Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PROPAGANDISTII TRADATI DE LIVIA STANCIU – CCR a sesizat Consiliul Europei, Comisia de la Venetia si presedintele Conferintei Curtilor Constitutionale Europene dupa atacurile furibunde ale propagandistilor si agentilor DNA din politica, disperati ca Iohannis este obligat sa o revoce pe Laura Kovesi: “Aceste actiuni sunt de natura sa puna in pericol democratia, statul de drept si functionarea justitiei constitutionale”. Pana si partenera DNA Livia Stanciu a votat

Miercuri, 6 iunie 2018 12:15 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Curtea Constitutionala a Romaniei a luat o decizie fata precedent, dupa atacurile furibunde ale propagandistilor si agentilor DNA din politica, disperati ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o revoce din functie pe Laura Kovesi, ca urmare a deciziei CCR din 30 mai 2018. Curtea a decis, marti 5 iunie 2018, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) si a presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene.


CCR acuza ca atacurile declansate inclusiv de reprezentanti au unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea Curtii, fiind pusa la indoiala obligativitatea deciziilor sale. Mai mult, CCR aminteste ca au existat indemnuri adresate populatiei si presedintelui Romaniei sa nu respecte decizia prin care s-a stabilit ca Iohannis este obligat sa o revoce pe Kovesi din functie. In opinia Curtii, toate aceste actiuni si atacuri nu au ca efect decat punerea in pericol a democratiei, a statului de drept si a functionarii justitiei constitutionale.

Foarte interesant este ca decizia CCR de a sesiza institutiile europene a fost luata cu unanimitate. Ceea ce inseamna ca pana si partenera de nadejde a DNA Livia Stanciu (foto) a votat in acest sens. Un act ce poate fi vazut de propagandisti ca fiind unul de tradare.

Iata comunicatul CCR:

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei, intrunit la data de 5 iunie 2018, a hotarat, cu unanimitate de voturi, in prezenta tuturor membrilor sai, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) si a Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene in legatura cu atacurile virulente declansate impotriva Curtii Constitutionale, prin care unii reprezentanti ai unor autoritati publice, precum si ai unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea acestei institutii fundamentale a statului - garantul suprematiei Constitutiei - fiind pusa sub semnul indoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind facute chiar indemnuri adresate populatiei si Presedintelui statului sa nu respecte si sa nu puna in aplicare Decizia Curtii Constitutionale nr.358 din data de 30 mai 2018, privind cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal, si intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, in subsidiar, cerere formulata de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curtii Constitutionale a considerat ca aceste actiuni sunt de natura sa puna in pericol democratia, statul de drept si functionarea justitiei constitutionale”.


Accesari:7823

Comentarii

# Cio+Cio au zăpăcit-o pe partenera de nădejde date 6 iunie 2018 12:28 +18

În unanimitate? Biata vădană unde era? Sau și-a pierdut capul că nu mai știe pe cine să susțină din tandemul Ciolannis-Ciordutza?

# DODI date 6 iunie 2018 15:25 +5

Semnalul des******operirii lui ciolanis a fost dat. Sfertodoctul se va retrage (dacă va mai apuca) la țară ca să-și numere casele și dosarele penale. Cel puțin atâția ani la Jilava câte case numără sau câți ani și-a bătut joc de poporul român, pe care îl credea mai imbecil decât el.

# Vădana veselă s-a sucit date 6 iunie 2018 17:22 +6

Stanciu s-a dus la CCR si i-a luat la maciuci pe ceilalti judecatori in dimineata asta pe motiv ca ea nu mai e de acord sa fie sesizate institutiile internationale cu privire la atacul contra CCR. Evident, ceilalti judecatori i-au ca daca a votat, nu mai poate reveni. Voi va dati seama cum dadea asta condamnari la ICCJ? Pai daca pe o chestie de asta s-a sucit, cand judeca cum facea? Cand era la ICCJ zic fostii ei colegi ca urla si-i porcaia pe juzi ca la usa cortului. Chris Terhes, Fb

# Un alt „golden exile” pt. CIORDY? date 6 iunie 2018 21:03 +3

„Eu nu cred că preşedintele Iohannis va risca 100% să nu respecte decizia Curţii. Cred că mai degrabă inclusiv zvonurile lansate pe piaţă zilele acestea au menirea să testeze puţin publicul. Cred că în realitate, se poartă un intens proces de negociere, pentru ca ieşirea din scenă a doamnei Kovesi să fie una onorabilă, preşedintele probabil să nu mai dea nici un decret de revocare, doamna Kovesi să-şi dea demisia, la schimb urmând să primească altceva”, a spus Renate Weber.

# S-or fi discutat... MONOLOAGELE VAGINULUI? date 7 iunie 2018 09:15 0

A votat dar nu a semnat: „Nu am semnat aceste adrese, având în vedere că ele au un conţinut diferit faţă de ce s-a discutat în şedinţa Curţii din 5 iunie“, a precizat Livia Stanciu, pentru Ziare.com.

# faraonu o iubește pe faraoanca date 7 iunie 2018 09:32 +1

„Unii, mari tarcovnici asa-zisi de dreapta, tot spun ca Iohannis nu trebuie sa respecte decizia CCR de a o revoca pe Kovesi, pe motiv ca nimeni nu-i poata da ordine Presedintelui Romaniei. Asta e o idee pe care am vazut-o rostogolita de mai multi ideologi ai Noii Securitati, pentru care Presedintele e un fel de faraon ceausist.” Chris Terhes, Fb

# Unul Altul date 6 iunie 2018 12:37 +2

LUX

# sfarsitul parteneriatului civil date 6 iunie 2018 12:37 +9

Ca CCR a fost pusa in situatia de a sesiza organismele internationale cu privire la atacul contra ei facut de Orban & co. era de asteptat. De remarcat insa e faptul ca decizia CCR de a face sesizarea internationala a fost votata in UNANIMITATE de judecatorii curtii, adica inclusiv de Stanciu. Se vede ca nici Stanciu nu mai e partenera lui Kovesi. Tot Stanciu a fost cea care a confirmat intr-o decizie a CCR ca Kovesi a fost in sufragerie la Oprea. Ce ti-e si cu parteneriatele astea militare... La sfarsitul parteneriatului civil se lasa cu despartire, la sfarsitul celui militar cu catuse. Chris Terhes, Fb

# Sorin date 6 iunie 2018 13:03 +4

Probabil ca Livia Stanciu s-a pocait de toate relele ce le-a facut romanilor cand era sefa la ICCJ si membra la CCR. Acum dupa marea ei pocainta a inceput sa fie dreapta cum vrea si Dumnezeu. Ramane sa isi ceara iertare si de la doamna Mariana Rarinca, prea mult a umilit-o facand-o sa sufere. Hai Livia Stanciu, hai, cere-ti un public iertare!

# s-a făcut de cacao marea Stanciu date 6 iunie 2018 20:19 +2

Ședeți blînd! Acu regretă că n-a dus-o biblilica la trocul Ciolannis-Ciordutza...

# livia date 6 iunie 2018 14:53 +8

Poza este magnifica! Saraca, a dat si ea dovada de putina independenta ( ca e la moda cuvantul) si a si fost trasa de maneca de stapan ; prea tarziu insa!

# Să nu exagerăm! date 6 iunie 2018 20:22 0

Aiurea, a votat POLITIC, chitind că pică 1/4dokta și rămîne în grațiile lui Ciolannis...

# Alex date 6 iunie 2018 15:54 +1

"au existat indemnuri adresate populatiei si presedintelui" de catre cine ? Pai de catre servicii , cine dracu altcineva . Direct sau indirect. Serviciile astea super-secrete , ca nimeni nu stie "esact" cati bani papa astia si mai ales pt. ce ?!!! :eek: PS.Urgent revizuirea bugetului serviciilor si a personalului ! Mai repede si cu legile justitiei !

# un mizantrop date 6 iunie 2018 16:11 +7

Nu va lasati dusi de fenta! Madam Stanciu nu e altceva decat o sinecurista, o "gospodina" provinciala, scolita pe vremuri, cu model in activul de partid si aspiratii la Comitetul de femei al coanei Leana, avida de functii si bani nemunciti si nemeritati. Asta a facut toata viata, asa ca ii tataie curul sa nu-i zboare scaunul platit urias pe langa pensie...E la fel ca la parlamentari, de ce, nu vrea opozitia niciodata sa se ajunga la alegeri anticipate, sa nu-si piarda procentul din mandat, simplu, ca mintisoarele lor nemobilate! Numai ca va dati seama cata carte stie asta, de-i tremura chilotii ca va fi referendum pe CCR?! Asta, chiar nu citeste Constitutia!

# Green date 6 iunie 2018 16:33 +3

Dimineața am citit că "doamna" s-a răzgândit. De unde pocaiala? Și chiar așa, nu vă așteptați la o razgandeala peste noapte?

# O știm cu toții că e o pațachină date 6 iunie 2018 20:27 0

Ne așteptam să fie tot contra, fără să îi dăm importanță. I-o fi transmis Luluța că nu se face să trădeze parteneriatul lor atît de fructuos..

# Maris date 6 iunie 2018 21:15 0

Asupra "razgandacului" s-or fi reactivat butoanele "parteneriatului de nadejde" dupa ce s-a anuntat unanimitatea in privinta sesizarii forurilor internationale?

# Didi date 6 iunie 2018 21:10 +1

Ia uite-o fraTe si pe asta ! Acum se leapada de scrisoarea unanima ca Juda . Ce harca nenorocita ! Sa nu uitam ca ia facut o mare nedreptate doamnei Rarinca .Ranceda asta ar trbui inhcisa pe viata cu Macovei in celula. :o

# Sorin date 7 iunie 2018 01:04 0

bine zici, de acord cu tine! :-*

# snobu date 7 iunie 2018 07:59 0

Să fim umaniști! Musai cu încă un mascul. S-ar juca la bulău piesa CU UȘILE ÎNCHISE! Merită citită (piesa, nu biografia bietei vădane).

# nefertiti date 8 iunie 2018 16:25 0

Ati vazut ce ras vulgar are femeia asta?O poza face cat o mie de cuvinte

# Cetateanul Optimist date 7 iunie 2018 07:26 +3

Dacă Preşedintele Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, îşi doreşte cu adevărat ”o independenţă reală a Justiţiei şi fără niciun fel de intervenţie a factorului politic” modificarea Legilor Justiţiei trebuie făcută până la capăt. Curtea Constituţională este singura instituţie din Justiţie în care numirea judecătorilor se face pe criterii eminamente politice. A devenit imperioasă modificarea Legilor Justiţiei astfel ca selecţia judecătorilor C.C.R. să se facă exclusiv pe criterii de competenţă profesională şi de integritate. Depolitizarea C.C.R., cea mai importantă instituţie a Justiţiei din România trebuie să constituie pentru Parlamentul României prioritatea zero a reformelor pentru a avea în fapt ”o independenţă reală a Justiţiei şi fără niciun fel de intervenţie a factorului politic”. Altfel principiul enunţat de Florin Iordache, este o ipocrizie. Şi o bătaie de joc la adresa românilor !

# dudu date 7 iunie 2018 15:56 +2

acesta curte de apel galati naste monstri din ce in ce mai des care culmea ajung pe cele mai inalte functii.si stiti dece pentru ca nesimtirea in ei este cit casa scinteii.cum ar reactiona un om normal daca ar purta numele de COINACEL normal in secunda doi ar solicita schimbare de nume lucru absolut legal.ei bine la acesta curte galati exista o judecatoare cu acest nume pompos COINACEL care a fost sau este in continuare sefa de sectie dar care nu are nici-un stres cu numele dar nici cu profesia mai exact profesionalismul.pentru ea si colegul sau BENONE nu esista notiunea de PREGATIRE A SEDINTEI DE JUDECATA anterior acesteia asa ca sedintele devin un mare circ cu solicitare de detalii de la parti pe motiv ca ei nu inteleg legislatia samd lungind in acest fel discutiile si 30 de minute anterior de a trece la judecata propriu-zisa apoi desi in sala declara ca ramine in pronuntare imediat pe site precizeaza ca a aminat pronuntarea desi rezultatul se stie din secunda 1 NEFONDAT

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER