Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DEPUTATA COSMA SE RALIAZA LUJU - Andreea Cosma a depus la CNCD o petitie impotriva lui Klaus Iohannis: "Afirmatiile presedintelui Romaniei incalca flagrant prezumtia de nevinovatie si mi-au creat un grav prejudiciu de imagine, m-au expus oprobriului public... Nu se poate accepta sa ne adresam cu totii in societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puscarias'... Masura sanctionarii unui asemenea comportament este necesara intr-o societate democratica"

Luni, 12 martie 2018 15:54 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Andreea Cosma (foto), deputat PSD si persoana care a facut obiectul unor anchete ale procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu de la unitatea de elita DNA Ploiesti, s-a raliat demersului Lumeajustitiei.ro initiat la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in care am sesizat faptele de discriminare publica ale presedintelui Romaniei Klaus Iohannis si ale sefei DNA Laura Kovesi, care in timpul unor discursuri publice au folosit termenii de "penali" si "inculpati", incalcand astfel prezumtia de nevinovatie si afectand demnitatea acestora. Luni, 12 martie 2018, deputata Andreea Cosma a depus la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii o petitie impotriva faptelor de discriminare publica comise de presedintele Klaus Iohannis, solicitand ca petitia sa sa fie conexata la lucrarea depusa de Lumeajustitiei.ro in 19 februarie 2018.


Andreea Cosma este astfel primul demnitar care decide sa se ralieze demersului Lumeajustitiei.ro, prin care am solicitat CNCD sa reactioneaze fata de afirmatiile lui Iohannis si ale lui Kovesi, menite sa afecteze nu doar "penalii" si "inculpatii" la care acestia faceau referire, ci si publicatia noastra, recunoscuta ca fiind cea mai reprezentativa institutie de presa de profil juridic, care expunand cazuri de abuzuri savarsite de magistrati ori acuzatii aduse acestora de persoane aflate in proceduri judiciare, a ajuns sa fie tinta unor discriminari.

In cuprinsul petitiei sale (vezi facsimil), Andreea Cosma precizeaza ca se raliaza petitiei formulate de Lumeajustitiei.ro doar in privinta afirmatiilor publice formulate de Klaus Iohannis, care a folosit in timpul discursurilor sale termenul de "penal" cu referire la cei care fac obiectul unor proceduri judiciare. Potrivit petitiei Andreei Cosma, prin afirmatiile sale, Klaus Iohannis i-a creat un prejudiciu de imagine si i-a incalcat flagrant prezumtia de nevinovatie.


Prezentam in continuare pasaje din petitia depusa de Andreea Cosma in 12 martie 2018 la CNCD:

"Afirmatiile presedintelui Romaniei: 'Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA', incalca flagrant prezumtia de nevinovatie si mi-au creat un grav prejudiciu de imagine; m-au expus oprobriului public, in conditiile in care, desi sunt acuzata de savarsirea unor fapte penale (avand calitatea de inculpat intr-un dosar) am formulat o serie de plangeri penale si am facut dezvaluiri publice despre abuzurile unor procurori DNA, care au savarsit fapte penale, fabricand dosarele mele si ale familiei mele.

Fac precizare ca datorita unei anchete abuzive derulata de fostul procuror DNA, procurorul Mircea Negulescu, care in final s-a solutionat cu clasare, am pierdut o sarcina si mi-a fost distrusa pentru cativa ani activitatea biroului notarial, prin ridicarea ilegala a intregii arhive notariale si expunerea mea in public in baza unor acuzatii formulate prin comunicate de presa ale Parchetului, motiv pentru care am inregistrat plangere penala, aflata in lucru la P ICCJ.

Intrucat este de notorietate faptul ca in ultimul an am adus acuzatii publice, cu dovezi de netagaduit, precum si faptul ca am formulat plangeri penale impotriva unor procurori ai DNA, inregistrate la PICCJ, declaratiile publice cu caracter de discriminare de genul:

'Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA'... 'incercare de atac din partea unor penali'...

au fost de natura sa ma discrimineze in societate, anulandu-ma ca individ, cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie, prin atribuirea etichetei umilitoare de 'penal', care mi-au produs suferinte psihice, mi-au creat un prejudiciu moral prin asimiliarea mea in perceptia opiniei publice ca o persoana certata cu legea, care comite infractiuni, printre care si cea de a ataca Justitia.

De asemenea, mi-a adus grave prejudicii activitatii pe care o desfasor ca notar public, intrucat notarul public are ca misiune sporirea increderii statului si a publicului in Institutia Notarului, de a proteja pretigiul si autoritatea profesiei de notar, desfasurandu-si activitatea prin aplicarea si respectarea principiului adevarului, echitatii si al bunei credinte, principiului loialitatii fata de stat, principiului nediscriminarii, principiului legalitatii si al securitatii juridice. (...)

Este importat de retinut ca niciun dintre membrii familiei mele, care au semnalat public abuzuri ale procurorilor DNA, nu a fost condamnat definitiv si, chiar daca ar fi fost nu ar avea relevanta, insa perceptia unor cetateni poate fi de acest fel si poate degenera in ura sau desconsiderare, ca rezultat a discriminarilor savarsite de persoane cu importante functii in stat.

Nu se poate accepta ca, prelundu-se si perpetuandu-se asemenea mesaje, sa ne adresam cu totii in societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puscarias', care in lumea civilizata – in principal in spatiul UE – sunt considerate forme de discriminare care pot naste pana la reactii de ura si violenta. Chiar si in situatia unor persoane condamnate cu inchisoarea – ceea ce nu e cazul in speta de fata – scopul unei pedepse trebuie sa fie reeducarea si nu de expunere oprobriului public sau excluderii din punct de vedere social.

In concluzie: Va rugam sa constatati savarsirea faptelor discriminatorii semnalate si sa dispuneti sanctiunile prevazute de lege impotriva Presedintelui Romaniei. Masura sanctionarii unui asemenea comportament este necesara intr-o societate democratica intrucat apararea dreptului la demnitate umana a persoanelor cercetate penal si respectarea prezumtiei de nevinovatie sunt valori esentiale aparate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si legislatia Romaniei."

Accesari:3289

Comentarii

# visu date 12 martie 2018 18:00 -3

E chiar mai mult decât o amenda dar cred ca nu are avocat d-na deputat...

# Cristi date 13 martie 2018 10:19 -1

Interesant cum nu a fost deloc oripilata de dezaprobarea publica in momentul in care, printre alte initiative parlamentare valoroase ale sus-numitei doamne, a propus dezincriminarea faptelor de coruptie savarsite in beneficiul unor terte persoane, pentru ca, citez 'Astfel, este absurd să presupunem faptul că o persoană comite o asemenea infracţiune fără nici un fel de interes ori beneficiu personal, doar pentru a aduce foloase necuvenite unei terţe persoane'

# Popescu date 15 martie 2018 22:48 0

Se baga si ea in seama ! "Penalii" sunt Vlad si Mircea Cosma , Ghita s.a

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER