Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DACA TACEA, DE PROSTIE NE SCUTEA – Iohannis a vrut sa faca pe desteptul, dar a scos o uriasa gogomanie juridica: “O lege actioneaza numai pentru viitor. Nu poate sa actioneze retroactiv... Am speranta ca ministrul Justitiei va mai citi un pic de Constitutie si legislatie”. Constitutia Romaniei: “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”. Presedintele nu are nicio problema ca mii de oameni sa ramana condamnati nelegal

Marţi, 22 ianuarie 2019 18:50 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a incercat din nou sa faca pe desteptul, dar din nou a scos o uriasa gogomanie juridica. Iohannis ii da lectii de Constitutie ministrului Justitiei Tudorel Toader, culmea fost judecator la Curtea Constitutionala, fara macar ca el sa aiba habar de ce prevede Constitutia Romaniei.

Klaus Iohannis a comentat marti, 22 ianuarie 2019, anuntul ministrului Justitiei Tudorel Toader de emitere a unei ordonante de urgenta care sa extinda termenul in care se poate formula contestatie in anulare prevazut  de Codul de procedura penala, astfel incat de aceasta cale extraordinara de atac sa beneficieze toate persoanele condamnate in perioada 2014-2018 de Completele de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie despre care Curtea Constitutionala a stabilit ca au fost constituite nelegal, nefiind trasi la sorti toti membrii acestora. Evident, Iohannis a preluat discursul propagandei, sustinand ca Dragnea e de vina si ca PSD incearca sa isi scape seful si alti politicieni cu probleme penale. Desigur, o asemenea ordonanta nu scapa pe nimeni de condamnare, ci doar permite rejudecarea dosarului in faza de apel, de aceasta data la un Complet de 5 legal constituit, in final solutia putand fi tot una de condamnare, nu neaparat de achitare.


Iohannis, pe langa Constitutie

Revenind la comentariile lui Iohannis in legatura cu anuntata ordonanta de urgenta, presedintele a pretins ca aceasta ar fi una “cras neconstitutionala”. Iar asta intrucat exista cateva principii ancorate in Constitutia Romaniei, printre care si cel ca o lege actioneaza intotdeauna pentru viitor, niciodata retroactiv. “Exista cateva principii care sunt respectate de toata lumea, la noi sunt ancorate in Constitutie, si unul dintre aceste principii pe care se bazeaza de fapt toata constructia statului si toata constructia statului de drept este ca o lege actioneaza numai pentru viitor. Deci legea nu poate sa actioneze retroactiv”. Aceasta a fost declaratia lui Iohannis, care si-a exprimat speranta ca ministrul Justitiei Tudorel Toader “va mai citi un pic de Constitutie si legislatie”.

Si acum sa vedem ce spune Constitutia Romaniei:

“Art. 15 - Universalitatea

(1) Cetatenii beneficiaza de drepturile si de libertatile consacrate prin Constitutie si prin alte legi si au obligatiile prevazute de acestea.

(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.

Asadar, lucrurile sunt clare in opinia noastra. Presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca o Constitutie care insa nu are nicio treaba cu Constitutia Romaniei. Iohannis pretinde ca legea actioneaza doar pentru viitor, iar Constitutia prevede ca asta se intampla cu exceptia legii penale mai favorabile. Or, modificarile anuntate de Toader privesc tocmai o lege penala de care sa beneficieze si cei executati in trecut de Completele de 5 nelegale de la ICCJ, deci evident o lege penala mai favorabila.

Pentru Iohannis, miile de oameni condamnati nelegal nu reprezinta o problema

Pe de alta parte, prin pozitia sa in cazul ordonantei de urgenta, Klaus Iohannis demonstreaza ca practic nu da doi bani pe miile de romani care au fost condamnati nelegal. Ca nu are nicio problema ca mii de oameni, unii dintre ei care si-au executat deja pedepsele, sa ramana cu condamnari dispuse nelegal, doar ca dusmanul sau declarat Liviu Dragnea sa nu beneficieze de o asemenea ordonanta si sa nu poata face contestatie in anulare fata de decizia din 2016 prin care a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului.

Mai mult, Klaus Iohannis nu are vreo problema nici cu faptul ca prin mentinerea unor asemenea condamnari nelegale, statul roman risca sa plateasca daune uriase la CEDO, care va stabili fara indoiala ca niciunul dintre inculpatii condamnati in perioada 2014-2015 de Completele de 5 judecatori ale ICCJ constituite nelegal nu a avut parte de un proces echitabil.

Iata declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

“Nu stim exact ce isi imagineaza ministrul Justitiei sa scrie in acea ordonanta. Dar daca doreste sa faca ceea ce a comunicat cat de cat public, chestiunea este cras neconstitutionala. Exista cateva principii care sunt respectate de toata lumea, la noi sunt ancorate in Constitutie, si unul dintre aceste principii pe care se bazeaza de fapt toata constructia statului si toata constructia statului de drept este ca o lege actioneaza numai pentru viitor. Deci legea nu poate sa actioneze retroactiv. Va imaginati, daca o lege ar putea sa se aplice pentru trecut, atunci fiecare guvern ar veni si ar schimba intreg trecutul statului. Si atunci ar diparea orice urma de stabilitate, de predictibilate.

Pe scurt, PSD incearca ceea ce a incercat de cand este la putere, sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale, in frunte cu presedintele lor de partid. Acest lucru nu se poate. PSD nu poate sa vina cu astfel de solutii, care sunt, pur si simplu, neavenite, neconstitutionale. Faptul ca se vehiculeaza in public astfel de idei arata ca de fapt PSD-ului nu ii pasa de Romania, PSD-ului ii pasa de propriii politicieni cu probleme penale si cauta solutii pentru acestia. Este regretabila aceasta evolutie. Am inca speranta ca inclusiv ministrul Justitiei va mai citi un pic de Constitutie si legislatie si vor renunta la un astfel de demers care, dupa parerea mea, nu este posibil“.

Accesari:12048

Comentarii

# Mai tarane , nechezau de hantzist , asculta la mine : date 22 ianuarie 2019 19:03 +41

daca era ravasitoarea Georgeta in arest preventiv cateva luni , fara motivare te vedeam eu cum comentai, oaie ! Cand e altii , e bine , " e atac la justitie " . Vezi ca m-am saturat de tine ... Dar cine suntem noi sa desconsideram un profesor de fizica pe baza unor afirmatii din cu totul alt domeniu ?! :o Ba tu stii aruncarea pe oblica ? Zbori ! :eek:

# barbugiu date 22 ianuarie 2019 21:15 +5

Prezidentul inghite tot ce-i serveste tractoristul sef! De ce? Fiindca poate si-i convine sa apere infractorii din magistratura impotriva cetatenilor nevinovati!

# DODI date 22 ianuarie 2019 19:08 +25

Acest tembel nu știe că tăcerea e de aur. El crede că tot ce e galben e aur. Inclusiv diareea. De asta îl apucă uneori să vorbească fără el. Crede că vorbele lui sunt de aur. În fapt niște vorbe scrâșnite, lipite ca mucii de perete și care demnotă preosta cunoaștere și creștere a individului. Vorbele sale nu sunt... aforisme. Eventual sunt trembelisme. După chipul și asemănarea ”oratorului” de la Cotroceni. După cum și zicerile sale judicice ”toate dosarele penale mi-au fost închise deci sunt nevinovat ca și soția mea” denotă nu doar lipsa unor elemente juridice minimale ci și lipsa oricărui bun simț elementar. Ceea ce mă deranjează este răbdarea fără margini a pesedeilor care poate duce la prostie. Să menții acest imbecil în fruntea țării este o notă proastă pentru toți românii nu doar pentru agramatul din Sibiu.

# livia date 23 ianuarie 2019 13:23 +3

klasu Iohannis se comporta asemeni hitleristilor, Klaus Iohannis se crede ocupantul nazist al tarii, distruge tot cultura, spăiritualittaea romaneasca, civilizatia tarii noastre.

# livia date 22 ianuarie 2019 19:14 +15

Zice inteleptul popor roman: prostul nu e prost destul/daca nu e si fudul. El habar nu are de nimic, intelege greu (asta daca intelege ceva), dar din cand in cand vorbeste, desi ar fi mai bine sa taca. Basescu era toata ziua cu Constitutia in buzunar; poate si citea din ea. Asta habar nu are de nimic, dar se trezeste vorbind prostii.

# Mihai Coman date 22 ianuarie 2019 19:32 +6

Asadar, conform rationamentului prezidential, o lege de restituire a caselor confiscate abuziv de statul comunist poate fi cras neconstitutionala..

# unul din lumea cea mare date 22 ianuarie 2019 19:46 +30

dragneaaaaaaa!!!!!!!!poza asta face mai mult de 1000 de cuvinteil vezi dragneaASTA SE UITA LA ECONOMIE SI ROBOR CA JOIANIS LA POARTA NOUA DE LA COTROCENI.DRAGNEA DA/L DRACULUI AFARA PE ISARESCU SI PUNEL PE SENATORUL DE LA ALDE ,DANIEL ZAMFIR,SA VEZI TURBARE PE MENESTRELUL CU TRAFALETE (ORBAN).PUN PARIU CA DACA O FACI SI P/ASTA, NU TREBUIE DECIT SA SPUI CA VREI SA CANDIDEZI LA PRESIDENTIE,NU TREBUIE SA MAI SI TE DUCI IN CAMPANIE.poti sa lasi postul realitatea ,pe rares bogdan,rifai(fraiera aia ) mititelu(alta rifai,la realitatea parca a tunat si i/a adunat numai idioti in frunte cu negrea si isaila)gusa,hoandra sa tina emisiuni 48 de ore pe zi ,ca tot te voteaza lumea.dragnea !!!!!!apasa cu curaj pe aceleratie, ASTA VOR ROMANII!!VOR SA VADA SINGE DE JUDECATORI,DE PROCURATORI,DE MOROI SI DE HITLERICA IN SPILHOZENI, CACI S/AU SATURAT DE UMILINTA SI NEDREPTATI MARCA LIBERALA,ROSTITE DE TALIMBUL NATIONAL

# remember date 22 ianuarie 2019 20:05 +5

UNU-le unic!! Ce mai faci. Remember me? LA MULTI ANI!! fericiti, prosperi cu sanate si impliniri.

# unul din lumea cea mare date 22 ianuarie 2019 23:29 +3

iti doresc din suflet ce imi doresc mie pentru 2019,SI NU ESTI SINGURUL,IMI ADUC AMINTE CU MARE PLACERE DE CEI ,,VECHI,,DIN NEFERICIRE PE AICI AU APARUT MULTI HASTAGISTI,DAR ORICUM NU MOR CAII CIND VOR CIINII

# Statu-Palma-Barba-Cot date 22 ianuarie 2019 21:06 +10

"Art.15 al.(2) Legea dispune numai pentru viitor, CU ECXCEPTIA LEGII PENALE SAU CONTRAVENTIONALE MAI FAVORABILE”.Beeeei ghiolbanis,asta înseamnă ca legea penala sau contravențională mai favorabila acționează și pt trecut.Pai la ce sa te astepti de la unu' nu știe bine nici legile fizicii darămite Constituția și legile tarii.Adică el ,un mediocru profesor de fizica de liceu de provincie, da indicatii unui expert confirmat in strainatate in stiinta dreptului. Pai EL știe numai legea lui o(h)m aplicata intre el ,statul paralel și mafiot ,loazar și alții ca ei.Legea suna cam asa:Ești o(h)m cu mine ,sunt o(h)m cu tine.Dacă facem o comparație intre evoluția profesionala a lu' nenea Toderica și cea a turistului suprem,fiecare în meseria lui, ne prăpădim de ras.Unu ' ,profesor universitar și jurist recunoscut la nivel international,celălalt ,profesor de fizica de liceu,de care n-a auzit nici dracu decat în juru'unui bloc din Sibiu, și ăsta-i da indicații în cestiuni de drept expertului!

# indignata date 22 ianuarie 2019 21:39 +24

Vreti sa-l votati din nou pe Iohanis ? Perfect. Eu sunt o romanca ce traieste in strainatate , unde sunt "INTEGRATA", caci locuiesc, lucrez, platesc impozite Eu nu TREBUIE SA AM DREPTUL DE A VOTA PE NIMENI, in Romania, dar trebuie sa am dreptul la opinie despre politicienii romani . INTELEGETI, cum trebuie sa functioneze, VOTUL ?????? Eu nu am dreptul sa am un picior in doi pantofi, fundul in 2 barci..... etc. CORECT. Opininia la care am dreptul este ca Iohanis este o intamplare nefericita din ISTORIA ROMANIEI. Acest exemplar este un imbecil politic total....Intrebare : Cum puteti sa va ganditi sa votati un asemenea SPECIMEN ?????? Va uraste ca popor, considerandu-va niste tigani ordinari..., va considera analfabeti, va considera rasa INFERIOARA ( rasa ARIANA......)Doamne, D-zeule ¡¡¡¡¡¡¡¡, Faceti-l sa moara politic... va rog, va implor.... Nu vedeti ca este un rabat al societatii, urcat la putere numai pentru ca ROMANII AU IMPRESIA CA STRAINII SUNT MAI DESTEPTI DECAT ROMANII ?

# livia date 23 ianuarie 2019 13:52 +2

CORECT,Klaus Werner Iohannis nu mai poate fi votat de romani, nici de cei din tara, nici de cei din strainate.

# Gilu date 22 ianuarie 2019 21:53 +1

Farfuridi sau Branzovenescu ? Ori " Catindatul " ? Sau ... personajul acela care stia sa cante " Carnavalul de Venetia " - cu variatiuni ? Mare ai fost Nene Iancule !

# indignata date 22 ianuarie 2019 22:03 +8

Vaiiii, draga Iohanis, ce destept esti.... Eu, cel putin, am ramas cu gura cascata dupa discursul D.voastra, de " NU STIU UNDE", despre .... vaiiiiii, nu stiu cee.... Pai, acest IMBECIL, nu stie in ce lume traieste..... Este atat de orgolios ca nu-si da seama cand vorbeste alela ...Imi place : profesorasul de fizica, da lectii de drept PROFESORULUI UNIVERSITAR, MEMBRU AL CCR PENTRU 9 ANI, TUDOREL TOADER.....ROMANI, dragi, ce vreti mai mult ?????? PREZENZIABILUL D_VOASTRA ESTE SUPER ¡¡¡¡¡¡, Votati-l ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ NU va meritati nimic mai bun.....

# Jurist date 22 ianuarie 2019 22:39 -9

Numai legea penala mai favorabila retriactiveaza..nu legea procesual penala....legea de procedura nu poate vretroactiva...deci repunerea in termen a caii de atac e neconstitutionala fiind o lege procsuala..cititi mai bn legile ca ne facem naibii de ras

# Capac date 23 ianuarie 2019 12:05 +3

I-ați scos la înaintare pe Corega Lazăr și Klawn Iohannis să se facă de râs. Dar tot numele SRI ajunge pătat. :-*

# Pintea date 22 ianuarie 2019 22:46 +5

Acesta este verbul care ii place Klasatului cel mai mult: a actiona!Asa ca el doreste ca si legea sa faca acelasi lucru: sa actioneze! In favoarea lui intotdeauna, daca se poate! Numai ca d-nul Toader trebuie sa ii predea public o lectie despre retroactivitate si neretroactivitate, tehnica legislativa, etc. Se pare ca sfatuitorii de la SRI, Parchetul general il sfatuiesc cam prost pe klasatul asta perpetuu.

# scoala romaneasca date 23 ianuarie 2019 06:18 +8

De genul asta de profesori vorbesc si se plang universitarii,dar uita ca doar ei,prin Universitati, au scos profesori idioti care pregatesc si scot la randul lor multi elevii,unii chiar de-a dreptul idioti cu diploma ( sa-l citam pe fostul prim paraditor).Pai casele nu le-a luat tot retroactiv,plus ca a anulat contracte de vanzare-cumparare a chiriasilor,tot retroactiv.Pentru mata se poate iar pentru altii nu? Rusinica!

# poporul date 23 ianuarie 2019 07:14 +5

acest Iohanis este o mare greseala pentru poporul roman. trebuie arestat pe loc la pachet cu Kovesi ,Maior,Basescu,Isarescu,Lazar, Volintiru,Tundrea si multi altii. acesti oameni au nenorocit poporul asta nevinovat si in continuare isi bat joc de noi. Iohanis in afara ca a stiut sa fure sase case si sa aiba 47 de dosare penale nu a facut nimic bun pentru noi,ba din contra impreuna cu Basescu distruge aceasta tara picatura cu picatura. Dragnea scapane de acest imbecil notoriu,prost, nu cunoaste nici macar constitutia tarii pe care nu o respecta si calca cu bocancii lui mizerabili peste ea.afara cu nenorocitii din tara! vorba lui Mircea Badea LA PUSCARIE CU EI!

# escu date 23 ianuarie 2019 09:37 +4

Acest profesoraș (cer scuze celorlalți profesori pentru expresia care nu-i vizează) se crede specialist în drept. El, care întruchipează profunda sfidare a legii și are atâtea tinichele care-i atârnă de coadă dar cineva, știe el cine, l-a tot spălat, ca la Nufărul. Oare, ce se mai zice în popor despre traficul cu copii, unde deschisese tarabă. Dar hotărârile judecătorești privind casele dobândite ilegal ce părere are? Dar despre sfidarea legii, prin neprezentarea Carmencitei la procuratură? Dar despre independența procurorului care a cerut-o la anchetă pe Carmencita și a fost nevoit să se ceară acasă, la Timișoara, ce ne poate spune? Dar despre instigarea la revoltă populară, atunci când, îmbrăcat în geacă roșie, s-a pus în fața mitingiștilor, prostind o mare masă de oameni cu „bunele lui intenții”, ce ulterior și-au dat seama că sunt manipulați? Eu zic, pardon de expresie, că pe frunte lui Johannis scrie PUȘCĂRIE.

# belgianca date 23 ianuarie 2019 10:05 +2

vai de romani TREZITIVA ROMANILOR SI DESCHIDETI BINE OCHII.CINE CREDE CA ACEST NIMENI IN DRUM A FOST ALES PRIMAR DEGEABA? A NU A FOS4 UNS PRIMAR PT A PUNE IN POSEIE PRIETENI SI A DA BIETI OAMENI CARE AU CUMPARAT CASE AFARA DIN CASE SA LE OCUPE EL SI ACOLITI LUI..GHINION PT CEI CARE AU FACUT EFORT SA CUMPERE ACESTE CASE. CINE SA GIDIT CA ACEST MARE PROFESOR DE FIZICA VA AVEA ATITEA BANI HAHAHA DIN MEDITATII .APOI DUPA TOATE PORCARIILE PE CARE LEA FACUT AU GASIT SA II UNGA SI PRESEDINTE. SPRE RUSINEA ROMANIE SI A ROMANILOR.CRED CA EL NU ISI DA SEAMA CE VOEBESTE .MA GINDESC CA AR FI BINE ATUNCI CIND VORBESTE SA I SE DEA PLACA SUEDEZA PT AI FI GURA OCUPATA SA NU MAI VORBEASCA NUMAI PROSTII.DECI ATENIIE ROMANI PE CINE PUNETI STAMPILA LA VOT..MAI CIOLANIS INVATA SA VORBESTI LIMBA ROMANA .APOI INVATA SA RESPECTI ROMANI SI CONSTITUTIA ROMANIEI PE CARE ROMANII ISI ADUC AMINTE CA AI JURAT.DAR PROBABIL PT TINE A JURA PT CEVA ESTE SA NU RESPECTI NICI CONSTITUTIE NICI LEGI.RUSINE

# BELGIANCA date 23 ianuarie 2019 10:14 +2

CEA MAI MARE TEAMA A TA NU ESTE CA PROCESUL LUI DRAGNEA VA FI REJUDECAT CORECT...CIRCUL PE CARE IL FACI DIN CAUZA DOSARELOR CARE LE AI AVUT SI CU AJUTORUL TRACTORISTUL SEF AU FOST INCHISE.BRAVO D LE MINISTRU DA DRUMUL LA ONG NU MAI ASTEPTA SA FIE REJUDECATE TOATE DOSARE CHIAR SI CELE A LUI CIOLANIS .MULT CURAJ GUVERNULUI PT A PUNE IN LEGALITATE TOATE DOSARELE.NU MAI ASTEPTATI PE CEI DE LA CEDO

# BELGIANCA date 23 ianuarie 2019 10:16 +2

vai de romani TREZITIVA ROMANILOR SI DESCHIDETI BINE OCHII.CINE CREDE CA ACEST NIMENI IN DRUM A FOST ALES PRIMAR DEGEABA? A NU A FOS4 UNS PRIMAR PT A PUNE IN POSEIE PRIETENI SI A DA BIETI OAMENI CARE AU CUMPARAT CASE AFARA DIN CASE SA LE OCUPE EL SI ACOLITI LUI..GHINION PT CEI CARE AU FACUT EFORT SA CUMPERE ACESTE CASE. CINE SA GIDIT CA ACEST MARE PROFESOR DE FIZICA VA AVEA ATITEA BANI HAHAHA DIN MEDITATII .APOI DUPA TOATE PORCARIILE PE CARE LEA FACUT AU GASIT SA II UNGA SI PRESEDINTE. SPRE RUSINEA ROMANIE SI A ROMANILOR.CRED CA EL NU ISI DA SEAMA CE VOEBESTE .MA GINDESC CA AR FI BINE ATUNCI CIND VORBESTE SA I SE DEA PLACA SUEDEZA PT AI FI GURA OCUPATA SA NU MAI VORBEASCA NUMAI PROSTII.DECI ATENIIE ROMANI PE CINE PUNETI STAMPILA LA VOT..MAI CIOLANIS INVATA SA VORBESTI LIMBA ROMANA .APOI INVATA SA RESPECTI ROMANI SI CONSTITUTIA ROMANIEI PE CARE ROMANII ISI ADUC AMINTE CA AI JURAT.DAR PROBABIL PT TINE A JURA PT CEVA ESTE SA NU RESPECTI NICI CONSTITUTIE NICI LEGI.RUSINE

# livia date 23 ianuarie 2019 13:21 +2

orice interventie argumentata impotriva lui Klaus Iohannis este interzisa, obstructionata ,iar cei care au curajul sa vorbeasca despre infarctiunile lui Iohannis sunt terorizati, amenintati, umiliti. Va dau un singur exemplu.FACEBOOK acolo unde huliganii #rezist sunt la ei acasa, acolo unde inculpatul, Klaus Iohannis ”n” dosarele penale musamalziate isi face campanie electorala din sediul Preasedentiie tarii. pentru a insela electoratul FACEBOOK a interzis pana si poezia Doina de Mihai Eminescu si aceasta pentru ca Iohannis este cel care a desfiinatat mafiot liobraria Mihai Eminescu din Sibiu a sa cum a desfiinata si o biblioteca transformand-o in ****** public. Pe acest ins il protejeaza facebook!

# imun/teanu date 23 ianuarie 2019 11:13 +1

Ce inseamna loialitatea! Din valet al dnei. Merkel dl. Iohanis a fost ridicat la rangul de "nas". Al celui de-al IV-lea "reich". Mosit cu junele macrou de la Atlantic probabil targuit si sa mai ramana inca Cocosul galic cu Alsacia si Lorena. Dupa ce doamna reiterase tainic si pactul ribentrop-molotov. Se zicea ca "o stafie umbla prin Europa" /dupa ce a aprins doua razboaie mondiale, acum pe calea pasnica a inventiei "euro" se realizeaza idealul mocnit in ceturile nibelunge. Ca iar trebuia si "tocmit" cu fauritorii papusilor care intra una in alta e doar preceptul marxist al "legaturii dintre intamplare si necesitate'. Cum eternul parinte zicea, "(?!) din toata lumea uniti-va!", nu si-au dat mana decat tusea cu junghiul. Cu "al nostru" (al nostru?!) "mare si (tot mai) lat" chibit de onoare.

# imun/teanu date 23 ianuarie 2019 11:25 +1

Postulatul este un adevar care nu trebuie demonstrat. Acest Euclid, de la noi, vrand si pe Einstein sa-l umbreasca emite si el postulate? Sau, doar pRostulate? In ciuda emfazei, de paun jumulit.

# Iulia date 23 ianuarie 2019 11:48 +1

Conform Dexonline.ro: “constitúție [ZILOT, CRON. 352/() útă, ~iúne/~ii/constitution] 1() Constituire(1). 2() Constituire (3). 3 Structură fizică a unui corp. 4 Ansamblu de elemente care constituie un întreg. 5 Totalitate a particularităților morfologice, funcționale și psihologice ale unui individ. 6 Structură fizică generală a corpului omenesc. 7 Lege fundamentală a unui stat, învestită cu o forță juridică superioară celorlalte legi, prin care sunt fixate modalitățile de încredințare și de exercitare a puterii, drepturile și îndatoririle cetățenilor, constituirea și funcționarea organelor centrale și locale de stat, raporturile dintre ele sau raporturile acestora cu cetățenii 8 () Stabilire a unei rente sau dote”. Werner a citit doar definitiile care-i convin/pe care le intelege si din lene a sarit fix peste esenta (7). Putem spune ca avem un presedinte “cras” (3), conform definitiei aceluiasi Dexonline.ro

# unualtu date 23 ianuarie 2019 13:21 +1

Deci miile de oameni acuzati pe nedrept, sunt numai hoti ai acestei tari, infractori si oameni politici care au furat. nu-i nici nenea Costica, nici VAsile din capul ulitei... cat de mari sa fie legaturile cu si beneficile a.i. sa ii pupati in cur pe toti ghertoii ce au furat tara asta?

# livia date 23 ianuarie 2019 13:38 +3

Sa spunem lucruilor pe nume, fara nici o teama. Klaus Iohannis il insulta si-l ataca pe ministrul Justitiei ceea ce inseamna ca huliganii#rezist au fost trimisi chiar de Klaus Iohannis sa-l ameninte pe ministrul Justitiie cu vopsea rosie si cu cutite infipte in pozele ministrului Justitiie.

# mo date 23 ianuarie 2019 14:39 +1

Asta e specialist in case,ciordales.

# petre date 25 ianuarie 2019 14:36 0

Un animal inferior orice ar face nu poate depasi stadiul de animal inferior.Asa esteKWUI.

# MORAR date 25 ianuarie 2019 19:03 0

 In istoria Romaniei nu a existat un mai mare cretin!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 24.05.2019 – Presiuni pe fata in dosarul lui Liviu Dragnea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER