14 octombrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

METASTAZELE JUSTITIEI – Mesaj sumbru al judecatoarei CSM Evelina Oprina de Ziua Justitiei: „2019 este un an trist, marcat de framantari, nelinisti, in care tot mai mult auzim si citim despre protocoale secrete, probe nelegal culese, complete alcatuite in afara legii si magistrati cercetati penal... Ziua de astazi este si despre demnitate si suveranitate nationala si sper ca istoria sa aseze vremurile pe care le traim in zona fireasca a cautarilor spre o independenta cu adevarat reala”

Scris de: V.B.

7 iulie 2019 14:39
Vizualizari: 4368

Desi in 2019 marcam un sfert de secol de cand este sarbatorita Ziua Justitiei, atmosfera din acest an este una cat se poate de apasatoare, in conditiile in care justitia din Romania este macinata de protocoale secrete, executii pe baza unor probe nelegal culese, hotarari pronuntate de complete nelegal constituite si nu numai. Ideea a fost exprimata duminica, 7 iulie 2019, de catre judecatoarea Evelina Oprina (foto), membra in Consiliul Superior al Magistraturii.


Amintim ca Ziua Justitiei se sarbatoreste inca din 1995 in prima duminica a lunii iulie, guvernul Nicolae Vacaroiu stabilind aceasta zi prin HG nr. 364/1994.

Cu ocazia celebrarii din acest an, Evelina Oprina si-a indemnat colegii judecatori sa se ghideze in activitate doar dupa respectul fata de reguli si fata de suprematia legii. Nu de alta, dar in ultima instanta este vorba despre asteptarile pe care cetatenii si le pun in actul de justitie.

Membra CSM si-a dus discursul la un nivel mai profund, subliniind ca acum, in 2019, contextul in care este sarbatorita Ziua Justitiei are legatura inclusiv cu demnitatea si suveranitatea nationala.

Prezentam mesajul de pe Facebook al judecatoarei Evelina Oprina:

Sunt 25 de ani de cand intr-o zi ca cea de azi justitia ar trebui sa imbrace haine de sarbatoare.

2019 este, insa, un an trist, marcat de framantari, nelinisti, in care tot mai mult auzim si citim despre protocoale secrete, probe nelegal culese, complete alcatuite in afara legii si magistrati cercetati penal.

Respectul fata de reguli si suprematia legii trebuie sa ramana singurele comandamente ale noastre ca infaptuitori de justitie, singurele valori fundamentale pentru o lume cu adevarat libera.

Ziua de astazi este, in primul rand, ziua colegilor mei judecatori, care stiu ca starea, demnitatea si responsabilitatea functiei lor ii obliga la a asigura cetatenilor care pasesc in salile de judecata o justitie dreapta si echilibrata. Spunem deseori, tehnic si rece, ca justitia este un serviciu public, insa dincolo de aceste cuvinte sunt oameni care urca pe treptele instantelor, cu emotie si speranta, in drumul lor catre gasirea adevarului, in slujba caruia noi, judecatorii, ne-am pus.

Palatul de justitie este locul care trebuie sa respire dreptate si echitate si sa nu ingaduie lupte straine misiunii nobile pe care suntem mandatati sa o indeplinim.

Spuneam la inceputul mandatului meu de membru in Consiliul Superior al Magistraturii ca independenta judecatorului este inainte de toate o problema de caracter si nu incetez sa cred in acest lucru si sa sper ca judecatorii acestei tari sunt si raman devotati menirii deloc usoare puse pe umerii lor.

Ziua de astazi este si despre demnitate si suveranitate nationala si sper ca istoria sa aseze vremurile pe care le traim in zona fireasca a cautarilor spre o independenta cu adevarat reala.

Urez succes tuturor colegilor mei, judecatori, tuturor colegilor procurori, dar si celorlalti profesionisti ai dreptului si le doresc sa-si pastreze nealterat spiritul de curaj, de nepartinire si de asumare a rolului incredintat, aplicand legea in litera si in spiritul ei”.

Comentarii

# Nick date 7 iulie 2019 16:51 +5

Doamna judecător, aţi iniţiat un demers privind publicarea listelor cu judecătorii victime ale DNA. De ce se acoperă gunoiul sub preş? pe cine doreşte IJ să protejeze din moment ce lista nu apare? Vă imaginaţi câtă dezamăgire veți reuşi să generaţi dacă demersul dumneavoastră nu este finalizat din nu se ştie care motive? Păi asta e singurul mod prin care apăraţi independenţa justiției, nu ascunzând gunoiul sub preş.. ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

# gelu date 7 iulie 2019 18:18 +13

Care Justitie??? Justitia in Romania este in fapt Politie Politica pe fata infaptuita de SRI-DNA-ICCJ. Adica SRI stabileste tintele, DNA deschide dosarele in consecinta pe probe false si marturi mincinoase iar judecatorii de pe culoarul judiciar din ICCJ condamna tintele la inchsioare cu exectuare conform indicatiilor transmise in plicurile galbene judecatorilor de sefii si sefutii militari ai SRI.

# Astept reactia, de luni, de la orele 8.00 date 8 iulie 2019 07:36 +4

Altfel, nu mai cred in Mos Craciun (CSM) .Sa ii dea afara CSM, pe toti judecatorii colaboratori, supusi sau aderanti i acestor protocoale, cei ce le-au infaptuit. Haideti doamna, ca puteti !

# Răspunderea magistratului date 8 iulie 2019 13:17 +1

Felicitări adevăraților judecători cu ocazia zilei justiției !!! Curaj!! Se poate !! Daca Matei si Ghiță se clatină inseamna ca se vede raza sperantei ...

# Edelweiss - Ivory Tower Conclusionist date 8 iulie 2019 15:09 +1

Așa se întâmplă în autarhiile distopice de rit neo-gestapovist, în care HOȚII dețin cheia cătușelor, Legea și aplicarea acesteia. În atare condiții INFRACTORII CÂRDAȘI în Grupul Infracțional Organizat „Justiție de Stabor și Paradeală Protocolară” hotărăsc cine rămâne liber și cine merge la ocnă, cine are dreptul să trăiască în genunchi și cine trebuie să moară în picioare. Acesta este specificul SATRAPIILOR aflate într-o permanentă sărbătoare a SATURNALIILOR JUDICIARE: HOȚII AU CHEIA CĂTUȘELOR ȘI CETĂȚENII CINSTIȚI DEVIN AUTOMAT OCNAȘI. Acesta este specificul Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika, Absurdistan neo-gestapovist cu rădăcini inchizitoriale staliniste, un spațiu al grotescului și ipocriziei, în care IMPOSTORII s-au deghizat în Quiriți iar Hoții strigă „Hoții!” arătând cu degetul bont, mânjit de sânge nevinovat, către cetățenii cinstiți. Un absurd absolut față de care Kafka e doar un copchil de țâță iar Orwell dă în icter, pălind și îngălbenindu-se de invidie.

# Bravo ei pt. atitudine ! Deci mai este si unii curati .... date 8 iulie 2019 16:15 -1

Dupa publicarea magistraitlor colaboratori SRI ,adica clubului parazit pe bugetul tarii, acestia ar trbui concediati de urgenta ! :-*

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 iulie 2019 16:56 -1

Dupa ce a fost intrigat ca 181 de PPE au votat impotriva uneltei Timmermans,T Basescu s a laudat in aceasi interventie telefonica la RTVdin 2 07.19ca va avea grija ca tot F. Timmermans sa conduca de fapt C.E.dandu i se delegare de atributii pe JAI din parteaPresedentei CE asa cum a avut si in CE precedenta.D.Ciolos a solicitat Presedintelui E.Macron sa l numeasca de urgenta pe Bohnert procuror sef la Parchetul National Financiar din Franta pt.ca astfel L.C.Kovesi sa ramana fara contracandidatul valorizat de Consiliu..Tot santajistul T.Basescu .a determinat conducerea PPE sa l influenteze pe Weber sa renunte in seara de 2 07.19 la candidatura pt.Presedentia C.E.apreciindu se ca Ursula se preteaza mai bine santajului lui T.Basescu beneficiar al informatiilor despre tatal Ursulei, colaboratot al serviciilor secrete ale SUAIata de unde siguranta deplina a intoarcerii in Ro a mafioatei fugare E.Udrea.ora16.51ziua 8.7.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 iulie 2019 18:14 0

In actiunile pe care le au intotdeauna,tradatorii au si scopuri comune cat si scopuri proprii unilaterale. Informatia cu caracter diversionist aruncata pe piata pe canalul de comunicare RTV ,ce consta in solidaritatea viitoare intre PNL-Iohannis si captivul PSDimpotriva lui Ciolos(PLUS)incearca sa mascheze represiunea nedreapta savarsita in raport de L.Dragnea pt preluareaPSD ului ,solidaritatea infractionala intre Basescu,Ciolos,Barna- in a sprijuni in.mod mafiot p eunealta statului paralel L.C.Kovesi sa ocupe functia de sef PPOun dauna unor contracandidati meritorii necolaborationisti ai serviciilor secrete.criminale ..ora18.10.ziua8.07.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 iulie 2019 18:48 0

Daca L.C.Kovesi ajunge la conducereaPPOse vor accentua inscenarile proceselor politice impotriva tintelor din PSDcare nu raspund promt si exact la comenzile sistemului paralel sub pretextul ca astfel se protejeaza interesele UE T.Basescu l a folosit pe fostul comisar al CE chipurile din partea statului roman ce si a indeplinit misiunea de favorizare a fermierilor francezi motiv pt care a si fost trimis in CE de catre T.Basescu ,pe atunci Presedintele Republicii.,acum infiltrat pe langa E.Macron caruia i afacut diverse promisiuni..Care- indiciul initial al santajului ecercitat deT.Basescu fata deUrsula Von der Leyen?Articolul"viitoarea sefa a CE llegaturi cu CIA din Capitalul scris deSorin Ardeiana, dovedindu si astfel fata de statul paralel utilitatea de santajist perpetum necesar musamalizarii calitatii de colaborationist tinut pe loc deCABSCAFpana la obtinerea de T.Basescu a functiei de influenta de vicepresedinte al comisiei externe din PE .ora18.38 ziua 8.7.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 iulie 2019 19:48 0

Citez din acest articol de presa online la care m am referit supanandu vi l atentiei:"Se spune ca politicianul ce nu apare in arhivele serviciilor secrete nu exista".In 3.07.19exista o continuare a articolului in alta publicatie "Evenimentul Istoric "sub semnatura lui Alecu Racoviceanu ,existand fotografia fostului politician Albrecht( premier al landului Saxoniadin 1976-1990)si a fiicei sale Ursula Von Der Leyen."Miscarile politice erau notate de serviciile secrete chiar si ale tarilor aliate la acea ora..In buletinul zilnic informativ de Intelligence din 29 mai 1979 de ex.i se acorda un intreg pasaj lucru destul de rar fiind vorba de o sinteza a informatiilor stranse din surse directe sau specificede toate serviciile americane si puse la dispozitie tuturor factorilor de decizie din SUA". ora19.45,ziua 8.07.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 8 iulie 2019 20:17 0

Ca si Ion Cristoiu,RTV a inselat opinia publica atata timp pretinzand ca E.Udrea s a decis sa vorbeasca .In realitate,RTV ii face campanie electorala fugarei Udrea aflata din 2000 de aceasi parte a bariade puterii din umbra, stiindu se ca aceleasi interese colaborationiste ale serviciilor secrete uneste pe Ponta cu Udrea si cu fugarul Sebastian Ghita.Basescu s a declarat iritat de raspunsul apreciat ca evaziv al Ursulei privind viitoarea armata UEin comparatie cu puterea NATO . .ora.20.20ziua8.7.19

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce masuri trebuie luate impotriva membrilor CSM care chiulesc de la sedinte ca sa boicoteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.10.2019 – La SRI se vopseste gardul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva