VREAU DICTATURA MILITARA...ma duc sa vomit...verosii astia pupincuristi de magistrati imi produc o imensa greata

# nemultumitul date 3 decembrie 2017 16:27 +9

Afara cu Iordache si Nicolicea din Comisie . Ati citit ce a scris Doamna judecator Mocanu, care asculta dezbaterile din comisie si care zicea ca era totul de "rasu, plansu" , felul in care cei doi acceptau propunerile venite de la fitecine... Sa vezi si sa nu crezi : in sfarsit PSDul are ocazia sa corecteze erorile legilor lui Macovei, care atata rau au adus oamenilor si ei, ce fac ? Accepta ineptiile USRului si ale penelistilor care -si rad in barba de prostia lor. Ce rusine . Si Dragnea cel Viteaz sa mai taca naibii din gura ca de cate ori graieste i se indoaie si coloana vertebrala de o sa ajunga carn, in curand.

# cineva date 3 decembrie 2017 18:12 +4

Sa nu uitati vremelnicilor parlamentari ca in atare situatie,ati distrus sperantele cetatenilor si v-ati batut joc de romani.Cu siguranta o sa regretati !

# Viorel date 3 decembrie 2017 18:28 +8

Sunt 100% de acord cu poziția doamnei Cătăniciu și îmi permit, ca cetățean, să o felicit pentru atitudine. Aveam speranțe uriașe că activitatea Comisiei va aduce în justiție ceea ce majoritatea cetățenilor dorește. Dezamăgirea față de forma acceptată de Comisie mi-am exprimat-o și într-un alt comentariu pe acest site...Mai am doar speranța că, în plen, ambele Camere vor remedia ceea ce, personal, consider a fi o URIAȘĂ EROARE, eroare care va aduce imense deservicii coaliției de guvernare.

# Un dac la Roma date 3 decembrie 2017 18:52 +5

Ce v-am prezis eu că o să se întâmple? Că o să rămână ca și până acum: nexam răspundere magistrați, nexam demitere Kovesica și Lăzărică. Și motivul e foarte clar: salvarea gunoiului ăluia de Dragnea. Doar cârpă'n cur ăla de "Jordache" e omul de país al lui Dragnea. Filmul e cam așa: văzând că alte versiuni nu îi reusesc, că nici apropie focul și că nici ultimile mișcări ale lui Klemă nu duc la rezultatul scontat, Kovesica i-a activat lui Dragnea dosărelul și i-a arătat pisica, șoptindu-i vorba magică: "Tel-drum". Dragnea, stiindu-se pușcăriabil, ce să facă, drăguțul de el? A pus și el de-o mică trădare, așa că predecesorul său, Pontuleț alias "micro-Titulescu": el retrage răspunderea, și Kovesica îi "readoarme" dosărelul. Om fi fost noi ce-om fi fost până la Război, și asta datorită unor oameni de valoare, dar după aia am ajuns din nou cum am fost pe când turcii și fanarioții erau pe aici: un neam de trădători, gata să facem pactul cu dracul numai să ne fie bine individual...

# Un roman la Bucuresti date 4 decembrie 2017 06:35 +2

FOARTE CORECT ! Sa nu ne inchipuim ca Iordache si Nicolicea sunt de capul lor , Dragnea a tradat si de data asta chiar merita sa mearga la puscarie .Nenorocitului nu-i pasa ca romanii vor stoparea abuzurilor si mai mult de atat nu mai vor sa si plateasca pentru ele .O lichea si asta ,la ce ne puteam astepta din partea unuia care parlea porcul cu Coldea & co. , porcul fiind adus de el ! Mai mult de atat , sa faci chestia asta dupa ce te dai rotund cu raspunsul dat departamentului de stat american ? Pe bune ma Dragnea ? Ba fraiere ai grija ca lumea s-a mai desteptat ba , chiar si aia din nucleul dur

# Cetatean date 3 decembrie 2017 20:17 +1

Voi chiar nu vedeti ca in forma adoptata de Comisia Iordache a fost abrogata COMPLET raspunderea magistratilor? Orice fel de raspundere!! Chestia cu "poate" in loc de "obligatoriu" e o fenta pe care au plecat toti fraierii

# Columb date 3 decembrie 2017 21:18 +1

Sa nu uitam de acel amendament al ALDE care propunea ca in termen de 6 luni sa se infiinteze o asigurare de malpraxis pentru magistrati...chiar in comisie s'a discutat ca de ani de zile nu s'a gasit o asemena societate de asigurare pentru ca nimeni nu te despagubeste pentru rea-credinta...ceva absolut normal...Doar magistratii trebuie sa plateasca, nimeni altcineva! Tocmai de aceea se numeste raspunderea magistratilor ! Sa lasam deoparte aceste declaratii ipocrite ca nu vom vota...Aceasta comisie este o gluma la adresa contribuabilior, consuma hartie si apa plata degeaba ...sa adopte toate proiectele in forma propusa de Ministrul Jusitiei si am terminat balciul...

# steluta date 3 decembrie 2017 22:01 0

Cacealmaua PSD a inceput la Coabitarea Ponta Basescu cand plagiatorul se combina cu Kovesi si Ghita prin viei n timp ce ne prostea cu slogane gen"-Dreptate pana la capat!" Apoi Ponta a dublat bugetele nesimțite ale serviciilor secrete de la 800 milioane euro la 1.600 milioane euro in timp ce ANAF hăituia micii comercianti si jandarmii ciomăgeau țăranii la Pungesti iar Ponta uita sa mareasca redeventele ca si Dragnea. Dragnea nu face decat sa continue Coabitarea PSD cu sistemul propunand ministri securisti precum Grindeanu si Tudose dupa ce a sustinui in parlament investirea guvernari Cilos si a tergiversat la maxim legile justitiei .

# mishulescu date 3 decembrie 2017 22:41 +3

Daca lumea nu iese masiv in strada ca sa protesteze fata de vrajeala asta cu raspunderea magistratilor, ne meritam soarta. P.S. Multumim ca ne-ati prcizat ca doaman Cataniciu este in dreapta. :lol:

# livia date 4 decembrie 2017 06:18 +2

De ce este bagat statul la plata despagubirilor? Ce vina are statul? De ce nu este tras la raspundere inclusiv pecuniara, porcurorul sau judecatorul care a gresit? Ce-i piruieta asta? Intai plateste statul si apoi statul ia banii de la magistrat?

# santinela date 4 decembrie 2017 08:02 +2

Pai am inteles ca se va rezolva problema in plen, la vot, asa au dat asigurari marii lideri din PSD care "cica" nu au fost nici ei de acord cu ce a iesit la vot in Comisie . Speram sa o faca fiindca altfel pot sa-si ia adio de la voturi !

# Ciordanis date 4 decembrie 2017 09:34 +3

Atunci cand trebuie votata o lege necesara, parca traim ce a trait raposatul Ticu Dumitrescu cu legea propusa de el care a fost modificata in fel si chip.

# Ioan date 4 decembrie 2017 10:33 +2

Prin tot ce se intampla reiese clar ca magistratii fug de raspundere.Omul de rand, asta intelege.

# Manole date 5 decembrie 2017 23:51 +4

PSD -ul , ce dracu` faceti ma ? Pai ce formulare ati facut acolo ? Iar ne-ati vandut/tradat , ca Pontache la bozgori (cu USL). Atentie ca n-am uitat chiar daca va credeti smecheri ... Iordache ti-a dat semnal Dragnea sa cazi la pace cu binomul SRI+DNA ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER