Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

S-A INTEPAT LAZARICA – Procurorul General il ataca pe judecatorul Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, dupa ce acesta a cerut anchetarea semnatarilor Protocoalelor PICCJ-SRI: “Declaratiile publice ale domnului judecator militar Udrea Constantin trebuie interpretate in contextul existentei unor sesizari adresate Inspectiei Judiciare de catre procurorul general al PICCJ referitoare la conduita acestuia”

Vineri, 5 octombrie 2018 19:09 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Ia uitati ce a sarit Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) sa-l infiereze pe judecatorul Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, dupa ce acesta a explicat ca semnatarii protocoalelor secrete incheiate de PICCJ si SRI, printre acestia aflandu-se si taica Lazar, trebuie anchetati penal, dar si ca semnarea si derularea acestor protocoale secrete reprezinta o activitate de crima organizata.


Intr-un comunicat de presa din 5 octombrie 2018, PICCJ invoca, vezi Doamne, ca declaratiile lui Udrea ar avea la baza actiunile pe care Augustin Lazar le-ar fi facut in trecut impotriva acestuia. In aces sens, Ministerul Public precizeaza ca Lazar a formulat doua sesizari la Inspectia Judiciara in care reclama presupuse abateri disciplinare comise de judecatorul Udrea. Una dintre ele a fost insa clasata, iar cealalta respinsa.

Trebuie amintit insa ca judecatorul Udrea nu s-a limitat doar la declaratii impotriva protocoalelor. Constantin Udrea este magistratul care alaturi de judecatorul Radu, Stancu, printr-o decizie definitiva, a declarat Protocolul PICCJ-SRI din 2009 - semnat de Laura Kovesi, George Maior si Florian Coldea – ca fiind ilegal, intrucat el “adauga la lege” si a fost introdus “in mod obscur in procedura penala”.

Comunicatul Ministerului Public:

“La data de 20 decembrie 2017, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la existenta indiciilor savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. s) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor de catre domnul colonel magistrat Udrea Constantin, sesizare respinsa de catre Inspectia Judiciara.

De asemenea, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PiCCJ) a sesizat Inspectia Judiciara, in temeiul art. 45 alin. (2) si (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, in vederea efectuarii de verificari prealabile cu privire la eventuala comitere de catre judecatorul Udrea Constantin a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, sesizare clasata de catre Inspectia Judiciara.

Declaratiile publice ale domnului judecator militar Udrea Constantin trebuie interpretate in contextul expus anterior, cel al existentei unor sesizari adresate Inspectiei Judiciare de catre procurorul general al PICCJ referitoare la conduita acestuia.

Conducerea PiCCJ considera ca afirmatiile domnului judecator reprezinta opinii personale, partinitoare si, totodata, atrage atentia asupra unei posibile incalcari a obligatiei de rezerva impusa magistratului, in conditiile in care are spre solutionare cauze in care pot fi incidente aspecte pe care le critica, iar abordarile acestuia nu s-au situat la nivel de principiu, ci au constat in afirmatii punctuale, pentru care nu a prezentat dovezi”.

Accesari:7863

Comentarii

# Ultimul Charlot date 5 octombrie 2018 19:20 +33

Asta ne sfideaza si ne ia de prosti, Ca de obicei. Da de unde stie el si hotaraste in ce context sa interpretam noi ceilalti declaratiile judecatorului? Cine mai poate afirma in afara de el ca nu si-a incalcat in mod repetat obligatia de rezerva? El isi da cu parerea despre acte normative in loc, sa le respecte strict. Si atat. Ce concediu lung il asteapt si pe asta...

# Mihail date 5 octombrie 2018 21:05 +13

La asta cand incepe REVOCAREA ??? De ce dureaza atat ??? Cat mai asteptam ???

# DODI date 5 octombrie 2018 22:02 +2

Doar atât: zii tractorist și trage apa.

# DOREL date 6 octombrie 2018 20:59 +1

"Ghinionul" face ca, pentru actualul Lazarica sa existe probe de cercetare abuziva, lipsire de libertate etc., probe care pot schimba radical statutul actualului P.G.! Si, b): intre altele, partenerul de atunci al actualului Lazarica a platit un pret mult prea mare, Dumnezeu nu bate cu parul ! Parerea mea ...

# ^^ date 5 octombrie 2018 19:35 +1

Pai vad ca sesizarile sunt ori respinse ori clasate. Cum se crede el atat de important incat are senzatia ca cineva il inteapa pt doua sesizari CLASATE acu juma de an?

# KANT date 5 octombrie 2018 20:02 +11

Lazăr a început "aria calomniei", este de asteptat ca și alți "trubaduri" să fredoneze alături de el, acum se va vedea căți dintre cei care au semnat Declaratia reprezentantilor legali ai curtilor de apel din Romania se vor poziționa alături de domnul judecător Udrea, și căți dintre ceilalți judecători ai celorlalte instanțe ?! Un adevărat test de probitate !

# AndreiV date 6 octombrie 2018 10:43 +3

Acest individ plin de ura si incompetent,dar mincinos,nu deschide gura fara sa minta"doamne dumnezeule",cu nerusinare a urlat peste tot si in toate partile,sa nu se anuleze OUG din 2016, semnata de ciolos-pruna s lazar(acesta din urma mintind inca odata ca nu a semnat protocoale,dar se pare ca el e autorul de pe vremea lui Constantinescu)pentru ca peste 6500 de dosare care au fost intocmite,probabil in baza prevederilor oug din dec 2016,vor trebui inchise.Se vede treaba ca nerusitatul si mincinosul fara scrupule,nu are bun simt sa faca ceeace cere la altii,DEMISIA,el fiind autor si sustinator a politiei politice, TRADATOR DE NEAM SI TARA

# un mizantrop date 5 octombrie 2018 20:03 +7

Ati observat ca toti cei ce-l supara pe Lazar, au probleme disciplinare?! Cum o fi totusi, sa fii anchetat pentru coruptie si sa fii numit, impotriva legii, sef peste procurori?! Si tot n-am inteles de ce a sarit "din baie" la afirmatiile judecatorului Udrea, daca era cineva motivat sa se "intepe", ala era SRI-ul ca despre ilegalitatea asta, cat casa, era vorba...in legatura cu anchetarea semnatarilor, pai, nu ne spuse domnul ala "progresist, mare sef pe la UE, Tembelman, parca, sa anchetam protocoalele?! Nu se incepe cu aia de-au semnat, ca se presupune ca ei stiu ce?! Eu zic sa ne hotaram, sau cu Europa, adica ancheta, sau cu Putin si atunci nu anchetam ca de la ei vine modelul....

# basicuta date 5 octombrie 2018 20:55 +4

asta nu e procuror general e un penal cocotat pe-o functie pt care ma intreb ce a platit!

# Hanu date 5 octombrie 2018 22:03 +7

Ma intreb de ce nu il ia la anchetat DIICOT-ul? La fel si grupul de crima organizata ( cum a zis Constantin Udrea) dintre SRI si parchete???? cine sa ancheteze in tara asta? CAND ABSOLUT toate parchetele au lucrat ilegal pe protocoale secrete ilegale???? Toate parchetele sunt un grup de crima organizata. Nu exista exceptie. Uimitor este faptul ca inca se continua cu aceeasi justitie. Ba mai mult ( prin asa zisa revizuire in urma protocoalelor ilegale) nu se rezolva nimic intrucat un om obisnuit nu are nici o sansa cu panaramele din justitie, astia nu vor recunoaste in veci ca au lucrat ilegal. AMNISTIA SI GRATIEREA solutia. Si toate panaramele care au lucrat pe protocol( adica toti procurorii si judecatorii) afara si anchetati penal, nu platiti regeste. Sa platim regeste niste penali?? Care au facut justitie ilegal din rea intentie? Pt privilegiile lor personale?

# Statu-Palma-Barba-Cot date 5 octombrie 2018 21:20 +5

Opaaa, dom'Dezgustin simte miros de pușcărie! Nene Todiricaaaa,dai bre vant pe scari cu evaluarea aia!,ce mai astepti?Daca-i dai brânci o ia la vale cu tot cu cucuvea.Pai matale nu vezi ca ăstia au mutat DNA-ul la PG..Sparge-i nene Toderica ,acolo care trebuie creată o spărtura, urgent.Acum e momentu'!

# Klaus_Klaus date 5 octombrie 2018 21:42 +4

:-| Neika Herr L(o)azar are o NOUA îndatorire preluata din viteza prin ordin - as zice- PREIA de la vecina cea noua mai vechile metehne PROTOCOL-ARE ale $lujirii (..ambasadelor cumva!?) si le împarte frățește cu un dragala$h-ghinaralas drăgălaș..! Deci iar un CUPLU MORBID PROCUROR-GHINĂRAR? -. L(o)azar - Pahontzu? Nu ca ar fi o kestie noua la noi.. zau asa! :P

# Nicu date 5 octombrie 2018 22:17 +2

Zdreanță asta cand e eliminată din magistratură??? cat mai polueaza atmosfera cu prostiile lui ? Sa intelegem ca ăstuia ii convin sa meargă în continuare protocoalele secrete? imediat baga pumnul în gură cand nu ii convine ceva . Dezgustin Lazăr afara din magistratură!!!

# petrea date 5 octombrie 2018 22:33 +2

Concitadinul meu,mă refer la Tudorel, nu a finalizat evaluarea lui Lăzărică?

# justitiarul date 6 octombrie 2018 08:44 +5

"...sesizare respinsa de catre Inspectia Judiciara." "...sesizare clasata de catre Inspectia Judiciara." Deci tractoristul de Lazar face sesizarea si IJ, care respinge sesizarea lui. Vine apoi si spune: "Declaratiile publice ale domnului judecator militar Udrea Constantin trebuie interpretate in contextul expus anterior, cel al existentei unor sesizari adresate Inspectiei Judiciare de catre procurorul general al PICCJ referitoare la conduita acestuia." Respinse de IJ!!!!! Cred ca Lazarica e plecat rau cu pluta sau ii lipsesc ceva tigle la acoperis cu asemenea afirmatii! :P

# Cititor date 6 octombrie 2018 09:24 +1

Eu zic sa avem rabdare ,numai maine nu-I poimaine si apare evaluarea !!

# Retardanis date 6 octombrie 2018 09:59 +1

Tudorele, hai cu revocarea! Cum vorbeste unul de protocoale ca sunt naspa, cum sare si el. Ba chiar face si anchete (Adina Florea). Dar, cica le-a denuntat si el nu mai lucreaza cu astfel de "inginerii". Universul este finit, dar tupeul si nesimtirea lui lazar sunt infinite.

# belgianca date 6 octombrie 2018 12:33 +1

lazarica CACARIUCA gaseste si face la toti dosar PENAL . Astept cu nerbdarea DEBARCAREA si INCTUSAREA LUI CEL MAI BINE PT EL AR FI ACELAS TRATAMENT DE CARE A AVUT JUDECATORUL STAN SA FIE LUAT SI INCATUSAT DIRECT DIN PG .Merita ACEIASI SOARTA CA SA VADA CEIA CE MERITA PACAT CA SARACUL JUDECATOR STAN A MURIT CA UN MARTIR DAR VAD CA TOTUL A FOST UITAT ..ATENTIE CRED CA TREBUIE SA FIE PE REPEDE INAINTE DAT PE MINA ADEVARATEI INSTANTE NU UNIII CA EL SAU KOVESII .LA FEL MA INTREB TOT TIMPUL CUM DE A PUTUT SI A RAMAS CUCUVEAUA PE FUNCTIE DE CONDUCERE ..VIVA PG UNDE O PERSONA ESTE SANCTIONATA SI DEMISA DIN FUNCIE ESTE TOT IN FUNCTIE DE RASPUNDERE JOI CIOCOI SI TERORISTI FARSEI SI DUSMANI ROMANIEI SI ROMANILOR MULTA BAFTA SA FIE ACUZATI SI ARESTATI ACESTI INDIVIZII LA PUSCARIE NU II MAI SUPORTE PAMINTUL SI NICI ROMANI ..LA PUSCARIE PT CA SINT CAZURI PENALE

# b-ubbu date 6 octombrie 2018 12:51 +2

pai nu-i lazar in curs de dramaluire ? cat ne ma spurca cucul ista arminesc ?

# Mihaela date 6 octombrie 2018 17:03 +2

Vai de capul lui de slugoi mascarici ! Cand face Dl Ministru Toader anuntul revocarii parodiei asteia de asa zis procuror general ? Ce mai asteapta ? Sa-l salte cretinul cu asa zisul dosar ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER