Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

FIRMA IUBITELULUI, SARITA LA SECHESTRU – DNA a confirmat oficial punerea sub urmarire penala a companiei RCS-RDS, pentru dare de mita si spalare de bani, in dosarul cu fostul sef al LPF Dumitru Dragomir instrumentat de vestitul procuror Jean Uncheselu. Desi in cazuri cu spagi de cateva sute parchetul lui Kovesi nu ezita sa indisponibilizeze sume de bani si bunuri, in acest dosar DNA nu a anuntat niciun sechestru

Miercuri, 17 mai 2017 18:03 | Scris de Gilda POPA | pdf | print | email

Dosarul „RCS RDS – Dumitru Dragomir”, instrumentat de vestitul procuror Jean Uncheselu, iese de la naftalina pe bucati, desi anchetatorii au avut la dispozitie peste 4 ani sa-l aprofundeze. Astfel, DNA a anuntat abia miercuri, 17 mai 2017, punerea sub urmarire penala a societatii RCS RDS si a fostului director al companiei, Serghei Bulac.

Informatia este facuta publica de parchetul condus de Laura Kovesi (foto) la doua saptamani dupa ce DNA a dat publicitatii, la 5 mai 2017, masurile luate impotriva celorlalti inculpati din dosar. Mai mult decat atat, stirea despre punerea sub urmarire penala a societatii RCS RDS era deja cunoscuta la data comunicatului DNA, fiind lansata inca din 8 mai 2017 de compania – mama Digi Communications, care a depus un amendament la prospectul de listare in care anunta ca si firma RCS&RDS a primit o notificare oficiala din partea DNA in care i se aduce la cunostinta ca are calitate de suspect. Mass-media a amintit, in repetate randuri, conexiunile dintre apropiatii Laurei Kovesi si RCS RDS, aratand ca fostul sot al sefei DNA, Eduard Kovesi, a incasat bani de la RCS RDS, coordonatorul de marketing al companiei fiind Florin Nemes, cu care Kovesi ar avea o relatie amoroasa.


Asadar, in al doilea comunicat privind inceperea urmaririi penale in dosarul „RCS RDS – Dumitru Dragomir”, cel din 17 mai 2017, DNA anunta ca procurorii au finalizat ”procedura de aducere la cunostinta a invinuiri” fata de societatea RCS RDS, acuzata de dare de mita si spalare de bani, fata de fostul director general al societatii Serghei Bulgac, pentru spalare de bani, SC. Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, si fata de SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei detinuta de SC RCS & RDS SA) pentru complicitate la spalare de bani.

Anterior, DNA anuntase, in 5 mai 2017, in acelasi dosar, punerea in miscare a actiunii penale fata de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani. In acelasi dosar, fostul administrator al RCS-RDS, Ioan Bendei, a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita si spalare de bani, iar Alexandru Oprea, fost director al RCS-RDS, pentru complicitate la dare de mita. De asemenea, aceeasi masura fost dispusa si fata de alte trei persoane, printre care si fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir. Dosarul priveste o posibila luare de mita de catre Dumnitru Dragomir de la RCS-RDS, printr-un contract incheiat intre compania de cablu si un restaurant al fostului sef LPF. Mita ar fi fost data in schimbul acordarii catre RCS-RDS a contractului privind televizarea meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit sesizarii facute in 2013 de Garda Financiara in acest dosar, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2 milioane de lei. In acest context, ciudat este ca DNA nu a anuntat nicio masura privind instituirea vreunui sechestru asupra bunurilor RCS RDS, desi in alte cazuri, inclusiv cele privind spagi de cateva sute de lei, procurorii nu au nicio ezitare sa indisponibilizeze sume de bani sau diverse proprietati ale celor vizati de ancheta.

Iata comunicatul DNA din 17 mai 2017:

”In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 448/VIII/3 din 5 mai 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au finalizat procedura de aducere la cunostinta a invinuirii si fata de celelalte persoane fizice si juridice cercetate, dupa cum urmeaza:

SERGHEI BULGAC, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani,

SC RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- dare de mita,

- spalare de bani,

SC BODU SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- complicitate la luare de mita,

- spalare de bani,

SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei detinuta de SC RCS & RDS SA) sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la spalare de bani.

Anterior, in aceeasi cauza, asa cum am informat prin comunicatul nr. 448/VIII/3 din 5 mai 2017, s-a dispus urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, OPREA ALEXANDRU, la data faptei, directorul general si presedintele consiliului de administratie al aceleiasi companii de televiziune prin cablu, DINEI MIHAI, la data faptelor, coordonatorul activitatii juridice a aceleiasi companii de televiziune prin cablu, BaDIta FLORIN-BOGDAN, la data faptelor administrator al SC BODU SRL si BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL.

Din ordonantele intocmite de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:

In perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al SC RCS & RDS SA, in scopul atat de a indeplini cat si de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu precum si de a indeplini acte contrare acestora.

Banii respectivi, au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, incheiat la data de 08.04.2008 intre L.P.F. si consortiul constituit din doua societati comerciale, printre care si societatea administrata de suspectul Bendei Ioan.

Aceasta suma de bani a fost disimulata ulterior, sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune incheiat intre SC Bodu SRL (controlata de inculpatul Dumitru Dragomir) si compania de televiziune prin cablu.

Concret:

In cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitatie avand ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competitiei Liga I „PARTENER”, in sezoanele competitionale 2008-2009, 2009-2010 si 2010-2011.

In urma desfasurarii licitatiei cu strigare, consortiul de firme mentionat anterior a fost declarat castigator, pretul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA).

In cursul anului 2009, in contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat L.P.F. acordarea unor conditii contractuale mai avantajoase.

In aceste imprejurari, inculpatul Dumitru Dragomir, urmarindu-si interesul personal, intrevazut din iminenta neindeplinire a obligatiilor contractuale ale consortiului, a solicitat reprezentantilor companiei de televiziune prin cablu sa intre intr-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla.

Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir sa sustina interesele SC RCS & RDS SA la nivelul L.P.F., in legatura cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15.08.2009, intre societatea controlata de presedintele L.P.F., reprezentata de suspectul Badita Florin-Bogdan si compania administrata de suspectul Bendei Ioan s-a incheiat un contract de asociere in participatiune.

Continutul contractului a fost anume conceput de parti astfel incat sa creeze aparenta unei asocieri tipice si sa mascheze cat mai bine vointa lor reala interna, aceea de a da, respectiv de a lua mita.

In baza acestui contract, in perioada 18.08.2009 - 10.05.2011, compania de televiziune prin cablu a platit SC Bodu SRL, in 27 de transe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei).

In perioada 2015-2016, partile implicate in incheierea contractului de asociere in participatiune, au actionat pentru „spalarea” si „curatarea” sa de caracterul infractional, in scopul disimularii originii ilicite a acestuia.

Astfel, intre cele trei societati comerciale au fost incheiate mai multe contracte, partile preocupandu-se exclusiv sa confere contractului de asociere in participatiune un caracter licit, in special in privinta sumei de 3.100.000 euro, platita in conditiile de mai sus.

Aceste operatiuni, care s-au derulat pana in anul 2016, au condus in final la cumpararea de catre SC RCS & RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere.

De mentionat este faptul ca, in acest demers infractional a fost implicat, pe langa celelalte persoane amintite in comunicatul anterior si suspectul Serghei Bulgac care a cunoscut detaliile acestui „parteneriat” si a semnat diverse documente incheiate in numele si in interesul SC RCS & RDS SA.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

Accesari:10316

Comentarii

# Justiția, DNA și Kovesi au o problemă majoră date 17 mai 2017 19:58 +10

Ciudat că interviul în care Luluța susține că e singură, din punct de vedere amoros, dar explică și că asta se întîmplă pentru că e mult prea dedicată profesiei a dispărut în mod misterios de pe siteul revistei Elle. Are șefa DNA motive temeinice să țină ascunsă de opinia publică relația cu Nemeș, dacă ea exista la acel moment? Amănunte: http://inpolitics.ro/o-intrebare-cu-bataie-lunga-a-mintit-kovesi-in-privinta-iubitului_18433424.html

# sechestru de rahat date 17 mai 2017 20:33 +1

”Azi am fost chemată la DNA pentru a mi se pune sechestru pe avere și mi-am amintit bancul cu girafa. Merge olteanul la circ și, când vede girafa, exclamă: “Așa ceva nu există!”. Așa și cu mine… N-am casă, n-am mașină, n-am alte proprietăți! După 17 ani de “furat”… cât am avut demnități publice. Prejudiciul ar urma să acopere costul fațadelor din centrul vechi, care nu sunt din bani publici, dar care mi-au adus “foloase nepatrimoniale constând în capital electoral”. Acum, eu înțeleg că fațadele vor trece în proprietatea mea. Sau cum? Până unde se merge cu penibilul în lupta contra “coruptiei?”. http://staredefapt.ro/dna-sa-le-puna-sechestru-si-pe-caii-de-la-bicicleta/

# NO COMMENT date 17 mai 2017 21:18 -5

"Recent, am văzut mai multe încercări de ridiculizarea a luptei anticorupţie, pentru ca această să pară nesemnificativă.” http://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/laura-codruta-kovesi--despre-incercarile-politicienilor-de-a-trivializa-activitatea-dna--am-vazut-multe-incercari-de-ridiculizarea-a-luptei-anticoruptie--pentru-ca-aceasta-sa-para-nesemnificativa-430538

# Tupeu nemăsurabil date 17 mai 2017 22:52 +4

Începutul articolului din RL: „Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru publicaţia Bloomberg...” Luluța ce se laudă că „Totdeauna sunt corectă în ceea ce fac” n-a binevoit să admită că interviul cu Bloomberg NU a existat. „ În mod normal, fiind vorba despre cuvinte foarte tari la adresa politicienilor români, Codruţa Kövesi ar fi trebuit să apară public şi să dezmintă faptul că ar fi acordat vreun interviu trustului american de presă. N-a făcut-o, aşa încît putem presupune că i-a convenit nu numai apariţia articolului, ci şi felul în care s-a vorbit despre el în ţară, ca şi cînd americanii ar sprijini-o în faţa acuzaţiilor colosale care i s-au adus în ultima vreme!” http://www.cotidianul.ro/codruta-kovesi-a-cerut-protectie-americana-de-la-agenta

# NOTA BENE date 18 mai 2017 11:11 +1

„Kovesi este atacată pentru că arată bine.” :P :P :P

# DODI date 17 mai 2017 22:17 +6

A nu se uita că marea ”somitate” uncheșelu tocmai a fost promovat în conducerea DNA. Omisiunea sechestrului nu este decât o mulțumire pentru promovarea amintită. Cât despre profesionalismul acestui petec al sacului numit luluța chiar nu avem ce povesti. Nu că ar fi ceva de capul lui. Nu-i deloc.

# Sofia date 18 mai 2017 02:46 +1

Sincer este absolut jenant sa spui ca ești din România. Din cauza celor din justiție a tuturor procurorilor  ( căci nu poti spune ca procurorii din instituția X sunt mai corecti ca cei din Y_ hai sa fim serioși ca toți sunt absolut identic la fel) a judecătorilor a celor din ANAF ( îmi amintesc o știre cum s-au dus mascatii de la ANAF în control la mici  cu mitraliere atârnate  la gat_ JENANT)  am ajuns o tara josnica RĂU de tot.  Interceptări,  mascați,  procurori, pușcării, ce sa mai. Tot calupul de jale .viata privata, drepturile și libertățile cetățenilor sunt absolut călcate în picioare de către niște... corupti , infractori, etc

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2018 – Negulescu protejat de elemente din SRI. Claudia Rosu pe lista neagra a PICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER